27/10/09

28 Οκτωβρίου 1940 - Η Ελλάδα σε πόλεμο




19 σχόλια:

  1. Και τι καταλαβαμε δηλαδη με το ΟΧΙ? Ηρθαν οι Γερμανοι και διελυσαν τα παντα σε 5 μερες.

    Δε λεγαν καλυτερα να φυσηξει ο αερας να παρει τη σημαια μακρια? Καλυτεροι ηταν οι Ιταλοι αλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αμερικανοτσολιάς ανώνυμος ας πάει στην Αμερική ή στο Ισραήλ να εισέλθει παράνομα και θα δει αν έχουν καταργηθεί τα σύνορα.
    Ας εξηγήσει επίσης αφού νικήθηκε ο φασισμός γιατί σήμερα χρησιμοποιείται ο όρος "Νέα Τάξη" του Χίτλερ.
    Ας πάει στην Παλαιστίνη, στα σύνορα Ινδίας-Πακισταν να δει αν έχουν καταργηθεί τα σύνορα και αν έχουν έρθει οι μέρες της παγκόσμιας ευημερίας.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έχεις μπερδέψει λίγο..., φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ αγαπητέ/ή "h"

    H Ιστορία είναι ζώσα. Έχει διαμορφώσει εν πολλοίς το παρόν μας, άλλα και το μέλλον μας. Φαντάσου για παράδειγμα η Ελλάδα εκείνη την εποχή να είχε συνασπιστεί με τον Άξονα ή αν ηττόταν στο Ελληνο-Ιταλικό μέτωπο.

    Οι ξένοι δεύτερης και τρίτης γενιάς που ζουν στη χώρα μας είτε μας αρέσει είτε όχι είναι (‘η θα γίνουν) έλληνες πολίτες.
    Δεν πρέπει να νιώθουν και αυτοί υπερήφανοι για τη χώρα που ζουν? Δε πρέπει να αφομοιωθούν στη συλλογική μας μνήμη? Για πολλούς ενδεχομένως από αυτούς η ιστορία του αδύναμου κόντρα στο δυνατό να είναι πιο επίκαιρη από εμάς τους καλομαθημένους γηγενείς.

    Τιμώντας το «ΟΧΙ», εγώ θα πω ΝΑΙ στις παρελάσεις, ΝΑΙ στα εθνικά σύμβολα, ΝΑΙ στην αφομοίωση των ξένων.

    Η άρνηση της πραγματικότητας δε βοηθάει ούτε την υπεράσπιση της πατρίδας μας, άλλα ούτε και την διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης.

    Ας δούμε την αποτελεσματικότητα του Βρετανικού Στρατού ή της Λεγεώνας των Ξένων για να φέρω ένα παράδειγμα απτής συνεισφοράς αλλοεθνών σε εθνικούς-κρατικούς σκοπούς.

    Εγώ δεν φοβάμαι τον Αχμέτ και τον Χασάν.

    Φοβάμαι ότι η κατάργηση των παρελάσεων θα γίνει επειδή κάποιοι «υπερπατριώτες» θα δώσουν το κατάλληλο έρεισμα στους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης.

    Φοβάμαι γιατί ή κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, όπως διαφαίνεται , θα αποξενώσει πλήρως τον ανθό της χώρας μας από την ιδέα της άμυνας.

    Φοβάμαι ότι η αποχριστιάνιση της χωράς θα λάβει χώρα διότι κάποιοι παπάδες κάνουν εμάς τους ίδιους τους γηγενείς να χάνουμε την πίστη μας.

    Φοβάμαι ότι η μακαριότητα ημών των «απλών» γηγενών απέναντι στη σαπίλα που ο καθένας μας βιώνει ( ή και δημιουργεί) στη δουλεία του, στο δρόμο, στη γειτονία, στη κάλπη, κάνει τους έχοντες την εξουσία να νομίζουν ότι επικροτούμε τα σχεδία τους.

    Φοβάμαι διότι είμαστε πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους.

    Φοβάμαι διότι δεν μαθαίνουμε στα τα παιδιά μας τι θα πει «φιλότιμο».

    Πολλές φορές , οι κοινωνικές διεργασίες και τάσεις όταν λαμβάνουν χώρα, γίνονται αντιληπτές μονό από τον κατοπινό αναγνώστη του μέλλοντος κάποιου δοκιμίου. Τότε είναι όμως αργά.

    Ας συγχρονιστούμε λοιπόν με την πραγματικότητα ώστε να μπορούμε να την αλλάξουμε.

    Θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτόν τον πραγματικά ιερό τόπο.

    Πράξη με τη πράξη, λόγο με το λόγο, ψήφο με τη ψήφο, όλοι μαζί μπορούμε να μας κάνουμε από «βουβή» πλειοψηφία της ανύπαρκτης εκπροσώπησης, σε βοερή φωνή της θέλησης μας.

