20/10/09

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ στο Φανάρι

"Ενθαρρυντικό γεγονός", χαρακτηρίζουν στο Φανάρι, την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων και του Πατριαρχείου Σερβίας.
Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που επισκέφθηκε το Φανάρι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία.

"Η λύση του προβλήματος διέρχεται μέσω του Πατριαρχείου της Σερβίας", επαναλαμβάνουν στο Φανάρι.
Κατά τη διάρκεια της μίας και πλέον ώρας συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο κ. Ιβάνοφ αναφέρθηκε και στις ανασκαφές που γίνονται στον τόπο καταγωγής του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού και πρόσφερε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ένα ενσφράγιστο αρχαιολογικό κεραμικό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης του χάρισε μία Εικόνα του Αγίου Γεωργίου, του οποίου το όνομα φέρει, καθώς και άλλα αναμνηστικά.
Σε δήλωσή του μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ τόνισε ότι μετέφερε στον Πατριάρχη τον σεβασμό των πιστών της χώρας του και του Αρχιεπισκόπου τους και ότι τον προσκάλεσε στη 2η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Διάλογο μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών που θα συνέλθει στην Αχρίδα μεταξύ 6 - 9 Μαΐου 2010.

Πριν αναχωρήσει από το Φανάρι, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
express.gr

16 σχόλια:

  1. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, πόσο Ανθέλλην είναι ο "Πνευματικός Ηγέτης του Γένους" Βαρθολομαίος Αρχοντώνης:
    1) Όχι μόνο δεν είπε λέξη για Μακεδονία, αλλά και υπεδέχθη τον Ιβανόφ ως "Πρόεδρο της Μακεδονίας", όπως προκύπτει από το επίσημο blog του Οικουμενικού Πατριαρχείου (http://fanarion.blogspot.com/)
    2) Αυτό με τον Ιουστινιανό, είναι πολύ σοβαρό, κύριε Καλεντερίδη μου: Όπως σάς έχω πει, ήμουν κοπέλλα της Εκκλησίας και διατηρώ φιλικές οικογενειακές σχέσεις με πολλούς Δεσποτάδες του Φαναρίου. Είς εξ αυτών (Μητροπολίτης σε νησί του Αιγαίου) με διεβεβαίωσε χθές Δευτέρα ότι ο Βαρθολομαίος απεδέχθη ότι ο Ιουστινιανός είναι Σκοπιανός, επειδή ο Ιβάνοφ του είπε ότι ο Δημιουργός της Αγίας Σοφίας ήταν Ιλλυρικής καταγωγής και γεννήθηκε στην περιοχή Tauresium των Σκοπίων. Αυτό, φυσικά, αληθεύει... Αλλά τότε στα Σκόπια ζούσαν Έλληνες και όχι Σλάβοι.
    Δυστυχώς, κύριε Καλεντερίδη μου, ο αγαπημένος σας Βαρθολομαίος προδίδει καθημερινώς το Έθνος των Ελλήνων και δεν τον προλαβαίνουμε.
    Από το ίδιο μπλογκ (http://fanarion.blogspot.com/)
    διάβασα ότι ο Βαρθολομαίος ανεχώρησε σήμερα για τίς ΗΠΑ και στίς 28 Οκτωβρίου (ανήμερα στην ΕΘνική μας Γιορτή, ο αθεόφοβος!) θα έχει δείπνο με επιφανείς Ραββίνους και κορυφαίους Σιωνιστές του "American Jewish Committee"! Έλεος, κύριε Καλεντερίδη, πρέπει επιτέλους να τοποθετηθείτε κι εσείς γι' αυτές τις συνεχείς προδοσίες του "Αρχηγού του Γένους"...
    Μετά τιμής
    ΣΤΕΛΙΝΑ
    Ελληνο-Κυπρία, 39 ετών

    ΥΓ: Για να μή μπερδευτούν οι αναγνώστες σας: "Γένος" κατά το Φανάρι είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (οι Ρωμηοί) και όχι οι Έλληνες. Δηλαδή, ένας Αφρικανός που βαφτίζεται σήμερα Χριστιανός, μπαίνει αυτομάτως στο "Γένος" του κυρίου Βαρθολομαίου Αρχοντώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στελίνα,
    συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τάσιο
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/10/blog-post_8363.html

    Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδος είναι οι Νεοέλληνες που ασελγούν επάνω της επί χρόνια και
    ρίχνουν τα φταιξίματα πάντα στους ξένους...
    Μην ψάχνεις τράγους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών.

    Χωρίς σχόλια.

    Απαντήστε στα ερωτήματα της κοπέλας, χωρίς ύβρεις και απαξιώσεις με επιχειρήματα.
    Λέει αλήθειες.
    Ο φανατισμός δεν ωφελεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτανει πια ρε Στελινα με τις υστεριες σου.

