20/8/09

H βεβήλωση και ο βιασμός του «Δεν ξεχνώ»


Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Θεωρείται από τους ιδιοκτήτες των δύο ξένων αυτοκόλλητων ότι το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το δικό μας αποτελεί εκδήλωση Φασισμού και Εθνικισμού, και πρέπει να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

H βεβήλωση και ο βιασμός του «Δεν ξεχνώ»
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑ*

Με αφορμή την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής, το Σωματείο μας κυκλοφόρησε μικρό αυτοκόλλητο, το οποίο παρουσιάζει την Κύπρο αιματοβαμμένη από την κατοχή και το μήνυμα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, φέροντας ξεκάθαρα την ταυτότητά μας, «Αδούλωτη Κερύνεια».
Ήταν με έκπληξή μας που διαπιστώσαμε ότι τα μικρά αυτοκόλλητά μας έχουν σε πάρα πολλά σημεία «καπακωθεί» με δύο άλλα αυτοκόλλητα, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που επισυνάπτουμε. Άλλα και με τα δύο, όπως τα αφαιρέσαμε από το στύλλο και παρουσιάζονται στη φωτογραφία μας, και άλλα μόνο με το ένα από τα δύο ξένα αυτοκόλλητα. Ουσιαστικά καλύπτεται η αιματοβαμμένη Κύπρος και το «Αδούλωτη Κερύνεια». Το δεν ξεχνώ χρησιμοποιείται ως συνέχεια της βεβήλωσης που κολλήθηκε πάνω από το αυτοκόλλητό μας.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Θεωρείται από τους ιδιοκτήτες των δύο ξένων αυτοκόλλητων ότι το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το δικό μας αποτελεί εκδήλωση Φασισμού και Εθνικισμού, και πρέπει να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Επαναλαμβάνουμε ότι εμείς διεκδικούμε την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας από τους Τούρκους εισβολείς, που είναι οι σημερινοί εχθροί μας, για να επιστρέψουμε πίσω στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Σε αυτή μας τη νόμιμη διεκδίκηση δεν δεχόμαστε κανένα συμβιβασμό. Με γνώμονα πάντοτε το αν επιστρέφουμε στις πατρογονικές εστίες ή όχι διαμορφώνουμε και τις πολιτικές μας θέσεις, τα σχόλια, τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις μας πάνω στις εξελίξεις. Στη βάση αυτή διαφωνήσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε με την επιδιωκόμενη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, και κατά συνέπεια διαφωνούμε και με την όλη πορεία που ακολουθείται στο Κυπριακό. Αυτή μας η θέση έχει χαρακτηρισθεί ως Εθνικισμός, ως Σοβινισμός και τώρα φαίνεται και από τα αυτοκόλλητα να χαρακτηρίζεται και Φασισμός.
Καταγγέλλουμε και προειδοποιούμε για τις συνέπειες τέτοιας πρόκλησης. Καλούμε την Κυβέρνηση να «εξολοθρεύσει» αυτή την εξέλιξη στη γένεσή της. Και πρέπει πρώτα αυτή να δείξει το παράδειγμα, μεριμνώντας όταν η ίδια χαρακτηρίζει διάφορες πράξεις και ενέργειες ως φασιστικές, εθνικιστικές και σοβινιστικές, να ξεκαθαρίζει σε ποιες πράξεις, ενέργειες και σε ποιους απευθύνεται. Ακούσαμε πολλές φορές την Κυβέρνηση (και το ΑΚΕΛ που τη στηρίζει) να δαιμονοποιεί και να αποδίδει τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς χωρίς διάκριση σε όσους διαφωνούν με τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Έτσι, έχουμε την άποψη, τροφοδοτούνται και ενθαρρύνονται καταστάσεις όπως αυτή που διαπιστώσαμε με τα αυτοκόλλητα.
Εμείς είμαστε, και το επαναλαμβάνουμε, οι πρώτοι και με συνέπεια διαφωνούντες με τη λύση αυτή, διότι δεν θα μας εξασφαλίσει την επιστροφή μας και παραθέτουμε τα επιχειρήματά μας. Ζητήσαμε πολλές φορές αντίλογο και εξηγήσεις, έστω για να διαψευσθούν οι φόβοι μας, όχι όμως με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Αντί απάντησης, συλλέγουμε χαρακτηρισμούς τους ίδιους με αυτούς που «καπάκωσαν» τα αυτοκόλλητά μας.
Επειδή τους χαρακτηρισμούς αυτούς τους χρησιμοποιούν:
• όσοι, πολύ ασύδοτα καπηλεύονται την αδελφοσύνη με τους Τουρκοκυπρίους, την ανάγκη να ζήσουμε ειρηνικά με τους Τουρκοκυπρίους, ωσάν να είναι μόνο αυτοί που γνοιάζονται γι' αυτα τα αγαθά,
• όσοι υποβάλλουν ότι μόνο αν είσαι υπέρ της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θέλεις λύση και οι οποίοι δεν φαίνονται να ενοχλούνται από τις απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις, αλλά από τις δικές μας αντιδράσεις στις απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις, και οι οποίοι μας θέλουν ξεκάθαρα πλέον να δεχθούμε ότι θα ζήσουμε πλάι πλάι, σε δύο κράτη, και να το χωνέψουμε, ό,τι και να σημαίνει τούτο, γνωρίζουμε και τους δράστες.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ δε ότι και η Κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι είναι οι προβοκάτορες και την καλούμε να περιορίσει τις παράνομες και προβοκατόρικες δραστηριότητές τους. Δεν θα εξασφαλιστεί μέσα από τέτοιες φασιστικές ενέργειες η υποταγή του Κυπριακού Λαού στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η οποία νομιμοποιεί τα κατοχικά δεδομένα σε ένα φασιστικό, ρατσιστικό κατασκεύασμα.
Όμως πρώτιστα, ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ, η Κυβέρνηση πρέπει αυτή να δώσει το παράδειγμα και να αποδαιμονοποιήσει όποιον διαφωνεί με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, και να αποφασίσει ότι αποτελεί στοιχείο Δημοκρατίας να αφήσει να ακούγεται ανοικτά διάλογος γύρω από τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, οποιεσδήποτε είναι οι απόψεις και εφόσον νιώθει δυνατή, να προβάλει τα δικά της αντεπιχειρήματα. Όχι συνθήματα, γενικότητες και αφορισμούς, αλλά επιχειρήματα και ξεκάθαρες θέσεις.
Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και ελπίζουμε να μην υπάρξει συνέχεια της προβοκάτσιας που καταγγέλλουμε.
* Γραμματέας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»

