8/9/09

Τα άθλια κυκλώματα Βρετανών και Σόρος επί το έργον!

Το Βρετανικό Συμβούλιο και το "Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας" του γνωστού και μη εξαιρετέου Τζωρτζ Σόρος, χρηματοδότησαν τη δράση της λεγόμενης "Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία", την οποία στελέχωσαν με άτομα του κυκλώματος που ελέγχουν οι συγκεκριμένοι κύκλοι και παρεμβαίνουν απροκάλυπτα υπέρ της Τουρκίας, ασκώντας ταυτόχρονα πίεση στην Ε.Ε. στο θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Το ιλαροτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η επιτροπή αυτή, που απαρτίζεται από δοτά πρόσωπα και χρηματοδοτείται από σκοτεινούς κύκλους, σε μια εποχή που και οι λέξεις έχουν χάσει δυστυχώς το νόημά τους, αυτοαποκαλείται ανεξάρτητη. Αιδώς!

Αφυπνίζεται το φιλοτουρκικό λόμπι
Η επιτροπή Αχτισάαρι στηλιτεύει την αποτελμάτωση των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.


Γαλλικο, Ροϊτερς
Στην Ευρωπαϊκή Eνωση επιρρίπτει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για την αποτελμάτωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα η «Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία», της οποίας προΐσταται ο βραβευμένος με το Νομπέλ Ειρήνης, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάρτι Αχτισάαρι.
«Δυστυχώς», σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης, «αρνητικές αντιδράσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες και η εντεινόμενη διστακτικότητα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης αναφορικά με την περαιτέρω διεύρυνση της Ενωσης έδωσαν στην Τουρκία την εντύπωση ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη, ακόμη και εάν εκπληρώσει το σύνολο των προϋποθέσεων».
Η «Ανεξάρτητη Επιτροπή», στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Μισέλ Ροκάρ, ο γνωστός διανοούμενος και συνεργάτης του Τόνι Μπλερ, Αντονι Γκίντενς, και η πρώην επίτροπος της Ενωσης Εμα Μπονίνο, υποστηρίζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το «Ιδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας» του Αμερικανού χρηματιστή Τζορτζ Σόρος. Συγκροτήθηκε το 2004 και υποστηρίζει αναφανδόν την τουρκική ένταξη στην Ενωση.
Η έκθεση στηλιτεύει τις προτάσεις για «προνομιακή» ή «ειδική σχέση» της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις οποίες έχουν διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ως εναλλακτική λύση έναντι της πλήρους ένταξης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «εκτροχιασμό» των διαπραγματεύσεων.
Στα συμπεράσματα της πολυσέλιδης έκθεσης περιέχεται και μια σύντομη αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο Τελωνειακής Ενωσης και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα. Αμέσως μετά, όμως, σημειώνεται ότι η Ε. E. οφείλει ταυτόχρονα «να άρει την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων», αποκαθιστώντας απ’ ευθείας εμπόριο με τα Κατεχόμενα.
Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η συνόψιση του Κυπριακού, από τη συμφωνία της Ζυρίχης μέχρι σήμερα, όπως παρατίθεται στην έκθεση Αχτισάαρι, απηχεί εν πολλοίς τις τουρκικές θέσεις. Οι συντάκτες της έκθεσης ασκούν έντονη κριτική στους ηγέτες της Ενωσης για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στους κόλπους της, παρά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκυπρίους και διατυπώνουν την εκτίμηση πως οι υπό εξέλιξη διακοινοτικές συνομιλίες «αντιπροσωπεύουν την καλύτερη και ίσως την τελευταία ευκαιρία» για τη λύση του Κυπριακού. «Ενδεχόμενη αποτυχία... θα οδηγήσει πιθανότατα στον διαμελισμό της νήσου», σημειώνουν οι συντάκτες του κειμένου, οι οποίοι δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν ότι Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στο χείλος του πολέμου το 1987 και το 1996.
Η έκθεση της επιτροπής Αχτισάαρι δημοσιοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την ανάλογης κατεύθυνσης παρέμβαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Με συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε σε σουηδική εφημερίδα του Σαββάτου, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι οι αντιρρήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών προκαλούν αμφιβολίες στην τουρκική κοινή γνώμη και εμποδίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ερντογάν να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.
KATHIMERINI

