21/10/09

Κατήγγειλε τις πτήσεις προς τα Κατεχόμενα

Την πραγματοποίηση πτήσεων από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο «Ερτζάν» του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, με ενδιάμεσο σταθμό τη Σμύρνη, κατήγγειλε ο επικεφαλής της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος, από την Κύπρο όπου βρισκόταν.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε την Ελλάδα και την Κύπρο να επιληφθούν του θέματος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σοβαρό ζήτημα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η Τουρκία αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στην κυπριακή Δημοκρατία». Σημείωσε, μάλιστα, ότι για το ζήτημα πραγματοποιούν ήδη έρευνες δύο υπουργεία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA Κύπρου, ο κ. Βγενόπουλος επανέφερε και το ζήτημα του μνημονίου κατανόησης που είχε υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης το καλοκαίρι, τονίζοντας ότι «εμείς πρώτοι είχαμε καταγγείλει ότι με την υπογραφή ενός μνημονίου -πριν από μήνες- από τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας ξεκίνησαν οι πτήσεις». Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι το μνημόνιο υπεγράφη με τρόπο «αδιαφανή» και ουδέποτε κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του μνημονίου, το οποίο είχε προκαλέσει τις «αερομαχίες» μεταξύ Olympic Air και Aegean Airlines, είχαν διευρυνθεί οι συχνότητες των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ετσι, μετά την έναρξη των πτήσεων της Aegean Airlines προς την Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν και οι πτήσεις της τουρκικής εταιρείας Pegasus μεταξύ Αθήνας - Σμύρνης, οι οποίες εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Μέσω ανταποκρίσεων, οι επιβάτες της τουρκικής εταιρείας μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Λευκωσία, στην οποία, δεδομένου ότι δεν λειτουργεί αεροδρόμιο, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις γίνονται από τον αερολιμένα «Ερτζάν» στα Κατεχόμενα.
ΕΘΝΟΣ

7 σχόλια:

  1. Ψηφίστε λοιπόν κομματικοί της Νέας Δημοκρατίας την Ντόρα, που άρχισε το ξεπούλημα προτού καν αναλάβει τα ηνία της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανωνυμε εβγαλες τον γιωργακη εσυ.
    μας φτανει τι χρεια εχουμε της ντορας?
    οποιος πηδαει την μαντρα και μπαινει
    στη χωρα γινεται πολιτης.
    για τον λογο αυτο απευθυνεται στους
    πολιτες.
    αλλα αστο για ελληνες θα μιλαμε τωρα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Βγενόπουλε!

    Φαίνεται πως υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των μπίζνες ΥΠΕΞ και των μπίζνες MIG!

    Τέτοια θέλουμε να ακούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι να λέμε
    Βγενοπουλε σωσε την Ελλάδα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες πτήσεις! Οι Βρετανοί ήταν κατηγορηματικοί στο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πτήση προς την Κατεχόμενη Κύπρο και γίνεται από την Σμύρνη μέσω Αθήνας;! Δεν θεωρώ πως ο Βγενόπουλος το είδε πατριωτικά αλλά φυσικά και έχει δίκαιο να το καταγγείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το είδε δεν το είδε πατριωτικά, το θέμα είναι οτι κινείται στην ίδια πορεία με τα εθνικά μας συμφέροντα άρα είναι θετική ενέργεια. Όπως και η δημιουργία των Μακεδονικών Αερογραμμών. Προσωπικά πιστεύω η μεγαλύτερη ευεργεσία του Βγενόπουλου για το Έθνος θα είναι η σύγκρουσή του με το Μητσοτακέικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα η MiG ανήκει σε σαουδικοαραβικά κεφάλαια.Σε αυτούς που χρηματοδοτούν τους μουσουλμάνους των Αθηνών και της Ελλάδος γενικότερα (και της Βαλκανικής,,γενικότερα).Και όποιος πληρώνει αυτός και...... .Λοιπόν σε άοσμα προβλήματα μιλάει ο βγενόπουλος,αν θα φθάσουμε στο ζουμί...θα δείξει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.