28/8/09

Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά

του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά από τη δημοσίευση της είδησης για πτήσεις των ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροπλάνων τύπου Heron πάνω από την ελληνική επικράτεια, έχουν γραφτεί στο ιστολόγιό μας μερικά σχόλια που παρουσιάζουν την αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ως απόρροια της άρνησης και της αργοπορίας της χώρας μας να συνάψει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται συμμαχία με καμία χώρα του κόσμου, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που τις λέει η ίδια η λέξη: συμ=μαχώ, δηλαδή συμπαρατάσσομαι και μάχομαι από κοινού εναντίον κάποιου εχθρού. Άρα, θα πρέπει να εντοπιστούν κοινά στρατηγικά συμφέροντα για να ακολουθήσει σύναψη στρατηγικής σχέσης.
Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις αυτές στην περίπτωση της Ελλάδας και του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ έχει ήδη συνάψει στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, μια συμμαχία που στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον της χώρας μας;
Για όσους, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν και να παρασύρουν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον απλό κόσμο ότι με μια στρατηγική συμμαχία θα λύσουμε το πρόβλημα Τουρκία, έχουμε να πούμε τα εξής:
Πρώτον, σε ό,τι αφορά τα Heron, το πρόβλημα δεν θα λυθει αν πάρουμε και μεις το αντίστοιχο σύστημα από το Ισραήλ, γιατί τα τουρκικά μη επανδρωμένα θα συνεχίσουν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο και από τον Έβρο, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Τί θα έχουμε πετύχει;
Απλά, θα έχουμε κάνει κατά μερικές εκατονταδες εκατομμύρια δολάρια πλουσιώτερο το Ισραήλ και θα δώσουμε δουλειά σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ισραηλινούς.
Δεύτερον, η πολυδιαφημιζόμενη από πολλούς, κυρίως ανωνύμους, 'στρατηγική συμμαχία' της Ελλάδος με το Ισραήλ, θα διαρρήξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και απλά θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ για να ζητά και να παίρνει πιο πολλά από την Τουρκία, παρουσιάζοντας τις σχέσεις του με την Ελλάδα ως φόβητρο, και μετά, αντίστοιχα, για να ικανοποιήσει τις δικές μας ανησυχίες, θα ζητά και θα παίρνει πιο πολλά από την Ελλάδα και ούτω καθ' εξής. Κανονικός φαύλος κύκλος.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα κληθούμε να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία, με αποτέλεσμα αντί να βγούμε κερδισμένοι από τη σχέση αυτή, να βγούμε διπλά χαμένοι, αφού από τη μια πλευρά δεν θα εξουδετερώσουμε την τουρκική απειλή -το αντίθετο μάλιστα- και από την άλλη θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
Υπό την έννοια αυτή και κάτω από τις παρούσε συνθήκες, δεν υπάρχει πιο μεγάλη μπαρούφα και ταυτόχρονα παγίδα για την Ελλάδα, από τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ανάγκη σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
Πώς το αιτιολογώ;
Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και με τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Για όσους θέλουν να ενσκύψουν και να εντρυφήσουν στο θέμα, ας μελετήσουν την εσπευσμένη επίσκεψη του τουρκοεβραίου επιχειρηματία Ζακ Καμχί στην Ιερουσαλήμ, τότε που ορισμένοι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Τουρκία για την απίστευτη απρέπεια του Ερντογάν απέναντι στον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Μετά από εκείνη την επίσκεψη μπήκε ο 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του', σταμάτησε κάθε ενέργεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία και έκτοτε συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Η εξάλειψη του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία από τους νεοτούρκους και τον Κεμάλ, η κατάσταση στο Κυπριακό, η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και το "λάθος" του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ νοτίως του Καστελορίζου, η αμφισβήτηση στο Αιγαίο, η αμβισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αυτή καθ' αυτή η ανάδειξη του Σκοπιανού, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένη η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ και η μόνη θέση που μπορεί να έχει η Ελλάδα σ' αυτήν είναι του υποτελούς.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, αποτελεί άμεση εθνική επιταγή ο εντοπισμός, η εξουδετέρωση και η λογοδοσία όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που οδήγησαν στην επαίσχυντη και εθνικά επικίνδυνη συνεργασία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας, αργά, σταθερά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος των ιστορικών και στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Θράκη-Θεσσαλονίκη-Σκόπια, μια συνωμοσία που έχει οδηγήσει ήδη στο κρεματόριο την Κύπρο και έχει προχωρήσει τα ύπουλα σχέδιά της και στους υπόλοιπους στόχους.
Η παρουσία τις μέρες αυτές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και οι αποστάσεις που παίρνει από την απαράδεκτη για σύμμαχο συμπεριφορά της Τουρκίας είναι η κραυγαλέα απόδειξη της θανάσιμης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποκαλύψει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσει.
Στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, είναι να αποκαλυφθούν οι πτυχές και οι πραγματικές διαστάσεις της τουρκοϊσραηλινής συμπόρευσης και συνεργασίας στο μέτωπο Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Σκόπια. Μόνο η αποκάλυψη μπορεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να αλλάξει στάση και όχι το άνοιγμα των ελληνικών ουρανών στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Φυσικά δεν παραβλέπονται οι άλλες διεθνοπολιτκές πτυχές του όλου ζητήματος, οι οποίες όμως δεν αποτελούν αντικείμενο της ανάρτησης αυτής.
Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη, γιατί εκτός από τους φανερούς 'παίκτες' σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν και οι κρυφοί, αυτοί που δρουν ύπουλα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Ενημέρωσης, στα ίδια τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στην ίδια την κοινωνία, προωθώντας τα σχέδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας πραγματικά ελεύθερη και το Αιγαίο ελληνικό.
Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος και θα έχει πολλές παγίδες, με πρώτη και καλύτερη την παγίδα του 'αντισημιτισμού', μια παγίδα που είναι στημένη και κρυμένη κάλα και έχει πολλούς 'παίκτες' και άπειρα μέσα και κεφάλαια, για να αποκρούει κάθε απόπειρα αποκάλυψης και εξουδετέρωσης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος του ελληνισμού.
Εμείς, στο ιστολόγιο αυτό, δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτή, γιαυτό και καλούμε τους φίλους και σχολιαστές μας να σχολιάζουν πολιτικά και με επιχειρήματα τα τεκταινόμενα, για να μη δώσουμε επιχειρήματα σε εκείνους που μας περιμένουν στη ...γωνία.

