22/5/14

«Θερμό επεισόδιο» του πρέσβη κ. Ξύδα με Mυτιληνιούς

«Η οικογένεια Ζαλέ είναι φίλη μου και εγώ τους φίλους μου δεν τους απαρνιέμαι», λέει ο κ. Φώτης Ξύδας.
Εχθρικη στάση απέναντι σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια Eλλάδας - Tουρκίας στην περιοχή της Mυτιλήνης καταλογίζουν με μήνυσή τους οι ντόπιοι πλοιοκτήτες στον Eλληνα πρέσβη στην Aγκυρα, λέγοντας μάλιστα ότι "προασπίζεται με πάθος τους Tούρκους ανταγωνιστές τους".
H περίεργη αυτή υπόθεση προέκυψε ύστερα από επιστολή του Eλληνα πρέσβη κ. Φώτη Ξύδα τον περασμένο Iανουάριο στην εφημερίδα «Eμπρός» της Mυτιλήνης, στην οποία ο πρέσβης εκφράζει την έντονη δυσφορία του για ερώτηση που έγινε στη Bουλή σχετικά με την προτίμηση που δείχνει να μετακινείται από και προς τα τουρκικά παράλια μόνο με το τουρκικό πλοίο.

Oι μηνυτές αναφέρουν ότι ο Eλληνας πρέσβης «προφανώς θεώρησε ότι πίσω από την ανακίνηση αυτού του θέματος είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που δρομολογούσε πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή, ανταγωνιστικό του τουρκικού, και απέστειλε επιστολή (23.01.2009) προς την εφημερίδα «Eμπρός», επιτιθέμενος κατά της εταιρείας και ειδικότερα κατά των ιδιοκτητών και του πληρώματος του πλοίου «Kωνσταντίνος», με άκρως συκοφαντικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο.

Βλάβες
Συγκεκριμένα, αναφέρουν απόσπασμα της επιστολής του κ. πρέσβη, το οποίο θεωρούν ότι στόχο έχει να βλάψει την επαγγελματική αξιοπιστία του ελληνικού πλοίου: Oσον αφορά κάτι ανέξοδους κομπασμούς των ιδιοκτητών και του πληρώματος του «Kωνσταντίνος» ότι δήθεν είναι υπερήφανοι που φέρνουν την ελληνική σημαία, αυτά να τα πουν σε άλλον και όχι σε μένα που επί έξι χρόνια έχω υπηρετήσει στην Tουρκία και όχι στο Παρίσι, σε εξαιρετικά μάλιστα δύσκολες εποχές». Eπίσης, σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. πρέσβης αναφέρει επί λέξει: «Θα ήθελα να τελειώσω με μια δήλωση: Διακινούμαι από το Aϊβαλί με τα πλοία της οικογένειας Zαλέ (σ.σ.: οι Tούρκοι πλοιοκτήτες), γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι φίλοι μου.

Kαι εγώ τους φίλους δεν τους απαρνιέμαι. Eπειδή δεν ξεχνώ ότι, όταν ακόμη η συγκοινωνία με την απέναντι ακτή δεν λειτουργούσε, έπαιρναν μέσα σε φουρτούνες ένα μικρό καΐκι και με περνούσαν απέναντι να δω τους δικούς μου.

Θεωρώ ότι είναι άνθρωποι αξιόπιστοι και ότι προσφέρουν πολλές καλές υπηρεσίες στην προσέγγιση των δύο πλευρών, παρά τις κατά καιρούς άδικες συκοφαντίες που έχουν δεχτεί από γνωστά για την εμπάθειά τους άτομα».

Kαι αν οι ιδιωτικές μετακινήσεις του πρέσβη και κάθε Eλληνα αξιωματούχο είναι δικαίωμά του, το ερώτημα είναι εάν οι υπηρεσιακές μετακινήσεις αποτελούν θέμα πολιτικής, καθώς φαίνεται ότι ο κ. πρέσβης μετακινείται και για υπηρεσιακούς λόγους αποκλειστικά με το τουρκικό πλοιάριο, όπως για παράδειγμα τον Nοέμβριο του 2008 που μετακινήθηκε στη Mυτιλήνη με το τουρκικό πλοίο, για να λάβει μέρος στους εορτασμούς της απελευθέρωσης του νησιού από τους Tούρκους, συνοδεία της Eλληνίδας προξένου στη Σμύρνη, και έπειτα από πρόσκληση του νομάρχη Λέσβου.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

35 σχόλια:

