15/9/09

Πόντος ΤV από τον "Tίγρη" στο Internet!


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει να δημιουργήσει το πρώτο διαδικτυακό κανάλι των Ποντίων. Συνεχίζει το έργο του πατέρα του Ζόρα με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Μελισσανίδης… Ο Ζόρας Μελισσανίδης τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια συνέχισης του πολιτισμού του Πόντου σε όλες τις γωνιές της Γης και δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε εκ των κορυφαίων ευεργετών του ποντιακού πολιτισμού!


Με το χαμό του, πριν από σχεδόν έξι χρόνια, παρατηρήθηκε κενό σε αυτή την προσπάθεια. Κάτι που αντιλήφθηκε ο γιος του Δημήτρης Μελισσανίδης και πήρε τη μεγάλη απόφαση να δραστηριοποιηθεί και να συνεχίσει αυτό που έκανε πολύ πετυχημένα ο πατέρας του...

Ευαισθητοποιήθηκε και έχει στο μυαλό του μια σειρά από ιδέες, με σημαντικότερη τη δημιουργία του πρώτου διαδικτυακού καναλιού των Ποντίων και του πρώτου διαδικτυακού ραδιοφώνου! Κι έτσι το «Τηλεόραση-Ράδιο Πόντος» το αργότερο μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα κάνει παρέα σε όλους τους Ποντίους σε κάθε γωνιά του πλανήτη…

Είναι μια ιδέα 100% του Δημήτρη Μελισσανίδη. Και μας εξηγεί στην «Espresso» ο βασικός του συνεργάτης του «Τίγρη» και συντονιστής της προσπάθειας, ο πρώην αξιωματικός της ΕΥΠ και γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν Σάββας Καλεντερίδης: «Ολα γίνονται και για τον Ζόρα Μελισσανίδη, που ήταν από τους ευεργέτες του ποντιακού πολιτισμού. Πάντα ο Δημήτρης Μελισσανίδης σκεφτόταν να συνεχίσει το έργο του πατέρα του. Γι’ αυτό και ενεργοποιήθηκε. Και πλέον θα αναδειχθεί σε πατριάρχη των Ποντίων!»

Επιπλέον ο Σάββας Καλεντερίδης σημείωσε ότι αυτό τον καιρό ετοιμάζεται και η βιογραφία του πατέρα του, Ελληνα επιχειρηματία: «Το διάστημα αυτό καταγράφεται και η βιογραφία του Ζόρα Μελλισανίδη από Πόντιο δημοσιογράφο - συγγραφέα, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2010. Για να γραφτεί το βιβλίο έγιναν ταξίδια στο Βλαδικαυκάς, στον Πόντο, στη Παναγία Σουμελά και σε άλλες περιοχέ [Ο Σάββας Καλεντερίδης.] ές όπου δραστηριοποιήθηκε ο Ζόρας Μελισσανίδης».


«Διατήρηση της ιστορικής μνήμης»

Οσο για το «Τηλεόραση-ράδιο Πόντος», ο Σάββας Καλεντερίδης μάς εξήγησε: «Υπάρχουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια Πόντιοι στην Ελλάδα και δεν υπάρχει τέτοιο μέσο που να συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της γλώσσας των Ποντίων. Αρχικά θα είναι στο Ιντερνετ και στην πορεία υπάρχει σκέψη και σχέδιο για πλατφόρμα, ώστε να μας βλέπουν σε όλον τον κόσμο. Πόντιοι δημοσιογράφοι που μιλούν και ποντιακά θα αναλάβουν να οργανώσουν τους σταθμούς και εκτός από το πρόγραμμα θα υπάρχει και δελτίο ειδήσεων στα ποντιακά».

Και συνέχισε ο Σάββας Καλεντερίδης: «Υπάρχει σχεδιασμός να μαζέψουμε υλικό για τις χαμένες πατρίδες. Θα ζητηθούν πλάνα και από τον Πόντο, θα γίνουν και αποστολές για να ετοιμαστούν ντοκιμαντέρ. Επίσης θα δώσουμε βήμα και στον ποντιακό ελληνισμό σε Αυστραλία και Αμερική, και σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ηδη έχει συγκεντρωθεί ακουστικό υλικό για το ραδιόφωνο. Χιλιάδες ώρες ηχογράφησης και τραγούδια για ποντιακό πρόγραμμα. Οι Ελληνες του Πόντου και της Ανατολής θα έχουν πια το δικό τους βήμα».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ
espressonews
Athanasios D. Sarantopoulos, Ph.D.

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια και με το καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ!!!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο!Συνχαρητηρια!!!
    Επιτελους θαχουμε δικο μας σταθμο,
    θελω να βοηθησω,σε οτι μπορω,
    Καλη αρχη,Καλη επιτυχια!!!
    κιμ φιλμπυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.