217 σχόλια:

  1. Σαν γυναίκα θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου καθότι έτσι λένε για τις γυναίκες .
    Διαβάζοντας όλα τα σχόλια παρατήρησα τα κάτωθι:
    1. Σχολιαστές φιλιά προσκείμενους με τις Ισραηλινές συμμαχίες αλλά το σχόλιο κεκαλλυμένο , ούτως ώστε να καλύψουμε και τα νώτα μας.
    2. Αντίθετους με στοιχεία και δεδομένα και μάλιστα ένεθερμους υποστηρικτές .
    3. Υπέρ των συμμαχιών και των ΙΣραηλινών μόνο και μόνο με την φιλοσοφική στάση περί ζωής, ότι σε αυτή τη γη που ζούμε όλοι καλοί χωράμε.
    4. Απλούς σχολιαστές με καυστηκά και υβριστικά σχόλια χωρίς καμία βάση και με μόνο σκεπτικό την ανακατωσούρα.
    5. Διαλακτικούς σε όλες τις απόψεις για επίλυση ή προβληματισμό στο θέμα αν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης λύσεως στο πρόβλημα Ισραήλ.
    6.Ατομα τα οποία είναι πολύ φιλικά προσκύμενα στο Ισραήλ αλλά δεν έχουν τα @@ να το που απροκάλυπτα παρά μόνο έμμεσα..
    7.Και οι γνωστοι υβριστές τους ιστολογίου που ανώνυμα λένε την εξυπνάδα τους ...
    Ολα τα ως άνω με ποσοστά που δείχνουν πολλά.
    Σαν χριστίνα γιατί αυτό είναι το όνομα μου δεν μου αρέσει η ανωνυμία θα έλεγα σε όλους αυτούς που έχουν μάθει πίσω από μία ανώνυμη οθόνη ,ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν γιατί όπως΄εχω πει παλαιότερα το διαδίκτυο είναι τρύπιο από παντου και ανωνυμία δεν υπάρχει , ας πουν επώνυμα την κατηγορία του αν έχουν τα κάκαλα όπως λέμε εμείς .Βαρέθηκα να βλέπω την επώνυμη ανωνυμία να εμφανίζεται σαν την βρώμη, και επειδή ξέρω ότι οι περισσότεροι είναι άντρες και επειδή εμείς άντρες λέμε αυτούς που ότι φοράνε δεν τοφοράνε για να ζεστένονται αλλά για να το τιμάνε ας βγουν επώνυμα να το πουν ότι λένε ..Ακόμα και ένα nick κύριοι χαρακτηρίζει...Είτε είστε φιλικά είτε αρνητικά προσκέιμενοι και στο ιστολόγιο και στην ανάρτηση και σε όλους εμάς τους ηλίθιους που επώνυμα μιλάμε.
    ΘΑ μου πείτε είμαι εκτός θέματος και θα πω όχι δεν είμαι γιατί αυτοί οι ανώνυμοι , ανώνυμα σκάβουν χρόνια τον λάκκο της Ελλάδας . Αυτή την νοοτροπία έχουν να μιλάνε και να πράττουν.Αλλιώς κατ'εμέ καλό θα είναι είτε να μπουν στις τρύπες τους γιατι η ανωνυμία δεν κρατάει για πολύ ή να φορέσουν φούστες...
    Κλείνοντας θα πω το απλό και θα τελειώσω , όποιος έχει και λίγο ασχοληθεί με το Ταλμουδ ή τα ανάλογα βιβλία που κυκλοφορούν θα αντιληφθεί ποιοι είναι οι Εβραίοι, κατά πόσο μπορεί κάποιος συμμαχώντας μαζί τους να κοιμάται ήσυχος , και τέλος αν και κατα πόσο λατρεύουν τους Ελληνες.
    ΚΑλημέρα σε όλους
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "εγώ για μία μόνο ξέρω που άνοιξε ξανά στα Χανιά"


