21/10/09

Η Τουρκια κατηγορειται για εθνοκαθαρση

Ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ο ανώτερος αξιωματικός της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κατηγορεί την Τουρκία για τη βία εις βάρος της ελληνικής μειονότητας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής της οικογένειάς του, σχεδόν πριν από 90 χρόνια.

Σε ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε πέρυσι, πριν να αναλάβει το Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή του ΝΑΤΟ Ευρώπης (SACEUR), ο Σταυρίδης κατονονομάζει την Τουρκίας για «εθνοκάθαρση» και «πογκρόμ», στα θύματα των οποίων περιλαμβάνονται οι παππούδες του, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους τη Σμύρνη, ενώ και ο θείος του πατέρα του, σκοτώθηκε από βίαιες αντι-ελληνικές ενέργειες των Τούρκοων.

Μαχητικά αεροπλάνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες αεροπορικές δυνάμεις στην Ευρώπη (USAFE) και άλλα στοιχεία υπό τη διοίκηση του Σταυρίδης «έπρεπε να έχουν λάβει μέρος στην άσκηση Ανατολίας «Αετός», από τις οποίες οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, αφού η Τουρκία αποκλείεται από τη συμμετοχή του Ισραήλ. Ο Σταυρίδης εποπτεύει στενά την επερχόμενη αμερικανική-ισραηλινή Juniper Cobra άσκηση στον αέρα και πυραυλική άσκηση, και έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί το Ισραήλ σύντομα.

Αφού ορίστηκε στην τρέχουσα θέση του, μόλις χρόνο μετά τη δημοσίευση αυτών των κατηγοριών εναντίον της Τουρκίας, ο Σταυρίδης μείωσε την αρνητική του αναφορά στην υπόθεση της οικογένειάς του και των άλλων Ελλήνων. Στάση η οποία απεικονίζεται και από την επιλογή να είναι η Τουρκία το σημείο εκκίνησης για ένα ταξίδι του στην πέρα από τις ΗΠΑ.

Ο Σταυρίδης, ένας απόφοιτος του 1976 η Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ, γεννήθηκε στη Φλόριντα. Ως παιδί, έζησε για δύο χρόνια στην Αθήνα, όπου ο πατέρας του, ο οποίος ανήκε στο Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, υπηρέτησε ως αξιωματικός στην Αμερικανική Πρεσβεία, παράλληλα με έναν αξιωματικό του Ναυτικού των ΗΠΑ, την κόρη του οποίου ο Σταυρίδης παντρεύτηκε αργότερα. Ο ναύαρχος είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας λαμπρός αξιωματικός, με διδακτορική δίπλωμα στις διεθνείς σχέσεις και εντυπωσιακές επιδόσεις της διοίκησης και των θέσεων του προσωπικού.

Ο Σταυρίδης είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, με δικό του blog ( "Από τη Γέφυρα»), όπου τηρεί ημερολόγιο των εμπειριών του κατά τη διάρκεια των 28 μηνών που διοίκησε στο αντιτορπιλικό USS Barry, αρχές του 1993 έως Δεκέμβριος 1995. Κατά την περίοδο αυτή, η Aegis - πολεμικό πλοίο - οπλισμένο με ισχυρό ραντάρ και αντι-βλήματα πυραύλων (του είδους που συμμετέχουν σε ασκήσει τύπου Juniper Cobra), ανέπτυξε δράση σε κρίσεις σε όλο τον κόσμο - από την Αϊτή, στη Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο.

Το 2008, ο Σταυρίδης πριν μάθει ότι θα διοριστεί επικεφαλής των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ - για πρώτη φορά αξιωματικός του ναυτικού μετά το 1990 δημοσίευσε ένα κείμενο , "Destroyer Captain: Μαθήματα μιας πρώτης εντολής», όπου ο Σταυρίδης δεν προσπαθεί να είναι διπλωμάτης.

