19/10/09

Χένρι Κίσινγκερ: "Οι Kινέζοι δεν εμπιστεύονται τους Αμερικανούς"


«Υπάρχουν σημαντικές πολιτικές διαφορές ανάμεσα στους Κινέζους κι εμάς, τους Αμερικανούς. Δεν είναι πολύ σοβαρές, δεν απειλούν την παγκόσμια ειρήνη, αλλά υπάρχουν. Οι Κινέζοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Αμερική για τη διαχείριση των μεγάλων πολιτικών υποθέσεων του πλανήτη. Θεωρούν ότι η ιδεολογία παίζει υπερβολικά μεγάλο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται τις παγκόσμιες σχέσεις.

Πριν από την τελευταία οικονομική κρίση, οι Κινέζοι μας θεωρούσαν σοβαρούς και αξιόπιστους στον τομέα της οικονομίας. Εμπιστεύονταν το μοντέλο μας και ήθελαν να το μιμηθούν. Η βιαιότητα της κρίσης, η ανευθυνότητα που έδειξαν τα μεγάλα ιδρύματα της Ουολ Στριτ, κατέπληξαν και σόκαραν τους Κινέζους. Τους απογοητεύσαμε».

Αυτά λέει σε συνέντευξή του στη Φιγκαρό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρι Κίσινγκερ, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα. «Η μεγάλη αλλαγή», τονίζει, «είναι ότι οι Κινέζοι δεν θα ξαναεμπιστευθούν ποτέ τους Αμερικανούς στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Καθώς είναι πραγματιστές, συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να διαχειριστούν αυτή την κρίση σε συνεργασία μαζί μας, ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις στις πραγματικές οικονομίες των δύο χωρών. Αλλά τίποτα δεν θα είναι πια όπως παλιά».

Σύμφωνα με τον Κίσινγκερ, είναι σαφές ότι οι Κινέζοι δεν θέλουν πια να κυριαρχεί το δολάριο στην παγκόσμια οικονομία. Δεν έχουν ακόμη τη λύση, γνωρίζουν ότι δεν εξαρτάται μόνο απ'αυτούς, αλλά έχουν υπομονή, είναι συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις σε μακροπρόθεσμη κλίμακα. Και θα δράσουν με σταδιακό τρόπο.

Ποια είναι η άποψη του πρώην υπουργού Εξωτερικών για τη νέα πολιτική της χώρας του απέναντι στο Ιράν; «Το Ιράν είναι μια πολύ μεγάλη χώρα. Όταν ήμουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είχαμε πολύ στενές σχέσεις μ'αυτή τη χώρα. Κι αυτό δεν οφειλόταν στην προσωπικότητα του Σάχη, αλλά στη ζωτική σημασία που είχε για μας το Ιράν για την ισορροπία όλης της Μέσης Ανατολής. Ο πρόεδρος Ομπάμα ορθώς λαμβάνει υπόψη αυτή τη γεωπολιτική πραγματικότητα και δείχνει σεβασμό στο αρχαίο ιρανικό έθνος. Ορθώς, με θάρρος και ειλικρίνεια, πρότεινε στο Ιράν έναν ισότιμο διάλογο. Θα εκμεταλλευτούν οι ηγέτες του αυτή την ευκαιρία; Η ιδέα του εμπλουτισμού του ουρανίου σε μια τρίτη χώρα είναι ενδιαφέρουσα. Μένει να δούμε αν το Ιράν θα την εφαρμόσει».

Τρεις πρώην διοικητές της Centcom (Central Command, περιφερειακή διοίκηση που καλύπτει όλη τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία) θεωρούν πως η Δύση θα μπορούσε να δεχθεί ένα πυρηνικό Ιράν με αντάλλαγμα την άρση της υποστήριξης του Ιράν προς τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ. Τι πιστεύει επ'αυτού ο Κίσινγκερ; «Είναι σημαντικό να δώσουμε διαβεβαιώσεις στους Ιρανούς για τη μακροπρόθεσμη ασφάλειά τους, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να τους πείσουμε να μειώσουν την υποστήριξή τους προς την παλαιστινιακή Χαμάς και τη λιβανική Χεζμπολάχ. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε μια έξυπνη διπλωματία, όπου πρέπει να συνεργαστούν και οι Ρώσοι.

Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει με δυσπιστία την πολιτική των κυρώσεων, από την άλλη μεριά όμως δεν έχει καμιά διάθεση να δει το Ιράν να γίνεται πυρηνική δύναμη. Κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και θα υπονόμευε τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων. Αν το Ιράν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα δεχθεί ποτέ επίθεση, ανάλογη μ'εκείνη που δέχθηκε από το Ιράκ το 1980, ίσως να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται μια ατομική βόμβα».

Ο Κίσινγκερ συμφωνεί και με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα με στόχο τη δραστική μείωση των πυρηνικών στρατηγικών οπλοστασίων των δύο χωρών. Πιστεύει όμως ότι στο ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού δεν πρέπει να είναι κανείς αφελής. Ο γενικός αφοπλισμός δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο ή μεθαύριο. Είναι θέμα πολλών γενεών.

(Πηγή: Le Figaro)

axiaplus.gr

40 σχόλια:

  1. Τον ακούσατε τον Κίσσινγκερ; "Το μεγάλο Ιρανικό Έθνος"! Θα μπορούσε να πεί το ίδιο για το Ελληνικό Έθνος; Όχι, βέβαια, διότι ο Μισελληνικός Χριστιανισμός μάς έχει καταντήσει ένα μικρό έθνος. Μάθετε, κύριε Καλεντερίδη, ότι την εποχή του Χριστού υπήρχαν 50 εκατομμύρια Έλληνες, 70 εκατομμύρια Κινέζοι και 40 εκατομμύρια Πέρσες. Σήμερα, οι Κινέζοι έχουν πολλαπλασιαστεί 20 φορές, οι Πέρσες έχουν διπλασιαστεί και οι Έλληνες έχουν μειωθεί κατά 75%.
    Διερωτηθήκατε ποτέ, πολυπράγμονα κύριε Καλεντερίδη, γιατί συνέβη αυτό το συγκλονιστικό γεγονός, για το οποίο οι πάντες σιωπούν; Διότι η Ελλάς υιοθέτησε την πλέον Ανθελληνική Θρησκεία, την Ιουδαϊκή Αίρεση του Χριστιανισμού! Αυτό είναι το μεγάλο Εθνικό Ζήτημα. Τα άλλα με τα οποία ασχολείται το ενδιαφέρον blog σας, είναι απλές οδοντόκρεμες. Επί 11 αιώνες το Βυζάντιο απηγόρευε την χρήση της λέξεως «Έλλην» και όποιος επέμενε να δηλώνει Έλλην, πήγαινε στην πυρά. Αυτή είναι η αλήθεια κύριε Καλεντερίδη μου, και σάς συνιστώ να διαβάσετε το μόλις κυκλοφορηθέν βιβλίο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ "Γιατί το Βυζάντιο" (εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα") για να δείτε ότι δεν τα λέω εγώ η φανατική. Τα λέει η Επιστήμη

    Με αγάπη,
    ΣΤΕΛΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στελινα",
    Αν δεν υπηρχε η Πιστις στον Χριστο και την Πατριδα, δεν θα εγραφες ή δεν θα μιλουσες Ελληνικα, ουτε καν θα 'ξερες οτι εισαι Ελληνιδα.
    Ασ' την αθεη Αρβελερ. Της εχουν κανει πλυση εγκεφαλου οι εχθροι του Ελληνισμου στη εβραιοκρατουμενη Γαλλια.



    Απο το υπερπεραν,

    Γρηγοριος Δικαιος-Φλεσσας
    Πολεμων και Πεσων υπερ Πιστεως και Πατριδος, στις 20 Μαϊου 1825, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Στερ(λ)ίνα

    "Επί 11 αιώνες το Βυζάντιο απηγόρευε την χρήση της λέξεως «Έλλην» και όποιος επέμενε να δηλώνει Έλλην, πήγαινε στην πυρά."

    Μπα!