    Εσυ πολλά ξέρεις, αλλα κάνεις "την πάπια"!Και πριν προχωρήσω στα "ενδότερα" περι των συναγωγών, για πες μου ρε λεβέντη που δηλώνεις Θετταλός,απο ποια Θεσσαλική "φάρα" προέρχεσαι; Εισαι καραγκούνης,ντόπιος, ή Σαρακατσάνος;Ελπίζω να γνωρίζεις αυτές τις έννοιες.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστινιω
    αυριο να 'ρθης με τον κηδεμονα σου.
    Ολα καλα και Ταλμουδικα, εκεινο το "θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου καθότι έτσι λένε για τις γυναίκες" δεν καταλαβα.
    Εχει και ο διαλος δικηγορο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περι "μολυνση", “προτρoπη“, και χαχες ... ;)


    ## @ Χαχαμικον (30 Αύγουστος 2009 10:33 μμ)
Χαχαμικε, μη μολυνεις το ονομα του Ελληνα φιλοσοφου Δημοκριτου χρησιμοποιωντας το σαν ψευδωνυμο σου. 
Διαλεξε κατι αλλο. "Γιεχούντα" ας πουμε. Η "Χάϊμαν". Ξερουμε πουθε ερχεσαι και πουθεν πορευεσαι.
Ουτε να μας προτρεπης να επισκευθουμε την ιστοσελιδα ενος τρισαθλιου εβραιου πρακτορα του ισραηλ, ονοματι Daniel Pipes.
Εχουμε αρκετα ραμματα για τη γουνα του αλλα και για το συναφι του.
    31 Αύγουστος 2009 4:25 πμ ##


    Μπρε, πρε ... αυτες οι προτροπες ...!

    “... The triumph of Hamas should put that old neocon talking point to rest beyond any hope of resuscitation. ... “
    http://original.antiwar.com/justin/2006/02/03/a-treasonous-camarilla/

    μας προτρεπει κατευθειαν στο :
    http://www.danielpipes.org/3321/the-hamas-electoral-victory-democracys-bitter-fruit

    Τιποτα αλλο ... ;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δημοκριτε" ή και Γιαχουντα,
    Ελληνοφωνε Σαγιαν τρεχαλα στην τρυπα σου αμεσως.
    Και προσεξε οταν τρεχεις μην σου ξαναπεση το σκουφι που φορας.
    Τρομαρα σου με την τυφλα που εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περι χαχες, "τυφλα" και ατομικο τρεξιμο γελοιοποιησης ... !

