30/8/09

Ας μη μας δουλεύουν στο ΓΕΕΘΑ για τους S-300

Αν αυτή είναι η νέα ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μόνο αισιόδοξοι για το μέλλον δεν μπορούμε να αισθανόμαστε! Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα ηγεσία του στρατεύματος, προσπαθεί με διαρροές να εξωραΐσει την εικόνα της και να κλείσει τα στόματα όσων κάνουν λόγο για «στενές επαφές τρίτου τύπου» με την Ουάσινγκτον.


Με μια κίνηση που προδίδει τουλάχιστον καιροσκοπισμό, το ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε μια (καθ' όλα) αόριστη (θυμίζει τη γνωστή δήλωση του Άκη ότι οι πύραυλοι θα πάνε στην Κύπρο...) διαρροή περί «ενεργοποίησης» μέσω βολών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.
Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, από τότε που εγκαταστάθηκε σε ελληνικό έδαφος, δεν έχει πραγματοποιήσει βολή. Ούτε μία. Δεν έχει ενσωματωθεί στον αντιαεροπορικό αμυντικό ιστό, ούτε το στράτευμα προωθεί κάτι τέτοιο, φοβούμενο τις ΝΑΤΟϊκές (και κυρίως τις αμερικανικές) αντιδράσεις. Οι S-300 δεν θεωρούνται συμβατοί με τα υπόλοιπα (αμερικανικά) αντιαεροπορικά συστήματα, εκτός των TOR M1, που είναι επίσης ρωσικής κατασκευής. Επίσης: δεν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με τους Ρώσους για τα ανταλλακτικά του. Απίστευτο, ε; Κι όμως! Άρα, βολή πως; Πότε; Και γιατί αυτές οι διαρροές τώρα; Για να καθησυχαστούν τα στελέχη και κυρίως ο κόσμος ότι η νέα ηγεσία «δεν μασάει»; Αν είναι έτσι, αυτό ας το δείξει στην πράξη και όχι με διαρροές. Εξάλλου, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο Αιγαίο, είναι πολλές, ελέω Τουρκίας...
Η όλη ιστορία με τους S-300, θυμίζει αυτό που έγινε με τα σπουδαία κατά τα άλλα άρματα μάχης (δεν έχουν πυρομαχικά) και τα μαχητικά ελικόπτερα: άλλο ένα αξιόμαχο σύστημα, που παρέχει στη χώρα μας ένα σπουδαίο τακτικό πλεονέκτημα, κείται (δήθεν) ενεργό, αλλά στην ουσία άχρηστο. Γιατί «κάποιοι» στο ΓΕΕΘΑ τρέμουν στην ιδέα ότι οι Γιάνκηδες θα «στραβώσουν» και θα αρχίσουν να πιέζουν ποικιλοτρόπως.
Αυτοί οι «κάποιοι» λοιπόν, ας κάτσουν στα αυγά τους και τουλάχιστον, ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Κοινώς, ας αφήσουν τα οπορτουνιστικά επικοινωνιακά παιχνίδια κατά μέρος και ας προσηλωθούν στην αποστολή τους: στην αμυντική θωράκιση της χώρας.
elkosmos.gr

15 σχόλια:

  1. Πολύ νωρίς για να καταδικάσουμε την νέα ηγεσία. Σκέψου να διέρρεε ότι δεν θα γίνει ποτέ η βολή, τι έλεγαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο την στιγμη που στρατηγοι,ναυαρχοι και πτεραρχοι δεχονται την παραβιαση των συνορων μας τοτε ειναι καταδικασμενοι απο εμας και την ιστορια.
    Ας μην καλυπτονται πισω απο εντολες της...πολιτικης ηγεσιας.
    η δουλεια τους και το καθηκον τους ειναι η υπερασπιση της πατριδας.
    Αν δεν μπορουν να πανε σπιτι τους.
    Στην αρχη της καριερας τους εδωσαν καποιον ορκο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχῶς, ἡ κακῶς ἐννοουμένη νοοτροπία τοῦ δημοσίου ὑπαλλήλου ἐπεκτείνεται καὶ στὸν στρατό.
    Εὔχομαι ἡ Ἑλλάδα νὰ ἀναγκασθῆ ἀπὸ τοὺς «συμμάχους μας» νὰ στείλη μάχιμες μονάδες σὲ κανά Ἀβγανιστάν, γιὰ νὰ ξυπνήση ἀπότομα ὅλο τὸ ὑπουργεῖο ἐθνικῆς ἀμύνης.