    "Εσμέν γαρ ΕΛΛΗΝΕΣ το γένος, ως η τε φωνή και πάτριος παιδεία μαρτυρεί"

    Γεώργιος Γεμιστός-Πλήθων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιγράφω από
    http://www.megarevma.net/kostispalamas1.htm

    "Εκείνος που άρχισε τον πόλεμο κατά της Ρωμηοσύνης ήταν ο Αδαμάντιος Κοραής. Ως εθνικά ονόματα υπεστήριξε ή το Γραικός ή το Έλλην. Γράφει ότι "Εν από τα δύο λοιπόν ταύτα είναι το αληθινό του έθνους όνομα. Πρότεινα το Γραικός, επειδή ούτω μας ονομάζουσι και όλα τα φωτισμένα έθνη της Ευρώπης". "

    Αν ο αυτοπροσδιορισμός μας είναι υπόθεση των "φωτισμένων εθνών της Ευρώπης" και όχι δική μας τότε να προσυπογράψω τα "κορακίστικα" του Κοραή που μας ταλαιπωρούν δύο αιώνες τώρα. Αλλά απλούστατα δεν συμφωνώ με αυτή την αντίληψη οπότε τόσο το χειρότερο για τον Κοραή και για αυτούς που χρησιμοποιούν όλα τα συμπλέγματα των ανθρώπων της εποχής για να μας πουν ότι πρέπει να ντρεπόμαστε για τους παππούδες μας και ότι πρέπει να ψάξουμε στο απώτατο παρελθόν για να βρούμε τον «ελληνισμό μας». Χυδαιότατη προπαγάνδα που στοχεύει την ηθική μας υπόσταση σαν έθνος.
    Για τα υπόλοιπα ακολουθήστε τον σύνδεσμο που έδωσα και θα πάρετε απαντήσεις.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή κ. Στελίνα,
    Δεν γνωρίζω σε τι σας φταίει ο κ. Καλεντερίδης (συγκρατούμαι, διότι εκτιμώ ιδιαίτερα τους άριστους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, και σ' αυτήν την περίπτωση δεν τον αναφέρω ως όφειλε!)!

    Δεν μπορώ να διαφωνίσω μαζί σας, διότι δεν έχω μελετήσει το σύγγραμμα της αξαιρετικής κ. Αρβελέρ και διότι αυτό που γράφετε μπορεί όντως να συνέβαινε!

    Όμως, όταν το 1920, ο πατέρας μου έφευγε με τον σιδηρόδρομο, να πάει στο Βερολίνο μέσω Βουλγαρίας να σπουδάσει, σταμάτησε στην Σόφια για τρείς μέρες.

    Ενώ περπατούσε σε έναν κεντρικότατο δρόμο, σαν την Οδό Σταδίου των Αθηνών, του έφυγε το τακούνι από το παπούτσι του.

    Βλέπει λοιπόν ένα κατάστημα παραγγελίας κατασκευής και επισκευής υποδημάτων σε μια στοά, μπαίνει μέσα όπου και προσπάθησε συνεννοούμενος στα Γαλλικά, να επιλύσει το πρόβλημά του.

    Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον κοίταξε και του λέει, - Έλληνας είσαι;

    Όταν του είπε ο πατέρας μου ότι ήταν Έλληνας, τότε τον παίρνει από το χέρι τον βγάζει στην "οδό Σταδίο" της Σόφιας και του λέει: - Βλέπεις αυτά τα μαγαζιά στον δρόμο, ε όλα είναι Ελληνικά!

    Τι μεσολάβησε για να εκδιωχθούν όλοι οι Έλληνες από τις εστίες τους!

    Τι θέλω να πω, θέλω να πω ότι, ο δύσμοιρος Ελληνισμός δεν κλονίστηκε επειδή τον κυνήγησαν οι παπάδες, υποφέρει από την έλλειψη αλληλοϋποστήριξης και την προστασία του κράτους.

    Κυβερνάται, από την ίδρυσή του, από τυχάρπαστους, και κατευθύνεται από τους αλλοδαπούς και τις κυβερνήσεις τους.

    Έχετε την εντύπωση ότι αυτά που συμβαίνουν εδώ γίνονται και αλλού, π.χ. στην Αυστρία;

    Εκεί υπάρχει συγκροτημένο κράτος που φροντίζει τους πολίτες του και οργανωμένη κοινωνία που δεν επιτρέπει σε ξένες κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας.

    Εδώ κάποτε ο τότε Άγγλος πρέσβυς είπε ότι θα ήταν δυστύχημα αν η Ελλάς γινόταν ανεξάρτητη!

    Ο δε νυν πρέσβυς έγραψε επιστολή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, βάζοντας πάγο στον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό που τόλμησε να γράψει τις πραγματικές πράξεις και προθέσεις της Αγγλίας στο Κυπριακό και στο θέμα της εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε.!!!

    Δυστυχώς, στην Ελλάδα μας δεν έχουμε κοινωνική συνοχή. Μας χορεύουν οι ξένοι και είμαστε τελείως ανοργάνωτοι!

