8/9/09

Ο Νετανιάχου αιφνιδίως στη Mossad

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε τη Δευτέρα επίσκεψη αρκετών ωρών στο αρχηγείο της Μοσάντ, των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, στο Τελ Αβίβ, μετέδωσε σήμερα το ραδιόφωνο του στρατού.

Η επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί ούτε περιλαμβάνετο στο πρόγραμμα εργασίας του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε ύστερα από έντονη φημολογία για μια πιθανή μυστική επίσκεψη στο εξωτερικό του Νετανιάχου.

Αρκετές ώρες μετά την επίσκεψη, ο στρατιωτικός ακόλουθος του πρωθυπουργού, στρατηγός Μέιρ Καλίφι, διευκρίνισε ότι συνόδευσε τον Νετανιάχου στο αρχηγείο της Μοσάντ μαζί με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ούζι Αραντ, επίσης πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η επίσκεψη ήταν "εξαιρετικά μακρά" και διήρκησε σχεδόν δέκα ώρες, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να αναφέρουν το αντικείμενό της. Η Μοσάντ όπως και η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, υπόκεινται απευθείας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Νετανιάχου παρέτεινε κατά ένα επιπλέον έτος τη θητεία του επικεφαλής της Μοσάντ Μέιρ Νταγκάν, ο οποίος είναι αρμόδιος κυρίως για τη διαχείριση του ιρανικού πυρηνικού φακέλου.

Ο 64χρονος Νταγκάν, στρατηγός εν αποστρατεία, ανέλαβε το 2002 την ηγεσία των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών. Πέρυσι έλαβε μια πρώτη παράταση της θητείας του.

Ο Μέιρ Νταγκάν δήλωσε πρόσφατα ότι το Ιράν ενδέχεται να διαθέτει ατομική βόμβα, έτοιμη προς χρήση το 2014, αν το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν διακοπεί. Σύμφωνα με τον Νταγκάν, το Ιράν συνιστά σήμερα την κύρια απειλή για το Ισραήλ λόγω του πυρηνικού του προγράμματος αλλά και της οικονομικής, τεχνολογικής και στρατιωτικής στήριξης της Τεχεράνης σε χώρες όπως η Συρία ή σε οργανώσεις εχθρικές προς το εβραϊκό κράτος, κυρίως τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και την παλαιστινιακή Χαμάς.
Πηγή espresso.gr

2 σχόλια:

  1. Τη γρίπη την ξορκίσαν οι ραβίνοι, ή κινδυνεύουν να πάθουν ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ από φτέρνισμα και μίξες οι ανδρείοι τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.