6/10/09

Πράσινοι σύντροφοι από τα Τίρανα


Πρόκειται για ένα ακόμη από τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία: Υστερα από περίπου 20 χρόνια παραμονής στη χώρα μας, δεκάδες αλβανοί οικονομικοί μετανάστες συμμετείχαν δραστήρια στην καμπάνια ελληνικού κόμματος με πρώτους τους υποστηρικτές του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που έδωσαν τη μάχη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.


Σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι μετανάστες από τη γειτονική χώρα είχαν το δικό τους περίπτερο στο «πράσινο» κέντρο της πλατείας Κλαυθμώνος, ενημερώνοντας τους περαστικούς συμπατριώτες τους για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχαν επίσης στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των μεγάλων πόλεων και μοίρασαν φυλλάδια στις γειτονιές και στα διόδια.

*Οπως είναι φυσικό, οι «σύντροφοι» από την Αλβανία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη δική τους ατζέντα, αυτήν που αφορά τη διεύρυνση των εργασιακών και πολιτικών τους δικαιωμάτων και -κυρίως- στις προοπτικές απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, από τους μετανάστες δεύτερης γενιάς που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας. Ωστόσο δεν έβγαλαν δικό τους φυλλάδιο, ούτε προκηρύξεις στα αλβανικά. Οι περισσότεροι, άλλωστε, μιλούν ήδη τη γλώσσα της δεύτερης πατρίδας τους.

*Ηρθε η ώρα και η Ελλάδα να αξιοποιήσει το κοινωνικοπολιτικό κεφάλαιο που παράγουν οι αλβανοί μετανάστες», δηλώνει η Εντα Γκέμι, κοινωνιολόγος, μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών στην Ελλάδα.

«Δεν μπορεί το 10% του πληθυσμού της χώρας να μην συμμετέχει στις πολιτικές διαδικασίες της και να μην έχει πολιτικά δικαιώματα. Και είναι σημαντικό για μας το γεγονός πως ο Γ. Παπανδρέου έχει υποστηρίξει την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες δεύτερης γενιάς», λέει στην «Κ.Ε.».

*Δείγμα της συνεργασίας των δύο κομμάτων, αλλά και της σημασίας που δίνει το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού αποτελεί και το τελευταίο ταξίδι 15 βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στη χώρα μας. Οι 12 από αυτούς όργωσαν τη Βόρεια Ελλάδα, προτρέποντας τους συμπατριώτες τους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο, ενώ οι τρεις ήρθαν στην Αθήνα, μίλησαν σε συγκέντρωση συμπατριωτών τους και, στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί την Πέμπτη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στον Πεδίον του Αρεως.

«Η παρουσία μας είναι εθελοντική και συμβολική», επιμένουν οι μετανάστες, καθώς «το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Η Εντα Γκέμι θυμίζει, μάλιστα, και τη φράση που είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Φατός Νάνο: «Δεν πρέπει να βαλκανοποιήσουμε την Ευρώπη, αλλά να εξευρωπαΐσουμε τα Βαλκάνια».

*Η συνεργασία των δύο πλευρών, πάντως, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με το ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Απρίλιο να έχει παραχωρήσει τα γραφεία στους μετανάστες ώστε να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους στο κομματικό κτίριο της Βαλτετσίου. Εκεί πραγματοποίησαν μάλιστα και τη συνέλευσή τους πριν από δύο εβδομάδες όπου εξέλεξαν 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο και πρόεδρο.

*Τι άλλο αποφάσισαν; Τη «δομημένη αναδιοργάνωση των αλβανών μεταναστών στη βάση και την ενεργή συμμετοχή στα όργανα τόσο τα δικά τους όσο και του ΠΑΣΟΚ» και την «όσο το δυνατόν πιο ενεργή συμμετοχή τους στον προεκλογικό αγώνα με τη μέγιστη κινητοποίηση των αλβανών μεταναστών στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως εάν ψηφίζουν ή όχι στην Ελλάδα».