    Ωραία, τότε έγινε ότι έγινε. Σήμερα τι γίνεται;;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eλεος ρε Στελινα....
    Αντε...

    Τι ειμαστε σημερα ακριβως για να μας πει "μεγαλο Ελληνικο εθνος";

    Τι προσφερουμε η μαλλον τι απειλη αποτελουμε για την αμερικη για να αναγκαστει να μιλησει με κολακευτικα λογια για εμας ενας διπλωματης τους;

    Δεν σε κατεντησε "μικρο εθνος" ο "μισελληνικος χριστιανισμος" αλλα η ... "μισελληνικη" βλακεια που διακατεχει για αιωνες τους ηγετες μας.
    Ξεκινας με ενα κρατος πνιγμενο στους εξωτερικους δανεισμους απο την επανασταση, χανεις τα αυγα και τα πασχαλια το 1922, το 1940 μπαινεις σε πολεμο με 2 υπερδυναμεις, παραμενεις υπο κατοχη μεχρι το 1944 και αμεσως μετα ξεκινα ο εμφυλιος, χουντες πραξικοπηματα και τα λοιπα.......
    Και φτανουμε στο θλιβερο σημερα.

    Και σου εφταιξε ο.... χριστιανισμος;

    Και ναι.... αναμφιβολα.........
    Τα υπολοιπα αρθρα που παραθετει ο Κυριος Καλεντεριδης ειναι .. οδοντοκρεμες.. ΕΙλικρινα εκ μερους του Ελληνικου Εθνους σε ευχαριστουμε για την μεγαλη και γενναια αποκαλυψη...

    Καληνυκτα.... οταν ξυπνησεις παρε με τηλεφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διαβαζοντας τα σχολια θυμηθηκα που ειχα παει βουλγαρια πριν αρχισουν οι περεστροϊκες ,
    βγαζαμε φωτογραφιες σε μια πλατεια ,
    ερχεται ενας βουλγαρος μεσηλικας και ρωταει αν ειμαστε Ελληνες ,
    μολις του ειπαμε ναι

    αρχισε να ψελνει " εγεναι πασαι ..."
    (δεν ξερω και πως γραφεται)

    οχι και πολυ δυνατα μην μας καταλαβουν κιολας

    μπορουσαμε να συνενοηθουμε στα Ελληνικα και μας ειπε μεχρι πριν μερικα χρονια εψελναν στ ΕΛΛηνικα αλλα μετα το αλλαξαν στα βουλγαρικα

    συμπερασμα

    κατι καλο εβγαινε και απο τις ψαλμωδιες

    τωρα ομως δεν μας σωζει τιποτα

    βαρβαροι δορουμενοι ειναι εντος και εμεις περιμενουμε ψαλλοντας

    "υπερμαχω..."



    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. α ξεχασα ,

    οσον αφορα τη υπογγενητικοτητα ευτυχως ειναι και οι παπαδες που κανουν υπερπροσπαθειες ορθοδοξα και ιεραποστολικα και οι περισσοτεροι ειναι πολυτεκνοι

    τι να το κανεις ομως ειναι λιγοι

    βλεπεις στην τηλεοραση και στα 'επιστημονικα' εντυπα κυριαρχουν τα οθωμανικα προτυπα με τα γνωστα αποτελεσματα,

    εγω βεβαια δεν εχω την πανεπιστημιακη μορφωση της κυρια με το γαλλικο ονομα θεωρω ομως οτι το προβλημα ειναι πολιτισμικο και οχι θρησκευτικο

    η γυναικα καριεριστας ποτε παντρευεται;
    ποσα παιδια κανει;