8 σχόλια:

  1. Επειδή η Αντιφασιστική Δράση προφανώς ξεχνάει... και επειδή εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ να είναι σίγουροι οτι θα τους θυμόμαστε και αυτούς....!!!!!

    Observer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιγράφω κατά λέξη από το Wikioedia:
    "Ο Εθνικισμός είναι μια εθνοπολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα έθνος-ταυτότητα για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Ο Εθνικισμός είναι το δόγμα εκείνο που ασχολείται με την διατήρηση της ταυτότητας και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης και με την ανεξαρτησία από όλες τις απόψεις αλλά και την "ευημερία" ενός έθνους σαν ξεχωριστού έθνους. Οι υποστηρικτές αυτού του δόγματος βλέπουν το έθνος σε ένα πλαίσιο πολιτικής νομιμότητας και το όποιο πιθανόν να προέρχεται από την θεωρία του Ρομαντισμού περί πολιτιστικής ταυτότητας, ένα φιλελεύθερο επιχείρημα ότι η πολιτική νομιμότητα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, τον γηγενή."
    Πουθενά στα ανωτέρω δεν διαφαίνεται η σύνδεση του φασισμού ή γενικά του ολκληρωτισμού με τον εθνικισμό.
    Απλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλες οι αριστερίστικες ιδεολογίες είναι ενάντια στα έθνη, και επομένως χρησιμοποιούνται ως Δούρειος Ίππος για την άλωση των εθνικών κρατών, όπου αυτό συμφέρει τους "μεγάλους".
    Επειδή εγώ προσωπικά είμαι ακραίος, και δεν μασάω τα λόγια μου, δεν μπορεί ένα κράτος να επιτρέπει την λειτουργία οργανώσεων στο εσωτερικό του οι οποίες έχουν ως στόχο την καταστροφή του. Για το λόγο αυτό ΟΛΑ τα αριστερά κόμματα πρέπει να καταργηθούν και τα ηγετικά στελέχη να διωχθούν στο εξωτερικό χωρίς δυνατότητα επιστροφής, ούτε για ταφή.
    Καταστρέψτε την αριστερά πριν σας κάνει μία αντιγραφή της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι μόνο που ξεχασαται να κανεται μια ευρεση στο γουγλοι για την ((αδούλωτη Κερύνεια))

