30/8/09

"Αφέλεια να πιστεύουμε ότι θα ανοίξει ο Λιμνίτης"


«Το βιβλίο «Η αιματηρή αλήθεια» εκδόθηκε για να καταδείξει τις μανούβρες που έκανε η Μεγάλη Βρετανία με την Τουρκία για να φθάσουμε στο 1974», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «η αποικιακή πολιτική της Βρετανίας έναντι της Κύπρου δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

"Αφέλεια να πιστεύουμε ότι θα ανοίξει ο Λιμνίτης"

Προφάσεις εν αμαρτίαις, λέει ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ δήλωσε πως το κατοχικό καθεστώς δεν είχε πρόθεση να ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη και αφού χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις τα προσκόμματα που παρεμβάλλει, είπε ότι είναι υπέρτατου βαθμού αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι θα ανοίξει το οδόφραγμα.

Σε δηλώσεις μετά το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της Δημοκρατίας Δώρου Λοϊζου στη Λευκωσία και αναφερόμενος στις εξελίξεις αναφορικά με το οδόφραγμα του Λιμνίτη, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «εμείς ποτέ δεν πιστέψαμε ότι θα άνοιγε το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής Πύργου».

«Οι Τούρκοι είναι Τούρκοι, για 35 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν κάνει πίσω ούτε πόντο», είπε.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης πως παρατήρησε την αγωνία του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου που έλεγε να επιτρέψουν τη διέλευση και από τον παλιό δρόμο και όταν θα ολοκληρωθούν τα οδικά έργα να διευκολυνθεί περαιτέρω η διακίνηση.

«Το έλεγε, γιατί και ο ίδιος πίστευε πως αν δεν άνοιγε αμέσως μετά τη συμφωνία, ποτέ δεν θα ανοίξει» πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε λέγοντας πως «έρχεται η ώρα που το ψέμα βγαίνει στην επιφάνεια και δεν μπορούν πλέον να κρυφθούν».

Πρόσθεσε πως «αν οι Τούρκοι θέλουν πράγματι να ανοίξουν το οδόφραγμα ας το ανοίξουν τώρα έστω και με τον παλιό δρόμο, που ικανοποιεί τους κατοίκους του Κάτω Πύργου. Ιδού η Ρόδος, ιδού και πήδημα».

«Δεν πρόκειται να το ανοίξουν, μας κοροϊδεύουν και τουλάχιστον όσοι πιστεύουν ότι το οδόφραγμα θα ανοίξει, έχουν υπέρτατου βαθμού αφέλεια», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ είπε ότι από εθνικής άποψης «δεν μας συμφέρει η διάνοιξη και κακώς το ζητήσαμε», προσθέτοντας ότι «για 35 χρόνια περάσαμε».

«Χωρίς αγώνα δεν μπορούμε να επιτύχουμε τίποτε. Πρέπει να είμεθα έτοιμοι για τον μακροχρόνιο αγώνα τον οποίο δυστυχώς μας επέβαλαν οι Τούρκοι», είπε, επισημαίνοντας ότι «οι Τούρκοι μας τον επέβαλαν και πρέπει να το αντιληφθούμε και να ετοιμάσουμε κατάλληλα το λαό, που φαίνεται ταλαιπωρημένος και κουρασμένος».

«Η ηγεσία του λαού οφείλει να σχεδιάσει το δρόμο της δικαίωσης και να τραβήξει το λαό στο δρόμο αυτό ώστε να έρθει και η μέρα της δικαίωσης του λαού», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των κατοίκων του Πύργου στο μήνυμα που εστάλη μέσω Ηνωμένων Εθνών για τη διενέργεια ελέγχων από το κατοχικό καθεστώς στα λεωφορεία που διέρχονται του οδοφράγματος Λιμνίτη και τις σκέψεις που γίνονται από τους κατοίκους για ακύρωση του προγραμματισθέντος προσκυνήματος, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι δεν είναι αυτοί οι λόγοι που δεν θέλουν να ανοίξουν το οδόφραγμα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι προφάσεις και μπορούν να βρουν όσες άλλες επιθυμούν ώστε να μην ανοίξει.

«Νομίζω είναι καιρός να μην παίζουμε τα παιγνίδια τους» ανέφερε.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο Πίτερ Μίλετ, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως ο Υπατος Αρμοστής επικοινώνησε μαζί του και εναπόκειται στον ίδιο να τον καλέσει στην Αρχιεπισκοπή.

«Θα μαζέψω όλες τις δηλώσεις που έχει κάνει και όλες τις ενέργειες και θα τον καλέσω για να του αποδείξω ότι δεν ήταν αποκύημα φαντασίας όταν είπα ότι συμπεριφέρεται σαν αποικιακός κυβερνήτης», είπε ο Κύπρου Χρυσόστομος Β΄.
«Το βιβλίο «Η αιματηρή αλήθεια» εκδόθηκε για να καταδείξει τις μανούβρες που έκανε η Μεγάλη Βρετανία με την Τουρκία για να φθάσουμε στο 1974», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «η αποικιακή πολιτική της Βρετανίας έναντι της Κύπρου δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

iKypros
30/08/2009

2 σχόλια:

  1. Τζών Φρίμαν: "Ξενοκρατία στήν Ελλάδα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Me Peter Millett, έχει υπηρετήσει και εδώ στήν Ελλάδα ως επιτετραμένος, είναι γνώστης της Ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής νοοτροπίας, και θυμάμαι οτι κάποιοι κατώτεροι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ είχαν φροντίσει να τον τσαντίσουν σε προσωπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.