    καπου εκει νομιζω ξεκιναει το προβλημα ...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το εκπληκτικο ειναι ο,τι φερνει σαν παραδειγμα το Ιραν,αυτους δηλαδη που μετονομαστηκαν απο Περσες σε Ιρανους για χαρη του Ισλαμ!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στελίνα είσαι ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στελίνα, είναι πολύ αργά (22:40) για να σου απαντήσω εκτενώς. Κατ΄ αρχάς, το ελληνικόν έθνος ποτέ δεν έφθασε να έχει πληθυσμό 50 εκατομμυρίων κατοίκων. Έπειτα, αναρωτήθηκες πώς το υπερήφανο ελληνικό (πλην ειδωλολατρικό) έθνος υποδουλώθηκε στους Ρωμαίους; Έφταιγαν γι' αυτό οι χριστιανοί;
    Έπειδή, απ΄ ό,τι αντιλαμβάνομαι, είσαι τόσο προκατειλημμένη, δεν αξίζει τον κόπο να ψάξω να βρω βιβλιογραφία, που να φανερώνει την συμβολή του "Βυζαντίου" στην διατήρηση και την πρόοδο του ελληνικού πολιτισμού εν γένει, για να σε παραπέμψω. Κλείνω όμως με μία έκκληση. Μέχρι τώρα δεν έχεις γράψει τίποτε άλλο, παρά ατεκμηρίωτες βλακείες. ΓΡΑΨΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    Υ.Γ. Μιας και σε απασχολεί το "πληθυσμιακό" πρόβλημα της Ελλάδος, μάθε τι έγραφε ο ιστορικός ΠολύβιοςΥ.Γ. Μιας και σε απασχολεί το "πληθυσμιακό" πρόβλημα της Ελλάδος, μάθε τι έγραφε ο ιστορικός Πολύβιος για τα αίτια της υποδουλώσεως της Ελλάδος στους Ρωμαίους: «Απαιδία και συλλήβδην ολιγανθρωπία». Αιτία ήταν η έλλειψη παιδιών και με ένα λόγο η ολιγανθρωπία. Ο ίδιος ιστορικός, επεξηγώντας τα παραπάνω, προσθέτει : «Έτι δε και ραθυμίαν εκτεταμένων και μη βουλομένων μήτε γαμείν μήτε αν γήμωσι τα γενόμενα τέκνα τρέφειν». Δηλαδή, οι Έλληνες από οκνηρία απέφευγαν να έλθουν σε γάμου κοινωνία αλλά, κι όταν νυμφεύονταν, αμελούσαν για τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους. Εξ όσων δε γνωρίζω, ο χριστιανισμός, το οποίον μισείς και μέμφεσαι δεν διδάσκει τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ελευθέριε Β.
    Αξίζει να αναφέρουμε,κάτι που ίσως μας ξεφεύγει, πως ο χυδαίος Κοραής σπούδασε με χρήματα που του έδινε συνεχώς ο μεγάλος άνδρας,και αργότερα Άγιος της Εκκλησίας μας Μακάριος Νοταράς επίσκοπος Κορίνθου, εκμεταλευόμενος την αγάπη του προς αυτόν.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: Για την στελίνα δεν θα γράψω κάτι...άλλωστε το έχω ξαναπεί..σε αυτόν τον χώρο θα συνεχίζουν να εμφανίζονται συχνότερα άτομα της "αντιπέρας όχθης" όσο παιρνάει ο καιρός και όσο σιγά σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει πως όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν έχουν αίτια βαθιά θρησκευτικά.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ "ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΟΣ", ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ,ΝΑ ΠΡΟΛΕΓΟΥΝ,ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΤΙΘΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ,ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ...ΘΑΝΑΤΟ!!!

