21/9/09

Ο αρχηγός του γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας ζητά από τους Κούρδους αντάρτες να παραδοθούν

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ, που επισκέπτεται τα σύνορα της χώρας με τη Συρία, ζήτησε από τους Κούρδους αυτονομιστές να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν, την ώρα που η κυβέρνηση της Τουρκίας ετοιμάζει μέτρα υπέρ της κουρδικής μειονότητας.


"Πρέπει να καταθέσουν τα όπλα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν θα καταφέρουν τίποτα με τα όπλα και το αίμα", είπε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Μαρντίν, που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

"Θα παλέψουμε μέχρι βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία" που ασκείται από τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), διαβεβαίωσε ο στρατηγός.

Αναφερόμενος στους αριθμούς που έχει δώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο στρατηγός υπογράμμισε ότι από τους 870 κούρδους αντάρτες που παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές από το 2005 μέχρι το 2008, οι 638 ελευθερώθηκαν χάρη σε μια νομική διάταξη που προβλέπει επιείκεια προς αυτούς που δεν έχουν συμμετάσχει σε βίαιες ενέργειες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δηλώσεις του Μπασμπούγ έρχονται την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή, ίσως και από τον Οκτώβριο, μια σειρά δημοκρατικών μέτρων υπέρ των 12 εκατομμυρίων Κούρδων που ζουν στην Τουρκία, προκειμένου να βάλει τέλος σε 25 χρόνια συγκρούσεων με τους κούρδους αντάρτες.

Σύμφωνα με τον στρατηγό τα κυριότερα προβλήματα των Κούρδων, που ζουν κυρίως στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας που είναι και οι πιο φτωχές, είναι το αυξημένο ποσοστό ανεργίας - σχεδόν το διπλάσιο απ' ότι στην υπόλοιπη χώρα - και οι ελλείψεις στην παιδεία.

Στην περιοχή το ποσοστό του αναλφαβητισμού φτάνει το 20%, σε αντίθεση με το 7% που είναι στα δυτικά της χώρας.
iKypros
21/09/2009

5 σχόλια:

  1. Μπασμπούγ! Σου έχουν φτιάξει γλαρόσουπα! Ετοιμάσου εσύ να παραδωθείς!:-)
    PESHMERGE ρε τουρκο-χανουμάκια.
    Ε ρε τι ζόρια τραβάνε...πάνω στα βουνά. :-))
    FREE KURDISTAN
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα θα τρέξουν να τα παραδώσουν.
    Τα σύνορά τους γύρω τα έκλεισε, οπότε να περιμένουμε και τα σκληρώτερα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ιλκέρ άντε στο τείχος τών δακρύων νά ρίξεις καμμιά προσευχούλα κι άσε τούς Κούρδους εκεί πού κάθονται...έρχεται η ώρα σας υπάνθρωποι,όσους γιωργάκηδες,ντόρες,κωστάκηδες καί λοιπά ξελέχια καί νά φέρουν νά μάς εξουσιάσουν οι 'άλλοι' όφηδες.
    Τό αίμα πληρώνεται μέ αίμα,κανέναν συμβιβασμόν μέ τόν φονιά,βιαστή,δόλιον,ψεύτη.
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραδοθείτε ρε παιδιά,δεν πιστεύετε ότι το τουρκικό κράτος θα σας φερθεί καλά;
    Ντροπή να μην έχετε εμπιστοσύνη στο μεγάλο τουρκικό στρατό.Αθέτησε ποτέ το λόγο του ο Τούρκος μωρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.