    Μια οικουμενικη θρησκεια και ο πνευματικος της ηγετης ειναι υποχρεωμενη και υποχρεωμενος να δεχθει τους πιστους της απο οπου και αν προερχονται. Αντε.

    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ Πατριαρχειο ειναι οχι τοπικη εκκλησια η τοπικη θρησκεια.

    Νομιζω μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ σε οτι αφορα τα πνευματικα θεματα... ετσι;

    Εκτος και αν πιστευεις οτι ο πνευματισμος αποτελει προνομοιο ενος εθνους μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΣΤΕΛΙΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ!!!
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΛΑ ΣΒΑΡΝΑ!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΛΙΓΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΒΡΕ....ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ...
    ΛΙΓΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Στελινα,για να ειμαστε αντικειμενικοι,στο συγκεκριμενο θεμα εχει απολυτο δικιο,αλλωστε μονο του το παραδεχεται το Φαναρι στην ιστοσελιδα του.Παλι καλα που ο σκοπιανος δεν πηρε μαζι του τον παπατσαρκνια ως αρχιεπισκοπο σκοπιων η μηπως τον πηρε ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη, ΕΥ,ΑΓΓΕΛΕ, αλλ' αυτό δεν είναι απάντηση.

    Στελίνα,

    Ο Πατριάρχης, ως Τούρκος υπήκοος και δημόσιος υπάλληλος, ελέγχεται. Π.χ., μπορεί να πει τίποτε για την Κατοχή στην Κύπρο;

    Δεν ξέρω αν τον υποχρεώνουν να προσφωνεί τον πρόεδρο της πΓΔΜ ως "πρόεδρο της Μακεδονίας", αλλά είναι πιθανόν, αφού η Τουρκία ως τέτοια αναγνωρίζει τα Σκόπια.

    Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ποιος είπε κάτι τέτοιο; Το πρώτο του όνομα, πριν βαπτισθεί, ήταν Γουτπράβδα (βλέπε Παπαρρηγόπουλο). Ήταν μάλλον Ιλυρός την καταγωγή, αλλά από το δεύτερο ήμισυ του ονόματός του (πράβδα = αλήθεια στα ρωσικά), κάποιοι σπεύδουν να εξάγουν το συμπέρασμα ότι ήταν Σλάβος. Αυτό, όμως, είναι αδύνατο, αφού οι Σλάβοι ήλθαν έναν αιώνα μετά.

    Αλλά εσύ, Στελίνα, εκτός από την χολή κατά του Χριστιανισμού και των Εβραίων, ασχολείσαι με τίποτε άλλο;

    Δηλαδή, αν τον καλέσουν στο "American Jewish Committee" δεν πρέπει να πάει, αλλά πρέπει να τους πει "εγώ δεν συνευρίσκομαι (... όχι με την σεξουαλική έννοια...) μετ' ανόμων"; Λίγη σοβαρότητα, βρε παιδάκι μου. Ο ... Αρχοντώνης φταίει και δίδει τα Ίμια και το μισό Αιγαίο ο Σημίτης; Ο ... Αρχοντώνης τους λέει να μας κάνουν κάθε μέρα σουρωτήρι τον εναέριο χώρο, ενώ ταυτόχρονα προστάζει του "καλούς Σαμαρείτες" των Αθηνών να μην αντιδρούν;

    Και κάτι τελευταίο. Σε παρακαλώ μην υπογράφεις "Ελληνο-Κυπρία". Τι πάει να πει η ανοησία αυτή; Είσαι Ελληνίδα από την Κύπρο, όπως εγώ είμαι Έλληνας από την Αθήνα. Είσαι Κυπρία, όπως ο άλλος είναι Ρόδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έριξα και μία ματιά στο ιστολόγιο του Φαναρίου και διάβασα "Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε στο Φανάρι ο Πρόεδρος της F.Y.R.O.M. Giorge Ivanov". Πού είναι το λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στελίνα, εκτός από βαθυστόχαστες βλακείες, άρχισες να γράφεις και ψέματα. Επισκέφθηκα την ιστοσελίδα που παραπέμπεις, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και οι δύο ομιλούν περί Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
    Όσο για το άλλο, δηλαδή ότι την Κυριακή ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Σκοπιανό και την Δευτέρα ο Δεσπότης σε ''διεβεβαίωσε'' (πότε πρόλαβε;)ότι ο Βαρθολομαίος απεδέχθη ότι ο Ιουστινιανός είναι Σκοπιανός (κι αυτός πότε πρόλαβε να ενημερώσει τον Δεσπότη;), επειδή ο Ιβάνοφ του είπε ότι ο Δημιουργός της Αγίας Σοφίας ήταν Ιλλυρικής καταγωγής και γεννήθηκε στην περιοχή Tauresium των Σκοπίων, τι να πω;
    Γι΄ αυτό, κοπέλα μου, σου απευθύνω υστάτην έκκλησιν. ΠΑΨΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΩΝΥΜΕ:
    20 Οκτώβριος 2009 7:28 μμ
    "Συγνώμη, ΕΥ,ΑΓΓΕΛΕ, αλλ' αυτό δεν είναι απάντηση"