"Στις αρχές της δεκαετίας του 1920,» έγραψε, «ο παππούς μου, ένας στιβαρός δάσκαλος, ο Δημητρίος Σταυρίδης, είχε απελαθεί από την Τουρκία ως μέρος της« εθνοκάθαρσης », η οποία υλοποιήθηκε κατά των Ελλήνων που ζούσαν στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Είχε μόλις δραπετεύσει για να σώσει τη ζωή του με μια μικρή βάρκα, και αφού έφτασε στην Αθήνα μετά πήγε εκεί έως το Ellis Island στις ΗΠΑ. Ο αδελφός του δεν ήταν τόσο τυχερός αφού σκοτώθηκε από τους Τούρκους, ως μέρος της βίας κατά της ελληνικής μειονότητας. "

Η "πιο εκπληκτική ιστορική ειρωνεία θα μπορούσα να φανταστώ," σύμφωνα με το Σταυρίδη, ήταν όταν μια πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Τουρκίας ,με έφεραν στην θέση του παππού μου. Τότε γράφει ο Σταυρίδης: " Η απόλυτη ιστορική ειρωνία είναι ότι ο εγγονός του Δημήτριου Σταυρίδη, ο οποίος μιλάει μόλις λίγα λόγια των Ελλήνων, επιστρέφει στη διοίκηση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων-αντιτορπιλικό στην ίδια την πόλη - Σμύρνη, που σήμερα ονομάζεται Ιζμίρ - από την οποία άφυγε με ένα σκάφος του πρόσφυγα πριν από πολλά χρόνια. "

Σε μια συνέντευξη για το "Destroyer Captain" στο αμερικανική ναυτικό Ινστιτούτο, ο Σταυρίδης παρατήρησε, "θα αφήσω άλλους να αποφασίσουν αν είναι ένα καλό βιβλίο, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είναι ένα τίμιο βιβλίο."

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και είμαι εθνοτικά Ελλήνας, ο παππούς μου γεννήθηκε στην πραγματικότητα στην Τουρκία και πέρασε από την Ελλάδα στο δρόμο του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε, δηλώνοντας υπερήφανος για διπλή καταγωγή του.

Τον περασμένο Ιούλιο, είχε επισκεφθεί την Τουρκία, και επέλεξε ξανά παρόμοιες λέξεις για να περιγράψει την προσωπική σχέση του με τη χώρα που κακομεταχείριστηκε τους παππούδες του. "Η Τουρκία είναι μια ζωτική και σημαντική σύμμαχος στο ΝΑΤΟ," "και για μένα ήταν μια ευκαιρία για να επιστρέψω στο έθνος από το οποίο ο παππούς και η γιαγιά μου μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη διακοπή για λίγο στην Ελλάδα."
berlin-athen.eu

Γιαν να μην ξεχνάμε: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ελληνική κυβέρνηση... σνόμπαρε τον... Ελληνοαμερικανό ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ;
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/10/blog-post_3753.html

31 σχόλια:

  1. Αξιος!
    Ναυαρχε,οι δικοι μας...ναυαρχοι κανουν δημοσιες σχεσεις με τους Τουρκους Ναυαρχους.
    Αραγε ποσο καλος εισαι σε αυτο που κανεις ωστε να μην σε ξηλωσουν...με ολα οσα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναύαρχε παιδάκι μου να προσέχεις τις πλάτες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μερικους εδω στο ιστολογιο 'αντικειμενικους' κριτες που βιαστηκαν να τον χαρακτηρισουν γενιτσαρο.Επισης για την επιδοξη προεδρο της ΝΔ,που στην επισκεψη του ναυαρχου στην Ελλαδα,δεν τον δεχτηκε ουτε για επισκεψη αβροφροσυνης.Τετοιοι καφροι ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΙΔΟΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΡΑ....

