13/9/09

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε.

Οταν την 1η Αυγούστου 2009 ο κ. Ντάουνερ νιώθει την... ανάγκη να ενημερώσει μερικούς φιλικούς δημοσιογράφους για τις διαπραγματεύσεις, ο σύμβουλός του επί του Τύπου έχει μία... λαμπρή ιδέα! Ο κ. Χοσέ Ντιάζ του γράφει: «Αλεξάντερ, ένας εκ των βασικών δημοσιογράφων (journos) που θα λάβει μέρος στην ενημέρωση, ο Μακάριος Δρουσιώτης, μας πρότεινε να γίνει αυτή (σ.σ.: η ενημέρωση του κ. Ντάουνερ!) στο σπίτι του, στο Τρόοδος»!!! Ο κ. Ντιάζ γράφει πως ο κ. Δρουσιώτης προτείνει ενημέρωση μετά φαγητού και ποτού και καταλήγει: «Θα είναι εκεί όλα τα media που υποστηρίζουν την επαναπροσέγγιση». Πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο νησί των αγίων... Μπορεί να μας πει κάποιος εάν έγινε τελικά η ενημέρωση και τι έφαγαν οι επαναπροσεγγιστές δημοσιογράφοι; Βούρδουλας που σας χρειάζεται...


Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε.
Του ΜιχάληΙγνατίου

Ουπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε από τη Στοκχόλμη, με ύφος χιλίων...
σουλτάνων, πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να αρνηθεί την ένταξη της χώρας του, η οποία -όπως είπε- τη δικαιούται και λίγο-πολύ την έχει «κερδίσει» με το σπαθί της! «Ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε», λένε οι σοφοί του χωριού και έχουν απόλυτο δίκιο. Τον κ. Νταβούτογλου σιγόνταραν οι συντηρητικές κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Ιταλίας, οι οποίες όταν φτάσει η «μεγάλη ώρα» θάναι οι πρώτες που θα λακίσουν.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την ενταξιακή πορεία της πατρίδας του Αττίλα και αυτό που προκαλεί κατάπληξη και εντύπωση είναι ότι οι θιασώτες της ευρωπαϊκής πορείας της άρχισαν να αλλάζουν στρατόπεδο και να κατατάσσουν τους εαυτούς τους εκεί που κάποτε έφτυναν. Αίφνης συντάσσονται με αυτούς που κατηγορούσαν ως «εθνικιστές», οι οποίοι σύμφωνα με τη λογική των χαμαιλεόντων πριν μεταλλαχθούν, κυριαρχούνταν από φανατισμό όταν αναφέρονταν στην πατρίδα του Αττίλα.

Η αλήθεια είναι βέβαια εντελώς διαφορετική. Απλούστατα, οι υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. δεν είχαν διερευνήσει τις διαθέσεις των Τούρκων και ούτε καν είχαν διαβάσει τα προγράμματα των κομμάτων τους. Βέβαια, οι Τούρκοι δικαιούνται να παραπονούνται, διότι άλλες ήταν οι υποσχέσεις των Αμερικανών, αλλά και των δορυφόρων τους στην Ευρώπη.

Η Αγκυρα επιχειρεί να επιβάλει άκομψα τους όρους της στην Ευρώπη, και εν μέρει αυτό οφείλεται θα έλεγα στον υποτακτικό της, τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, ο οποίος είχε στο παρελθόν, αλλά έχει και τώρα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία. Ο κ. Μπιλντ, που κάνει το παλληκάρι εκ του ασφαλούς, έφαγε την περασμένη εβδομάδα ηχηρό χαστούκι από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι του διαμήνυσαν πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Τελ Αβίβ. Και θα έλεγα πως ο τρόπος συμπεριφοράς και αντίδρασης των Ισραηλινών του έπρεπε του Σουηδού υπουργού. Θα ήταν ευχής έργο εάν και οι κυβερνώντες στην Κύπρο και την Ελλάδα(;), απαντούσαν στον κ. Μπιλντ με τον ίδιο τρόπο, διότι προ πολλού δεν λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε., αλλά ως ατζέντης του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία παρανομεί σε όλα τα επίπεδα, προκαλώντας όλους τους εταίρους της Ε.Ε. με τη συμπεριφορά της. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι δεν της απαντούν με τον ίδιο τρόπο, και συνεχίζουν να συνομιλούν μαζί της, ενώ η ίδια αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για όλες τις χώρες-μέλη. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους υπηκόους της -ειδικά τους Κούρδους- και εξυπηρετεί τους δυτικούς μόνο αν καλύπτονται τα δικά της συμφέροντα.