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
*Ευχαριστώ τον φίλο αναγνώστη για την
επισήμανση του δημοσιεύματος αυτού

17 σχόλια:

  1. Από σήμερα έχω ένα λόγο να αρχίσω να σκέφτομαι αν εγκλημάτισα με την ψήφο μου την περασμένη Κυριακή....!!!Συγγνώμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δεν μπορεί το 10% του πληθυσμού της χώρας να μην συμμετέχει στις πολιτικές διαδικασίες της και να μην έχει πολιτικά δικαιώματα. Και είναι σημαντικό για μας το γεγονός πως ο Γ. Παπανδρέου έχει υποστηρίξει την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες δεύτερης γενιάς», λέει στην «Κ.Ε.».
    ---------------------------------
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΗΔΙΑΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟ 4-5% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ 1/3 ΜΙΑΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ 10% ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ.
    ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ Ή ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΖΩΑ...Ε ΣΟΡΥ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ. ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΛΩΝΑΝ "Εγώ θα ψηφίσω μικρό κόμμα.Τους βαρέθηκα.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ". ΑΜ ΔΕ ; ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ .... ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.²
    ΤΙ ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ
    ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ .... ΕΛΛΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην απατάσθε! Κλείστε τα άλλα μέτωπα γύρω μας με σωστό τρόπο! Ένας είναι ο πραγματικός αντίπαλος, από τον οποίο κινδυνεύουμε- ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ.
    Ας κάνουμε αυτό που κάνουν-λύνουν τις διαφορές τους με Συρία, Ιράκ, Ιράν, Αρμενία, Ρωσσία και αφήνουν μόνο ΕΜΑΣ!
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "δεκάδες αλβανοί οικονομικοί μετανάστες", μιλάμε για...τεράστιους αριθμούς δηλαδή...ενώ κάποιοι από αυτούς είναι Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Δε νομίζω ότι οι συμμετέχοντες ανήκουν σε κάποια αλβανική μαφία ούτε εξυπηρετούν κρυφά συμφέροντα της πατρίδας καταγωγής τους. Όποιος το πιστεύει ας το αποδείξει και μάλιστα νομικά, εφόσον το σούπερ σύστημα αμύνης της κυβέρνησης καραμανλή λειτουργεί ακόμα...Βέβαια, ας θυμηθούμε ότι όταν οι Έλληνες μετανάστες συμμετέχουν σε κόμματα των χωρών όπου ζουν, χαιρόμαστε, ενώ λόγω συνθηκών φυσικό είναι να επιλέγουν "σοσιαλιστικά" κόμματα.
    Τέλος, ας μην ξεχνάμε ποιοι άνοιξαν τα σύνορα με τον πλέον ερασιτεχνικό τρόπο, μα η κυβέρνηση Μητσοτάκη (συγγνώμη που αναφέρω το όνομα στο blog,χεχε)...Και για να εμβαθύνουμε λιγάκι, έχουμε χάσει κάθε καλή σχέση στα Βαλκάνια, παρά το ότι δίνουμε χείρα ειρήνης σε όλους, ούτε καν επιθετικοί ήμασταν, να πει κανείς: νισάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ελληνισμός την πάλευε πάντοτε κερδίζοντας συνειδήσεις και φίλους. Εξελληνίζοντας λαούς που έρχονταν στην χερσόνησο του Αίμου. Αλλά για να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις τέτοιες πολιτικές. Πράγμα που ούτε ο Παπα-ανδρέας, ούτε ο καραμάν-αλής έχουν κάνει. Ας βάλετε τα υπέροχα μυαλά σας σε λειτουργία με ποιους τρόπους αυτό μπορεί να γίνει. Α, και οι Αλβανοί δεν είναι μια εθνοτική ομάδα όσο συνεκτική νομίζουν κάποιοι. Ας μελετήσουν και κανένα ιστορικό βιβλίο μερικοί για τους Αλβανούς, την ιστορία τους και τις συμπάθειες ή αντιπάθειες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ζήτημα είναι ότι, με την ανοχή της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια, πάνε να γίνουν εθνική μειονότητα στην Ελλάδα.

    Και υπάρχουν "Έλληνες" που το στηρίζουν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γεγονός ότι οι ξένοι της χώρας μας στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, είναι αν μη τι άλλο ύποπτο! ΠΑΣΟΚ προτιμούσαν προεκλογικά και Τούρκοι,Σκοπιανοί και...Αμερικανοί. Αυτά μόνο είναι ικανά να μας κάνουν να καταλάβουμε τι σημαίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαράδεκτα σχόλια.
    Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σε όλο τους το μεγαλείο.
    Είτε μας αρέσει είτε όχι ένα σεβαστό ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδος είναι Αλβανοί μετανάστες και αυτοί οι άνθρωποι είναι συμπολίτες και συνάνθρωποι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλιστα κύριοι. Θά ψηφίζουν οἱ Ἀλβανοί-Πακιστανοί-καί ὅλος ὁ συρφετός ἀλλά οἱ Ἕλληνες τοῦ ἐξωτερικοῦ ὄχι.
    Καί μέσα σέ ὅλα αὐτά μήν ξεχνάτε καί τήν παράμετρο τοῦ ἐμφυλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε
    6 Οκτώβριος 2009 9:30 μμ