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ!!!!
    ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ!!!
    ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ......
    ΚΑΙ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!
    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δεύτερη, η τρίτη και τέταρτη γενιά των γενοκτονημένων ξυπόλητων προσφύγων, Μικρασιατών και Ποντίων κατάφερε να προοδεύσει και να ανελιχθεί σε ύψιστα αξιώματα. Αντί να είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς, κάποιοι μικρόψυχοι τους κατηγορούν κι απο επάνω. Φυσικό είναι να υπηρετούν την δεύτερη πατρίδα τους, όπως φυσικό είναι που δεν ξεχνούν την Ελληνική καταγωγή τους. Κυνηγημένοι εκεί βρήκαν καταφύγιο και ορθοπόδησαν. Όσες φορές χρειάστηκε ο απόδημος Ελληνισμός ξεσηκώθηκε, επηρέασε με τους βουλευτές, επηρεάζει με τους επιστήμονες, τους καθηγητές, τους πετυχημένους οικονομικά, αλλά και με τους μεροκαματιάρηδες. Εκεί τιμούν τις εθνικές εορτές και κλαίνε όταν βλέπουν την γαλανόλευκη. Εδώ οι τσαμπουκάδες νεοέλληνες την σκίζουν, την ξεφτελίζουν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ξεφτιλίζονται οι ίδιοι. Τα δικά μας τα ανιστόρητα καλόπαιδα, ξεχνούν τα πέτρινα χρόνια, όταν τόσες οικογένειες περίμεναν τα εμβάσματα των ξενιτεμένων για να ζήσουν. Η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά πιο δυνατά στη διασπορά, ελληναράδες του φραπέ πολύξεροι. Ναύαρχοι λοιπόν εκείνοι... ναυ-αρχίδες εσείς που τους κατηγορείτε.

    Συγνώμη απο τους φίλους του μπλοκ, αλλά κάποιοι που μπαίνουν τελευταία, δεν έχουν ούτε την κοινή λογική.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άξιος!!!!!!

    Μπράβο άν και σιγά μην περιμένεις απο εμάς να σου πούμε μπράβο.
    Έχουμε τέτοιους εδώ στα πάτρια εδάφη ή μόνο τουρκολάγνους διαθέτουμε εμείς;

    Άξιος!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αρθρο δημοσιευθηκε στην εφημερίδα Ηaaretz της 15/10/2009

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1121249.html

    Μή χαίρεστε, κύριοι... Την είδηση για τον Σταυρίδη την έβγαλε στις 15 Οκτωβρίου η μεγάλης κυκλοφορίας Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, για «να κάψει» τον Ελληνόψυχο Ναύαρχο στα μάτια των Τούρκων. Βάζετε στοίχημα; Σε λίγο οι Τούρκοι θα απαιτήσουν την παραίτηση του Ελληνόψυχου Σταυρίδη, για όσα λέει στο βιβλίο αυτό.
    Κύριε Καλεντερίδη, εσείς πιστεύω να καταλαβαίνετε τι εννοώ: Το δημοσίευμα είναι προβοκατόρικο για να καταστραφεί η καριέρα του Σταυρίδη! ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: Γιατί δεν έβγαλε την είδηση για το βιβλίο του Σταυρίδη κάποια ελληνική εφημερίδα και το έβγαλαν οι πανίσχυροι Εβραίοι; Ο νοών νοείτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ναύαρχος χωρίς να ξεχνά από που κατάγεται,σέβεται, τιμά και πάνω απ' όλα υπηρετεί και υπερασπίζει τη νέα του πατρίδα που τον ανέδειξε εκεί όπου έφτασε! Έτσι πρέπει να πράττει ο κάθε έντιμος άνθρωπος που σέβεται πρώτα απ' όλα τον εαυτό του.
    Πάντως η φυσιογνωμία του προσώπου του είναι τελείως "ελληνική"!
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ,ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ.ΤΟΝ ΤΗΛΕΦΑΦΛΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άσχετο μεν με το θέμα αλλά σχετικό με τα εξαγγελλόμενα περί της μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

    Ζακ Μπαρό: "H Ελλάδα πρέπει να σέβεται τους κανόνες για την παροχή ασύλου"