  1. Όταν κρατάς δημόσιο πόστο οι πράξεις έχουν πάντα ισχυρό συμβολισμό οπότε δεν κινείσαι βάσει προσωπικών φιλιών αλλά βάσει της καλύτερης εικόνας αλλά και ουσίας που βγάζεις προς τα έξω, σε Ελλάδα και παντού. Αν η μόνη δικαιολογία σου κ. Πρέσβη είναι η φιλία με την οικογένεια ξέρω γω πώς την λένε... αυτά είναι φτήνιες και τότε είσαι ένα και το αυτό με την χανούμ προστάτιδά σου και καλά θα κάνει όταν την στείλει ο λαός εις τας κουζίνας της να πάρει και σένα μαζί...να κρατάς τα μπόσκα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέσβιος είναι ο Ξύδας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρικυμίες εν κρανίω ατελείωτες ή συνειδητές-έστω συμβολικές-πράξεις ενδοτισμού; 'οι λύκοι δέ γίνονται φίλοι μέ τά αρνιά'-Όμηρος.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν τα απλά τα κάνουν σύνθετα και δύσκολα.

    Ο κύριος πρέσβης κάλλιστα μπορεί να συλληφθεί απο τους Λιμενικούς της Μυτιλήνης για παραβίαση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδος -Τουρκίας Ν. 2900/2001.
    Τί λέει ο νόμος ;

    στην α΄παράγραφο αναφέρει ότι:
    Επιτρέπεται η απευθείας μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων μεταξύ Ελληνικών λιμένων και λιμένων τρίτων κρατών με επιβατηγά και φορτηγά πλοία σημαίας τρίτου κράτους, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

    β)στην περίπτωση των Τουρκικών πλοίων η αμοιβαιότητα τεκμαίρεται απο τις διατάξεις της διμερούς συμφωνίας του Ν. 2900/2001 και ως εκ τούτου επιτρέπεται η επιβίβαση επιβατών απο τον λιμένα Μυτιλήνης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα επιβιβαστούν ΟΡΙΣΤΙΚΑ σε λιμάνι του εξωτερικού.

    (Μας λέει δηλαδή ότι έχει δικαίωμα μιας καταληκτικής διαδρομής και όχι το πήγαινε έλα.)

    γ)Κατόπιν των ανωτέρω, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στα πλοία αυτά η έκδοση εισητηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων για την διδρομή Μυτιλήνη-Αϊβαλί-Μυτιλήνη (μετάβαση και επιστροφή) παρά μόνο για την διαδρομή Μυτιλήνη-Αϊβαλί(απλή διαδρομή.)

    Συμπέρασμα: Ο κύριος διακινείται παραβαίνοντας τον νόμο, τον οποίο όφειλε να γνωρίζει και να σέβεται ως πρεσβευτής.
    Το ότι δικαιολογείται και το προβάλλει ως επιχείρημα ότι υπηρέτησε στην "δύσκολη" Τουρκία και όχι στο Παρίσι, ως διπλωματικός υπάλληλος οφείλει να υπηρετεί την χώρα όπου εκείνη θέλει και όχι να την επιλέγει ο ίδιος.
    Στο κάτω κάτω προσφέρει τις υπηρεσίες του αμοιβόμενος πολύ καλά και όχι δωρεάν.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα..Ποιος τον"εβαλε" αυτον τον ανθρωπο εκει.Εδω ο κοσμος καιγεται και αυτος...χτενιζεται(13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού των Κοκκινών από τον τουρκικό στρατό


    Ο τουρκικός στρατός άρχισε εργασίες εκβάθυνσης του μικρού λιμανιού στον τουρκικό θύλακα των Κοκκίνων, προφανώς ενόψει των εκδηλώσεων στις 8 Αυγούστου για τον βομβαρδισμό το 1964 της περιοχής Τηλλυρίας.

    Σύμφωνα με ΡΙΚ ειδικός εκσκαφέας ανασύρει άμμο από το βυθό του λιμανιού, που μεταφέρεται στα ανοικτά της θάλασσας με ειδικό φορτηγό πλοίο του τουρκικού στρατού. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι οι εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού του θύλακα των Κοκκίνων θα πρέπει να καταγγελθούν αμέσως στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ότι η επιχείρηση αυτή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στόχο έχει να μετατρέψει το θύλακα σε ναύσταθμο.

