1/9/09

Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Αθήνα

Ενημερωτική χαρακτηρίζεται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα της Τίνα Καϊντάναου, της νέας αναπληρώτριας βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας. Η κυρία Καϊντάναου, η οποία θα επισκεφθεί και την Αγκυρα, είναι η αντικαταστάτρια του Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει σύντομα πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν.

Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Αθήνα

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, δεν έχει ειδίκευση στα ενεργειακά θέματα. Εχει όμως εμπειρία από τα Βαλκάνια, καθώς διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα, αλλά και βοηθός του πρώην αμερικανού πρεσβευτή στα Σκόπια Κρίστοφερ Χιλ (1998- 1999). Η αμερικανίδα διπλωμάτις θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον υφυπουργό Αμυνας κ. Κ. Τασούλα, ενώ έχει ζητήσει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, αλλά και με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα. Αν και η Αθήνα διατηρεί χαμηλούς τόνους, το όψιμο αμερικανικό ενδιαφέρον για «άμεσο διάλογο» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με την επίσκεψη αυτή.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Θα επισκεφθεί την Ελλάδα άκουσον-άκουσον όχι η βοηθός αλλά η αναπληρώτρια βοηθος της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Όχι μια βοηθός επί γενικών θεμάτων αλλά μια ειδική βοηθός για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας. Και μην ξεχνάμε όχι η βοηθός, η αναπληρώτρια βοηθός. Σαν να λέμε κάποιος τμηματάρχης Α' ενός εδώ υπουργείου.

    Μεγάλη αναβάθμιση του ρόλου μας στην περιοχή έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @1 Σεπτέμβριος 2009 9:17 πμ

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή η "τμηματάρχης" όπως την χαρακτηρίζεις, θα συναντηθεί με, υποτίθεται, αξιωματούχους πολιτικούς όπως η Ντορίτα!!! Πως το αποδέχονται αυτό οι εδώ αξιωματούχοι, δηλαδή να μην έχουν διάλογο με έναν ομόλογό τους αλλά με τον κλητήρα μια άλλης χώρας; Μήπως νομίζουν οι εδώ και οι εκεί πως η Ελλάδα είναι καμία από τις πολιτείες των ΗΠΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να ήταν Πολιτεία των ΗΠΑ η Ελλάδα. Τουρκική Νομαρχία είναι. Και μάλιστα όχι και σίγουρη γιατί ούτε οι Τούρκοι μας δέχονται εύκολα με το μπάχαλο που είμαστε... φοβούνται μήπως τους γίνουμε φύρα...και χαλάσουμε κι αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.