    Ἔτσι εἶναι δυστυχῶς, γιὰ νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὸν ὕπνο μας, χρειάζεται κάποιοι στὴν κυριολεξία νὰ χύσουν τὸ αἷμα τους.
    Θεέ καὶ Κύριε ποὺ ἔχουμε φθάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εὔχομαι ἡ Ἑλλάδα νὰ ἀναγκασθῆ ἀπὸ τοὺς «συμμάχους μας» νὰ στείλη μάχιμες μονάδες σὲ κανά Ἀβγανιστάν,..."


    Για να γίνουμε και εμείς μέρος του Αμερικάνικου προβλήματος,να γεμίσει η Ελλάδα με φέρετρα και να βυσσοδομούν εναντίον του "κακού" Ισλάμ ο Δρούγος, ο Μίχας, ο Ανδριανόπουλος και τα τσιράκια τους.Μπράβο!Ωραία πρόταση!Την σκέφτηκες πολύ πριν την αναρτήσεις;
    Να ματώσουμε φίλε μου!Ποιός ειπε το αντίθετο;ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Οχι για το χατίρι του καθε κερατά νεοαποικιοκράτη!



    Μίνως.
    Υ.Γ.Με τους φαυλεπίφαυλους πολιτικάντηδες που μπλέξαμε, δεν απέχει πολύ η αποστολή μάχιμων μονάδων του στρατού μας στο Αφγανιστάν.Αυτοί μόνο "YES" ξέρουν να λένα στον αφέντη τους.Αλλά ας τολμήσουν να κάνουν αυτήν την μαλακία και θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως μία λύση είναι η μετακίνηση των S-300 για την προστασία της Αττικής και παράλληλα η μετακίνηση των PATRIOT PAC-3 στη Σητεία.

    Έτσι 1) θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν δοκιμή του S-300 λόγω του ότι θα πρέπει να προστατεύει εκτός διαφόρων ελληνικών εγκαταστάσεων και χώρους ξένων συμφερόντων όπως πρεσβείες, κτλ
    2) οι PATRIOT με ήδη πραγματοποιημένες δοκιμαστικές βολές θα προστατεύουν/ελέγχουν το χώρο της Αν. Κρήτης - Λιβυκού Πελάγους - Δωδεκανήσων

    Διαφορετικά να πουληθούν ή να ανταλλαχτούν με άλλα οπλικά συστήματα τουλάχιστον να είναι ενεργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαζί με τους πολιτικούς που μας αξίζουν έχουμε και τους στρατιωτικούς που μας αξίζουν..!!!
    Έλεος πια… κανένας δεν έχει τσίπα…. λιγο φιλότιμο ρε ξεφτίλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπάθεια για απάντηση στους προγραφήσαντες:
    Τι θα έλεγες να ήσουν εσύ αυτός που θα χύσει το αίμα του ή κάποιο από τα αγαπημένα σου πρόσωπα(αν έχεις βέβαια)στο Αφγανιστάν???
    Να ξέρεις πάντως ότι θα σε θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη...
    Και επιπλεόν να ξέρεις δύο πράγματα :
    πρώτον ότι οι στρατιωτικοί διέπονται από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα σε ελάχιστα σημεία του, οπότε νομικά και ουσιαστικά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και
    δεύτερον ποτέ δεν πρόκειται οι στρατιωτικοί να αποκτήσουν την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, όπως την εννοείς, πολύ απλά διότι δεν τους το επιτρέπει η νομοθεσία που τους διέπει-βλέπε Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας- και δίότι το 90% από αυτούς έχουν πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που έχει γεμίσει παντογνώστες και κριτές των πάντων, πλην των ιδίων.
    Επιπλεόν για τον φίλο που λέει ότι οι στρατηγοί κρύβονται πίσω από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, του θυμίζω ότι αυτό είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με βάση το Σύνταγμα και τη νομοθεσία και ότι την τελευταία φορά που δεν το έκαναν δημιούργησαν καταστάσεις που τις πληρώνουμε ακόμα και δεν θέλει κανένας μας να τις ξαναζήσει η Ελλάδα...Εκείνο για το οποίο δεν τους δικαιολογώ είναι το ότι όταν δεν συμφωνούν με τους πολιτικούς προιστάμενους τους σε κάτι σοβαρό και αντίθετο με τη συνέίδηση τους υπάρχει πέρα από την τυφλή υποταγή και η οδός της παραίτησης, αλλά η μάσα είναι πολύ καλή εκεί ψηλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βολές με ... τυφέκια κάνουμε; Επιτρέπει ο πολυχρονεμένος Βεζύρης Μπασμπούγ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί φίλοι,

    Μη σας δουλευουνε, είχα γραψει πριν περίπου μήνα ότι η ανακοίνβση ηταν καθαρα δημοσιοσχεσίτικη μπαρούφα. Κανείς δεν τολμάει να κάνει "κιχ". Αλλωστε πριν προαχθεις σε ανωτατο αξιωματικο πρέπει να δώσεις διαβεβαιωσεις στους συμμάχους. Τι έτσι σε προάγουν? Ας σοβαρευτούμε...