    Ευχαριστώ,

    Καπετάν Τριφίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια γνωρίζουμε κάτι για τον κύριο πίσω από το μικρόφωνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΗΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.
    Η ΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΨΥΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Α! Π.Π.
    ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ.ΕΝΟΙΩΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Α!Π.Π. ΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΕΝΟ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ.
    ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ, Ή ΜΕ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΥΠΗΡΧΕ Η 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΡΙΒΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ. ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΨ'ΤΟ.ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ ΒΑΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑΣΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΕΙ "ΟΧΙ".ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β!Π.Π. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΙΤΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΙΠΟΙΗΘΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΠΟΥΝ "ΟΧΙ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΛΟ ΟΤΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΤΟΥ "ΜΕΤΑΞΑ"
    ΠΡΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΡΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
    ΟΧΙ ΛΗΘΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις δικιο,αν στην περιοχη σου υπαρχουν μονο ο αχμετ,η φατμε,ο ερντογαν.Στην δικη μου υπαρχουν ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ,γι'αυτο αν αισθανεσαι αβολα,ελα κατα δω.Εκτος βεβαια αν μας βλεπεις ολους μαυρακια η κινεζακια.
    Υ.Γ. Τουλαχιστον βγαλε το μπλε απο τα γραμματα και καντο μαυρο ασορτι με τον αχμετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε h, εάν δεν γράφεις με ειρωνική διάθεση και σοβαρομιλάς, τότε, εκτός από ανθέλλην είσαι κα βλαξ. Πού είδες ότι οι πόλεμοι έχουν καταργηθεί, ότι η κοινωνία δεν απειλείται από κανέναν και ότι έχουμε περάσει στις μέρες της παγκόσμιας ευημερίας; Θέλω να πιστεύω ότι δεν σοβαρομιλάς (γράφεις), οπότε δεν ισχύουν όσα σου έγραψα παραπάνω.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΡΙΒΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ. ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΨ'ΤΟ.ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ ΒΑΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑΣΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΕΙ "ΟΧΙ".ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β!Π.Π. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.<

    Πατρινέ Γιώργη, εσύ αλήθεια πώς εξηγείς ότι ο "γερμανόφιλος" Μεταξάς επελέγη από τον "αγγλόφιλο" Βασιλέα να κυβερνήσει και τελικά κατέληξε να πει το "ΟΧΙ"; Αν δεν είχε σκοπό να το πει κι αν δεν είχε προβλέψει τον επερχόμενο πόλεμο, γιατί κατασκεύασε την περίφημη ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ; Για τα ... βουλγαρικά υποζύγια;

    Αλλά θα μου πεις, από 'ναν κομμουνιστή γυρεύεις λογική;

    Καλά το έλεγε ο Τσώρτσιλ: "Όποιος στα νιάτα του δεν είναι κομμουνιστής, δεν έχει καρδιά. Όποιος εξακολουθεί να είναι στα γερμάτα, δεν έχει μυαλό"! Ελπίζω να είσαι νέος... :)


    ΥΓ: Και κόφτε πια εκείνο το γελοίο "πολεμήσαμε τον φασισμό και τον ναζισμό". Η Ελλάδα πολέμησε τον εισβολέα (Γερμανό, Ιταλό) και όχι το πολίτευμά του. Μην πολιτικοποιείτε την Ιστορία. Την εκχυδαΐζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργο Πάτρα 7:20

    Οσο και αν προσπαθήσετε να σβήσετε τις μνήμες αυτού του λαού, αιώνια θα στέκει ο Μελιγαλάς για να σας διαψεύδει....