    επειδή εδώ μέσα ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΑΡΑΔΕΣ, ΣΩΒΙΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ, ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ BLOG ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ......
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ
    ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ "ΔΥΣΤΥΧΟΥΣ" ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα και εδώ

    Ανώνυμ 6 Οκτώβριος 2009 9:30 μμ
    Αντε και καλά είμαστε και ρατσιστές και ξενόφοβοι και όπως είπε και ο Thessalos και συμφωνώ προσυπογράφω επαυξάνω φασίστες, σοβινιστές , άκαρδη άπονοι απολίτιστοι και πολλά πολλά άλλα ..
    Α και κατα κατάπτυστοι μια και θέλουμε την Ελλάδα με Ελληνες στο πλείστον, και παλιάνθρωποι που λέμε ναι στους ξένους αλλά όχι στους λαθραίους στους νόμιμους΄και όχι στουσ παράνομους ..
    Ολα αυτά είμαστε όλα και ακόμα περισσότερα εγώ δε θα προσθέσω ότι είμαι και απολυτα ρατσίστρια γιατί σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα πεθερά από τους Αγ. Σαράντα που σημαίνει ότι δεν είμαι και φιλελεύθερη.
    Εσυ λοιπόν αφού είμαστε όλα αυτά γιατί μας διαβάζεις;
    ΘΕλεις να μας αλλάξεις τις απόψεις ;
    Να μας νουθετήσεις
    Να μαζοχιστής
    Να μας βρίσεις
    Να δεις τι ποσοστό τρελλών έχει η Ελλάδα
    Να μετρήσεις πόσοι θα πάνε να πολεμήσουν όταν θα όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι αρχιζουν και διεκδικούν κάτι από ''Τσαμουριά'' Μεγ. Αλβανία, Μεγ. ΜΑκεδονία , Δυτική Θράκη ή μήπως θέλεις να δεις πόσοι θα κολυμπήσουν για να προφυλάξουν τα νησια που θα θέλουμε βίζα για να πάμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Thessalos
    Tι θα πει "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ" ποιες είναι αυτές οι παλαιές αρχές και τι ακριβώς τις ορίζει ;!!
    Επίσης δικαίωμα μου είναι να διαβάζω το κατά τ' άλλα πολύ καλό αυτό blog και σαν αναγνώστης να κάνω αραιά και που κάποια σχόλια.