    ## "Δημοκριτε" ή και Γιαχουντα,
Ελληνοφωνε Σαγιαν τρεχαλα στην τρυπα σου αμεσως.
    
Και προσεξε οταν τρεχεις μην σου ξαναπεση το σκουφι που φορας.
    Τρομαρα σου με την τυφλα που εχεις.
    31 Αύγουστος 2009 6:53 μμ ##

    Συγχαρητηρια !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε πανε να αναποδογυρισης καμμια πλακα στα νεκροταφια σας και μετα μαζευτητε ολοι μαζι να φωναζετε "αντισημιτισμος" μπας και σας λυπηθουνε.
    ΄Η τωρα υπαρχει καινουργιο και επικερδεστατο "trade", με νεφραμιες, σπληναντερα και κοντοσουβλια.
    Τηλεφωνησε κανα ραβινο και θα σου πη αυτος.
    Μου το παιζεις και ειρωνας ελεεινε και τρισαθλιε σαγιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 31.8 4:19 καλημέρα ,
    Δεν λένε ότι ο Διάολος είναι γυναίκα δεν χαρακτηρίζουν τις γυναίκες με πολλά από τα δεινά ,ε είπα και γω να δανειστώ το επάγγελμα για λίγο.
    Με τον κηδεμόνα μου δυστηχώς θα σε λυπήσω δεν έχω κανέναν κηδεμόνα όλοι είναι εις τόπο χλοερο΄..
    ΚΑι τέλος γυναίκα έκλεισε τον διάλο σε μπουκάλι λένε οι γραφές ....και οι αρχαίοι έλεγαν τα 3 κακά είναι πυρ γυνή και θάλασσα
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα κάνω και γω μια διαπίστωση...
    Χριστίνα...διαβάζεις Ταλμούδ;
    Ε...και;
    Έχεις εκφράσει στο παρελθόν σωστές απόψεις και σε σέβομαι απεριόριστα, αλλά λαμβανομένου υπόψη ότι ανήκεις στον κόσμο των Αμυήτων,θα σε συμβούλευα να μην κολυμπάς σε "βαθειά νερά" διότι στο τέλος χάνεις και το δίκιο σου.
    Μίνωά μου...οι θέσεις σου είναι μεστές από αγάπη για τον Ελληνισμό...αλλά έχε υπόψη και το εξής:
    "Δίκη του Στρατηγού Καραϊσκάκη.
    Διεξήχθη στο Αιτωλικό και εντός του Μητροπολιτικού ναού.
    Ανάμεσα στους Δικαστές του ήταν ο Γρηγόρης Λιακατάς.Σαρακατσάνος στην καταγωγή...29 ετών, ξανθός, γεροδεμένος, ίδιος ο Απόλλωνας!Τον αποκαλούσαν Κάλεσο (=Το ομορφότερο αρνί!).Ο Γρηγόρης Λιακατάς μαζί με 300 συγγενείς του καταδιωγμένος από τον Αλή Πασά, είχε καταφύγει στο Μεσολόγγι.Προηγουμένως είχε φυγαδεύσει τη γυναίκα του η οποία ήταν 19 ετών στην Κεφαλλονιά.
    Όλα ωραία μέχρι εδώ...
    Μπαίνει που λες ο Καραϊσκάκης στην Εκκλησία...και αντικρύζει τους δικαστές του...Τι κάνει;
    Αρχίζει και περπατά μέχρι να φτάσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου...ως "Αδελφή"... ως "κουνιστός" ή αν προτιμάς...ως "Πούστης" (Ελπίζω να με συγχωρέσετε κ. Καλεντερίδη για τη λέξη, αλλά δεν υπάρχουν λέξεις πρόστυχες αλλά πρόστυχα μυαλά!).
    Ο Γρηγόρης βλέποντας τον Καραϊσκάκη να περπατά με αυτόν τον τρόπο του λέει:"Δε σέβασαι Στρατηγέ το χώρο..., δε σέβεσαι τουλάχιστον τους Δκαστές;"
