9/8/09

Ρ. Μέρντοχ: «Τo τζάμπα πέθανε» στις ιντερνετικές εφημερίδες

"Δωρεάν ειδήσεις τέλος". Αυτό δήλωσε ο μεγιστάνας του τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοινώνοντας ότι θα επιβάλει χρεώσεις για τη χρήση των ενημερωτικών ιστοσελίδων των εφημερίδων και των καναλιών που ελέγχει.

Ο διεθνής κολοσσός των media δήλωσε ότι η News Corp θα αρχίσει να χρεώνει τους online πελάτες της για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο όλων των ιστοσελίδων της, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα μετά από την ανακοίνωση μεγάλων ζημιών.
Συγκεκριμένα, ο όμιλος εμφάνισε ζημίες ύψους 3,4 δισ. δολαρίων στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, ένα έτος που ο διευθύνων σύμβουλος Ρ. Μέρντοχ χαρακτήρισε «το πιο δύσκολο στην πρόσφατη ιστορία.»
Να θυμίσουμε ότι η News Corp ελέγχει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Times» και «Sun» στη Βρετανία και «New York Post» και «Wall Street Journal» στις ΗΠΑ.
«Σκοπεύουμε να βάλουμε χρέωση σε όλα τα ειδησεογραφικά websites. Πιστεύω ότι, αν πετύχουμε, θα μας ακολουθήσουν κι άλλα μέσα,» δήλωσε χαρακτηριστικά,
Όπως είπε, ο κόσμος θα πληρώσει για ποιοτική δημοσιογραφία, ενώ η περικοπή προσωπικού θα ήταν κανιβαλισμός. Εξάλλου, προειδοποίησε ότι ο μεγάλος του ανταγωνιστής θα είναι το BBC, το οποίο προσφέρει τις ειδήσεις στο site του δωρεάν. Ωστόσο, υπογράμμισε "Η πολιτική μας είναι να νικήσουμε".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

4 σχόλια:

  1. τις εφημεριδες του τις
    χρησιμοποιει για προπαγανδα.
    Ας βαλει χρεωση ουτως ωστε να μην
    τον διαβαζουμε.
    τοσο το καλλιτερο για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πληρώνεις για να παραμυθιάζεσε κιόλας,καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Περιεργο, θα περιμενε κανενας οτι ο Μερντοχ ειναι εξυπνος ανθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΡΑΙΑ ΦΑΤΣΑ....
    ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.........ΕΙΡΗΝΙΚΗ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.