    Την ανάγκη να σέβεται η Ελλάδα τους κανόνες που αφορούν την παροχή ασύλου, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια, επίτροπος Ζακ Μπαρό σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από την ΕΕ στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μεγάλα κύματα λαθρομετανάστευσης.
    Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με θέμα τις νέες προτάσεις της Επιτροπής για την ενιαία διαδικασία ασύλου, ο Ζακ Μπαρό είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληροί τους ελάχιστους όρους στην παροχή ασύλου σε αλλοδαπούς, επισημαίνοντας πως η χώρα μας δεν είναι σε θέση να επεξεργάζεται κατάλληλα τις αιτήσεις ασύλου.
    Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι λόγω των δυσανάλογων μεταναστευτικών βαρών σε ορισμένες χώρες , είναι αναγκαία η επίδειξη αλληλεγγύης από την πλευρά της ΕΕ προς αυτές τις χώρες και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε την ενισχυμένη οικονομική βοήθεια που δίνεται στην Ελλάδα με σκοπό την κατάρτιση προσωπικού για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.
    Τέλος,ο Ζ. Μπαρό ανέφερε ότι στο προσεχές μέλλον προτίθεται να μεταβεί στην Τουρκία με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

    Πηγή: http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=142280&nt=108&lang=1

    Άλλο ένα θέμα που θα κάνει σκυθρωπό τον κύριο πρωθυπουργό. Αλήθεια αυτό το θέμα εγώ ο αδαής απλός πολίτης το έχω αναλύσει σε ανάλογες αιτίασης περί της προσπάθειας αλλαγής του εκλογικού σώματος απ' το ΠΑΣΟΚ προς όφελός του. Ο κύριος πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί με όλους τους συμβούλους που τους υποστηρίζουν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι από εκεί που ζητάμε άδεια για να δανειστούμε για να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς δεν μπορούμε να πουλάμε τέτοιες ανοησίες; Ο κύριος Μπαρό αναφέρεται σε αδυναμία της Ελλάδας να εξετάσει τις αιτήσεις ασύλου. Πώς η κυβέρνηση θα παραχωρήσει υπηκοότητα όταν δεν έχει δυνατότητες αξιόπιστου ελέγχου των αιτουμένων δικαιωμάτων; Και πάνω απ' όλα πως θα εξασφαλιστούν οι υπόλοιπες χώρες της ζώνης Σένγκεν από τις όποιες μονομερείς ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης;
    Μήπως αυτή η ανερμάτιστη στάση της κυβέρνησης οδηγήσει σε πλήρη απομόνωση την Ελλάδα; Ας το σκεφτούμε όλοι μας που μας οδηγεί αυτή η ιδεοληπτική στάση του κυρίου πρωθυπουργού.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΆΝΩ ΛΑΘΟΣ...ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Σε ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε πέρυσι, πριν να αναλάβει το Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή του ΝΑΤΟ Ευρώπης (SACEUR), ο Σταυρίδης κατονονομάζει την Τουρκίας για «εθνοκάθαρση» και «πογκρόμ»,

    ..Μή χαίρεστε, κύριοι... Την είδηση για τον Σταυρίδη την έβγαλε στις 15 Οκτωβρίου η μεγάλης κυκλοφορίας Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, για «να κάψει» τον Ελληνόψυχο Ναύαρχο στα μάτια των Τούρκων.Stelina

    Δηλαδή δεν ήξεραν για το βιβλίο stelina;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα

    Kρατώ αυτό που είπε ο Αργικέραυνος

    Φυσικό είναι να υπηρετούν την δεύτερη πατρίδα τους, όπως φυσικό είναι που δεν ξεχνούν την Ελληνική καταγωγή τους.

    Αυτό τα λέει όλα και συμφωνώ απόλυτα.