    Kαι o Kαραϊσκάκης του απάντησε..."Και σύ δε σεβάστηκες τη γυναίκα σου 19 χρονών που την παράτησες στην Κεφαλονιά και στη...@@@@@@ ο καθείς;"
    Δαγκώθηκε ο Λιακατάς, προσβολή ΜΕΓΑΛΗ!... πικράθηκε...αλλά ήταν ο μόνος από τους δικαστές που δεν καταδίκασε τον Καραϊσκάκη.Και όχι μόνο αυτό πήγε μαζί με τους 300 συγγενείς του και έπεσε στη μάχη της Νήσου Ντολμά, όταν κανείς από τους Αιτωλικιώτες που σήμερα εχουν στολίσει με το άγαλμά του την Πόλη τους... τότε προφασιζόμενοι διαφόρους λόγους,δεν τον βοήθησε!
    Και όχι μόνο αυτό, όταν έμαθαν ότι σφάχτηκαν όλοι οι ήρωες της Νήσου "Ντολμά (=γεμιστή Τουρκιστεί),πέταξαν λευκή σημαία και παραδόθηκαν ομοθυμαδόν στους Τούρκους, οι οποίοι τους οδήγησαν Σκάβους στην Άρτα".
    Μίνωα..είμαστε μαζί σου, υπάρχουν Εβραίοι Ανθέλληνες, όπως και υπάρχουν και Έλληνες Γραικύλοι.Έλα να δώσουμε το χέρι να τους σφάξουμε...στο γόνυ!
    Κατάλαβέ το Μίνωά μου...όταν ήμασταν νέοι,καθαρίζαμε τον κήπο μας, μαζεύαμε τις ελιές μας...μεγαλουργούσαμε, τώρα που γίναμε μεσήλικες πληρώνουμε αλλοδαπούς για τις δουλειές μας.Έτσι και Ελληνισμός...όταν μεγαλουργούσε δεν είχε ανάγκη κανέναν και όλοι τον έτρεμαν...τώρα που βρίσκεται σε παρακμή...πρέπει να εξαγοράσει συνειδήσεις αλλογενών...οφείλει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να τους τα χώσει χοντρά προκειμένου να κάνει τη δουλειά του.
    Φαντάσου Μίνωα ότι ο... Πόντος, η... Ιωνία,η... Κωνταντινούπολη, η... Βόρειος Ήπειρος είναι μια γυναίκα, η οποία είναι παντρεμένη με άλλον άνδρα.Φαντά σου ότι είναι ο έρωτας της ζωής σου.Πως θα την κάνεις δική σου...;...Θα πατήσεις πόδι σπίτι της...θα μάθεις τη γλώσσα του άνδρα της...θα δεις τις συνήθειές του...με ποιούς κάνει παρέα, τι προτερήματα και τι μειονεκτήματα έχει...πως διαβιοί, τι τρώει, τι πίνει...από που χρηματοδοτείται.Και μόλις τα μάθεις αυτά...αρχίζεις και τον...υπονομεύεις...τον διαβάλεις στη σύζυγο (...=...Μπολιάζεις το μικρόβιο της Δημοκρατίας, της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης στον πληθυσμό...,υπονομεύεις τις Ένοπλες Δυνάμεις του από ξένη χώρα...όπως το Ισραήλ...και την κατάλληλη στιγμή...ΟΤΑΝ!!!.... το δένδρο να πέσει στο έδαφος Μίνω μου...μετά...ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ!)
    Φιλικότατα...
    ΕΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 Σεπτέμβριος 2009 1:42 μμ
    ΕΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
    ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ ΕΙΣ:
    ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να απαντησω για τον Μινωα (μιας και με μπερδευει με τον Μινω) στον ΕΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ;
    (οτιδηποτε σημαινει αυτο).