Τη στιγμή που η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα έχει παραλύσει την κυβέρνηση Καραμανλή και η αντιπολίτευση κρύβει τις θέσεις της για τα εθνικά θέματα- και ενώ στην Κύπρο πλακώνονται για ψύλλου πήδημα, οι Σουηδοί με τη βοήθεια του πρώην προέδρου της Φινλανδίας, Μάρτιν Αχτισάαρι, ετοίμασαν κείμενο-λιβελογράφημα με το οποίο εγκαλούν άκουσον άκουσον- μερικούς Ευρωπαίους ηγέτες (Μέρκελ και Σαρκοζί), οι οποίοι δήθεν προσπαθούν να εκτροχιάσουν το τουρκικό τρένο προς την Ε.Ε. Πώς αντιμετωπίζουν η Αθήνα και η Λευκωσία αυτή την απαράδεκτη πράξη του καταστροφέα του Κοσσυφοπεδίου;

Αμφιβάλλω αν συνειδητοποίησαν πως πίσω από τους Σκανδιναβούς κρύβεται η Αμερική, η οποία ξεκίνησε νωρίς το παιγνίδι των εκβιασμών για να σώσει την Αγκυρα τον Δεκέμβρη.

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε. και είναι ευτύχημα ότι το αντιλαμβάνονται ακόμα και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της στην Ευρώπη. Και δεν είναι ορθή η προσέγγιση των θιασωτών του αντιδημοκρατικού σχεδίου Ανάν-Τσέινι, που ισχυρίζονται πως η απόρριψη της τουρκικής αίτησης θα στρέψει την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Φαίνεται πως μερικοί άνθρωποι βλέπουν με... νατοϊκά γυαλιά. Διαφορετικά θα γνώριζαν πως οι ακρίτες των νησιών μας στο Αιγαίο βλέπουν ακόμα και τους πιλότους των πολεμικών αεροπλάνων...

ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ: Οταν την 1η Αυγούστου 2009 ο κ. Ντάουνερ νιώθει την... ανάγκη να ενημερώσει μερικούς φιλικούς δημοσιογράφους για τις διαπραγματεύσεις, ο σύμβουλός του επί του Τύπου έχει μία... λαμπρή ιδέα! Ο κ. Χοσέ Ντιάζ του γράφει: «Αλεξάντερ, ένας εκ των βασικών δημοσιογράφων (journos) που θα λάβει μέρος στην ενημέρωση, ο Μακάριος Δρουσιώτης, μας πρότεινε να γίνει αυτή (σ.σ.: η ενημέρωση του κ. Ντάουνερ!) στο σπίτι του, στο Τρόοδος»!!! Ο κ. Ντιάζ γράφει πως ο κ. Δρουσιώτης προτείνει ενημέρωση μετά φαγητού και ποτού και καταλήγει: «Θα είναι εκεί όλα τα media που υποστηρίζουν την επαναπροσέγγιση». Πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο νησί των αγίων... Μπορεί να μας πει κάποιος εάν έγινε τελικά η ενημέρωση και τι έφαγαν οι επαναπροσεγγιστές δημοσιογράφοι; Βούρδουλας που σας χρειάζεται...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αναμένω ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας (έτσι δεν λέγεται;) θα ασχοληθεί αυτεπάγγελτα με τις ύβρεις που εκτοξεύει ο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ εναντίον κυπριακών μέσων ενημέρωσης, επειδή δεν γονατίζουν μπροστά στο... μεγαλείο του! Είναι φιλαράκι σας κύριε πρόεδρε της Επιτροπής, το γνωρίζουμε...

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΜΙΧ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ

7 σχόλια:

  1. "Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε. "

    Μάλλον Η ΕΕ δεν έχει θέση στην Τουρκία. Μη βαυκαλίζεστε και πολύ-πολύ, ότι η Τουρκία κόπτεται, όπως πρώτα, να μπει στην ΕΕ. Περισσότερο ενδιαφέρεται για την θέση του ισχυρού μουσουλμανικού κράτους, το οποίο θα παίζει τον ρόλο γεφυροποιού μεταξύ Αράβων και λοιπών μωαμεθανών (κυρίως των "λοιπών", διότι οι Άραβες έχουν μάλλον καλές σχέσεις με την Δύση) και Δύσης, Ρωσίας, Κίνας και φυσικά Ισραήλ. Η "ειδική σχέση" της εξασφαλίζει σχεδόν όλα τα επιθυμητά οικονομικά προνόμια, εκτός αυτού της ελευθέρας διακινήσεως και εγκαταστάσεως. Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλουν και οι Ευρωπαίοι.