    "Πας μη ΕΑΜΙΤΗΣ - ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ"
    Σου θυμίζει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο το 40 και μετα δεν εχουμε τιποτα να γιορτασουμε, τιποτα που να μας κανει Εθνικα υπερηφανους.
    Αν ελεγε καποιος στην γεννια του 40 για ανεμους που ...εξαφανιζουν σημαιες,αραγε ποια θα ηταν η.....τυχη του?
    Σκεπτομαι καμια φορα μηπως και δεν ειμαστε αξιοι απογονοι του πνευματος εκεινου.
    Ευνουχισμος σε καθε Ελληνικη σκεψη και φρονιμα με αμεσο αποτελεσμα την αλωση ψυχων και τους κινδυνους να ειναι πλεον ορατοι στο αμεσο μελλον.
    Χωρις τραγουδιστρια Νικης, χωρις φρονημα,με επαγγελματιες πολιτικαντηδες, πως θα αντεξουμε στις εξ ανατολων απειλες?
    Η πατριδα μας εχει.. οδικο χαρτη.. για να βγει απο το τελμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Γιώργο εκ Πατρών, είσαι βέβαιος ότι ο Μεταξάς ήθελε να πει ναι, αλλά εξαναγκάστηκε ο καημένος να πει ΟΧΙ, ή, τάχα μου, ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός; Κάπου, νομίζω, ότι έχω ξανααντικρουσει αυτή τν βλακώδη άποψη των νεωτέρων ψευτοκουλτουριάρηδων ιστορικών. Διάβασε, επίσης, το τι έχει γραφεί κι από άλλους στο ιστολόγιο. Εγώ σε παραπέμπω στο υπό του Μεταξά λεχθέν στον ναύαρχο Σακελλαρίου: «Η θέση μας είναι να μείνωμεν σταθερώς παρά το πλευρόν της Αγγλίας. Παρά τα γνωστά ελαττώματά των οι Άγγλοι, παρά τις οχλήσεις που μας κάνουν δια τας χρηματικάς μαζί των διαφοράς, μόνον με την Αγγλίαν, εμείς, τα μικρά κράτη, μπορούμε να ευημερήσωμεν, έστω κι αν καμία φορά μας πετούν στον δρόμον. Με τους Γερμανούς κανένας λαός δεν μπορεί να ζήσει. Είτε ως σύμμαχοι, είτε ως εχθροί, αν πέσωμεν στα χέρια τους θα μας γδάρουν, θα μας κλωτσήσουν και ούτε αναπνοήν δεν θα μας αφήσουν να πάρωμεν! Συνεπώς όχι μόνον θα μείνωμεν σταθερώς με τους Άγγλους, αλλά πρέπει να κάμωμεν κάθε δυνατή προσπάθεια δια να χωνέψουν και αυτοί καλά ότι ημείς θα σταθούμε μέχρι τέλους εις το πλευρόν των, οποιαδήποτε και αν είναι η έκβασις του πολέμου».

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριοι του ιστολογίου : η ανάρτηση αναφέρεται στον οκτώβριο του '40 και όχι στον απρίλιο του '41.....πρός τι λοιπόν η αναμετάδωση του ραδ-σταθμού αθηνών για τους εισερχόμενους γερμανούς ;;;;Μην μπερδεύετε τους νεώτερους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙ ΛΕΤΕ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ Ε;
    ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.
    ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΡΕ;ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥΣ ΚΛΠ.
    ΜΕΙΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΝΘΕΡΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΧΕΙΜΑΙΡΕΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργο πάλι απαντάς έτσι:
    "Πας μη ΕΑΜΙΤΗΣ - ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ"
    Πότε θα απαλλαχθείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Μαρξ Πατρών (9:54 πμ)

    >ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ Ε;<

    Καρατζαφέρης + Χ.Α. = 5,63%

    Όλοι οι υπόλοιποι ποιοι είναι; Βλέπεις ότι μιλάς απερίσκεπτα;

    Ο Μαρξισμός, Γιώργο, είναι αδελφός του Καπιταλισμού, διότι έχουν κοινό πατέρα τον Διαφωτισμό. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που και οι δύο κατέληξαν στο ίδιο. Να υποβιβάσουν τον άνθρωπο και από Homo Sapiens να τον κάνουν Homo Economicus.

    Βλέποντας τα πράγματα μέσα από τα ομματοϋάλια του Μαρξισμού, τα οποία είναι πολύ σκούρα, σχεδόν μαύρα, χάνεις χρώματα. Τα βλέπεις όλα ασπρόμαυρα, αλλά εσύ δεν μπορείς να το αντιληφθείς. Δεν αναλύονται όλα με οικονομικά κριτήρια, όπως κάνει ο μαρξισμός και ο καπιταλισμός. Δεν ήταν για παράδειγμα η Επανάσταση του '21 μία εξέγερση βαρέως φορολογουμένων, αλλά εθνικοαπελευθερωτική, κάτι που ο παππούς Κάρολος δεν το δεχόταν.

    Παραπάνω έκανες ένα σχόλιο σαν copy/paste από μπροσούρα της ΚΝΕ.
    Δεν απάντησες τίποτε επί των ενστάσεων. Γιατί; Είναι κλειστή η ΚΝΕ, τιμώντας την 28η Οκτωβρίου, και δεν μπορείς να πάρεις οδηγίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ston agapito understurmfurher der SS pou apokalese ton Giorgo ek Patron Marks. o Giorgos ek paton einai poli peristotero Patriotis apo apketous s' auto to site esi p.x. an kai diafono mazi se kapoia simeia.To epixeirima sou peri koinis katgogis koumounismou kai kapitalismou thimizei Dr. Goebels! Sigoura den lipasai gia tin itta tou Fasismou/Nazismou?Eutixos o Metxs den eixe tis dikes sou taseis... Pantos mi xoloskas anotero vathmo apo auton me ton opoio se titloforisa dn tha sou edidan oi Nazi ma na xtipoisoun kato! Opos elege kai o Dostoyeski parxoun sklavoi io opoioi pisteuoun oti an filisoun to xeri tou afenti tous pernoun dinami! Krima piu den mporeis na filiseis to xeri tou Adolfou sou! Kalinixta!Zito h Ellada kai i dimokratia! Christos Voulgaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.