22/8/09

Ειρήσθω:«Γοργόνα» Αττίλα…

Κ Α Ι ΟΤΑΝ ο «καλός» Ερντογάν, με τον «εξευρωπαϊζόμενο φερετζέ» του, κάνει προβεβλημένες «βόλτες» με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Πριγκιπονήσια, η αεροπορία των «Μεχμετζίκ» αλωνίζει, συστηματικά, 300 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι κι η Τουρκία «εφευρίσκει» «τουρκική μειονότητα» και στα… Δωδεκάνησα!
Ειρήσθω:«Γοργόνα» Αττίλα…
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ
Ε Ν Α Σ ΑΡΚΕΤΑ ασφαλής τρόπος, προκειμένου να βεβαιωθεί κανείς για τις επεκτατικές μεθοδεύσεις της Άγκυρας και τι πραγματικά προετοιμάζει σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι η λεπτομερής μελέτη του μακρού καταλόγου των αυξανομένων στρατιωτικών ασκήσεων της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια. Και των διακρατικών στρατιωτικών ασκήσεων τις οποίες συνδιοργανώνει και λαμβάνει μέρος. Μια τέτοια εξειδικευμένη αρμοδίως μελέτη, με όλες τις επιμέρους εξαντλητικές λεπτομέρειες, θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη ως Ο ΦΑΚΕΛΟΣ που θα πρέπει με προσοχή να αναγνωσθεί, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα και στο Προεδρικό των Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία. Όσοι, υπηρεσιακώς ή καθηκόντως, παρακολουθούν από χρόνια την εξέλιξη κι επέκταση των αεροναυτικών ασκήσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους ΧΩΡΟΥΣ όπου η Άγκυρα επιλέγει για τη διεξαγωγή τους, τις κύριες και τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις και τους ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥΣ αντικειμενικούς τους σκοπούς, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ πού το πάει η Τουρκία. Κράτος κατ’ εξοχήν στρατιωτικό, αμιγώς τουρκικών προτύπων, που σκέφτεται, σχεδιάζει και ασκεί στρατηγική πολιτική, με εντελώς ιδιαίτερο, δικό του τρόπο και, συνεπώς, πρέπει «να μπεις στα τουρκικά μυαλά» για να το καταλαβαίνεις και να το αποκρυπτογραφείς.

Τ Ω Ρ Α η κοινή αεροναυτική άσκηση Τουρκίας - Ισραήλ - ΗΠΑ, με την επωνυμία «Αξιόπιστη Γοργόνα», αλωνίζει επιδεικτικά, με το πρόσχημα «έρευνας και διάσωσης» νοτίως του Καστελορίζου, εντός του FIR Αθηνών και της ελλαδικής ΑΟΖ, γράφοντας στα παλαιότερα άρβυλά της τη «σύμμαχο» Ελλάδα. Να υπομνησθεί ότι κατά την προηγούμενη «Αξιόπιστη Γοργόνα» οι τουρκικές φρεγάτες και η αεροπορία εισήλθαν επιδεικτικά εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, διαλαλώντας ότι «όπου ο τουρκικός στόλος κι η αεροπορία κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ώς εκεί εκτείνεται και η τουρκική κυριαρχία». Την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» από τα νερά της Καβάλας ώς τις νότιες θάλασσες της Κύπρου για τη διακηρυγμένη «αεροναυτική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο», διαδέχθηκε η τουρκική άσκηση «EGEMON» (ΗΓΕΜΩΝ - τουρκιστί συνώνυμο της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ) με τη συμμετοχή και πολεμικών σκαφών και ελικοπτέρων του βρετανικού Ρόγιαλ Νέιβι! Ενώ, παράλληλα, η άσκηση «ΕΦΕΣ» εκπαιδεύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε σενάρια στρατιωτικής επέμβασης της «κίτρινης χώρας στη γαλάζια χώρα όπου… κινδυνεύει η κίτρινη μειονότητα»!

Κ Α Ι ΟΤΑΝ ο «καλός» Ερντογάν, με τον «εξευρωπαϊζόμενο φερετζέ» του, κάνει προβεβλημένες «βόλτες» με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Πριγκιπονήσια, η αεροπορία των «Μεχμετζίκ» αλωνίζει, συστηματικά, 300 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι κι η Τουρκία «εφευρίσκει» «τουρκική μειονότητα» και στα… Δωδεκάνησα!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 22.8.09
Πώς και δεν έσπευσε πρώτος ο «Πολίτης» να ανακαλύψει κάποιον «Ε/κ Ανθυπολοχαγό του 1974» να τού βεβαιώσει, με προσέγγιση «εξαώρου» μάλιστα, όσα ο εν αποστρατεία Τούρκος συνταγματάρχης των στρατευμάτων του Αττίλα, Saldray Hakguder, είπε στην εφημερίδα «Γκιουνές» για τους «κάπου οκτώ χιλιάδες Τουρκοκυπρίους που δολοφονήθηκαν από τους Ελληνοκυπρίους κατά τη διάρκεια του πολέμου και δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες δολοφονήθηκαν μετά από βασανιστήρια»;
Λάζ. Α. Μαύρος


1 σχόλιο:

  1. Και στην Magna Graecia, στην Μεγάλη Ελλάδα της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας θα βρει τουρκικές μειονότητες η Τουρκία με την φόρα του κατήφορου που έχουμε πάρει με τις βεζυροπούλες και τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ, με τους ευχαριστούμε τους μετανάστες που διάλεξαν την Ελλάδα, με τους αρχηγέ δεν μπορούμε να πούμε ότι φύσηξε αέρας και πήρε την σημαία και όλους τους τυμπανιαίους τουρλοκόληδες που μας "κυβερνάνε"...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.