20/8/09

«Εξορκισμός» Ντόρας σε πρόωρες και Siemens

Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιό της, μίλησε για ορίζοντα έξι μηνών -λήγει στις παραμονές της προεδρικής εκλογής του Μαρτίου-, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, η αξιολόγηση από την Ε.Ε. της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η συνέχιση των συνομιλιών στην Κύπρο για την επανένωση της νήσου και οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας. Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τον διαπραγματευτή των Σκοπίων, σε συνέχεια των επαφών του με τον Έλληνα διαπραγματευτή, Αδαμάντιο Βασιλάκη.

Υπεράνω εκλογών εμφάνισε την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει εντολή να δουλέψει αποτελεσματικά και στόχο να επιλύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Η υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη δεν απασχολεί τους πολίτες. «Περιττή» χαρακτήρισε και τη συζήτηση για το Μιχάλη Χριστοφοράκο και τη Siemens.
Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιό της, μίλησε για ορίζοντα έξι μηνών -λήγει στις παραμονές της προεδρικής εκλογής του Μαρτίου-, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, η αξιολόγηση από την Ε.Ε. της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η συνέχιση των συνομιλιών στην Κύπρο για την επανένωση της νήσου και οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας. Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τον διαπραγματευτή των Σκοπίων, σε συνέχεια των επαφών του με τον Έλληνα διαπραγματευτή, Αδαμάντιο Βασιλάκη.

Η υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε και την υπόθεση Siemens, αλλά και το "σίριαλ" της εκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πέρα από τις εκλογές και οι συνεχείς συζητήσεις "περί οποιωνδήποτε θεμάτων", είναι περιττές και δεν απασχολούν τους πολίτες.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

7 σχόλια:

  1. Καλά... εσύ θα τα διαπραγματευτείς όλα αυτά; Φωτιά στα μπατζάκια μας...σε είδαμε ως τώρα... πήγαινε κυρία μου, να έρθει κανένας που ξέρει τη δουλειά...εσένα σε πουλάνε και σε αγοράζουνε ακόμα και οι καφετζήδες του τούρκικου υπεξ...
    "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ..."...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι "τρελό" αυτό που συμβαίνει !Γράφει ο Γιώργος Καραμπελιάς

    "Τα τελευταία χρόνια, πολλαπλασιάζονται οι απόψεις που προκρίνουν μια ριζική αναθεώρηση της ελληνικής στάσης απέναντι στην Τουρκία και τον νεο-οθωμανισμό. Μοιάζει ως εάν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και κατ’ εξοχήν των ελίτ –και στα δύο ελληνικά κράτη, στην Ελλάδα και την Κύπρο– να έχουν αποδεχτεί την τουρκική υπεροχή –πληθυσμιακή, οικονομική, στρατιωτική και γεωπολιτική– και να επιλέγουν τη λογική της προσαρμογής, της μικρότερης αντίστασης και εν τέλει της υποταγής. Αυτή η αποδοχή στο πολιτικό και γεωπολιτικό πεδίο, προϋποθέτει μια βαθύτατη ιδεολογική, ιστορική ακόμα και θρησκευτική αναθεώρηση.

    Έχουμε περιγράψει, συχνά τα τελευταία χρόνια, αυτή τη σταδιακή διολίσθηση των πολιτικών και διανοούμενων ελίτ του εκσυγχρονισμού, από μία στάση ενδοτικής υποχώρησης, σε μια θέση αποδοχής και ένταξης στη νεο-οθωμανική στρατηγική:

    Στο πολιτικό πεδίο, εκφράζεται με την «ελληνοτουρκική φιλία» και την «προσέγγιση των δύο κοινοτήτων», σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και την αποδοχή της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., άσχετα και παρά τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, τις απειλές εναντίον της Θράκης και την αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου.

    Στο οικονομικό πεδίο, ενισχύεται η διασύνδεση της ελληνικής οικονομίας με την τουρκική, και διαμορφώνονται ισχυρές ομάδες συμφερόντων σε Ελλάδα και Κύπρο, που επιλέγουν τη στρατηγική της νεο-οθωμανικής προσαρμογής. [Βλέπε Εθνική Τράπεζα, αγωγοί αερίου, ελεύθερη διακίνηση Τουρκοκυπρίων κ.λπ.]

