25/10/09

Βαγδάτη: Ξεπέρασαν κατά πολύ τους 100 οι νεκροί


Πάνω από 500 τραυματίες
Στους 132 ανέρχονται οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Στόχος των επιθέσεων ήταν το κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαγδάτης και το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που σημειώνεται στη Βαγδάτη τους τελευταίους δύο μήνες, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τις επιθέσεις στην Αλ Κάιντα και σε «απομεινάρια» του πρώην κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ.
«Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα φέρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα της Αλ Κάιντα και του Μπάαθ. Είναι παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν τον Αύγουστο», είπε.
Πρόσθεσε ότι συνυπεύθυνοι για τις επιθέσεις είναι «ο μηχανισμός ασφαλείας, πολιτικοί και οι γειτονικές χώρες».
Στις 19 Αυγούστου συγκλόνισαν την ιρακινή πρωτεύουσα 10 εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 100 και τον τραυματισμό 1.200 ανθρώπων. Στόχος τους ήταν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα σημεία των σημερινών εκρήξεων.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Προτεινω ο ελληνικος λαος να δειξει την ευαισθησια του και να σταλει ελληνικη βοηθεια αμεσως και μαλιστα με επικεφαλης την κα Μπακογιαννη.Την προταση μου βασιζω σε 3 επιχειρηματα
    1.Διασυνδεσεις της προαναφερθεισας με ΜΚΟ [ACTION AID]
    2.Το Ιρακ συνορευει με την Τουρκια, οποτε θα εμπεδωθει καλο διμερες κλιμα
    3.Μπορει να τους βαλει και.. δεντρα
    Αυτονοητη υποχρεωση της αποστολης ειναι η παραμονη της στο Ιρακ μεχρι πληρους ειρηνευσεως.
    ΥΓ Απαραιτητη η παρουσια του δημαρχου-ιατρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι παιζουμε.
    Αγωνας μεχρι τελους. Αυτο κανουν οι Ηρωες του Ιρακ.
    Οσο για τους Ιρακινους προδοτες που σημερα εμφανιζεται σαν Κυβερνητικοι εκπροσωποι δεν ανησυχω. Αυριο θα κρεμονται στην ακρη ενος σχοινιου.

    Και μην ξεχναμε ποιοι μαγειρεψαν στην Αμερικη [συγνωμη για την τσατρα-πατρα μεταφραση της Google στα Ελληνικα http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.globalexchange.org/countries/mideast/iraq/1448.html&hl=en&langpair=auto|el&tbb=1&ie=ISO-8859-1] το μακελειο του αθωου Ιρακινου Λαου με τουλαχιστον 1,5 εκ. νεκρους, 3-4 εκ. τραυματιες πολλοι εκ των οποιων δεν θα περπατησουν παλι, χωρια αυτους που σιγο-πεθαινουν απ' το απεμπλουτισμενο ουρανιο πουχει δηλητηριασει τον εναεριο χωρο της χωρας, τις χηρες, τα ορφανα και τους προσφυγες μεσα κι εξω απ την πατριδα τους.
    Αυτα ομως για τους "ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική" και τα αφεντικα τους ειναι υψηλα γραμματα προς μνημονευσιν, νομιζωντας οτι οι Λαοι ξεχνουν.

    Αμ δεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.