14/9/09

Πουλάει πάλι ο Ιεροσολύμων!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Φωτιά στις σχέσεις του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με τους Παλαιστίνιους και τους Αραβες γενικότερα βάζει ο πατριάρχης Θεόφιλος, πουλώντας και πάλι γη του Πατριαρχείου σε εβραϊκή κατασκευαστική εταιρεία, η οποία προτίθεται να κατασκευάσει εκεί εκατοντάδες (!) διαμερίσματα. Σε μια εποχή όπου η διεθνής κοινότητα πιέζει ασφυκτικά την ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση Νετανιάχου να σταματήσει τους παράνομους εποικισμούς αραβικών εδαφών, ο Θεόφιλος προσφέρει κάκιστη υπηρεσία όχι απλά στην Ελλάδα ή στο αραβικό ποίμνιό του, αλλά και στην ίδια την υπόθεση της ειρήνης, πουλώντας πατριαρχική γη ώστε να επεκτείνεται νομότυπα η εβραϊκή κατοχή γης στην Ιερουσαλήμ. Η αναφορά του θέματος από το παναραβικής εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα υποδηλώνει τη δικαιολογημένη σημασία που έχει αυτή η πώληση για όλον τον αραβικό κόσμο.

Πρόκειται για μια έκταση 71 συνολικά στρεμμάτων, που συμπεριλαμβάνει αγροτεμάχιο 43 στρεμμάτων στην περιοχή Γκιβάτ Χαματός της Ιερουσαλήμ και δύο γειτονικές εκτάσεις 17 και 11 στρεμμάτων αντιστοίχως, τις οποίες ο Πατριάρχης Θεόφιλος πουλάει -τυπικά νοικιάζει για 99 χρόνια, βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας- στην εβραϊκή ισραηλινή εταιρεία.

Κατά το συμβόλαιο αυτής της αγοραπωλησίας, αντίγραφο του οποίου έχει περιέλθει στην κατοχή του «Εθνους», θα χτιστούν πολλές εκατοντάδες κατοικίες και διαμερίσματα. Ο ακριβής αριθμός τους δεν προσδιορίζεται, καθώς η γη αυτή δεν ανήκει στο σχέδιο πόλης της Ιερουσαλήμ, αλλά η εταιρεία θα κινηθεί για να αλλάξει η χρήση της γης και να επιτραπεί η οικοδόμησή της - και φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα το πετύχει.

Το Πατριαρχείο θα πάρει ως αντιπαροχή 100 διαμερίσματα ή κατοικίες συνολικού εμβαδού τουλάχιστον 12.000 τετραγωνικών μέτρων (άρθρο 6.1 του συμβολαίου), ενώ θα εισπράττει και το 20% των καθαρών κερδών, αν η εταιρεία κατορθώσει να πάρει άδεια οικοδόμησης και ξενοδοχείου (άρθρο 6.3).

Η έκταση του έργου και η οικοδόμηση εκατοντάδων διαμερισμάτων συνάγεται από τον όρο ότι θα δώσει τα πρώτα 50 διαμερίσματα στο Πατριαρχείο ταυτόχρονα με την πώληση 200 διαμερισμάτων σε αγοραστές (άρθρο 15.2).

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του άρθρου 4.8 «το Πατριαρχείο ή οι βεβαιωμένοι εκπρόσωποί του είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν κάθε έγγραφο, αίτηση και σχέδιο που έχει προετοιμαστεί από τον ενοικιαστή, ώστε να αλλάξει ο κανονισμός σχεδίου πόλης της ιδιοκτησίας», συνεισφέροντας έτσι στην παραπέρα «τσιμεντοποίηση» της Ιερουσαλήμ.