15 σχόλια:

  1. Ποιοί πολιτικοί είναι οι συνομιλητές και τα παπαγαλάκια του Σόρος στην Ελλάδα;
    Μήπως υπάρχει και κάποιος αρχηγός κόμματος;
    Λέω μήπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φάτε καλα... έχει να ρίξει ένα βέτο η Ντόρα στην Τουρκία, νααααα, μετά συγχωρήσεως...
    Όνειρο ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχουμε γεμισει ανεξαρτητες αρχες ,
    μη κυβερνητικες , μη κερδοσκοπικες οργανωσεις ,
    λεσχες κτλ οι οποιες πλασαρουν πολιτικη,
    σαν βιτρινα εχουν προσωπα κυρους τα οποια συνηθως δελεαζονται απο χλιδατη ζωη και γνωριμιες και αλλα παραπροϊοντα του χρηματος ,
    παρολα λοιπον τα αδυνατα σημεια τους συνεχιζουν το εργο τους

    ομως αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι ποιοι εποφελουνται απο την θρησκευτικοπολιτιστικη διαβρωση της ευρωπης που ειναι φανερο οτι επιδιωκουν

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ.
    Να δείτε που θα πάει η Τουρκία.

    'Οσο για τον Σόρο και τα τσιράκια του πως θα μπορούσαμε να τους προκαλέσουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ζημιά;

    Πρέπει να αντιμετωπήσουμε κατα μέτωπο κάποια στιγμή αυτά τα κολοβά φίδια. Δεν κάνουμε κανένα ταμείο να φτιάξουμε κάπoιον ΑΝΤΙ-ΣΟΡΟΣ οργανισμό;:-)
    Με το σύνθημα
    Democracies are not Dictated are not made by Institutes!
    Αντε να δούμε.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω Πω...συγκλονιστικο νέο...δεν είναι δηλαδή οι ανεξάρτητες αρχές ανεξάρτητες????? γιατι ρε γαμότο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MIN AGXONESTE RE PAIDIA. TORA ME SIGIVERNISI THA PERASOUN OLA TA SXEDIA (OXI TA DIKA MAS FYSIKA) APNEFSTI. KYPROS-AIGAIO-MACEDONIA

    ADE...KALINIXTA,KALO PASXA KAI KALA XRISTOUGENNA

    KALINIXTA IPA??

    LAIKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημοκρατία made in USA

    http://www.monde-diplomatique.gr/spip.php?article42

    Ένα παλιό του 2007 δημοσίευμα της monde-diplomatique αναδημοσιευμένο από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» που αναφέρεται στο πως δημιουργήθηκε και μεταλλάχθηκε στο πέρασμα του χρόνου αυτό το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στην διαμόρφωση της πολιτικής σε όλο τον πλανήτη. Έχει ιστορική αξία αλλά εκεί μπορούμε να δούμε ποιες είναι οι απαρχές αυτών των δυνάμεων που ελέγχουν την Ευρώπη αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη μέσω «ανεξάρτητων» διπλωματών και «μη κυβερνητικών οργανώσεων» που προωθούν την «δημοκρατία» στους «απολίτιστους» είτε αυτοί είναι ανατολικοευρωπαίοι είτε αυτοί είναι μεσανατολίτες. Βέβαια κάτι που δεν αναφέρεται σ’ αυτό το δημοσίευμα και το οποίο θα έπρεπε να διερευνηθεί είναι κατά πόσο συνδέονται οι «αντιτρομοκρατικές» πολιτικές με τους τρομοκράτες στην επιβολή της «δημοκρατίας» και του «πλουραλισμού» σε ορισμένες χώρες ενώ ταυτόχρονα προωθούν την αποσταθεροποίηση σε κάποιες άλλες στο όνομα αυτών των ίδιων εννοιών που φυσικά δεν είναι ο αντικειμενικός στόχος αλλά η αφορμή για αυτή την πλανητική επιβολή. Οι αιτίες βρίσκονται στα παρασκήνια και όχι πάνω στην σκηνή.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και η Γκέι Μακντούγαλ, "ανεξάρτητη" πραγματογνώμων του ΟΗΕ δεν είναι; Γι' αυτό πήγε στην Έδεσσα, χωρίς άδεια του ΥπΕξ, συνομίλησε με το "Ο.Τ." και συνέταξε την έκθεσή της προς τον ΟΗΕ για την "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα, γράφοντας ακριβώς ό,τι της είχαν υπαγορεύσει οι Βοσκόπουλοι και οι άλλοι.