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
    ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ...
    ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ...
    ΕΛΠΙΔΑ ΑΓΑΠΗ,ΦΩΣ...
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.....
    λάκηδες...
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεγάλη αλεπού αυτός ο Κίσσινγκερ.Κατάλαβε ότι οι Κινέζοι τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα και ενεργούν τελείως διαφορετικά από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις.Αυτό ακριβως είναι που φοβούντε.Ενώ σχεδόν όλοι αντιδρούν με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα,οι κινέζοι έχουν την δύναμη και την υπομονή να περιμένουν και αυτό κάνει την διαφορά.Τώρα βέβαια αν θέλει να πιστέψω ότι η διαφοροποίηση οφείλεται στην Wall Street και τη συμπεριφορά της,συγνώμη αλλά δεν θα πάρω...Έχω τους λόγους μου που το λέω αυτό.Πάντως οι κινέζοι δεν τρώνε κουτόχορτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν είμαστε Έλληνες τότε τι????ε??? και αυτή η συνοχή γιατί δεν υπάρχει ? μήπως είναι εθνικό το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή Στελίνα,
    Απο όσο θυμάμαι είσαι μάνα και εσύ όπως και γω κατάτι μικρότερη αλλά δεν έχει σημασία άλλωστε οι γνώσεις και η ωριμότητα ποτέ δεν συμβαδίζουν με την ηλικία.
    Μιλάς για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό. Είναι αναφέρετο δικαίωμα σου να πιστεύεις και να διδάσκεις και τα παιδιά ότι εσύ πρεσβεύεις.Επίσης είναι αναφέρετο δικαίωμα σου να έχεις τις ίδιες παρωπίδες που έχουν όλοι όσοι είναι στην αντίπερα όχθη απο σένα.
    Το γεγονός όμως είναι ένα είτε θέλεις να το παραδεχτείς εσυ εγώ και ο οποιοσδήποτε είτε όχι αυτό το λαό τον κράτησε ενωμένο μια και μόνη σκέψη
    Πατρίδα , θρησκεία , οικογένεια.
    Το ότι στο όνομα του Χριστιανισμού έγιναν έκτροπα ΄δεν θα το αρνηθώ άλλωστε θα ήταν πολύ αφελές εκ μέρους μου.
    Αυτό όμως δεν συνάδει ότι η διδασκαλία του ΧΡιστιανισμού δεν είναι ορθή.
    Το γεγονός ότι Παλαιά και Καινή Διαθήκη δεν μπορούν να ταυτιστούν και να είναι η μία συνέχεια της άλλης διότι τα λεγόμενα της΄μίας αναιρούν πολλά από την διδασκαλία της άλλης δεκτό και αυτό. Αλλωστε όλοι όσοι θέλουν να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό κάπως έτσι ξεκινάνε.
    Ομως το Ελληνικό Εθνος το ότι δεν μεγαλούργησε σε νεώτερα χρόνια δεν ευθύνεται η θρησκεία αλλά η νοοτροπία και μόνο.
    Το γεγονός ότι οι Ελληνες δεν συνέχισαν στο πλείστον τους να σκέφτονται αντιδρούν και μάχονται για το συλλογικό καλό και όχι το μεμονωμένο δεν ευθύνεται ή θρησκεία , άλλωστε οι εκπρόσωποί της εκ του πλήθους αναδεικνύονται και το πλήθος είμαστε εμείς.
    Πέραν τούτου το να απορρίπτεις όπως απορρίπτεις είναι δικαίωμα σου αλλά δεν βλέπω στην θέση της απόρριψης να θέτεις κάτι νέο.

    Κλείνοντας θα σε ρωτήσω το απλό παρά το γεγονός ότι ούτε εγώ το γνωρίζω όμως μπορώ από αυτά τα όποία είναι στο ευρή κοινό να υποθέσω.

    Βρε Στελίνα καιρό τώρα παρακολουθώ την ευθεία επίθεση που κάνεις και στο blog και στον κύριο Σάββα, πές μου :
    1. Αφού διαφωνείς γιατί μπαίνεις;
    2. Εχεις το δικαίωμα να κρίνεις και να κατακρίνεις κάποιον όταν έχεις κάποια έστω και λίγα κοινά στοιχεία , εμπειρίες , γνώσεις . Εχεις την εντύπωση ότι σε σχέση με αυτών και με άλλους εδώ μέσα έχεις το 1/100 από τις εμπειρίες τους για να μπορείς να έχεις τόσο ''εμπόλεμη'' γνώμη και κάθετη εναντίων τους;
    3. Τό γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι Μεγάλο Εθνος οφείλεται στους Ελληνες και μόνο και όχι στην θρησκεία τους.
    4. Τέλος μια και είσαι και συ τότο κάθετη και τόσο αντίθετη στην θρησκεία θα σου πω ότι αγρόν ηγοράζεις διότι ότι έγινε στο ονομα του Χριστού και της θρησκείας έγινε από τους εκπροσώπους αν ποτέ μπεις στο κόπο να ανοίξεις το μυαλό σου θα δεις ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.Εφόσον δε μιλάς για Ελλάδα οι πρώτες αρχές του Χριστιανισμού ακούστηκαν εκ στόματος Σωκράτη...Λοιπόν Στελίνα μου καλό θα είναι να μπορείς να απορρίπτεις με ανοιχτά τα μάτια και το μυαλό .
    Οπως λέει και η ρήση

    Τα αλεξίπτωτα και τα μυαλά δουλεύουν καλύτερα ανοιχτά.