Οπως είναι προφανές, το ζήτημα δεν είναι αν οι όροι του συμβολαίου είναι συμφέροντες ή όχι για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αν κάποιοι θα κερδίσουν χρήματα σε προσωπικό επίπεδο για τη συμβολή τους στην επίτευξη αυτής της αγοραπωλησίας ή αν τα 100 διαμερίσματα του Πατριαρχείου θα διατεθούν σε «ημετέρους» της πατριαρχικής πτέρυγας του Θεόφιλου. Αγνοούμε, αλλά και αδιαφορούμε παντελώς αν κάποιοι όροι του συμβολαίου μπορούν να θεωρηθούν οικονομικά επιλήψιμοι ή και σκανδαλώδεις. Δεν μας ενδιαφέρουν οι οικονομικές πτυχές αυτής της συμφωνίας αγοραπωλησίας πατριαρχικών γαιών, οι οποίες δεν αποκλείεται να κρίνονται άριστες από τους κτηματομεσίτες.

Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η σοβαρότατη πολιτική διάσταση του ζητήματος αυτού. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην πόλη αυτή. Αναλόγως του αν πουλάει ή νοικιάζει γη σε Εβραίους ή Αραβες πολίτες του Ισραήλ, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση της ιδιοκτησίας στην Ιερουσαλήμ -μια πόλη όπου σε περίπτωση διευθέτησης του Παλαιστινιακού θα κριθεί σπίτι σπίτι και τετράγωνο τετράγωνο η διαίρεσή της σε εβραϊκό και αραβικό τομέα, αναλόγως με το αν κατοικούν Εβραίοι ή Αραβες Ισραηλινοί πολίτες.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Πολιτικό έγκλημα

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η επικύρωση της επιλογής του Θεόφιλου ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το Ισραήλ, η οποία καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια, θα συνοδευόταν, κατά το σύνηθες, από εκχωρήσεις πατριαρχικής γης σε Εβραίους Ισραηλινούς πολίτες. Ο Θεόφιλος δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που έκαναν οι προκάτοχοί του στον πατριαρχικό θρόνο, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Αυτό όμως δεν αναιρεί ούτε μειώνει τη βαρύτητα του πολιτικού εγκλήματος που διαπράττει ο νυν Πατριάρχης Ιεροσολύμων, πουλώντας γη και έτσι δρώντας εναντίον των Παλαιστινίων και των Αράβων. Δυστυχώς δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, μετά τις εκλογές, θα θελήσει να πιέσει τον Θεόφιλο να αλλάξει αυτή την επαίσχυντη πολιτική.
Πηγή ethnos.gr

19 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων: Πρέπει να τα πουλήσουμε όλα στους Εβραίους για να θωρακίσουμε την Ελλάδα μας. Οι Γάλλοι πάνε μπροστά γιατί ανέθεσαν στον Εβραίο Σαρκοζί να τους κυβερνήσει. Ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο, μπας και σωθεί το Ελληνικό ΈΘνος. Η θρησκεία που έχουμε μάς έχει κάνει πρόβατα. Ας εκχωρήσουμε την διοίκηση της διαλυμένης Ελλάδος στους Εβραίους, που αποδεικνύουν καθημερινώς ότι έχουν ούμπαλα. Ο Δελαστίκ είναι γνωστός ακροαριστερός και μισεί τους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε
    αυτό που κάνεις, χαρακτηρίζοντας όπως χαρακτηρίζεις τον Δελαστίκ, λόγω της ιδεολογίας του, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάνουν ορισμένοι, που θεωρούν οιονεί τους Εβραίους κακούς λόγω της πίστης ή της καταγωγής τους.
    Να κρίνουμε λοιπόν αυτά που γράφει ο καθένας μας και όχι με βάση προκαταλήψεις.
    Όσον αφορά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από τη στιγμή που η ύπαρξή του, εκτός από την ιστορία, οφείλεται στο ορθόδοξο ποίμνιο, που είναι Παλαιστίνοι και Ιορδανοί, καλό θα ήταν οποιαδήπτοε τέτοια ενέργεια να γίνεται κατόπιν συνεννόησης και συναίνεσης των πιστών του.
    Τα άλλα που λες περί Σαρκοζί κλπ είναι γενικεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Ο Δελαστίκ είναι γνωστός ακροαριστερός και μισεί τους Εβραίους.<

    Αριστερός μπορεί να είναι, ανώνυμε 11:50 πμ, αλλά δεν μισεί τους Εβραίους. Και ο ίδιος Εβραίος είναι. Φρόντισε να ενημερώνεσαι πριν γράφεις άτοπα.