    Όταν ο ΟΗΕ έχει τέτοια "σοβαρότητα", τι θέλετε να κάνουν οι άλλοι; Τον Αύγουστο μας ήλθε έκθεση-καταπέλτης, με την οποία μας εντολεύει να αναγνωρίσουμε την "μακεδονική" και την "τουρκική" μειονότητα και να επιτρέψουμε την διδασκαλία των "μεκεδονικών" στην Ελλάδα.

    Επισήμως, η Μακντούγκαλ είχε έλθει για να εξετάσει στην Ελλάδα το πρόβλημα των Ρομά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοι φίλοι,

    Ξερετε ποσα λεφτα από τα μυστικά κονδύλια πάνε για τις ΜΚΟ????

    Πάρα πολλά (της τάξεως των δισεκατομμυρίων EUROs/έτος), αλλά για αυτά προφανώς δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα (απόρρητο βλέπετε...). Δηλαδή τι νομίσατε, αυτοί θα τους πληρώνουν? Κάνετε μέγα λάθος, είστε υποζύγια (αυτοί έχουν ευλογηθεί, βλ. τι λέει στις προφητείες του Ησαϊα για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ που εδώθει στους περιούσιους να υπηρετώνται και προφανώς πήρανε σοβαρά το ρόλο τους).

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν "κάνετε μια βολτα" στο διαδίκτυο να δειτε σε ποιες χωρες εχει στήσει τα "μαγαζια" του ο Soros;Ονομάζονται "open society foundations" και θα τα βρειτε σε παρα πολλές χώρες(μεχρι και στο Καζακστάν υπάρχουν).Απο την μόνη χώρα που "εφυγαν νύχτα" ειναι η Ρωσία, την περιοδο που ανελαβε την εξουσια ο Πουτιν(αμεσως μετα τον μεθυστακα τον Γιέλτσιν, ο οποίος ειχε δωσει την αδεια σ'αυτα τα βαμπίρ να "γα@@@ και να δέρνουν").Το πρωτο μελημα του ηταν να κλεισει όλα αυτα τα "ευαγή ιδρυματα" και να τα ξωπεταξει κακήν-κακώς απο το Ρωσικό έδαφος.Απο τοτε μπήκε στο ματι των Αμερικανο-Εβραίκων "σωματειων" τα οποια βοσσοδομουν νυχθημερον εναντιον του.Μια επισκεψη στις ιστοσελιδες αυτων των "σωματειων" θα σας πεισει.Εξ ου και το προ ημερών υποβολιμαίο ερωτημα προς εμενα-απο κάποιον "γνωστό-άγνωστο"- για το αν και κατα πόσο η Ρωσία εχει δημοκρατία.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Greek immigration crisis spawns shanty towns and squats
    Greece's inability to tackle a crisis in illegal immigration has left thousands living in shanty towns and squatting in the heart of Athens.


    By Nick Squires and Paul Anast in Athens
    Published: 7:00AM BST 07 Sep 2009
    Greek immigration crisis spawns shanty towns and squats
    A shanty town on the outskirts of the port city of Patras Photo: AFP/GETTY IMAGES

    Tens of thousands of migrants from Africa, Asia and the Middle East attempt to cross by boat to Greece's Aegean islands each year, with many ending up in squalid camps.

    Humanitarian groups have condemned the situation as "shocking".

    Related Articles

    *
    Greek islands struggle with illegal migrants

    While the country trades on an image of carefree summer holidays, sun-kissed sandy beaches and being the cradle of Western civilization, its picturesque holiday destinations and historic capital have become tainted by the crisis.

    Such is the scale of the problem that the country has become Europe's main gateway for illegal immigration, accounting for nearly half of those trying to reach the European Union.

    Many migrants try to scrape a living as street hawkers in Greece's big cities before heading to the port of Patras where they seek to smuggle themselves on lorries bound for ferries sailing to Italian ports.