    Συγχωρεμένος...αλλά έχω κουραστεί να απαντώ όσο πιο πνευματικά μπορώ στην Στελίνα.
    Δυστυχώς δεν κατάλαβαίνει, η μάλλον δεν θέλει να καταλάβει, ίσως λόγω κακών εμπειριών , που δεν έχει μπορέσει ακόμα να ξεπεράσει, λόγω εγωισμού βέβαια,και κακής προαιρέσεως.
    Έύχομαι και προσεύχομαι για αυτήν και για όλο τον κόσμο, να μπορέσει να γνωρίσει τον Θεό που σε εμάς τους Ορθοδόξους βαπτισμένους είναι στην καρδιά μας...μας φωνάζει,αλλά δυστυχώς,δεν τον ακούμε...

    ΣΥΓΝΩΜΗ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!!!!

    ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ, ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΩΣ ΟΙΟΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΄ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ΄, ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Η ΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 15ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΄΄ΜΙΛΛΕΤ΄΄.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΘΝΗ,ΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΕΣ Ή ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ, ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ
    ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ.

    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.

    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.

    ΤΑ ΠΑΛΑΙΦΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΄΄ΟΜΠΡΕΛΛΑ΄΄ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΡΩΜΕΙΚΟΥ ΜΙΛΛΕΤ, ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

    ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΡΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΦΑΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΄΄ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ΄΄.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΄΄ΠΟΙΜΕΝΕΤΑΙ΄΄ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

    ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΙΤΙΕΣ. ΕΘΝΙΚΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΥ ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΘΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΣΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΄΄ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ΄΄ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ 'H ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ;.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΕΔΡΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΠΩΤΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

    ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: H ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ(ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ)ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ,ΘΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΜΕΣΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΚΛΟΡΙΚΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΘΕΣΜΟ, ΜΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ.

    ΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ὀκτώβριος 2009

    Ὁ Ἐξοχ. Πρόεδρος τῆς πρῴην Γιουγκοσλαβικῆς Δημοκρατίας τῆς Μακεδονίας (F.Y.R.O.M.) εἰς τά Πατριαρχεῖα

    Τήν Κυριακήν, 18ην Ὀκτωβρίου, ὁ Ἐξοχ. κ. Gjorge Ivanov, Πρόεδρος τῆς πρῴην Γιουγκοσλαβικῆς Δημοκρατίας τῆς Μακεδονίας (F.Y.R.O.M.), ἐπεσκέψατο, τῇ συνοδείᾳ τῆς Ἐξοχ. κ. Μελπομένης Κορνέτη, Πρέσβεως τῆς χώρας ταύτης ἐν Ἀγκύρᾳ, καί ὑψηλοβάθμων συνεργατῶν αὐτοῦ, τό Ἱερόν τῆς Ὀρθοδοξίας Κέντρον καί τήν Α. Θ. Παναγιότητα, τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην, μετά τοῦ Ὁποίου ἔσχεν ἐκτενῆ συνομιλίαν. Ἡ Α. Ἐξοχότης ἐγένετο δεκτή μετά τῶν κατά τό Πατριαρχικόν Πρωτόκολλον τιμῶν, κατά τε τήν ἔλευσιν καί κατά τήν ἀναχώρησιν αὐτῆς ἐκ τῶν Πατριαρχείων, καθ’ ἥν προσεκύνησεν ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ.

