21/10/09

Υπόμνημα του συλλόγου "Αδούλωτη Κερύνεια" στον Έλληνα πρωθυπουργό


Κατά την επίσκεψή του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ζήτησε να τον συναντήσει. Αυτό όμως δεν έγινε κατορθωτό. Παραδόθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία για να του δοθεί το επισυναπτόμενο Υπόμνημα.

Σας το στέλλουμε για ενημέρωση, δημοσίευση / μετάδοση και προώθηση. Ευχαριστούμε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ »
Αγίου Ιωάννη 7, Στρόβολος Τ.Θ. 23940, 1687
Λευκωσία – Κύπρος
Τηλ. 22-668464, Φαξ 22-668882
e-mail: adouloti.kerinia@cytanet.com.cy

ΑΚ/2009 19.10.2009

Κον. Γιώργο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Λευκωσία.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με Την ευκαιρία τής επίσκεψής σας
στην Κύπρο 19-2190. 10. 2009
Σε καλωσορίζουμε στην Κύπρο, εκ μέρους των προσφύγων από Την Επαρχία Κερύνειας και με την ευκαιρία θέλουμε να σας διαβιβάσουμε τα πιο κάτω, τα οποία σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη στην διαμόρφωση της. Πολιτικής της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, στο Κυπριακο:

• Είναι δεδομένο ότι θα ακούσετε θέσεις και απόψεις από όλα τα Κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
• Σας καλούμε όμως να μην ξεχνάτε ότι θέσεις και απόψεις έχει και ο Κυπριακός Λαός
και μάλιστα απόψεις και θέσεις τις οποίες μπορεί να μην συμμερίζονται οι Ηγεσίες των Κομμάτων. Η εμπειρία του 2004 σε σχέση με το Σχέδιο ΑΝΑΝ πρέπει να είναι νωπή για όλους.
• Το Κυπριακό περνά και πάλιν μια πολύ δύσκολη περίοδο.

• Το Κυπριακό περιπλέκεται και εκφυλίζεται αδικαιολόγητα ως αποτέλεσμα της διαχείρισης που του γίνεται. Οφείλεται στο ότι το έχουμε αναγάγει σε Διακοινοτική διαφορά αν και είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Η επιδίωξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αποτελεί παραδοχή αποδοχής του βασικού κατοχικού δεδομένου που είναι ο γεωγραφικός διαχωρισμός του Κυπριακού Λαού στη βάση φυλής και θρησκείας. Είναι μια ρατσιστική λύση εκτός τόπου και χρόνου στη σύγχρονη εποχή

• Η πολιτική και στρατηγική αυτή στο Κυπριακό τροφοδοτεί την Τουρκία, το θύτη του Κυπριακού Λαού, με επιχειρήματα να μας κατηγορεί ότι δεν θέλουμε λύση επειδή επιμένουμε σε αρχές. Ταυτόχρονα τροφοδοτεί και τον ξένο Παράγοντα ο οποίος έχει συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την Τουρκία, με τα άλλοθι που χρειάζεται, όχι μόνο για να μην πιέζει την Τουρκία, αλλά και για να πιέζει εμάς να αποδεχθούμε λύση η οποία να νομιμοποιεί τα κατοχικά δεδομένα.

• Οι απλοί πολίτες, οι προσφυγές μας, με την κοινή λογική τους σημειώνουν ότι η Ηγεσία μας, φάσκει και αντιφάσκει όταν σχοινοβατεί μεταξύ λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Λέει ο κόσμος: «Δεν μπορεί η Ηγεσία μας, να υπόσχεται στους Τούρκους ένα μέρος της Κύπρου
για να ζήσουν όλοι μαζί και να ασκούν εκεί Διοίκηση ως Κοινότητα, ισότιμη Πολιτικά με
την Ελληνοκυπριακή Κοινότητα και ταυτόχρονα
να διακηρύττεται από την Ηγεσία ότι θα επιστρέψουμε και όλοι εμείς οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που αποτελούμε το 85 % του πληθυσμού των κατεχομένων και έχουμε την
ιδιοκτησία στο 85% της γης εκεί». Μακάρι να γινόταν. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πρακτικά δυνατόν.