    Ύστερα από αυτή τη νέα προκλητική ενέργεια, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου, είναι αδιανόητο να δοθεί ηλεκτρικό ρεύμα στα Κόκκινα και να επιτραπεί η διέλευση Τουρκοκυπρίων μέσω Πύργου Τηλλυρίας, αν προηγουμένως δεν ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη.

    ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τον πληρώνει ο λαός τούτον;Γα@@ την ξεφτίλα μας μέσα πια με κάτι τέτοιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξηλώστε τον αλλά τί λέω...Αυτός είναι και ο λόγος που τον βάλανε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ε μα κι αυτος! Χαλασε ο κοσμος να μπει μια φορα και στο ελληνικο καραβι για να μην λενε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουβέντες Καφενείου από το... Φλιτζάνι,4688

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ μία εβδομάδα από την αναφορά της στήλης στο όνομα του νέου μας πρέσβη στην Άγκυρα Φώτη Ξύδα. Οι φανατικότεροι αναγνώστες θα θυμούνται επίσης ότι πριν δυο μήνες είχε καταγραφεί απίστευτο παρασκήνιο σε σχέση με τη νευραλγική αυτή θέση, η οποία γράφονταν τότε ότι προορίζονταν για τον «Μαύρο Γάτο», ένα διπλωμάτη που είχε αποκτήσει αυτό το παρατσούκλι εξαιτίας... ομώνυμου καμπαρέ της Κομοτηνής. Με βάση όσα νεότερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το «Θέμα», δένει το παζλ εκείνων των ημερών και βγαίνουν άκρως γαργαλιστικά στοιχεία σχετικά με την δραστηριότητα στην Θράκη του διπλωμάτη που εγκρίθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών για την πρεσβεία μας στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ αποκάλυψαν οι (έγκυροι) αθηναίοι δημοσιογράφοι Σπύρος Γκουτζάνης και Μάκης Πολλάτος, ο νέος μας πρέσβης στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας «τον Δεκέμβριο του 1995 από την άκρως σημαντική Διεύθυνση Ελληνοτουρκικών Υποθέσεων (Α2 ΥΠΕΞ) τηλεφωνούσε σε συνάδελφό του στο Γενικό προξενείο της χώρας μας στο Βουκουρέστι και ζητούσε να χορηγήσει βίζες σε ρουμάνες καλλιτέχνιδες προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας, στη μειονοτική περιοχή της Θράκης, για να εξασκήσουν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ξύδας υπέβαλε το αίτημά του προφορικώς, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι Ρουμάνες προορίζονταν για κέντρα διασκέδασης των μειονοτικών περιοχών και ότι με την προσφορά των υπηρεσιών τους εξυπηρετείται... εθνικός σκοπός.
    Ο ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ αυτός συλλογισμός δεν υπάρχει σε κάποιο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, αφού ουδέποτε διατυπώθηκε γραπτά παρά μόνο προφορικά. Ωστόσο έγινε γνωστός από το «άκρως απόρρητο» απαντητικό έγγραφο του τότε προξένου της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, ο οποίος απάντησε γραπτώς στο αίτημα του Ξύδα. Το πλήρες κείμενο του εγγράφου είχε ως εξής:
    Τίτλος: «Χορήγηση θεωρήσεων σε “καλλιτέχνιδες” για εθνικό σκοπό»
    Κείμενο: «Σε συνέχεια αιτήματος που διατυπώσατε κατά τη σημερινή μας τηλεφωνική επικοινωνία για χορήγηση θεωρήσεων για δήθεν καλλιτέχνιδες που προορίζονται για τέσσερα κέντρα διασκεδάσεως στη Θράκη, η λειτουργία των οποίων εξυπηρετεί εθνικούς σκοπούς, είμαι υποχρεωμένος να σας πληροφορήσω τα εξής: η χορήγηση θεωρήσεως για άτομα για τα οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται να ασκήσουν πορνεία στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται από τις ισχύουσες εγκύκλιες οδηγίες της αρμόδιας Γ4 Διευθύνσεως. Εν προκειμένω υπάρχει, άλλωστε, και το επιπρόσθετο στοιχείο ότι εσείς ο ίδιος με πληροφορήσατε πως οι εν λόγω μεταβαίνουν στην Ελλάδα ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό.
    Κατόπιν τούτων και επειδή βεβαίως το προξενείο ουδόλως θα ήθελε να αποτελέσει εμπόδιο χειρισμού της υπηρεσίας σας, παρακαλώ όπως μου δοθεί έγγραφη εντολή να δίδω θεωρήσεις σε δήθεν καλλιτέχνιδες που προορίζονται για τέσσερα συγκεκριμένα κέντρα, με γραπτή διευκρίνιση ότι η χορήγηση των εν λόγω θεωρήσεων εξυπηρετεί εθνικό σκοπό».