    Στο γενικότερο ιδεολογικό πεδίο, απαξιώνεται το έθνος, η εθνική ταυτότητα, τα εθνικά σύμβολα, ενώ υποβαθμίζεται η δυνατότητα αποτροπής, με την απαξίωση της στρατιωτικής θητείας και των ενόπλων δυνάμεων. Ενισχύονται τα μεταμοντέρνα ιδεολογήματα του ξέφρενου ατομικισμού και της ηδονοθηρίας («ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε…» ), η λογική των ατομικών δικαιωμάτων και η απόρριψη των συλλογικών ταυτοτήτων – εκτός και αν πρόκειται για τις κάθε είδους «μειονότητες»....
    Πηγή:Αντίβαρο (http://www.antibaro.gr/articles/greekturkish/0109-neo-o8wmanismos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά τα λέει ο Καραμπελιάς!τα βλέπουμε όλα μπροστά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι τρελλό. Είναι η απόλυτη συνταγή να υποταγείς με χαρά και προθυμία χωρίς αιματοχυσίες κλπ. Βέβαια κάποτε θα έρθει ο λογαριασμός αλλά αυτά ποιος τα κοιτάει τώρα. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει η... έδρα μας... Και το μόνο σίγουρο είναι το τελευταίο...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι ακόμα. Σαν να ήταν χτες, πριν λίγα χρόνια που η χανούμ σε "βαθυστόχαστες" ομιλίες (γραμμένες από μπούληδες που ούτε λάμπα στο δωμάτιό τους δεν έχουν αλλάξει, αυτή είναι η πιο σκληρή δουλειά που θα είχαν κάνει αν την άλλαζαν), με όλη την σοβαρότητα 1000 πρυτάνεων οικονομικών πανεπιστημίων δήλωνε συχνά πυκνά σε συνεντεύξεις ότι πρέπει πάση θυσία να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν οι κοινές ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις, να γίνουν όλο κα περισσότερες επενδύσεις στην γείτονα γιατί η ταυτότητα των οικονομικών συμφερόντων θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή. Η απόλυτη υποταγή. Μεταξύ άλλων δηλαδή, ο κάθε Έλληνας ακόμα και περιπτεράς να βάλει αμέτι μουχαμέτι έναν τούρκο συνεταίρο στην δουλίτσα του. Το όνειρο των νεο-κοτσαμπάσηδων για σίγουρη ησυχία και κοιλιοδουλεία υπό την προστασία της ημισελήνου!! Εκθέσεις ιδεών νηπιαγωγείου, κοντόφθαλμη αντίληψη των πραγμάτων και μηδενική ανάλυση σε βάθος χρόνου των πραγματικών προθέσεων της γείτονος. Ήρθαν μετά οι εξαγορές της φινανσμπανκ και οι περιοδείες του τότε προέδρου ΣΒΒΕ κ. Μυλωνά με υμνωδείες προς την τουρκική οικονομία και τον Τούρκο εργάτη, επιστήμονα, στέλεχος, την τουρκική νομοθεσία περί επενδύσεων και καλούσε τους υποψήφιους Έλληνες επενδυτές από τηλεοράσεως και τύπου να επενδύσουν στην Τουρκία και μάλιστα όχι στην Κωνσταντινούπολη γιατί ήταν κορεσμένη είπε, αλλά στην Σμύρνη που είχε ακόμα ευκαιρίες... Ήγουν, φιάξτε θέσεις εργασίας για τους Τούρκους στείλτε κι άλλους Έλληνες στην ανεργία και ίσως σε μερικά χρόνια και ως ξένους εργάτες στην Τουρκία!!!
    Αυτή η πολιτική και οι φορείς τους είναι ακόμα στα πράγματα, η χανούμ δηλαδή, ως κύριος εκφραστής τους και δεν έχει την τσίπα να ξεκουμπιστεί στα τσακίδια τώρα που απέτυχε με πάταγο και βροντές θριαμβευτικά η "πολιτική" της (αφέλειες πρώτης νηπιαγωγείου), να ηρεμίσει ο τόπος να μαζέψουμε τα κομμάτια μας που μας ξέσκισε να δούμε τι θα κάνουμε... αν δεν φύγεις μόνη σου θα σε διώξει ο λαός και οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Καλά εσείς εκεί στην Αθήνα... "γιαουρτάκια" δεν έχετε; "Φοριούνται" αυτήν την εποχή, είναι και δροσερά. Δεν την πετυχαίνετε πουθενά, δεν βγαίνει τσάρκες να την δροσίσετε;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την θυγατέρα του εφιάλτη μην περιμένετε εθνικές θέσεις,μόνον ότι βε η ιοκογένεια Bush.Ομως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια :ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ 3ου ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ;;;;;ΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ ;; ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΔΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ;;;Και ο καιρός τράχει εις βάρος μας.Αν περάσουν από την ΓΣ του ΟΗΕ την ονομασία τους, αντε να σας δω στα γαϊδουρογυρέματα. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα αγαπητέ ΙοΠ, ήδη απο την εποχή του Σημίτη του "μεγαλοπρεπούς" έχουν ιδρυθεί και στις δύο χώρες σύνδεσμοι επιχειρήσεων.Στην Ελλάδα πρόεδρος του "Ελληνοτουρκικού συνδέσμου επιχειρήσεων" ειναι ο κος Κουτσίκος(τεως σύζυγος της Μαριεττας με το βιβλίο ιστορίας της 6ης δημοτικού)και στην Τουρκία πρόεδρος του "Τουρκοελληνικού συνδέσμου επιχειρήσεων" ειναι ο κος Σαρίκ Τάρα.Όπως καταλαβαίνεις ο Καραμανλάκας "παρέλαβε την σκυτάλη" απο τον ποντικομούρη στο θέμα της λεγόμενης "Ελληνο-Τουρκικής προσέγγισης, ή υπάρχει κάποιος αλλος πιο πάνω απο αυτούς που τους την επέβαλλε.Μαλλον το δευτερο.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.