    Φιλίκά Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα

    Στελίνα έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Αν ρωτήσετε τους ξένους για την θρησκεία των Ελλήνων, δεν γνωρίζουν! Όταν ακούνε Ελλάδα, το μυαλό τους πάει κάτι χιλιετηρίδες πίσω
    Διάβασε την ΑΛΗΘΗΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΡΑΦΗ της Ο.Ε.Α.
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_01.html


    @11:20 μμ

    Οι κινέζοι - σινεζοι (δρακονιανοι - δράκος) υπομονετικά καραδοκούν να τους ορμήσει ελαφρώς ο τίγρης (δύση) ώστε στην τελική αντεπίθεση να γενοκτονηση όλα τα έθνη λευκης και μαύρης φυλή, ακόμα και τις επιμειξίες (λευκομογγολους εβραίους κτλ)
    Γι αυτό έχουν λυσσάξει να αναφλέξουν τον Γ´Παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα από την Ελλάδα όπως έλεγε η Φρειδερίκη σε αλληλογραφία με τον Μάρσαλ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html


    Απορίας άξιο είναι που το ιστολογιο δεν βγάζει αυτά τα σημαντικά ντοκουμέντα στη φορα ώστε να ενημερωθούν οι Έλληνες για τις προδοσίες και τους σκοπούς των ξενόφερτων βασιλιάδων!
    Ο Καρατζαφερης κάθε μηνα συναντιέται με τον φίλο του αρχιπροδότη Γλιξμπουργκ!!!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @9:53 πμ
    E! ρε σχιζοφρένεια που δέρνει τους νεοέλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα αλεξίπτωτα και τα μυαλά δουλεύουν καλύτερα ανοιχτά......
    χμ..γυμνούς σας βλέπω ακόμα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΛΛΗΝ VS CHAOS θα το θεωρούσα τιμή μου να ακούσω την άποψη σου περί της σχιζοφρένειας που πάσχω ούτως ώστε να μπορέσω με την κάταληλη φαρμακευτική αγωγή είτε να ιαθώ ή να μπορέσω να καταλάβω τη λογική της απόρριψης και της μονόπλευρης αντιμετώπισης των πραγμάτων που δείχνει να έχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 10:41 τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις άποψη στο ντύσιμο ή να προσπαθήσεις και μια άλλη οπτική της ίδιας εικόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Ο/Η ΕΛΛΗΝ VS CHAOS είπε...
    @9:53 πμ
    E! ρε σχιζοφρένεια που δέρνει τους νεοέλληνες."

    Aν έχεις να πείς κάτι πέστο...
    μην ειρωνεύεσαι και μην βρίζεις.Το ότι είσαι αρχαιολάτρης,(ειδολωλάτρης)όντως σε κανει διαφορετικό...προς το χειρότερο....
    Κανείς εδώ μέσα, δεν έχει ειρωνευτεί κανέναν για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις,εκτός από τους "κακούς" Εβραίους και τους ειδολωλάτρες...άμα μπορείς στοιχειοθέτησε αυτά που πιστεύεις και μην υβρίζεις...αλλά είναι και θέμα χαρακτήρα,και εμπειριών...

    ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ...
    Μην παίρνεις χαμπάρι...
    Μία δόρθωση, μόνο.
    Η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη,και ταυτίζονται,και δεν αναιρεί η μία την άλλη!!!!
    Αντιθέτως ο Χριστός ήρθε και συμπλήρωσε τον Μωσαικό νόμο,με καινούργιες εντολές(συμβουλές).Η ελευσή του άλλωστε έχει προφητευθεί σε πολλά χωρία της Π.Διαθήκης. Επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο δεν θα επακταθώ περισσότερο!!
    Σε όλα τα άλλα που λες συμφωνώ και επικροτώ..!!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ....!!!!

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαφωνώ με το ότι η θρησκεία δεν παίζει ρόλο για την κατάντια των νεοΕλλήνων...
    Ψάξτε να βρείτε πορδυπουργό Χριστιανό ή υπουργούς Χριστιανούς και μετά κατηγορείστε τον Χριστιανισμό.
    Το θρήσκευμα των πολιτικών μας δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό.
    Αηδία πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Oι περισσότεροι δυστυχώς είναι άθεοι, ιλουμινάτι,σαιντεολόγοι,και τέκτονες νεοεποχίτες...
    το ακριβώς αντίθετο της Ορθοδοξίας...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @10:54 πμ
    Ερμηνεύστε τα παρακάτω της Αγίας(εγκληματικής)Γραφής:

    Αντανελει εν ταις ημέραις αυτου δικαιοσύνη και πληθος ειρήυνης έως ου ανταναιρεθει η σελήνη»(ψαλμός 71,7).

