14/10/09

Συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μονάδων του τουρκικού Ναυτικού στο Β.Αιγαίο

Mεγάλος αριθμός μονάδων του τουρκικού Ναυτικού έχει συγκεντρωθεί από το πρωί στο κόλπο του Ξηρού στην Ανατολική Θράκη και ασκείται με πραγματικά πυρά. Οι κύριες μονάδες (φρεγάτες) των Τούρκων ανέρχονται στις...έξι, αριθμός οπωσδήποτε μεγάλος για την έκταση αυτών των ασκήσεων.

Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για την εφαρμογή ενός είδους "μορατόριουμ" για τον περιορισμό των εμπλοκών η Άγκυρα όχι απλώς δεν δείχνει να "πείθεται" αλλά σήμερα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν οι εμπλοκές τις παραβιάσεις!

Πιο συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί με σύνολο 16 αεροσκάφη και ένα 1 ελικόπτερο σε ανεξάρτητη περίπτωση, προχώρησαν σε δύο παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών «εκβιάζοντας» ταυτόχρονα και την πραγματοποίηση τριών εμπλοκών με τα ελληνικά μαχητικά η μία εκ των οποίων έγινε εκτός ΕΕΧ! Και αυτό γίνεται εξαιρετικά σπάνια!

Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο και από τα 16 αεροσκάφη τα οκτώ –κατά πάγια τακτική- έφεραν οπλισμό.

Τουλάχιστον τέσσερα, ίσως και πέντε, υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού έχουν αναπτυχθεί, επίσης στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή δύο τετράδες τουρκικών μαχητικών (το γνωστό πακέτο 4 F-16 και 4 F-4 2020 Terminator) μπήκαν στο Αιγαίο το πρωί και προχώρησαν σε δύο παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και μία παράβαση των κανόνων του FIR.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την απειλή κατά του φινλανδικού αεροσκάφους της FRONTEX σήμερα τα ξημερώματα, όπως γράφουμε σε άλλο σημείο.

Στον αντίποδα, η άσκηση TASMO μεταξύ Καρπάθου και Τήλου των Τούρκων ουσιαστικά ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας. Πάντως γύρω από την δεσμευμένη περιοχή είχαν αναπτυχθεί μονάδες του Π.Ν.
defencenet.gr

4 σχόλια:

  1. Μα είμαστε σοβαροί με αυτά θα ασχολούμαστε; εδώ ο Πρωθυπουργός πήγε στην ορκωμοσία με απλό αυτοκίνητο και μια υπουργός με το τζινάκι και το σακίδιο!!!
    Στο κάτω κάτω δεν θέλουμε να τους βάλουμε στην Ευρώπη; ε τί θα βάλουμε μόνο τους πολίτες και όχι τον στρατό της Τουρκίας;!!! έλεος πια αυτός ο Ελληνικός εθνικισμός!!!
    Επίσης διαμαρτύρομαι και για την προκλητική παρουσία των ελληνικών όπλων σε μια τόσο φιλική δραστηριότητα στο Αιγαίο...
    Αριστοτέλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγάλη έκταση και συχνότητα των τουρκικών γυμνασίων, που τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν, είναι απλά :

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΡΜΟΤΑΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ.

    Παρατηρούμε ότι τα μισά τουρκικά
    α/φη φέρουν οπλισμό, ενώ τα υπόλοιπα όχι.
    Γιατί ;
    Η μόνη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι η εξής :
    σε περίπτωση εμπλοκής και εξέλιξης σε αερομαχία, να έχουν το άλλοθι αν καταριφθούν (αυτό είναι το πιο πιθανό) απο τα Ελληνικά, να μας καταγγείλουν στους διεθνείς οργανισμούς ότι ήταν ...άοπλοι. Έτσι θα μας εμφανίσουν ως επιτιθέμενους, για να έχουμε και την κατακραυγή εναντίον μας. Η "άδικη" και "παράλογη" ενέργειά μας, θα τους δώσει την αφορμή να προχωρήσουν στα σχέδιά τους.

    Η ετοιμότητά μας πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο κόκκινο. Τα σκυλιά του πολέμου, άρχισαν να αλυχτούν. Εμείς να έχουμε τις "φόλες" έτοιμες και τότε να δεις τους θρασύδειλους με την ουρά στα σκέλια.

    Ίτε παίδες Ελλήνων. Ήγγυκεν η ώρα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισήγηση στην Ε.Ε : Νικολά θα βάλετε το Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ? Ελλάς – Γαλλία – Ισραήλ συμμαχία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπενθυμίζεται στους επαΐοντες ότι και το 1976 --εποχή που κατέληξε στο "Βυθίσατε Χώρα"-- οι τουρκικές προκλήσεις ξεκίνησαν από τον κόλπο του Ξηρού, κατά τις οποίες η πρώτη ορισθείσα περιοχή γεωφυσικών θαλασσίων ερευνών επικάλυπτε μέρος της ελληνικής χωρικής θάλασσας, όπως αυτή καθορίζονταν από τη Ζουράφα ή Λαδόξερα (μετά από κανα-δυο χρόνια επί της Λαδόξερας τοποθετήθηκε φάρος. Ξεθάρρεψαν από την ελληνική ανεκτικότητα και προχώρησαν στη επόμενη και μεγαλύτερη περιοχή ερευνών όπου και καταλήξαμε στο γνωστό "Βυθίσατε Χώρα".
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.