17/8/09

«Μακεδονία» πάλι η FΥRΟΜ για τους Βρετανούς

Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί φορείς που ασχολούνται με το θέμα αυτό, στα ειδικά έντυπα που έχουν αποσταλεί στους Κύπριους σπουδαστές από τον ειδικό οργανισμό της Βρετανίας για θέματα δανειοδοτήσεων σπουδών, σε αυτά αναφέρεται και πάλι μεταξύ των χωρών αλληλογραφίας η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FΥRΟΜ) ως «Μacedonia».

Μακεδονία» πάλι η FΥRΟΜ για τους Βρετανούς
Ευαισθητοποίηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος και Κύπρου ζητούν εκπαιδευτικοί φορείς
ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΠΕΡΥΣΙτο καλοκαίρι προέκυψε θέμα με πρόσκληση που απηύθυνε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Δήμο Πάφου για συμμετοχή σε συνέδριο για τη νεανική παραβατικότητα των βρετανών τουριστών σε Κύπρο και Ελλάδα. Στην πρόσκληση εκείνη κατονομαζόταν μεταξύ άλλων αποδεκτών και η «Μακεδονία», πράγμα που ώθησε τη δημοτική Αρχή Πάφου να αρνηθεί την πρόσκληση και να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται φέτος, με αποδέκτες αυτή τη φορά τους νέους οι οποίοι έχουν εγγραφεί για φοίτηση στα βρετανικά πανεπιστήμια. Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί φορείς που ασχολούνται με το θέμα αυτό, στα ειδικά έντυπα που έχουν αποσταλεί στους Κύπριους σπουδαστές από τον ειδικό οργανισμό της Βρετανίας για θέματα δανειοδοτήσεων σπουδών, σε αυτά αναφέρεται και πάλι μεταξύ των χωρών αλληλογραφίας η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FΥRΟΜ) ως «Μacedonia». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές επισημαίνοντας ότι τα έγγραφα που έχουν παραλάβει εκατοντάδες Κύπριοι νέοι από την εταιρεία «StudentsLoansCompany» (SLC), που είναι ο αρμόδιος οργανισμός για τη δανειοδότηση φοιτητών σε συνεργασία με τη βρετανική Κυβέρνηση, έχουν αναγραμμένη και τη «Μακεδονία» στις χώρες συνεργασίας με το βρετανικό οργανισμό.
«Πρόκειται για προκλητική στάση και μεθόδευση», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, «δεδομένου ότι υπήρξε και στο παρελθόν έντονη αντίδραση κυπριακών φορέων σε παρόμοια στάση του Λονδίνου. Είναι όμως εξίσου ανησυχητικό το γεγονός ότι τα αρμόδια υπουργεία σε Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

10 σχόλια:

  1. Ζώ και εργάζομαι στην Αγγλία και είναι τρείς με τέσσερις φορές που έχω στείλει email σε ΒΒC, BARCLAYS γι'αυτό το θέμα χώνοντάς τα με το γάντι.

    Επίσης έχω δει ότι στα καινούρια μηχανήματα της Apple στα language settings έχει γλώσσα Macedonian.
    'Εστειλα και εκεί ένα καλό email.

    'Οπου και να κάνεις θα δεις
    ότι στα drop line menus για τις χώρες σε αρκετά site υπάρχει χώρα Macedonia.
    (βέβαια πολλά απλά κάνουν copy-paste τους κώδικες δεν χρειάζεται να είναι κάτι μελετημένο)

    Τι να πω ρε παιδιά μετά απο δεκαπέντε+ χρόνια και τι έγινε;

    Η πολιτικοί μας είναι ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ εγώ αυτό έχω καταλάβει.
    Τα σκόπια θα έπρεπε να τους έχει ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ με μαλακή ή και με άλλη ισχύ το όνομα που τους αρμόζει!

    Που δεν έχει σχέση με Μακεδονίες, Πανσλαβισμούς κλπ

    Το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει με τίποτα να το αποδεχτούμε εμείς να το έχουν αυτοί.
    Ούτε Βόρεια ούτε Τίποτε.

    Απο την στιγμή που αποδέχεσαι να πας σε διάλογο για αυτό που ΔΙΚΑΙΟΎΣΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ.

    Μπράβο σε όλους που ψηφίζουν αυτά τα ΑΝΑΞΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ!


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>Είναι όμως εξίσου ανησυχητικό το γεγονός ότι τα αρμόδια υπουργεία σε Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή<<

    δεν ειναι ανησυχητικο ...
    ειναι δεδομενο,

    ακολουθουμε πιστα την εντολη

    μηδενικα προβληματα στην περιοχη

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τούρκοι και Σκοπιανοί ενωμένοι στην προπαγάνδα τους.

    http://gianniotis.blogspot.com/2009/08/blog-post_4720.html

    Α ρε Μακεδόνα Πρωθυπουργέ (μας;) !
    Τι έγινε μετά το βέτο; Καμία σθεναρή Συνέχεια....

    ΑΣΦΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελλαδίτες και Κύπριοι, σταματήστε να δίνετα τα λεφτά σας στα βρετανικά πανεπιστήμια! Υπάρχουν κι άλλες χώρες στην Ευρώπη για τα καμάρια σας, να πάνε να σπουδάσουν! Μάθετε τους γαλλικά, γερμανικά ή ιταλικά και κυρίως ΕΛΛΗΝΙΚΑ! (αγγλικά ξέρει κι η κουτσή γαϊδούρα σήμερα!).
    Και όχι lower και proficiency, υπάρχει το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, πλέον!(έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι για το ...ελληνικό δημόσιο τα θέλουμε αυτά τα χαρτιά!) Σταματάμε να πλουτίζουμε τους παλιοβρετανούς!
    Αν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη μικρή και απλή αντίσταση,ένα μποϊκοτάζ, πώς θα αντισταθούμε στα μεγάλα θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δουλεία μου είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων, κτλ. Οπότε βλέπω αρκετές ιστοσελίδες καθημερινά.

    Το θέμα με τη γλώσσα και το όνομα των Σκοπίων υπάρχει παντού. Όλες οι ιστοσελίδες ανεξαρτήτου χώρας - αν έχουν τα Σκόπια - είναι σαν Macedonia και η γλώσσα Macedonian.
    Μόνο στις ιστοσελίδες οργανισμών είναι FYROM, Former Yugoslav Republic of Macedonia, Macedonia FYRo, FYR Macedonia, κτλ.

    Μα ακόμα και σε κάποιες ελληνικές ιστοσελίδες όπου υπάρχει επιλογή για χώρα, τα Σκόπια είναι σαν Macedonia. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή οι προγραμματιστές κάνουν copy-paste κομμάτια κώδικα χωρίς έλεγχο.

    Κάτι άλλο που έχω δει είναι οτι κάποιες εταιρίες που δραστηριοποιούνται και στα κατεχόμενα, στις ιστοσελίδες τους στο μενού που εμφανίζονται τα υποκαταστήματά τους υπάρχει και το Turkish Republic of North Cyprus!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι τώρα σώθηκες. Και στην Τουρκία είναι έτοιμοι να στείλουν τα κανακάρια τους και στα Σκόπια να σπουδάσουν, στην Αγγλία δεν θα πάνε; Ξέρεις τι είναι ο Νεοέλληνας; Ένα κρέας είναι. Ο Pan-Kάlos έλεγε ότι τον σταματούσαν μανάδες στο δρόμο και του φίλαγαν το χέρι που δεν έκανε πόλεμο. Ξέρεις για τι λαό μιλάς; Καταναλώνει περισσότερο τσιφτετέλι από τουρκία και αραβία μαζί...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε! όχι και μακεδόνας ο κωστάκης!!!!γέννημα θρέμα γκάγκαρος,όμως δεν χρειάζεται να είναι μακεδόνας.Ας φερθεί σαν Μακεδόνας.Και ούτε είναι δυνατόν να περιμένουμε από τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα,όταν εμείς αδιαφορούμε προδοτικά.Γνωρίζετε ότι για τον 3ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει η Ελλάδα να καταθέσει στην ΕΕ τις επαρχίες της ,μεταξύ των οποίων και η Μακεδονία.Εδώ και αρκετά χρόνια το θέμα έχει ξεχαστεί.Ουτε ο κωστάκης, ούτε ο γιωργάκης,, ούτε ο καρατζαφέρης, άσε τον τσιπράκο και την αλέκα ...αλλά και ο παπαθεμελής με τον λόγιο ζουράρι το έχουνε κάνει γαργάρα το θέμα. Δλδ υπάρχουν συμφωνίες μυστικές.Δλδ προδοσία με καθολική συμμετοχή.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
    ΥΓ Οταν ο εθνάρχης καραμανλής μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ και μετά μας δέχθηκαν πίσω.... με τι ανταλλάγματα κάμφθηκε το βέτο των τούρκων???Ποτέ δεν το μάθαμε.Μήπως κάποιος γνωρίζει;;;;ΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zulu, με όλο το θάρρος, επειδή το βλέπω συχνά παντού... "ανεξαρτήτως χώρας" ή "ανεξάρτητα από χώρα" είναι το καλύτερο και όχι "ανεξαρτήτου χώρας". Καμμιά φορά γράφουμε βιαστικά αλλά αυτό το "ανεξαρτήτου" βγάζει μάτι. Το βλέπουμε παντού πια και σε αγγελίες ζήτησης εργασίας έχει και πλάκα: "Ζητούνται υπάλληλοι ανεξαρτήτου φύλου"... Υπάρχει το πρώτο φύλλο, το δεύτερο...αλλά ανεξάρτητο φυλο δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω αν ο πρώτος σχολιαστής στέλνει e-mail στην Barclays, στην HSBC ή στο BBC. Ξέρω μόνο ότι πήγα πρόσφατα στην Αγγλία και έμεινα σε ένα ξενοδοχείο στο Bath. Εκεί μας ρώτησε ο ξενοδόχος από πού είμαστε και μόλις του είπαμε ότο είμαστε από την Ελλάδα, μας είπε "Α! Έχω πάει κι εγώ στην Ελλάδα! και συγκεκριμένα στη Μακεδονία!" Και τον ρωτήσαμε αφελώς "Πού, στη Χαλκιδική;" Και μας απάντησε: "Όχι, στα Σκόπια και στην Οχρίδα!"
    (χμμμ... μου 'βαλε κάτι ιδέες...! Δεν είμαστε για πολέμους τώρα βέβαια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.