    >που θεωρούν οιονεί τους Εβραίους κακούς λόγω της πίστης ή της καταγωγής τους.<

    Δυστυχώς, η νοοτροπία αυτή έχει επικρατήσει σε πολλούς. Κι εδώ μέσα ακόμη. Ίσως από άγνοια, ίσως από ανωριμότητα, μερικοί έχουν μπερδέψει την πολιτική του κράτους του Ισραήλ με τους Εβραίους, εν γένει, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τους ότι τόσον εντός όσο και εκτός Ισραήλ, υπάρχουν πολλοί Εβραίου, Ισραηλινοί και μη, οι οποίοι αντιτίθενται στην πολιτική του Ισραήλ και κάνουν πορείες διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκ πρώτης όψεως και μόνο με βάση αυτά που γράφει το άρθρο (η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική) ο Θεόφιλος κακώς πράττει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν θεωρω οτι χρειαζονταν να την πουλησει ή να την επινοικιασει ,
    αν χρειαζονταν διαμερισματα για φιλανθρωπικους σκοπους νομιζω οτι ειχε την οικονομικη δυνατοτητα για διαφορετικες επιλογες ,
    εξαλου σε αυτα δυσκολα θα επιτρεψουν να δοθουν σε ανθρωπους του ποιμνιου του που θα ειναι αραβικης καταγωγης

    η επιλογη του πατριαχη ειναι ακατανοητη
    δεν μπορω να καταλαβω πως κανει τετοιες επιλογες την στιγμη που υποτιθεται δεν τον ενδιαφερουν τα εγκοσμια

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἐδῶ λοιπόν, χρειάζεται πολιτικὸ ταπεραμέντο, ὅταν τὸ ποίμνιό σου εἶναι ἄραβες καὶ ἡ ίδιοκτησία τοῦ πατριαρχείου εἶναι ἐντὸς ἰσραηλινοῦ ἐδάφους.
    Δυστυχῶς, νομίζω ὅτι εἶναι θέμα ἐπιβιώσεως τοῦ πατριαρχείου, τὸ ἑλληνικὸ καὶ κυπριακὸ κράτος δὲν δίνουν οὔτε μία δραχμή.
    Τὸ πατριαρχεῖο Ἰεροσολύμων εἶναι ἀπὸ τὰ πιὸ φτωχά. Ὅταν ὁ ἄλλος δὲν ἔχει νὰ φάη καὶ οἱ ἄραβες τοῦ κάνουν ὑπόγειο πόλεμο, τί θέλουμε νὰ κάνη ὁ ἐκεῖ κλῆρος πολιτικὸ παιγνίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν παρατηρήσουμε την τάση των τελευταίων ετών και την συμπεριφορά των πατριαρχών, ο νυν πατριάρχηςν δεν μπορούσε να διαφέρει. Πολύ μεθοδευμένα οι ισραηλινοί με τις μυστικές υπηρεσίες που έχουν γνωρίζουν τις εκάστοτε αδυναμίες των πατριαρχών και φροντίζουν να τους πιέζουν κατάλληλα. Αλήθεια θυμάστε την υπόθεση Βαβύλη (πράκτορας της Mossad του κερατά ητανε και το ενημερωτικό από την ΕΥΠ δεν εφθασε ποτέ στην ΓΑΔΑ!!)?? Φροντισε να κάνει πατριάρχη τον ομοφυλόφιλο Ειρηναίο για προφανείς λόγους.

    Τώρα θα μου πέιτε γιατί γίνονται αυτά. Ξερετε, στο δημοκρατικό Ισραήλ ιδιοκτησία γής έχει μόνο το κράτος και ατυχώς το Πατριαρχείο. Αποτελεί λοιπόν ζωτικής σημασίας στόχο η πάση θυσία υφαρπαγή γης από το πατριαρχείο, ιδιαίτερα όταν θα γίνει (αν γίνει) η τελική διαπραγμάτευση για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

    Το Ισραήλ βέβαια, ορθώς κάνει ότι κάνει, εμείς όμως δεν καταλαβαίνω γιατί ξεπουλάμε αβέρτα γη??? Στη Λεσβο και στη Μακεδονία έμαθα εταιρείες συγκεκριμένων συμφερόντων αλώνίζουν και αγοράζουν σε όποια τιμή, ιδιαίτερα τώρα που έπεσε και η φτώχεια (οχι τυχαία)...Εχει κανεις μυαλό ρεεεε!!!!