    Από την άλλη, ούτε ο στρατός, το "βαθύ κράτος" επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ (ποτέ δεν την ήθελε), διότι πρέπει να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις, πράγμα εντελώς αδιανόητο γι αυτόν, ο οποίος είναι κράτος εν κράτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και δύο ημέρες μπαίνω δύσκολα στο ιστολόγιο. Αργεί πολύ να φορτώσει η σελίδα. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει, αλλά μία πιθανότητα είναι ο υπερβολικός αριθμός αναρτήσεων και οι πολλοί (σχετικά) επισκέπτες. Λέω, ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ.

    Το άρθρο δεν προσθέτει κάτι που δεν το ξέρουμε ήδη. Η Τουρκία άρχισε να σκέπτεται με όρους ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ, την έχει ήδη "δει", όπως λένε και τα νεαρά παιδιά, αυτοκρατορία και αυτό είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνο όχι τόσο για τους άλλους, όσο για την ίδια, διότι έχει αρχίσει να χάνει το μέτρο. Μου θυμίζει Γερμανία στο δεύτερο μισό της 10ετίας του '30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τον θάνατο του αείμνηστου εκλεκτού Θρακός Λάμπρου Παπαντωνίου, είναι ευτύχημα που υπάρχει στην Ουάσινγκτον ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Ιγνατίου για να ξεσκεπάζει όσα συνεχώς κουκουλώνονται από τους "Νεοοθωμανούς", ... νεοέλληνες δυστυχώς.

    Ο Μακάριος Δρουσιώτης έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να χαρακτηριστεί ο αείμνηστος Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ο άδολος πατριώτης αγωνιστής που πέθανε στην ψάθα, ... όργανο των Άγγλων ... !

    Δηλαδή, αυτών οι οποίοι ήθελαν ..... να τον εξοντώσουν!

    Πράγματι, ο Αχτισάαρι είναι ο επικεφαλής του Τουρκικού λόμπυ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σ' αυτό συμμετέχουν αρκετές "προσωπικότητες", δηλαδή μεγάλα "μούτρα" για τα οποία φροντίζουν κατάλληλα .... οι Τούρκοι !

    Εμείς, δηλαδή οι πολιτικοί μας .. Ταλεϋράνδοι (sic!), τι κάνουμε ..!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάριος Δρουσιώτης: Ως πότε θα «κρύβεται»;

    "Κυπριακό Ποντίκι" 10/09/2009

    Στον «Πολίτη» (15 και 18 Αυγούστου 2009), ο Μ. Δρουσιώτης δημοσίευσε «πληροφορία» από κάποιον με τον οποίο γνωρίζονται –έτσι ισχυρίστηκε- με βάση την οποία έξι ώρες πριν την εκτέλεση των 5 Ελληνοκυπρίων στο Τζιάος, προηγήθηκε εκτέλεση 4 Τουρκοκυπρίων με τον ίδιο τρόπο στην ίδια περιοχή. Τέτοια σύμπτωση μόνο σε σινεμά του Χόλιγουντ συνήθως συμβαίνει!
    Ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης με άρθρο του (29.8.2009 στο Φιλελεύθερο) έθεσε το εξής απλό ερώτημα: Πως ο «πληροφοριοδότης» -με τον οποίο ο δημοσιογράφος γνωρίζεται και επομένως μπορεί να ερωτηθεί έστω και τώρα- γνώριζε την ώρα εκτέλεσης των 5 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων; Σημειώνεται ότι, ο «πληροφοριοδότης» δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας με βάση τα δημοσιεύματα και δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο ή μαρτυρία που να φανερώνουν την ώρα εκτέλεσης των 5 Ελληνοκυπρίων. Ειδικά προς τον Μ. Δρουσιώτη, τέθηκε το εξής ερώτημα: «Πως ένας δημοσιογράφος που παρουσιάζεται ως ερευνητής με ιστορικό να αναλύει εξαντλητικά πληροφορίες…, πρόβαλε μια τέτοια ‘πληροφορία’ χωρίς καν να διερωτηθεί για το πως εντόπισε την ώρα εκτέλεσης των 5 ο πληροφοριοδότης του;» Έκτοτε ο λαλίστατος και σε άλλες περιπτώσεις επιθετικότατος δημοσιογράφος, «κρύβεται» χωρίς να απαντά στο εύλογο ερώτημα που τον αφορά.
    Για το θέμα, η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα, αν και κλήθηκε επανειλημμένα και δημόσια από τον Κ. Μαυρίδη να διενεργήσει έρευνα για «φτιάξιμο» ειδήσεων και παραπλάνηση. Στην Επιτροπή υποβλήθηκε και επίσημη καταγγελία. Είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν ακόμη πολλοί...