    Χωρίς να θέλω να θέλω ούτε να υπερεκτιμήσω ούτε να υποτιμήσω τον ίδιο τις πράξεις του την ζωή του τον τρόπο αντιδράσεως του θα έλεγα ότι σαν αρχή όλα υπέρ του δέοντος καλά αλλά μήπως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι όταν επέλθει κάποια όποια αντίδραση από την Τουρκική πλευρά ή οποία θα πλήξει πιθανόν τα συμφέροντα των Αμερικανών;
    Διότι δεν φτάνει να τα πιστεύει όλα αυτά να τα λέει να να να που κανείς δεν αμφισβητεί, και γω περισσότερο που δεν είμαι και μέσα στα πράγματα,τις καλές προθέσεις αλλά η βοήθεια ή η θετικότητα προς μία κατεύθυνση φαίνεται όταν οι ισσοροπίες ταράζονται χάνονται ή κινδυνεύουν.
    Πάντως παραδέχομαι ότι μέχρι στιγμής είναι ένας από τους λίγους που υποστήριξε την Ελλάδα και τίμησε την καταγωγή του με όποιο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον "Ευ,άγγελο": δηλαδή όποιος δεν πιστεύει στην "ορθοδοξία" δεν είναι Έλληνας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΩ....
    Ρώτα,ενημερώσου,διάβασε....
    Αλλά παίζει ρόλο και η προαίρεση και το περιβαλλον που έχει μεγαλώσει κανείς.....
    Ποτέ δεν ισχυρίσθηκα κάτι τέτοιο...

    ΟΜΩΣ....ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:Πιστεύω να έγινα κατανοητός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ
    22 Οκτώβριος 2009 10:00 πμ

    Και για να γίνω πιο σαφής.

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ δεν είναι μόνο
    "έλληνας"....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και είμαι εθνοτικά Ελλήνας, ο παππούς μου γεννήθηκε στην πραγματικότητα στην Τουρκία και πέρασε από την Ελλάδα στο δρόμο του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε, δηλώνοντας υπερήφανος για διπλή καταγωγή του.
    Ναύαρχε εύγε, μόνο αν μου επιτρέπεται μια μικρή διευκρίνιση: Ο παπούς σας όπως και οι παπούδες μου και όλοι οι πρόγονοί τους, όσο ζούσαν εκεί ποτέ δεν αποκάλεσαν την γενέτειρά τους "Τουρκία" αλλά ή Μικρασία ή με τα τοπικά τοπωνύμια όπως στην περίπτωση των δικών μου, Μαγνησία!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εδώ θα βρείτε το περί ού ο λόγος βιβλίο:

    http://is.gd/4vvR5

    Οι επίμαχες αναφορές βρίσκονται στη σελίδα 128.

    Ιωάννης Χ. Ευφραιμίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οσονούπω, βλέπω να αρχίσουν παραβιάσεις του αμερικανικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Στελίνα

    >Γιατί δεν έβγαλε την είδηση για το βιβλίο του Σταυρίδη κάποια ελληνική εφημερίδα και το έβγαλαν οι πανίσχυροι Εβραίοι; Ο νοών νοείτω...<

    Νοώ. Βγάζουν το μάτι της Τουρκίας εφαρμόζοντες τον Μωσαϊκό Νόμο. Πού είναι το πρόβλημά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ελευθέριο Β.

    "Μήπως αυτή η ανερμάτιστη στάση της κυβέρνησης οδηγήσει σε πλήρη απομόνωση την Ελλάδα;"

    Μα την έχει ήδη οδηγήσει εδώ και χρόνια. Δεν άλλαξε η πολιτική της Ελλάδας. Απλώς εναλλάχτηκε η μία όψη του νομίσματος με την αλλά στην κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. να προσεχει μονο ο ναυαρχος μη τον στειλουν με τον λαλα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έζησα σαν μεταπτυχιακός φοιτητής στην Αμερική και έχω γνωρίσει τους Ελληνοαμερικάνους από κοντά, ιδιαίτερα για εθνικά θέματα. Μερικά πράγματα δεν είναι γνωστά εδώ στη Ελλάδα αλλά οι απλοί ανθρωποι (Ελληνοαμερικάνοι τρίτης και τέταρτης γενειάς) έχουν προσφέρει πολλά. Θυμάμαι την περίοδο 85-91 όταν το Internet ήταν στα σπάργανα, Ελληνες φοιτητες σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες ειχαμε προσφέρει πολλά για τη διατήρηση του 7/10, καταγγελίες για American Express, ψηφιδωτα Παναγίας Κανακαριάς κλπ μέσω το Hellas Net (στο Bitnet) και το soc.culture.greece (στο Ιντερνετ) χωρίς βοήθεια ούτε απο ΑΧΕΠΑ ούτε απο την Ελληνική και Κυπριακή πρεσβεία. Καθαρα εθελοντικά από τους φοιτητες και τις κοινότητες και τις εκκλησίες... (Ιστορίες που δεν μπορούν να περιγραφούν σε πεντε γραμμές. Ειχαμε εντοπίσει οτι μας παρακολουθούσαν και από Τουρκία...)