    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, konion, κάθε άλλο από πτωχό είναι. Έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία ενοικίαζε.
    Δεν έχουμε αρκετή πληροφόρηση για να κρίνουμε, αλλά εκ πρώτης όψεως, κακώς πουλά. Συμφωνώ με τον/την sapphire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρόβλημα του Πατριαρχείου είναι οικονομικό. Είναι πολύ εύκολο για όλους μας να κατηγορούμε αλλά και να βλέπουμε τις κινήσεις του Πατριαρχείου σαν πολιτικές. Νομίζω ότι απαντήσεις για αυτή την κατάντια πρέπει να δώσει το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αλλά και όλοι μας σαν Έλληνες πολίτες. Ποια είναι η υποστήριξή μας σε αυτό το Πατριαρχείο?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιά όποιον πιστεύει πώς τό νά είναι εις Εβραίος στο θρήσκευμα δέν ταυτίζεται μέ τίς επιδιώξεις τών Σιωνιστών τόν παραπέμπω-ξανά- στά Talmud καί τήν Oanah-Tanah.τά 'ιερά' βιβλία τών εβραίων τά λένε όλα γιά τό τί πιστεύουν ή, έστω,σέ τί εκπαιδεύονται νά πιστεύουν από πάρα πολύ μικρή ηλικία.διαβάστε επίσης καμμιά ψυχιατρική έρευνα γιά τό τί ακριβώς συμβαίνει μέ τά άτομα πού υφίστανται περιτομή καί ειδικώς τά μωρά καί μετά μιλήστε.όσο γιά τούς αντιφρονούντες εβραίους,όσους ξεφεύγουν τού Σιωνιστικού Ιερατείου,ε,θά μού επιτρέψετε νά σας μεταφέρω πώς πλείστοι εξ αυτών είναι 'στημένοι' από τόν ίδιο τόν Σιωνισμόν γιά λόγους πού άν σκεφτείτε λίγο θά τούς καταλάβετε.Λίγες είναι οι αληθινές εξαιρέσεις,καί φυσικά τούς δίνουμε συγχαρητήρια.υπάρχουν όντως άνθρωποι πού μαρτυρούν στό Ισραήλ επειδή αντιτίθενται στήν απανθρωπιά καί τήν βαρβαρότητα.δέν ξεπερνούν όλοι αυτοί μαζί παγκοσμίως τό 2-3% τού εβραϊκού λαού.ΔΕΝ κυβερνούν αυτοί ρέ παιδιά. Ενδιαφέροντα στοιχεία θά βρείτε καί στό βιβλίο τού Ισραήλ Σαχάκ,'Εβραϊκή θρησκεία,εβραϊκή ιστορία'.
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να υπενθιμίσω όμως και τον πόλεμο που δέχεται το Πατριαρχείο από τους Άραβες και την προσπάθεια των Αράβων να εκδιώξουν τους Έλληνες και να τεθεί το πατριαρχείο υπό αραβικό έλεγχο και με καθαρά αραβικό χρώμα,και όχι ελληνικό όπως είναι σήμερα!Το Ισραήλ-φυσικά από συμφέρον- έχει κάνει τα πάντα σήμερα για να μην πέσει το πατριαρχείο στα χέρια των Αράβων!
    Το να πουλά όμως εν μέσω τέτοιας κατάστασης και έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα στο άρθρο,αν είναι αλήθεια,δεν το βρίσκω σωστό!Περί οικονομικών δεν γνωρίζω!ξέρω μόνο ότι έχει μεγάλη έκταση γης!τώρα το πόσο αξιοποιήσημη είναι και το τι του αποφέρει δεν ξέρω,πάντως θυμάμαι ότι οι αγιοταφίτες σε όλα τα ντοκυμαντέρ ή τα ρεπορτάζ που θα προβάλλονταν στην Ελλάδα φρόντιζαν πάντα να δηλώνουν πόσο φτωχοί είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περικλή σκέφτομαι να μπω στον κόπο να σου απαντήσω;να κάτσω απλώς να σκάσω στα γέλοια;να πάρω τηλέφωνο κανένα ψυχιατρικό ίδρυμα;καλά αυτό για την ψυχιατρική και την περιτομή ήταν το πιο κορυφαίο!κι εγώ είμαι κατά της περιτομής αλλά για άλλους λόγους,το ότι όσοι περιτέμνονται "μεταλλάσονται"...Περικλή τι να σου πω;μάλλον θα πρέπει εσύ να επισκεφτείς ειδικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το πατριαρχειο σημερα απαντα στο ψεμα της ειδησης και της αναρτησης.
    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3086&Itemid=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ζαφείρη δέ μαθαίνεις μέ τίποτα. επειδή όμως κάνεις-πάλι-τόν έξυπνο πάρε μιά ωραία βιβλιογραφία στά περί περιτομής καί ρούφα τό αυγουλάκι σου πρίν μέ προσβάλλεις ξανά.++++ ++++++.

