22/9/09

Γραμμή για Ιλχάν και Χατζηοσμάν δίνει το τουρκικό TRT

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ»!

Με τηλεοπτικό σποτάκι που απευθύνεται στον μέσο μουσουλμάνο της Θράκης.
Το ΤRΤ παίζει μια διαφήμιση, οι «Τούρκοι να ψηφίσουν τους Τούρκους» και συγκεκριμένα, τα ανδρόγυνα, δηλαδή η γυναίκα ή ο άνδρας να ψηφίσει την υποψηφιότητα του Αχμέτ Χατζηοσμάν και του Ιλχάν Αχμέτ. Η γραμμή είναι αυτή», μας λένε άνθρωποι του χώρου που είδαν το σποτ και ενώ το τουρκικό προξενείο πιστεύει ότι πρέπει να υπολογιστούν σωστά οι ψήφοι ανά χωριό για να ενισχυθούν στηριχθούν και οι υποψήφιοι στην Ξάνθη, αλλά κι ένα ποσοστό να πάει και στον Μ. Μουσταφά σε περίπτωση που ο ΣΥΝ συγκεντρώσει τα υπόλοιπα. Ένα άλλο σενάριο δίνει γραμμή και για τον Κοτζά Μουμίν Ριτβάν του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δημιουργεί υποθήκες για την επόμενη φορά.

Φέτος κατεβαίνουν στην Θράκη 14 υποψήφιοι βουλευτές σ’ όλα τα κόμματα διεκδικώντας να καταλάβουν κάποιες από τις έδρες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και να περάσουν το κατώφλι της Βουλής των τριακοσίων.

Στόχος, η αύξηση της δύναμης επιρροής. Η αγωνία είναι να μην μείνει η μειονότητα με τους δύο βουλευτές από ένα σε κάθε νομό, αλλά να αυξήσει την δύναμη επιρροής της με την εκλογή κι άλλων μειονοτικών, γι’ αυτό γίνεται καταμέτρηση με μαθηματική ακρίβεια και πλύση εγκεφάλου με κάθε τρόπο, ώστε αν υπολογισθούν όλα καλά, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων λειτουργεί σαν μάζα. Να μοιραστούν έτσι οι ψήφοι που να υποσκελιστούν οι δυνατοί χριστιανοί υποψήφιοι και η μειονότητα να εκφραστεί ως πλειονότητα… Εξ άλλου οι χριστιανικοί ψήφοι διασπείρονται και σε μικρά κόμματα και σε κηρύγματα εθνικιστικά που περισσεύουν αυτήν περίοδο στην Θράκη.

Τελείως διαφορετικά είναι τα εκλογικά πράγματα στην περιοχή όπου δεν υπάρχει αυτό που λέμε ιδεολογικό υπόβαθρο, πλατφόρμα σκέψεων και ιδεών για το καλύτερο αύριο της χώρας, σύγκριση προσώπων, προγραμμάτων δυνατοτήτων, αλλά όλα ισοπεδώνονται από το …«Τούρκος να ψηφίσει Τούρκο»…

Και τα κόμματα που ξέρουν ανέχονται αυτές τις τακτικές και πρακτικές, αλλά και από την άλλη πλευρά το χριστιανικό στοιχείο μάλλον φαίνεται ότι ξυπνά από τον λήθαργο και τον εφησυχασμό και βλέπει ότι στήνονται ερήμην του παιγνίδια που δεν θάθελε να τα δει να παίρνουν σάρκα και οστά και να τον περιθωριοποιούν.

Η δύναμη της κάλπης που θα εκφραστεί από τον καθένα προσωπικά είναι μεγάλη και καταλυτική. Μη την αφήσετε να πάει χαμένη επειδή κάποιοι νοιώσατε πικρία αδιαφορία ή δεν θα θέλατε να δώσετε μια ευκαιρία να εκφραστεί και πάλι η Ροδόπη σε κεντρικό επίπεδο. Κι επειδή το σύνθημα του ΤRΤ και του κάθε καναλιού που θέλει να παρέμβει τόσο απροκάλυπτα στα εσωτερικά μας, μας βρίσκει αντίθετους εμείς θα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολίτες της Θράκης πρέπει να σκεφθούν το συμφέρον τους στην ελληνική πατρίδα όπου ζουν γιατί δεν βρίσκονται στην τουρκική εθνοσυνέλευση, αλλά επιλέγουν εκπροσώπους για το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν θα πρέπει να διαρραγούν σχέσεις, να κλείσουν δρόμοι και να φανούν αχάριστοι σε όσα υιοθετήθηκαν αυτά τα χρόνια είτε σαν μειονοτική πολιτική, είτε σαν οικοδόμηση σχέσεων, είτε σαν συνύπαρξη.
Μελαχροινή Μαρτίδου

Πηγή xronos.gr

4 σχόλια:

  1. Αυτό είναι απροκάλυπτη επέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά μας. Αν ήμασταν κράτος σοβαρό, θα την βάζαμε στην θέση της. Δυστυχώς, όμως, δεν είμαστε.

    Διαμαρτύρεται, έστω και για τα μάτια, το ΥπΕξ; Τους απειλεί με βέτο τον Δ/μβριο στις Βρυξέλλες;

    Σκέφτεστε τι θα έκανε η Τουρκία, αν εμείς συμβουλεύαμε (εννοείται τότε που υπήρχαν) τους Ρωμιούς της πόλης ποιον να ψηφίσουν και τι να κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΟΥ! Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

    ΚΡΙΜΑΑΑ ΑΑΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είναι οι αρχηγοί των κομμάτων στα οποία ανήκουν αυτοί οι υποψήφιοι να βγουν και να τους πάρουν τα παντελόνια εεε;
    Που είναι όλοι οι πολιτικοί να μιλήσουν; Κανείς μα κανείς
    Και μετά μου λέτε εμένα ότι κόπτεται κανείς από τα κόμματα γι αυτό τον τόπο....
    Η τσέπη η μίζα ΄και το βόλεμα τους νοιάζει...
    Με λένε ακραία αλλά εγώ θα ήθελα κάποιον όποιον από τους πολιτικούς σε όποιο κόμμα και αν είναι να έχει το τσαγανό και τον δικό του εκπρόσωπο να τον πετάξεί έξω από το ψηφοδέλτιο.
    Είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει εδώ είναι Ελλάδα και Ελλάδα θα παραμείνει όποιος νιώθει Τούρκος και θέλει να επιβληθεί να γυρίσει πίσω από εκεί που ήρθε.
    Ας όψονται όμως οι κυβερνήσεις που πέρασαν και τους Τούρκους αυτούς δεν τους γύρισαν πίσω όταν έπρεπε, αλλά αντίθετα τους κράτησαν. Να τους χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Τούρκοι να πάνε στην Τουρκία...Άντε να χαθείτε βρωμιάρηδες πια.Εδω είναι ΕΛΛΑΔΑ γκε γκε μογγολάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.