    @ Χριστίνα
    Εγώ δεν μίλησα για λαθρομετανάστες αλλά για νόμιμους συμπολίτες μας μετανάστες , αλλά μάλλον δε σ ενδιαφέρει τι έγραψα , απλά εσύ ψάχνεις ευκαιρία να βάλεις την ψευτοπατριωτική κασέτα και να πατήσεις το play.
    Επίσης δεν διαβάζω "εσάς" αλλά το πολύ καλό blog του κ. Καλεντερίδη.
    Συγκεκριμμένα οι απόψεις σου μου είναι αδιάφορες και δεν νομίζω να έβρισα κανέναν.
    Δυστυχώς βλέπω ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιους να καταλάβουν ο ρατσισμός δεν έχει καμία σχέση με τον αγνό πατριωτισμό και η αγάπη για την πατρίδα δεν συναπάγεται με μίσος για τους ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξένος καλείται ο Έλλην εξ άλλης πόλεως ή γαίας.επ ουδενί λόγω ο αλλόφυλος,αλλογενής.άντε πιά μέ τήν δική σας κασσέτα.Ξενίας καί Ικεσίας χρήζουν αποκλειστικώς καί μόνον οι ομόφυλοί μας,οι ομογενείς μας.Αυτό διδάσκει η απλή ανάγνωσις τής Ελληνικής Παραδόσεως.τά υπόλοιπα είναι δικές σας εφευρέσεις καί διαστρεβλώσεις κύριοι θολοκουλτουριάρηδες ή ψευτοσοσιαλιστές μέ τίς φιλελεύθερες ιδέες καί τίς μεγάλες καπιταλιστικές τσέπες.οι Έλληνες επίστευον στο ΑΙΜΑ.γιά τόν λόγον αυτόν οι δύο πρώτες ερωτήσεις του Έλληνος ήταν:ποιό είναι τό όνομά σου καί ποιά η γενεά σου;(δείτε π.χ. στόν Όμηρον,Απολλώνιον Ρόδιο,κτλ)
    (γενεά=εκ τού γένος,γεννήτορος(τού ΑΝΔΡΟΣ)-ο ανήρ γεννά η γυνή τίκτει)
    ανεγνώριζαν τό δικαίωμα τής Ξενίας καί Ικεσίας καί σέ μή Λευκούς πού όμως μπορούσαν νά αποδείξουν τήν ελληνική των καταγωγήν εκ πατρός καί μόνον(γενεάν δηλαδή)-(διαβάστε τίς 'Ικέτιδες' γιά τού λόγου τό αληθές).κατά τά άλλα,σέ γενικές αλλά αυστηρές γραμμές,οι Έλληνες φρόντιζαν ΠΑΝΤΟΤΕ τό Εθνικόν Κέντρον νά παραμένει-τό δυνατόν καί εφικτόν-'καθαρόν'.τό γιατί είναι μιά άλλη ιστορία.αυτή όμως είναι η πραγματικότης σάς αρέσει ή δέν σάς αρέσει.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσο για τον ρατσισμό που μίλησες ανώνυμε οι Αλβανοί στον πλείστον τους το λιγότερο που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν είναι ρατσιστές εναντίον μας, άποψη την οποία έχω γιατί χρόνια πάρα πολλά ζούσα σε γειτονιά με πληθώρα νομίμων και παρανόμων μεταναστών όπως λες και τα παιδια μου ήταν μειονότητα στο δημόσιο σχολείο που φοιτούσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε ανώνυμε
    7 Οκτώβριος 2009 3:51 μμ
    εμείς οι "Παλαιών αρχών" είμαστε αυτοί που περιγράφοι ο φίλος Περικλής και τόσοι άλλοι φίλοι εδώ μέσα σε τόσα και τόσα σχόλια που εσύ δεν έχεις μπει στον κόπο να διαβάσεις ή να σχολιάσεις. Και τα σχόλια pls με όνομα όχι ανώνυμος, για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα.
    Δεν ανέφερες πουθενά για νόμιμους μετανάστες (αυτοί είναι ΟΚ και δεν είναι πολλοί) μίλησες απλώς για μετανάστες, ρατσισμούς και τα γνωστά (όλα αυτά που σερβίρουν Πασόκοι, ΚΚΕδες, ΞΥΡΙΖΕΣ κλπ). Και αν διάβασες το άρθρο δεν μιλάει μόνο για 24000 αλβανούς που έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά και για βουλευτές εξ Αλβανίας και για όλους τους Αλβανούς που βοηθούσαν το ΠΑΣΟΚ και σε λίγα χρόνια αν αποκτήσουν δικαιώματα θα έχουν και δικό τους κόμμα. Αλλά κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό. Και επίσης ΔΕΝ διαφωνώ με τους μετανάστες αλλά ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    Μιλάω για ποσόστωση, ποσοστό εθνότητας στο σύνολο Μεταναστών, νόμιμη δουλειά-ασφάλιση, πόσους χρειαζόμαστε κάθε φορά και πολλά πολλά ακόμη που καμμία Ελληνική κυβέρνηση δεν τήρησε. ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ.
    Μετά έλα να μας κατηγορήσεις για ρατσισμό που λες δεν έβρισες γιατί βρισιά είναι και αυτό.
    ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ....ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ Η ΜΕΛΑΝΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ. ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ..... ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΝ...............

    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥΣ, ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επίσης ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει με όλους αυτούς τους ψευτοκουλτουριάρηδες είναι ότι πηγαίνουν να μας πείσουν με το ζόρι ότι αυτό που υποστηρίζουν είναι δίκιο, σωστό και ηθικό, ποτέ δεν δέχονται την άποψή σου, αμέσως σε στολίζουν ρατσιστή κλπ κλπ κλπ, δεν εννοούν πότε να καταλάβουν ότι σαν "εμάς" είναι πάρα μα πάρα πολλοί Ελληνες και αυτό εγώ το αποκαλώ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ και καθόλου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
    Εμπας περιπτώσει βρε αδερφέ για να τελειώνουμε, γιατί δεν κάνουμε ένα δημοψήφισμα ποιοι θέλουν και ποιοι δεν θέλουν τους μετανάστες να τελειώνουμε ;
    Και αν το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτοί που τους θέλουν, εγώ θα πάω πάσσο και θα σεβαστώ τη γνώμη των πολλών, αλλά μην μου ζαλίζετε τα αρ..δια συνέχεια με τη δική σας κασσέτα.......Για να τελειώνουμε καμμιά φορά να γράψουμε και κανένα άλλο σχόλιο.
    Συγνώμη φίλε Σάββα για τους χαρακτηρισμούς αλλά .... "ο πρώτος τον λίθο βαλέτω".

    Ζήτω η Ελλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οταν προκυψει μια νεα -νυχτα των κρυστάλλων-να μην αναρωτιεστε πως εγινε...ο κοσμος εχει βαρεθει την ακρατη και καλα αριστερη παπα-ρολογια.... καιρός να βαδιση στη κρυστάλλινη σταλινική μεθοδολογία του λεπιδιού...η εμείς η αυτοί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.