    * * * * *

    ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που δημοσιεύθηκε πάντως, αμέσως μετά την απάντηση του προξένου μας στο Βουκουρέστι, αναφέρεται ότι οι αλλοδαπές ρουμάνες «δεν προορίζονταν να εξυπηρετήσουν κανέναν εθνικό σκοπό» αλλά αντιθέτως «προορίζονταν για κοινή πορνεία σε τέσσερα κέντρα, και, κυρίως, για το διαβόητο εκείνη την εποχή στην Κομοτηνή “Μαύρος Γάτος”». Άρα μάλλον ο τίτλος δεν ανήκει μόνο στο γνωστό πατσατζίδικο, αλλά ως franchise είχε περάσει και σε άλλου είδους νυχτερινές διασκεδάσεις του (ανδρικού) θρακιώτικου κοινού. Για την ιστορία πάντως, φαίνεται ότι ουδέποτε υποβλήθηκε γραπτώς το αίτημα. Ωστόσο έμεινε μνημειώδες, σε τέτοιο βαθμό που να στιγματίζει σήμερα έναν διπλωμάτη που προορίζεται για την νευραλγικότερη πρεσβεία της χώρας μας και χαρακτηρίζεται από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στο διπλωματικό σώμα, όπως αυτή που αναλυτικά περιέγραψε η στήλη την περασμένη Παρασκευή.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο διάστηµα έγιναν συστάσεις από τον πρέσβη στην Άγκυρα προς το συνάδελφό του στην Κωνσταντινούπολη προκειµένου να µην αρνείται την έγκριση βίζας ακόµη και σε Τούρκους στρατιωτικούς που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, προφανώς όχι για τουρισµό. Όπως µας µεταφέρουν πηγές της Κεντρικής Υπηρεσίας, η απόκλιση απόψεων µεταξύ των δύο έφτασε µέχρι τον γενικό γραµµατέα του υπουργείου κ. Αρ. Αγαθοκλή, ο οποίος κάλυψε τον έµπιστο της υπουργού κ. Φ. Ξύδα.
    Freesunday (ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν απαρνιέται τους φίλους του (πελάτη σ’ έχουν έξυπνε, όχι φίλο) , αλλά απαρνιέται τους Έλληνες όντας Πρέσβης της Ελλάδας! Τι άλλο θ’ ακούσουμε!
    κύριε Ξύδα, δεν σε πληρώνουμε για να κάνεις φιλίες στην Τουρκία, αλλά για να εξυπηρετείς τα ελληνικά συμφέροντα και να διαφυλάσσεις την αξιοπρέπεια του λαού που σε πληρώνει με παχυλό μισθό!

    Γι' αυτόν τον πρέσβη της Άγκυρας, δεν ήταν που διαβάσαμε προσφάτως, εδώ στο ιστολόγιο, ότι είναι άνθρωπος της Ντόρας κι ότι πιέζει και τον Έλληνα πρόξενο της Κων/πολης να δίνει βίζα ακόμη και σε Τούρκους στρατιωτικούς που έρχονται στην Ελλάδα για σκοπούς μη τουριστικούς φυσικά , ή κάνω λάθος ;


    "ότι δήθεν είναι υπερήφανοι που φέρνουν την ελληνική σημαία, αυτά να τα πουν σε άλλον και όχι σε μένα που επί έξι χρόνια έχω υπηρετήσει στην Tουρκία και όχι στο Παρίσι, σε εξαιρετικά μάλιστα δύσκολες εποχές»"