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ. ΜΕ "PASTE" ΚΑΙ "COPY". ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To σχόλιο της Στελίνας είναι ψευδές και καθαρά προβοκατόρικο. Απαξίωσε να δώσει απάντηση, διότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (ψεύδη).
    Συμφωνώ με τον 2:47 πμ και παρακαλώ για την διαγραφή του σχολίου αυτού (20 Οκτώβριος 2009 2:43 μμ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί κολλάτε στους τύπους, δεν βλέπετε τα site των σκοπιανών που υποστηρίζου οτι είναι αυτόχθονες, άρα και ο Ιουστινιανός ήταν σλάβος, δεν είδατε τι υποστηρίζουν με την εγκυκλοπαίδεια τους για τον Κύριλλο και Μεθόδιο.
    Απ την άλλη μεριά ποιός "Βυζαντινός" αυτοκράτορας ήταν Έλληνας? μόνο την ελληνική γλώσσα μιλούσαν, όσο για τους πατριάρχες ελάχιστοι στάθηκαν στο ύψος τους, αφού αγόραζαν τον θρόνο απο τους τούρκους.
    -(διαβάζουμε ποιός πατριαρχης έστειλε ακόμα και στον Καποδίστρια 3 απεσταλμένους να προσκυνησουν τον σουλτάνο και ο κυβερνήτης που "έκοψε" τα πόδια)-
    Δείτε τι έκανε ο Κύριλλος ο εξ Αλεξανδρείας, που γιαυτόν έκανε λάθος το Άγιο πνεύμα και μετά τον θανατό του αναγκστικά τον αποκύρηξαν.
    Και τώρα τι έκανε ο πατριάρχης με τον Εφραίμ,στο Βατοπεδι, τον αθώωσε πανηγυρικά, ενω εδώ στην Ελλάδα έπεσε η κυβέρνηση. Θέλετε και άλλα να ετοιμάσω, τους αφορισμούς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΤ...σού αντιστρέφω τό προβοκατόρικον ερώτημα:ποίοι Αυτοκράτορες ΔΕΝ ήσαν ελληνικής καταγωγής;γιά νά σε δώ...αλλά νά ξέρεις πώς θά έχεις καί αντίλογον. όσο γιά τούς Πατριάρχες δέν διαφωνώ ιδιαιτέρως.λίγοι ήσαν οι πολύ μεγάλοι,πλείονες οι πανούργοι καί δειλοί,οι δεύτεροι κυρίως επί τουρκοκρατίας.πές μας όμως,σέ ποιόν ανθρώπινον Θεσμόν ΔΕΝ είναι πλείονες οι κακοί;όσο κι άν ψάξεις δέν θά βρείς.διότι τούτον είναι γενικός κανών.μήν πυροβολείς επιλεκτικώς λοιπόν.ή κατά πάντων ή κατά κανενός.αλλιώς δέν πράττεις δικαίως.ευχαριστώ.
    Περικλής.
    Υ.Γ.μήν 'απειλείς' νά ετοιμάσεις κι άλλα.πές όσα έχεις νά πείς νά ελέγξουμε καί εμείς τίς πηγές μας νά δούμε πού είναι η πραγματικότης.πιστεύεις ειλικρινώς όμως πώς τούτη είναι μιά ωφέλιμος συζήτησις στήν παρούσα συγκυρία διά τόν Ελληνισμόν;κι άλλη διαίρεσιν;πρός τί;πρός ικανοποίησιν τίνος;κρίμα,κρίμα,κρίμα.ο όλεθρος μάς χτυπά τήν πόρτα καί εμείς επιμένουμε νά βρίσκουμε αιτίες(μέ πραγματική ή φανταστική βάσιν) νά φαγωνόμαστε μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 7.4
    Η φήμη οτι ο Ιουστινιανός ήταν σλάβος και λέγονταν Ουπράβδα είναι κρίμα να αναπαράγεται το έτος 2009 την στιγμή που αποδείχθηκε ήδη από το 1887 σε ένα άρθρο του ιστορικού James Bryce οτι ήταν ψευδής.
    Στο JSTOR θα μπορέσεις να βρείς αυτό το άρθρο του 1887."The life of Justinian by Theophilus" λέγεται το άρθρο.
    Τόσο ο Γκίμπον όσο και ο Παπαρηγόπουλος είχαν εκδώσει τα έργα τους πολύ πρίν απο το 1887 που δημοσιεύτηκε το εν λόγω άρθρο.
    Ο Παπαρηγόπουλος εξέδωσε την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους το 1853, ενω ο Γκίμπον εξέδωσε το έργο του "Η παρακμή και η πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας" τον 18ο αιώνα.
    Όπως ξεκαθαρίστηκε ιστορικα , το όνομα "Ουπράβδα" αποτελεί μεταγενέστερο εφεύρημα που υποθετικά παραδίδει ένας (κατά γενική ομολογία, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ) ιστορικός ονόματι Θεόφιλος, από τον οποίο αντλεί ο Γκίμπον την παραπάνω (ψευδή) πληροφορία, την οποία αναπαρήγαγε και ο Παπαρηγόπουλος. Εδώ και περισσότερες από 5 δεκαετίες, ουδείς θεωρεί το Ουπράβδα πραγματικό όνομα του Ιουστινιανού

    Αν δεν σου αρεσει να ψαχνεις δεν ειναι και απαραιτητο γιατι το ονομα Γουτπραβα ειναι εμφανες Σλαβικο ενω οι Σλαβοι εμφανιστηκαν στην περιοχη κατι αιωνες μετα τον Ιουστινιανο.
    Ειναι σαν να λες οτι ο Αχιλεας ειχε παρει χρυσο παπουτσι στο ποδοσφαιρο πριν παθει ριξη αχιλειου τενοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.