    Melzack Ronald'The puzzle of pain'
    Janov Arthur'The primal man','The primal scream'
    Billy Ray Boyd'Circumcision exposed'
    Goldman Ronald'Questioning circumcision','Circumcision the hidden trauma'

    καί από εδώ καί πέρα κάνε μου τήν χάρη νά μή σχολιάζεις κείμενά μου. τό απαιτώ.

    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αστειτότητες Pericles αστειότητες!κι εγώ κατά της περιτομής αλλά αυτά είναι αστειότητες!κι ο ξάδερφός μου έχει κάνει για λόγους υγείας και κάποιοι φίλοι μου για τον ίδιο λόγο,τίποτα δεν έπαθαν,μια χαρά παιδιά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρε παιδια ηρεμια.Απο την πωληση γης του Πατριαρχειου φτασαμε στην περιτομη και στην διαμαχη.Κατα τα αλλα,ολοι μας μιλαμε για συννενοηση,ομοψυχια και παπαριες αφου για καθε θεμα δειχνουμε την καταρα του DNA μας.Τωρα στο θεμα-αφου το Πατριαρχειο αν δεν εχει οικονομικους πορους,τι πιο λογικο να ζητουσε επιχορηγηση απο το υπεξ και αν δεν την λαμβανε να εβγαζε ανακοινωση οτι αναγκαζεται να πουλησει για λογους επιβιωσης.Ετσι απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τι θα έγραφαν όλες οι εφημερίδες της χώρας αν "ο Καραμανλής έδωνε τα λεφτά του κοσμάκη στους τράγους τους πάμπλουτους τους διεφθαρμένους τους Βαβύληδες εκεί στα Ιεροσόλυμα και ο κοσμάκης πεινάει"...αυτό δεν θα έγραφαν όλες ανεξαιρέτως οι πασοκοφυλλάδες;αυτό δεν θα έγραφαν όλα τα μπλογκ;οι πρωινές εκπομπές δεν θα έβγαζαν γριούλες και παπουδάκια με μουσική υπόκρουση τη "λίστα του Σίντλερ" να ορίονται και να καταριούνται τον κακό " Καραμανλή που έδωσε τα λεφτά του κοσμάκη στους τράγους τους πάμπλουτους τους διεφθαρμένους τους Βαβύληδες εκεί στα Ιεροσόλυμα και ο κοσμάκης πεινάει".
    Όλοι θα επαναστατούσαν!
    Αντίθετα αν ο Γιωργάκης έδινε τον μισό προϋπολογισμό...θα ήταν γενναία κίνηση σεβασμού και αγάπης και τιμής με ύψιστο εθνικό φρόνημα για να σωθούν τα δίκαια του Γένους στους Αγίους Τόπους...και όλοι μας θα καθόμασταν ήσυχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.