    έλεος! δουλειά του είναι και πληρώνεται πολύ καλά γι' αυτήν. Άσε που είναι άσχετο αυτό που λέει ,αφού αυτοί που διαμαρτύρονται δεν είναι κάποιοι άλλοι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ, αλλά μια εταιρία από τη Λέσβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ντορα δηλαδη εχει βαλει αυτον τον κρετινο σε αυτο το ποστο; Γιατι αυτος με τα λεφτα του Ελληνικου Δημοσιου καθε αλλο παρα τα ελληνικα συμφεροντα πρεσβευει εκει.Αυτος ο ανθρωπος ειναι οφθαλμοφανες πως πρεσβευει ιδια συμφεροντα.Να γιατι οι Τουρκοι εχουν σηκωσει ψηλα τον αμανε στο Αιγαιο...Ειναι και αυτη μια αιτια που εχουν αποθρασυνθει τα μεμετια στο Αιγαιο.Αλλα αυτα φυσικα τα γνωριζουν καλυτερα οι Ακριτες μας. Γιατι αυτοι ξερουν εκει περα και νιωθουν ποσο τους εχουν εγκαταλειψει η Πολις-Κρατος των Αθηνων.Ειρησθω εν παροδω.(13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο πιά;Πόσο ακόμα θα τρώμε κάτι τέτοιους στη μάπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τα "σκληρά" διαβήματα είναι εκεί προφανώς..Το παιδί δεν μασάει τα λέει έξω απο τα δόντια(στους Έλληνες)...
    Ρε κατάντιες σας εύχομαι καλό ψόφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τί πρέπει να κάνουμε για να αρχίσει να ενημερώνετε ο κοσμάκης για τα ζώα που πληρώνει να υπερασπίζουν τα δίκαια της πατρίδας;
    Πρέπει να τυπώσουμε φυλλάδια να αμολήσουμε στους δρόμους;
    Βλέπεις τα ζώα που λειτουργούν τα ΜΜΕ δεν πληρώνονται για τέτοιες ειδήσεις..
    Κάτι να γίνει επιτέλους ρε παιδιά...δεν μπορώ να σηκώσω κεφάλι απο τις σφαλιάρες που τρώω κάθε μέρα διαβάζοντας νέα για τέτοιες αλητείες σε βάρος του Έλληνα..
    Δεν πάει άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιόν έχει προιστάμενο αυτός ο Κύριος; Μήπως τη Ντόρα;
    Αν ήταν η Ντόρα ΥΠΕΞ της Τουρκίας θα την είχαν λιντζάρει οι Τούρκοι.Ενώ οι διεφθαρμένοι κατά πλειοψηφία ραγιάδες θα τη βγάλουν πρώτη σε ψήφους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάλληλος της Άγκυρας η χανούμ, κλητήρας του τουρκικού υπεξ κι αυτός...τι περιμέναμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νέο επειδόδιο στο θέατρο σκιών. Ο Κaragyoz...πρεσβευτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αξιοτιμε κ.κ. Καλεντεριδη πως ειναι δυνατον οι Μυτιληνιοι ναυτικοι να μην αισθανονται περηφανοι που στο καραβι τους κυμματιζει η Ελληνικη σημαια γιατι τηρουν τον ορκο του Ελληνα στρατιωτη οτι δεν θα εγκαταλειψει τη σημαια και περι ποιας φιλιας και προσεγγισεως με τους Τουρκους ομιλουμε οταν ερχονται στη μνημη μας οι εικονες απο τη σφαγη του Ελληνισμου του Ποντου της Κυπρουκαι τοσων αλλων απο τους Τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ με τον ΙοΠ.αλλά κανείς δεν αναφέρει οτι ο Κος πρεσβυς είναι από την Λέσβο,αν δεν κάνω λάθος,που μπορεί να εξηγεί πολλά πράγματα αφού πολλοί τούρκοι είχαν ισχυρούς δεσμούς με Ελληνες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε καμιά χώρα του κόσμου ένα τέτοιο άτομο σαν τον τωρινό πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα δεν θα περνούσε καν την πόρτα του ΥΠΕΞ ως κλητήρας, όχι ως διπλωμάτης.
    Η επιλογή του για τη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη χώρα που αμφισβητεί της εθνική μας επικράτεια είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
    Ο άνθρωπος αυτός μας έδειξς ποιός είναι όταν υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έδειξε την εθνική και ηθική του υπόσταση.
    Οι γνωρίζοντες αντιλαμβάνοτναι!
    Η επιλογή της κ. Μπακογίαννη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με το "όμοιος ομοίω αεί πελάζει".
    Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Ζαλέ κύριε ΞΥΔΑ έχει το ΑΙΒΑΛΙ δικό του.
    Ο Ζαλέ κύριε ΞΥΔΑ έχει την γραμμή Μυτιλήνη - Αιβαλί μονοπώλειο 20 χρόνια.
    Ο Ζαλέ κύριε ΞΥΔΑ δεν έχει αφήσει ΕΛΛΗΝΙΚΙΟ πλοίο να πάει στο ΑΙΒΑΛΙ.
    Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πηγαίνει ΔΙΚΕΛΙ.
    Ο Ζαλέ κύριε ΞΥΔΑ το 2004 όταν πήγε το πλοίο ΣΑΜΟΣ στο ΑΙΒΑΛΙ, έκανε στο πλοίο δολιοφθορές με βατράχια και το χαλούσε συνεχώς.
    Ο Ζαλέ κύριε ΞΥΔΑ είναι ο επίσημος μεταφορέας του τουρκικού στρατου απο τις ΚΥΔΩΝΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΥΛΙΚΌ.
    Και άλλα πολλά.
    ΑΥΤΕ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΙ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Βασίλη, 2 Αύγουστος 2009 4:57 μμ

