17/9/09

ΠΓΔΜ: Πιθανή συζήτηση για την ονομασία στο Μόναχο

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι, ο κ. Ίσινγκερ θεωρείται βαθύς γνώστης των συνθηκών που επικρατούν στα Βαλκάνια και έχει εμπλακεί στην επίλυση προβλημάτων στο Κόσοβο και στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, καθώς και στη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.


ΠΓΔΜ - Ο Βόλφανγκ Ίσινγκερ προτείνει να εξεταστεί το ζήτημα της ονομασίας στην προσεχή Διάσκεψη για την Ασφάλεια, στο Μόναχο.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της 46ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, Γερμανός διπλωμάτης Βόλφανγκ Ίσινγκερ, πρότεινε, στη διάρκεια προχθεσινής συνάντησής του στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, να εξεταστεί η εκκρεμότητα της ονομασίας, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2010 στο Μόναχο.

Ο κ. Ιβάνοφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, αποδέχτηκε και χαιρέτισε την πρόταση αυτή του κ. Ίσινγκερ.

Ο κ. Ίσινγκερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι η Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας, αλλά θεωρεί πως είναι απαραίτητο να συζητηθούν οι προτάσεις επίλυσής του και οι συμβιβαστικές λύσεις που έχουν προταθεί.

Ερωτηθείς εάν είναι πιθανή η επίλυση του ζητήματος του ονόματος, λόγω των διαμετρικά αντίθετων θέσεων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το θέμα αυτό, ο κ. Ίσινγκερ απάντησε ότι είναι πάντα καλύτερα να μιλά κάποιος, παρά να μην αναφέρεται στο πρόβλημα.

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι, ο κ. Ίσινγκερ θεωρείται βαθύς γνώστης των συνθηκών που επικρατούν στα Βαλκάνια και έχει εμπλακεί στην επίλυση προβλημάτων στο Κόσοβο και στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, καθώς και στη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, μετά τη συνάντηση με τον κ. Ίσινγκερ, πρόσθεσε ότι έλαβε καλές πληροφορίες και προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τη χώρα του.


ΕΞΠΡΕΣΣ

4 σχόλια:

  1. Αν ο Ιβανοφ δηλωσε πραγματι οτι α π ο κ λ ε ι ε τ α ι η ονομασια - που ισως συμφωνηθει- να ειναι erga omnes , τοτε πως θα συνεχισει η επομενη ελληνικη κυβερνηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο άσχημα έχει εξελιχθεί η μανούβρα του Εβραοκροάτη κλειδαρά-διαρρήκτη-κομμουνιστή δικτάτορα της Γιουγκοσλαυίας και μετέπειτα πράκτορα των Άγγλων και μετά των Αμερικανών, Γιόσιπ Μπροζ .... alias Tito !!!

    Ας όψωνται τα παλαιά "παλικάρια" της πολιτικής σκηνής και του Υπουργείου Εξωτερικών....!

    Σήμερα εμείς πληρώνουμε τις τότε υποχωρήσεις τους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα εξωτερικής επιβουλής!

    Τι μας είχαν πεί τότε οι σύμμαχοι μας Αμερικανοί, πως θα καθαρίσουν αυτοί για μας ...... ?

    Ούτε ο Herr Ίσινγκερ (που μου θυμίζει τον αλήστου μνήμης Κίσινγκερ!) ούτε κανείς άλλος επιθυμεί ειλικρινά να επιλύσει δίκαια το πρόβλημα του ονόματος.

    Όλους τους κατευθύνουν οι σκοπιμότητες και είναι όλες εις βάρος του ασθενεστέρου, διότι εμείς ως χώρα αυτή την στιγμή - χωρίς κράτος, χωρίς κυβέρνηση, χωρίς οικονομική άνεση (καταχρεωμένοι ως χώρα) χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις - είμαστε γιά όλους αυτούς τους αλλοδαπούς [ .... ] εκείνοι οι οποίοι οφείλουν να υποχωρήσουν απεμπολώντας τα πανάρχαιά των δίκαια...!

    Δυστυχώς οι ψευδοηγέτες μας, μας έχουν προδώσει!

    Καθόλου δεν μου αρέσει η ανάμιξη Γερμανών υπέρ των Σκοπιανών !

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια οι Γερμαναράδες τι ζόρι τραβάνε με το θέμα.
    Καμιά γνώμη...

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προδοσία διαφαίνεται.... κανείς δεν μιλάει για την Μακεδονία μας,γιατί τελικά δεν θα μπορούμε να την ονομάζουμε Μακεδονία.Αλλά δεν φταίνε οι πουλημένοι κατέχοντες...εμείς τα βόδια φταίμε που τους ψηφίζουμε.Αντε και του χρόνου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.