8/9/09

Η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο δισεκατομμυρίων στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Ντογάν.


Ο μεγαλύτερος όμιλος μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων για φοροδιαφυγή, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, την πολιτική της οποίας επικρίνει.
Σε κλίμα ανησυχίας ότι ο φόβος αντιποίνων


δεν επιτρέπει στους δημοσιογράφους να ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε στις εταιρείες που ελέγχει η κοινοπραξία Ντογάν Γιαγίν πρόστιμο ύψους 3,76 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (2,53 δισεκατομμύρια δολάρια).
Πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται φέτος στον όμιλο Ντογάν Γιαγίν, ο οποίος ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς των μη κρατικών μέσων ενημέρωσης και έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν για την πολιτική του.
Ο τούρκος υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα.
Ο όμιλος, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα Χουριέτ και το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, δήλωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να επιλύσει τις οικονομικές του διαφορές με την κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας το θέμα ο 'Αντονι Μιλς, εκπρόσωπος για θέματα ελευθερίας του Τύπου στο Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, με έδρα τη Βιέννη, δήλωσε: "Λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση της χώρας αυτό το πρόστιμο εγείρει ανησυχίες.
Έρχεται σε μια εποχή που υπάρχει ανησυχία για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία." Ο όμιλος Ντογάν δήλωσε ότι του επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα, εξαιτίας της κριτικής στάσης των εφημερίδων και των τηλεοπτικών του καναλιών απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, κυρίως στο θέμα των κατηγοριών για διαφθορά που αντιμετωπίζει.
Τον Φεβρουάριο ζητήθηκε από τον όμιλο να πληρώσει πρόστιμο ύψους 900 εκταομμυρίων τουρκικών λιρών για φορολογικές ατασθαλίες μετά την πώληση του 25% των μετοχών του τηλεοπτικού του συγκροτήματος στον γερμανό εκδότη 'Αξελ Σπρίνγκερ, απόφαση την οποία ο όμιλος έχει εφεσιβάλει.
Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται ότι τα πρόστιμα, που έχει επιβάλει στον όμιλο Ντογάν και τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έχει κληθεί οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην Τουρκία να πληρώσει, έχουν πολιτικά κίνητρα.
Πηγή espress.gr

5 σχόλια:

  1. Το διάγραμμα είναι ο ορισμός της διαπλοκής....

    8,85 δις δολλάρια τζίρο το 2007...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλαδα τα ΜΜΕ βριζουν,χυδαιολογουν,κιτρινιζουν,τρομοκρατουν το λαο,λαικιζουν,μπουρδολογουν,κανουν το ασπρο μαυρο.Ανηκουν σε οικονομικα συμφεροντα που πιστα υπηρετουν και τα οποια δεν τολμα να τα αγγιξει κανεις και ποτε.Εδω και μια 5ετια προσπαθουν να ολοκληρωσουν το συμβολαιο πολιτικης εξοντωσης του ανυπακοου Καραμανλη και της κυβερνησης του,αδιαφορωντας για τις συνεπειες στα εθνικα θεματα και στην οικονομια της χωρας...Θα τους περασει αραγε;Θα φανει ποσο ωριμοι πολιτες ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μη δημιουργούνται εντυπώσεις πως ο Καραμανλής είναι ...αντάρτης που επιδιώκει να βγάλει την ελλάδα από την εξάρτηση και το μαρασμό. Με τα πρώτα τζαρτζαρίσματα απ' τους "νταβάδες" τους έκανε όλα τα χατήρια και τους προσκυνά νυχθημερόν. Από την υπόθεση των υποκλοπών αποδέχεται να τον παρακολουθούν κι εμάς μαζί. Το τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα πρόστιμο στη Βοδιφόν το έκανε γαργάρα. Η Δικαιοσύνη μας οπερέτα, μακράν μπροστά η τουρκιά σε σοβαρότητα. Μέσα στην προεκλογική περίοδο "ξεπάγωσε" και τις άδειες για τα λούμπεν κολλέγια, τόσο ευαίσθητοι στις μίζες φαίνονται...
    Γενικά ότι έκανε κι ο Αντρέας κάνει, παρότι τον κωστάκη δεν τον έχουν φέρει φυτευτό οι αμερικάνοι. Αυτά που υπόσχονταν έγιναν υπονοούμενα και στη συνέχεια άλλα λόγια. Οι συνεργάτες του εκπεσόντες πρώην έντιμοι, άλλοι μηδενικά σαν εκείνους που ανέδειξε ο Αντρέας...
    Τώρα, αφού παρέδωσε το δαχτυλίδι της εξουσίας στο γιωργάκη απειλεί με ΟΛΙΚΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ μισθωτούς και συνταξιούχους και θαυμάζεται για την ...παρησία του από τα μέσα μαζικής εξαθλίωσης. Υπηρέτησε πιστά το μεταπολιτευτικό σχήμα που υπαγορεύει κάθε φαυφλεπίφαυλη περίοδος διακυβέρνησης, να ανοίγει το δρόμο για ακόμη περισσότερη φαυλότητα, περσότερη ρεμούλα και ευτελισμό χώρας και υπηκόων.
    Πάντως με το γιωργάκη αναμένεται να δεχτούμε ως ρωμέϊκο τη χαριστική βολή, φαίνεται πως επιτέλους θα πιάσουμε πάτο. Οι εθναμύντορες έχουν όλα τα δίκια να ανησυχουν, οι πατριώτες εξίσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8 Σεπτέμβριος 2009 7:02 μμ συμφωνώ απολύτως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόστιμο έχει ύψος 1,7 δις ευρώ σύμφωνα με το Βήμα ( 9/9/09) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.