    Τώρα εδω που τα λέμε με χρέος 300 τρις ευρώ τι ευχέρεια ελιγμων να έχεις? Θα βγει η Moodys και θα αποφανθεί για τη μειωμενη πιστοληπτική σου δυνατότητα και να η οικονομική καρπαζια!! Τωρα ασφαλώς καταλαβαίνετε γιατί μας εσπρωξαν εντεχνα στην χρηματοδοτηση της καταναλωσης με δανεικα. Η ΜΠΡΙΤΖΟΛΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΒΟΔΙ!!Γι' αυτό μη μιλάτε, συνεχίζετε να καταναλώνετε (έχει κάτι τζιπάρες 4 λιτρων μούρλια!) και κάντε το σταυρό σας γιατί με το μυαλό που κουβαλάμε...

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δία, κόψε μερικά ...τρισεκατομμύρια ευρώ ρε συ !!!
    Σιγά μην είναι και τετράκις εκατομμύρια
    το χρέος.
    (Όχι πως και σε δισεκατομύρια ευρώ, αυτό είναι λίγο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ο Μινως καλα τα λεει και ο Ζευς καλα τα λεει και ολοι μας καλα τα λεμε απο το πληκτρολογιο.Βαρδα μην μας κανει κανενας την απλοικη και αφελη ερωτηση 'πως φτασαμε σε τετοιο ξεπεσμο ρε παιδια αφου ολοι καλα τα λεμε αρα μπορουμε να τα κανουμε και καλα?.'Οσο για τον φιλο με τις αποψεις για τους στρατιωτικους,δεν χρειαζεται να του υπενθυμισω οτι καθηκον και ηρωισμος μαλλον δεν αφορουν τους γαλοναδες των καιρων μας,που συνωστιζονται στα πολιτικα γραφεια για τις επομενες κρισεις,ασε που μπορουν να γινουν και βουλευταδες μερικοι.Το καθηκον και ο ηρωισμος ειναι παρασημα των αγνων και αφανων χαμηλοβαθμων και μονον εξαιρεσεις υπαρχουν για τους 'ψηλα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα Σ-300 λειτουργούν κανονικά. Ξεκολείστε πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΄΄Φωτιά και τσεκούρι στούς προσκυνημένους΄΄=Γέρος του Μωριά.
    Μπορούμε να συμπληρώσουμε΄΄Πολιτικούς και Στρατιωτικούς΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ένταξη των S-300 στο σύστημα άμυνας της χώρας, με πλήρη προσαρμογή του λογισμικού τους έχει γίνει εδώ και πάνω από χρόνο.
    Όσοι υποστηρίζετε το αντίθετο ή έχετε μείνει πίσω ή κάτι άλλο θέλετε να πείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην αγχώνεστε ο επόμενος πόλεμος θα γίνει μέσω διαδυκτίου άλλωστε μη ξεχνάτε ότι όλοι είμαστε φάκελλοι στον μεγάλο αδελφό και αν πατηθεί το κουμπί θα πάψουμε να υπάρχουμε σαν άτομα ..Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα πω το απλό αυτός που χειρίζετε τους Η/Υ και έχει τα πάντα φακελομμένα είναι αυτός που αποφασίζει για την ζωή και τον θάνατό μας ...Οσο για τους γνωστούς πολέμους εεε κάπος πρέπει και οι βιομηχανίες όπλων να πουλήσουν να βγάλουν κανένα ευρουλάκι.Αν λέω αν ξαφνικά πάτε σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς για ότι χρειατείτε και δείτε ότι δεν υπάρχετε καταγεγραμμένοι σε τίποτα , αν πάτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες σας και δείτε οτι δεν ισχύουν άν πάτε σε νοσοκομείο και δείτε ότι δεν υπάρχετε σαν ασφαλισμένος ...Γιατί να σε σκοτώσει ο άλλος με σφάιρε σε σκότωσε εικονικά και είναι το ίδιο σε λίγοκαιρό νεκρός θα είσαι..
    Και υπάρχουν πολλά παιδάκια που παίζουν με αυτά τα μηχανάκια και μπορούν να ορίσουν και να καθορίσουν τις πορείες από αυτά τα πυραυλάκια ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.