    Μερικές φορές εμείς οι εξ Ελλαδας τους παρεξηγούμε από την συμπεριφορά τους, αλλά οι Ελληνοαμερικάνοι είναι πιο Ελληνες από εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν η πατριδα μας στεκεται ακομη ορθια,αυτο οφειλεται σε μεγαλο μερος στους Ελληνες του εξωτερικου που η νοσταλγια της πατριδας και η αγαπη για τις ριζες και η περηφανεια για την Ελλαδα,τους κανει πιο αγνους μαχητες του Ελληνισμου.Εχω συγγενεις και βλεπω οτι σε καθε Εθνικη επετειο ακομα και τις στολες τις ραβουν μονοι τους,διδασκουν Ελληνοπουλα αφιλοκερδως αρχαια Ελληνικα και γενικα καθε ειδους δραστηριοτητα που ενδυναμωνει το Ελληνικο φρονημα.Βεβαια οι εδω πολιτικαντηδες πολλες φορες εχουν σπειρει το μικροβιο της διχονοιας,εκμεταλευομενοι την αποσταση και την πληροφορηση που ελλειπως ειχαν.Αξιοι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν μου επιτρεψει γνωστη οικογενεια του Πειραια,θα αναφερθω σε εναν αλλο Ελληνα ναυαρχο στην αμερικη προ πολλων ετων που τιμησε και αυτος τις Ελληνικες του ριζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ορθά τα σκέφτεται για τον απόδημο Ελληνισμό ο Αρχικεύραυνος. Επειτα, ζωντανοί Ελληνες υπάρχουν παντού, το θέμα είναι να ακούγεται η φωνή τους. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναυαρχε Σταυριδη να ξερεις για εμας εισαι αυθεντικος Ελληνας και οχι ο προσκυνητης του Κεμαλ ΓΡΑΨΑΣ(τον οποιο ο καλεντεριδης τον θεωρει σωστο αξιωματικό). ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ) ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευ,άγγελε, συγχώρεσε την άγνοιά μου αλλά δεν έγινες ούτε κατανοητός ούτε σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συγνώμη.. αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται, μόνο βιώνονται..
    Αν δεν γευτείς το μέλι όσο και να στο περιγράψω δεν πρόκειται να νιώσεις την γεύση του.
    Ας ξεκινήσουμε απλά την πνευματική μας ζωή,ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι της εξομολογήσεως και της μεταβολής του νοός,και τα άλλα θα έρθουν...

    φιλικά
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. AKSIOS ! Na pai akoma pio brosta !

    Vevea i diki mas stin Ellada vrizune akoma Ellinoamerikanus..ke den kitane na mathune pos iparxune polli Ellines pu bori na min milane Ellinika alla i kardia tous ktipai me tus rithmus tis labris istorias, ton progonons ke tis paradosis.

    Laos pu xani tin mnimi tou logo dilias i kaloperaseos ine katadikasmenos na eksafanisti.

    I diki mas i aksiomatiki ipestisan pollus eksefterlismous apo tous prodotes politikadides ke lipame pu den ipsosane to anastima tus se arketes peristasis meta to 1974 ke me mono liges ekseresis !

    Arage i KKEdes ke ta ipolipa anthropoidi tha kanune adti Amerikaniki diadilosi an erthi o Navarxos Stavridis stin Ellada ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.