19/8/09

Δεν δίνει τα σχέδια πτήσεων η Τουρκία

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ισραήλ έχει ήδη καταθέσει στην Τουρκία τα σχέδια πτήσεων των αεροσκαφών της που συμμετέχουν στην άσκηση, αλλά η Τουρκία έχει αρνηθεί να μεταβιβάσει τα στοιχεία αυτά στις ελληνικές αρχές. Πολύ περισσότερο η Αγκυρα αρνείται να ζητήσει την απαραίτητη σχετική άδεια για την εκτέλεση της άσκησης έρευνας και διάσωσης από την Αθήνα, η οποία «φυσιολογικώς» θα έπρεπε να ήταν το κέντρο ελέγχου της άσκησης, η οποία διεξάγεται εντός του FIR Αθηνών.Κατ' αυτό τον τρόπο η τουρκική κυβέρνηση, με αφορμή τη συγκεκριμένη διεθνή άσκηση έρευνας και διάσωσης νοτίως του Καστελόριζου, εφαρμόζει για ακόμα μία φορά το μονομερές «δόγμα» της ότι το FIR Αθηνών «είναι πλασματικό».

Δεν δίνει τα σχέδια πτήσεων η Τουρκία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης νοτίως του Καστελόριζου και μέσα στα FIR Αθηνών και Λευκωσίας ξεκινά σήμερα με τη συμμετοχή αμερικανικών, τουρκικών και ισραηλινών δυνάμεων και μέσων, με την κωδική ονομασία Reliant Mermaid, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες κάλεσε τους πρέσβεις των τριών χωρών ζητώντας να εφαρμόσουν τους κανόνες του ICAO, δηλαδή να καταθέσουν τα σχέδια πτήσεων.

Οι τρεις συμμετέχουσες χώρες στην άσκηση δεν έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει άδεια από την Αθήνα για να κάνουν αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης μέσα στο FIR Αθηνών, αφήνοντας τον έλεγχο της άσκησης και... την τύχη τους στην Τουρκία, η οποία στη φετινή άσκηση εκτελεί χρέη επικεφαλής χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ισραήλ έχει ήδη καταθέσει στην Τουρκία τα σχέδια πτήσεων των αεροσκαφών της που συμμετέχουν στην άσκηση, αλλά η Τουρκία έχει αρνηθεί να μεταβιβάσει τα στοιχεία αυτά στις ελληνικές αρχές. Πολύ περισσότερο η Αγκυρα αρνείται να ζητήσει την απαραίτητη σχετική άδεια για την εκτέλεση της άσκησης έρευνας και διάσωσης από την Αθήνα, η οποία «φυσιολογικώς» θα έπρεπε να ήταν το κέντρο ελέγχου της άσκησης, η οποία διεξάγεται εντός του FIR Αθηνών.

Κατ' αυτό τον τρόπο η τουρκική κυβέρνηση, με αφορμή τη συγκεκριμένη διεθνή άσκηση έρευνας και διάσωσης νοτίως του Καστελόριζου, εφαρμόζει για ακόμα μία φορά το μονομερές «δόγμα» της ότι το FIR Αθηνών «είναι πλασματικό».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη άσκηση Reliant Mermaid διεξάγεται από τις τρεις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η Ελλάδα, παρά τις αρχικές πολλαπλές πιεστικές προτάσεις να συμμετάσχει και αυτή ισότιμα στην άσκηση αυτή, ουδέποτε συναίνεσε για ασαφείς μέχρι στιγμής λόγους.

2 σχόλια:

  1. Ακούστε και την Τουρκική τηλεόραση που το λέει¨

    http://failblog.org/2009/08/10/news-set-fail/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι να δώσει σχέδια πτήσεων όταν πετάει πάνω από Νομαρχία της; Εμείς με την θέλησή μας γίναμε Νομαρχία της. Μαδρίτες, Ελσίνκια, Ίμια, Αγαθονήσια, Ρω, Καστελόριζα, Ραφήνες, Θράκες και ό,τι βάλει ο νους μας...Άντε καλή Καλαβρία πατριώτες, όσοι δεν θέλετε να γίνετε Οθωμανοί πολίτες......
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.