    με αξιοπρέπεια και αναμένουμε πως θα διενεργηθεί η απαιτούμενη έρευνα για να αποκαλυφθεί η αναξιοπιστία και ενδεχομένη σκοπιμότητα των δημοσιευμάτων. Με λύπη μας όμως σημειώνουμε ότι η Επιτροπή αυτή ενώ κινήθηκε αυτεπάγγελτα ενάντια στο «Ποντίκι» για δημοσιεύματα που αφορούσαν τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, τώρα σπρώχνεται με το ζόρι.
    Έχουμε και συνέχεια… Πριν δυο βδομάδες περίπου, η Τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα» δημοσίευσε μαρτυρία Τουρκοκύπριου που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας ότι, Τούρκοι στρατιώτες δολοφόνησαν με ξιφολόγχες και σφαγίασαν 320 Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους δεμένους πισθάγκωνα. Ποιος διαμαρτυρήθηκε έντονα διότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη διερεύνηση της μαρτυρίας πριν τη δημοσίευση της από την «Αφρίκα»; Ναι, ο Μ. Δρουσιώτης! Θαυμάστε αδιαντροπιά. Αυθάδεια. Θράσος. Ενώ εκείνος δημοσίευσε «πληροφορία» χωρίς υποτυπώδη έρευνα και χωρίς καν να υποβάλει το εύλογο ερώτημα που θα την καθιστούσε εξόφθαλμα παραπλανητική, ο ίδιος έγραψε στην «Ελευθεροτυπία» στις 4.9.2009 για την είδηση στην «Αφρίκα»: «Μια στοιχειώδης έστω διερεύνηση της μαρτυρίας αυτής θα καταδείκνυε ότι της λείπει η σοβαρότητα. Λογικά, θα έπρεπε να πεταχτεί στα σκουπίδια… Όμως, αν ο σκοπός δεν είναι η πληροφόρηση αλλά η προπαγάνδα, η μαρτυρία αυτή αξίζει χρυσάφι». Τα πιο πάνω γράφτηκαν από εκείνον που επέλεξε να προβάλει «πληροφορία» χωρίς οποιαδήποτε διερεύνηση και που εύλογα θα μπορούσε να αποκαλυφθεί ότι ήταν στην ουσία φαντασίωση ή στρέβλωση.
    Επισημαίνεται ότι για την ύπαρξη του Τουρκοκύπριου μάρτυρα πέραν από την «Αφρίκα» και τον δημοσιογράφο Σ. Λεβέντ που το επιβεβαιώνει με δημοσιεύματα και στον «Πολίτη», το επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος Αντρέας Παράσχος, πρώην συνάδελφος του Μ. Δρουσιώτη στον «Πολίτη». Ο Μ. Δρουσιώτης χαρακτηρίζει «σκουπίδια» την μαρτυρία ενός υπαρκτού προσώπου που τυγχάνει να
    .............

    ΠΗΓΗ: http://pontiki.com.cy/index.php/23/3206.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεώργιος Παπανδρέου για τον Γρίβα-Διγενή: "Εδοξάσθη κρυπτόμενος και ευτελίσθη εμφανιζόμενος".

    Παπανδρέου παπατζής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάγκαλος: Αν δεν είναι Ευρώπη η Τουρκία τότε ούτε και η Ελλάδα είναι Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 11:15

    Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν γνωστός Αγγλόφιλος (Λιβανος-Καζέρτα).

    Τι περίμενες να πεί??Γι' αυτό οι Αμερικανοί σοφώς ποιούντες του εβαλαν τον Ανδρέα δίπλα και τοτε μόνο είδε πρωθυπουργία μετά το 46!!

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.