Είτε το ένα μπορεί να ισχύσει,-είτε το άλλο. Επειδή δε ο κόσμος μας, οι πρόσφυγες μας.,
δεν απεμπολούν τα βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματά τους και απορρίπτουν το ξεπούλημα των περιουσιών τους με αποζημιώσεις και ανταλλαγή , η Ηγεσία της Κύπρου και της Ελλάδας,
θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική και στρατηγική που ακολουθούν στο Κυπριακό.
Το Κυπριακό πρέπει να επανατοποθετηθεί σε καθαρά αντικατοχική βάση με στόχο την αποκατάσταση Του Διεθνούς, Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου , στην Κύπρο, την απελευθέρωση της Κύπρου.
Αυτό εξυπακούει και υπαγορεύει:

> Εγκατάλειψη του στόχου για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδιας

> Καταγγελία των υποχωρήσεων που έγιναν μέχρι τώρα και μεθόδευση αγώνα με
στόχο την κατάργηση της κατοχής, με απομάκρυνση των Τουρκικών στρατευμάτων και των Τούρκων και Ευρωπαίων εποίκων, την αποκατάσταση της εξουσίας και της κυριαρχίαςτης Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.

Αφού γίνουν αυτά τα αυτονόητα που είναι λογικό να ζητεί ένας λαός που έχει υποστεί εισβολή και κατοχή, τότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν και όλοι οι Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και άλλοι., πίσω στα χωριά, τα σπίτια και τις περιουσίες τους.


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η δημιουργία Τουρκικού προγεφυρώματος στην Κύπρο, είτε Συνιστών , είτε Συνεταιρικό, είτε σε Ομοσπονδία, είτε σε Συνομοσπονδία, θα εξοπλίσει τον Τουρκικό επεκτατισμό με όλα τα εφόδια για να φέρει σε πέρας τις διεκδικήσεις του και σε άλλα Ελληνικά εδάφη.

Στην Κύπρο δοκιμάζονται οι αντοχές του Ελληνισμού. Ο Κυπριακός Λαός το απέδειξε ότι έχει αντοχές , μπορεί και είναι έτοιμος να αντισταθεί.
Οι Ηγέτες του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο να πάρουν τον παλμό του Λαού και να ηγηθούν με τρόπο που θα ανακόψει τον Τουρκικό επεκτατισμό Το πρώτο βήμα είναι να αποτραπεί η νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων στην Κύπρο και να σχεδιασθεί η Διπλωματική αντεπίθεσή σε όλα τα Μέτωπα.

Πρώτη σύγκρουση με τον Τούρκο κατακτητή πρέπει να υπάρξει το Δεκέμβριο όταν η Τουρκία θα αξιολογείται για την ενταξιακή της πορεία. Πραγματικά πρέπει το Δεκέμβριο η Τουρκία να καταλάβει εκείνο που έλεγε ο πατέρας σας , ο μ. Ανδρέας Παπανδρέου , ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη περνά από την Κύπρο.

Με εκτίμηση
Για το Σωματείο


Κλεάνθης Σολέας Πρόεδρος Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Γραμματέας







3 σχόλια:

  1. Ετσι ακριβως.Τι αλλο χρειαζονται να καταλαβουν αμφοτερες οι ηγεσιες των δυο χωρων μας για να σταθουν στο υψος που απαιτουν οι λαοι μας? Οποιδηποτε αλλη σταση αποτελει προδοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο!!
    Καί πάλι, ο λαός, ξεπερνώντας τις ηγεσίες, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
    Δεν τούς δέχτηκε, ο ημιμαθής μετριότατος Ηγεμόνας..
    Θά τού χαλούσαν την επίσκεψη.
    Κατα τα άλλα, "λαϊκη συμμετοχή", και κουραφέξαλα, εκ τού ασφαλούς.
    Εκεί πού καίει η "λαϊκη συμμετοχή", ούτε θέλουμε να την ξέρουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [δεν] ξεχνω!!!! Παναγια βοηθα..

    τα συνορα μας ειναι στην Κερυνεια...εεε συγγνωμη...εννοω Δερυνεια...ή μηπως πιο κατω..??οχι εεε παλι μπερδευτηκα....σιγουρα δεν σας ενοχλω?
    εν νε πελλανομεν τέλεια....με τον νεοοθωμανισμο

    διπλο μες το Βαρωσι ΑΝΟ ολε ολε!!!??που μας οδηγουν?

    ή θα κανουμε χαρακιρι...ή που θα μας τρελανουν τουτοι...

    ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!!

    Πνυταγορας...ή μηπως θα ενοχλει και αυτο...να το καμομεν Ρετζεπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.