    Τους Δουρειους Ιππους ΕΜΕΙΣ τους εφευραμε οχι εσεις. Εσεις ειστε μαθητουδια και πολλες φορες ανεπειδεκτοι μαθησεως. Μ' αλλα λογια κανετε πολλες σκιτζηδικες δουλειες τωρα τελευταια.

    Αποταξατω τω Ισραηλ πρωτα, και μετα μιλαμε για "φιλιες".


    Χριστινιω, οταν εσυ εχεις μερα εγω ειμαι νυχτωμενος οποτε μαλλον το πρεπον ειναι να με καλησπεριζης, εκτος κι αν μενεις και συ στα "κατεχομενα".
    Ενα καλαμπουρακι καναμε. Γιατι αυτο το "devil's advocate" δεν συνηθιζεται στο χωριο μου.
    Σε τσακωσα "αλλοδαπη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1 Σεπτέμβριος 2009 2:51 μμ
    Πληγώθηκες που σε αγνοούμε;
    Απ΄όλους τους σχολιαστές ο Μίνως εκφράζει κατά τη γνώμη μας την "Ελληνική Ψυχή!"
    Όσο για σένα...σου ανήκει TAMAM (σου το αφιερώνουμε ΡΑΓΙΑ ΣΠΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΕ...ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!!!) το άρθρο Αμερικανικής Ανθελληνικής Εφημερίδας που έλεγε ότι "αν ο Μέγας Αλέξανδρος σε έβλεπε δε θα σε ήθελε ούτε ως Μάγειρα!...ούτε να του ταΐζεις τα μουλάρια του!"
    Έχεις τρύπιο στόμα Γραικύλε,συνεπεία της ηλιθιότητάς σου!
    Τι ψηφίζεις; ΠΑΣΟΚ ε;
    Αν είσαι άντρας ρε!!!(=ΤΊΤΛΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!) και όχι καμμιά... Λουλού, τώρα... πήγαινε μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων να αυτοπυρποληθείς διαμαρτυρόμενος για τη γεννοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!
    Διστάζεις...ε;
    Kάντο...ξεκόλλα από τον καναπέ σου...και τότε θα μείνεις στην Ιστορία ως Παλληκάρι του Ελληνισμού!
    ΣΠΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΕ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aνώνυμε 1/9 1:42
    Εκφράζω τις απόψεις μου ανεξάρτητα από το ποιος συμφωνεί ή όχι άλλωστε η διαφωνία προκαλεί τον διάλογο.Οσο για το Ταλμούδ ναι το διαβάζω τουλάχιστον αυτό που κυκλοφορεί στους κύκλους που κυκλοφορεί.Οσο για το βαθειά νερά που λες πάντα στα βαθιά νερά βρίσκεις τον θυσαυρό ή χάνεις την ζώη σου όμως το ταξίδι είναι η ουσία.
    Τέλος είναι απ την φύση μου πριν απορρίψω το οτιδήποτε να το ψάχνω για να μπορώ έστω και επιφανιακά να έχω κάποια γνώση ...
    Κλείνοντας Ανώνυμε η μόνη μύηση που θέλω να έχω είναι μία και μόνη η Ελληνική και να μη ξεχάσω και τις ρίζες μου που είναι καραμαλίδικες τις οποίες όσο μπορώ μεταφέρω και στα παιδιά μου.

    Οσο για σένα ανώνυμε 1/9 2:51
    Οχι δεν μένω στα ''κατεχόμενα'' στο δικό μου χωριό λένε ότι οι γυναίκες αυτής της φάρας είναι πεισματάρες και αγύριστα κεφάλια.Οσο για το αλλοδαπή δεν ξέρω είμαι ; τι λες και στα καλαμπούρια και γω συμφωνώ

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστινιω αμα εισαι Μανιατισσα σου βγαζω το πηλικιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 1 Σεπτέμβριος 2009 3:24 μμ

    Η "Αμερικανική Ανθελληνική Εφημερίδα"
    ειναι Εβραϊκιας ιδιοκτησιας και ο "δημοσιογραφος" που 'γραψε αυτο το αρθρο ειναι οβριος ρε ηλιθιε σαγιαν.
    Βλεπω δε βαζεις κεινη τη μουτσουνα τωρα διπλα στα "σχολια" σου και μου το παιζεις "ανωνυμος"!
    Τρεχα στη τρυπα σου τωρα! Γρηγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περι “αντισημιτισμου”, “τυφλα” και αυτο-γελοιοποιηση ... !

    ## Ρε πανε να αναποδογυρισης καμμια πλακα στα νεκροταφια σας και μετα μαζευτητε ολοι μαζι να φωναζετε "αντισημιτισμος" μπας και σας λυπηθουνε.
΄Η τωρα υπαρχει καινουργιο και επικερδεστατο "trade", με νεφραμιες, σπληναντερα και κοντοσουβλια.
Τηλεφωνησε κανα ραβινο και θα σου πη αυτος.
Μου το παιζεις και ειρωνας ελεεινε και τρισαθλιε σαγιαν.
    1 Σεπτέμβριος 2009 2:15 πμ ##

    Αλλα, ετσι κ’ αλλιος συνεχιζεις να μην εχεις ιδεα τι σου γινεται,
    ετσι δεν ειναι ;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 1/9 6:03 μμ οχι δεν είμαι Μανιάτισσα είπα ότι έχω καραμαλίδικες ρίζες.
    Χριστίνα και καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.