    Ενδιαφέρον, αλλά εκτός θέματος. Καλό θα είναι να μην αποπροσανατολίζουμε την συζήτηση.

    @ sub92

    Αν είχες διαβάσει τους συνδέσμους που έβαλα χθες, νομίζω ότι θα σε κάλυπταν.

    Να προσθέσω στα παραπάνω ότι ο "κύριος" αυτός, όταν υπηρετούσε ως Γενικός Πρόξενος στην Κων/λη, επέδειξε διαγωγή εντελώς ανάρμοστη σε διπλωμάτη. Σύχναζε σε κοσμικά κέντρα (με τίνος χρήματα άραγε;), γινόταν τύφλα στο μεθύσι και στην συνέχεια, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θαμώνων, τα έσπαγε όλα.
    Είχε κυκλοφορήσει τότε μία εμπιστευτική επιστολή του Οικουμ. Πατριάρχη, ο οποίος εφιστούσε την προσοχή του ΥπΕξ στα καμώματα του μπουμπουκιού αυτού, που βέβαια εξέθετε την χώρα μας. Δεν βαριέσαι, αντί να τον πετάξουν έξω από το ΔΣ, τον έκαναν πρέσβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΙΣΧΟΣ!!!! ΑΛΛΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ sub92
    Αν είχες διαβάσει τους συνδέσμους που έβαλα χθες, νομίζω ότι θα σε κάλυπταν.

    Δεν είδα κάπου το θέμα απο το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.

    Καθε πηγή έχει την αξία της και την εγκυρότητα της ε ιδικά όταν ο λόγος δεν οδηγείται σε ολισθήματα επικίνδυνα
    κιαν ξαναδιαβάσεις καλά τις πηγές σου θα ανακαλύψεις μια γκάφα ολκής.

    Δεν νοιώθω ποτέ καλυμένος χαίρομαι όταν αναγνώστες και σχολιαστές προσθετουν πηγές. Οπως χάρηκα που δεν πέρασε απαρατήρητο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
    3 Αύγουστος 2009 7:18 πμ ,

    ό,τι δεσμούς και να έχουν κπ Λέσβιοι με τους διπλανούς Τούρκους, οφείλει να φερθεί ως διπλωμάτης της Ελλάδας και στο κάτω κάτω αν έχει προσωπικές σχέσεις με τους Τούρκους, να αποφύγει πόστο στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καραμανλή, διώξτον τώρα από την Άγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. στην τουρκια εχει την 'επιχειρηση' του ή μετακεινειται για να εξυπηρετει τα εθνικα συμφεροντα ?

    αλλά

    πες μου τους φιλους σου να σου πω τι εισαι


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 3 Αύγουστος 2009 2:25 μμ

    Ρε φίλε μας δουλεύεις κι εσύ;Ας ξεκινούσε ο καραμανλής εντός των τοιχών και ας έκανε και κάτι για τον τουρκόσπορο μετά...Η τουλάχιστον άς έκανε κάτι γενικώς για την χώρα του και ο καραμανλής αλλά και τα υπόλοιπα 300 άχρηστα πλάσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άρ’ ’κ ’έχ’ ’ς σο κατζίν ατ’.

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Την πατρίδα πολλοί απαρνήθηκαν τους φίλους ουδείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αμάν ο λεβέντης μας δεν είναι στο Παρίσι να καλοπερνά με ανέσεις αλλά αντιθέτως βασανίζεται το καλόπαιδο στην Τουρκία, οπου εξ αιτίας μας μπορεί και να τον στεναχωρούν οι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οι απαντήσεις στον πρεσβευτή έχουν δοθεί προ πολλού:
    1. Δείξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιός είσαι.
    2. Είμαστε όλοι φίλοι των ευτυχούντων, ενώ των δυστυχούντων δεν είναι φίλος ούτε ο πατέρας. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ.
    3. Θεέ μου προφύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.