    γιατί μου φαίνεται για άλλη μια κρυφό εθνικοσοσιαλιστικη οργάνωση......
    που εκμεταλευεται το πατριωτικό συναίσθημά οπότε καλά της κάνουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν Ο Ισαάκ Ασίμωφ έλεγε ότι "Ενάντια στήν αν΄ρώπινη ηλιθιότητα και οι θεοί ακόμη, μάταια αγωνίζονται" περιελάμβανε καί όλους αυτούς τούς ιδεολογικά θολωμένους πού αυτοαποκαλούνται προοδευτική, αντιρατσιστές κλπ. Μέ τά δρώμενά τους έχουν παραδώσει αγώνες καί συνθήματα τής πατριωτικής αριστεράς στούς κάθε λογής Καρατζαφύρερ. Είμαι βέβαιος ότι αν άκουγαν τόν Εθνικό Ύμνο πού έπαιζε τό παράνομο ραδιόφωνο τού Πολυτεχνείου πρίν τήν είσοδο τού τάνκς τόν Νοέμβρη τού 1973 θά τό εκλάμβαναν ως εκδήλωση σωβινισμού. O tempora O mores (έλεγαν οι Λατίνοι), ενώ τό Ευαγγέλιο αναφέρει: :"Μωραίνει ο Κύριος όν βούλεται απωλέσει"

    Ένας Ελλαδίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η "αντιφασιστική δράση" , ΓΙΑΤΙ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ Τ' ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΗΣ ;;;
    Είμαστε σοβαροί ; Η πράξη τους, σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα τους.Ορίστε οι εχθροί της ελευθερίας! ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 21 Αύγουστος 2009 11:52 πμ

    Ειμαστε το μοναδικο κρατος στην ευρωπη που οι εθνικοσοσιαλιστικες οργανωσης(τωρα εχει αρχισει να χαλαει η Ιταλια) πρωστατευωνται απο την αστυνομια και τη δικαστικη κοινοτητα

    με δουλευεις καλα κανουν τα παιδια
    τη θες να ξυπνησουμε σε στρατοπεδα συγκεντρωσης μια μερα......

    Αρκετα τραβηξαμε με τους ναζιστες

    Δεν χρειαζομαστε τους εθνικοσοσιαλιστες της χρυσης αυγης (και τα παρακλαδια της) στην ελλαδα και στη κυπρο..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1:43 , κοίτα τις πράξεις τους και άσε τις κασσέτες που σου έμαθαν.Εγώ αυτό που βλέπω σχολιάζω.Εσύ μάλλον δεν έχεις μυαλό να σκεφτείς από μόνος σου. Μάλλον ζεις ήδη, σε κάποιου είδους στρατόπεδο συγκέντρωσης κι αν συνεχίσεις έτσι, θα βρεθείς και σε άλλο που θα σε βάζουν να φωνάζεις μέρα-νύχτα "αταμ ιζιντεγιζ"!
    Κι αν δεν ξέρεις τι σημαίνει, ρώτα τον Χριστόφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πλάκα είναι ότι το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο, με τη ματωμένη Κύπρο, καθώς και το σλόγκαν "Δεν Ξεχνώ", είναι έμπνευση και δημιουργία του Νίκου Δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.