    Others have crammed into abandoned buildings in central Athens, just a few blocks from the Acropolis, generating fears of a social crisis as Greece teeters on the brink of recession.

    "The Greek capital has become a landfill of human misery and cannot absorb any more illegal immigrants," said Yannis Sgouros, the prefect of Athens.

    While the government has ordered raids on the shanty towns and cleared out some occupied buildings in the capital this summer, Greece's failure to tackle the problem sooner has led to a spate of violent attacks against immigrants by hate groups, and a surge of support for an ultranationalist political party.

    Its vulnerability to trafficking, due in part to the difficulty of patrolling the seas around its islands, has made it the soft underbelly of Europe for the traffickers and those seeking to make their way to Britain and other western European nations illegally.

    In May, riot police had to break up clashes between far-Right extremists who attacked hundreds of North African immigrant squatters living in an old courthouse in the heart of Athens, a few blocks from one of its main squares. Last month police evicted around 600 immigrants from the courthouse.

    But a hotel off one of the city's main squares has subsequently been taken over by migrants. The police have admitted that the area had become a nest of drug dealers, prostitutes and petty criminals.

    In July the authorities also razed a shanty town in the western port of Patras where hundreds of mostly Afghan migrants lived, hoping to travel by ferry to Italy.

    Welfare groups condemned the bulldozing of the camp, which had been constructed from scrap metal and wood and even had its own mosque, as "barbaric". But the port remains a key exit point for migrants hoping to continue their journey westwards and the efforts of the Greek authorities have failed to stop the country being a magnet for those seeking entry to other EU countries.

    The main route for immigrants is from neighbouring Turkey – in places the two countries are separated by just a mile of open water.

    Greece says it detained more than 146,000 illegal immigrants in 2008, a 30 per cent increase from the previous year and 54 per cent up on 2006.


    ................


    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/6147072/Greek-immigration-crisis-spawns-shanty-towns-and-squats.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό είναι να μη ξεχνάμε και το παλιό καλό βρετανικό συμβούλιο που ο Πούτιν έκλεισε σε μιά νύχτα όλα τα παραρτήματά του στη Ρωσία καταγγέλοντας ότι πρόκειται για βιτρίνα πρακτόρων. Στην Αθήνα εδρεύει στην πλατεία στο Κολωνάκι για όσους δεν το ξέρουν! ))
    Οσο για την Γκρηνπης και τη Διεθνή Αμνηστία, τι να λέμε. Εχουν ενδιαφέρον οι διαδρομές των στελεχών τους εντός κι εκτός Πασόκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ποιοί πολιτικοί είναι οι συνομιλητές και τα παπαγαλάκια του Σόρος στην Ελλάδα;
    Μήπως υπάρχει και κάποιος αρχηγός κόμματος;
    Λέω μήπως!"

    Ναι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι μόνο,σχεδόν όλα τα μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!Κι αν με αμφισβητήσει κάποιος έχω και στοιχεία

    Όσον αφορά τις ΜΚΟ για θέματα μειονοτήτων αυτός που άρχισε την χρηματοδότητσή του από το ΥΠΕΞ και την απεριόριστη στήριξη ήταν ο Παπανδρέου και μην ξεχνάμε ότι στην χειρότερη όλων και στην χρηματοδοτούμενη και από τον Σόρος αρχηγός είναι ο φίλος του Παπανδρέου ο Βαλιανάτος!την οργάνωση αυτή επί υπουργείας Παπανδρέου χρηματοδοτούσε και το ΥΠΕΞ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και γιατί ρε Ζαφείρη ο Καραμανλάκας δεν εκοψε την επιδότηση σ'αυτά τα "σωματεία", παρα μόνο τα αφησε να συνεχίζουν το "Θεάρεστο" έργο τους;Μηπως ειναι χωμενος και αυτός στα σκατα της "νεας τάξης πραγμάτων";



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η χρηματοδότηση κόπηκε απόδειξη το πόσο λυσσαλέα χτυπήθηκε η κυβέρνηση τόσο από Αμερικάνους όσο και τα φερέφωνά τους όπως το Παρατηρητήριο και η Διεθνής Αμνηστεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.