    ΚΑΙ

    εις το βιβλιο “ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ”, Β΄ΠΕΤΡΟΥ Γ΄7, 10, 12, 13,
    οπου γραφει ο πετρος/σιμων
    "οτι θα καταστραφει η Γη και θα πανε οι χριστιανοι σε αλλο πλανητη νεο ουρανο..." γραφει και αλλα στα σημεία αυτά αλλα ας μείνουμε σε αυτό

    Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το δωδεκάεδρο αλλά οι μαγεμένοι νεοέλληνες της δρακονιανής κίρκης προτιμούν να προσκολούνται στις απάτες του αινστάιν με τη θεωρία της σχετικότητας και το δήθεν τερματικό όριο της ταχύτητας του δικού μας φωτός. Ουδέν έτερον σχόλιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 20 Οκτώβριος 2009 11:34 πμ

    Ανοησίες, πολύ μεγάλες ανοησίες. Στο μυαλό του καθενός είσαι;

    Ίδιες μπαρούφες μ' αυτές που γράφει ο γνωστός πια και μη εξαιρετέος Η ΕΛΛΗΝ VS CHAOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο/Η ΕΛΛΗΝ VS CHAOS
    παρατηρώ ότι συχνά παρεμβαίνεις και θέτεις θέματα που πλήτουν την ενότητα του ελληνικού έθνους, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δυο χιλιάδες χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους δυο αιώνες.
    Οι παρεμβάσεις σου αυτές δε γίνονται συνήθως όταν θίγονται θέματα που αφρούν το Ισραήλ ή κάποιον εβραίο.
    Αν θέλεις να κάνεις ένα μανιφέστο για την κοσμοθεωρίας σου και για την ιδεολογία σου, όσον αφορά το έθνος, τη θρησκεία και την πατρίδα, κάντο συνολικά και θα το δημοσιεύσω στο ιστολόγιο.
    Αυτές οι παρεμβάσεις σου με σχόλια και παραπομπές, που συνήθως στρέφουν αλλού και -κατά τη γνώμη μου- απορποσανατολίζουν τις συζητήσεις, δεν συνάδουν με την πολιτική και με την αισθητική του ιστολογίου.
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατι ο εβραισμος και ο χριστιανισμος διαφερουν σε κατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα το ίδιο ισχυρίζονται και η Σλάβοι σκοπιανοί (τα τελευταία ξέρω εγώ πόσα χρόνια……ότι είναι Μακεδόνες )η Ελλάδα η έχει ιστορική και εθνική συνέχεια πέραν τον 2000 χρόνων η πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε εθνική ταυτότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο/Η ΕΛΛΗΝ VS CHAOSείπε:
    "οτι θα καταστραφει η Γη και θα πανε οι χριστιανοι σε αλλο πλανητη νεο ουρανο..."
    φιλαράκο,ασε τα κόλπα των Ιεχωβάδων στην άκρη....
    Το κεφάλαιο αυτο μιλά για την τελική κρίση και οτι ο Θεός μας είναι μακρόθυμος και δεν θέλει κανένας να χαθεί...
    Αυτό αναφέρεται στο 9ο στοίχο που σκοπίμως δεν τον αναφέρεις για να μπερδέψεις!!!
    λέει λοιπόν:"ού δραδύνει ο Κύριος
    της επαγγελίας ως τινές βραδυτήτα ηγούνται,αλλά μακροθυμεί εις ημάς,μη βουλόμενος τινας απολέσθαι,αλλά πάντας εις μετάνοιαν χωρήσαι!!!!"
    ΓΡΑΨΕ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΟΥΡΑΝΟ...
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!
    Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ...

    ΥΓ: ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Β ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ:

    1.ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ

    2.ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

    3.ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΕΙΔΟΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

    4.ΟΙ ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ Η ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ

    5. ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ

    6.ΦΡΟΝΤΙΣ ΠΙΣΤΩΝ,ΙΝΑ ΕΥΡΕΘΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΙΤΟΥ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ....



    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευάγγελε γιατί...πώς γίνεται εσύ ένας αληθινός πιστός τού Κυρίου νά αποδέχεται τήν Tanah ως προδρομική τού Χριστού καί περιέχουσα Σοφίαν Θεού.Αιδώς!οι αιμομιξείες,αδελφοκτονίες,μαστρωπίες,απάτες,γεννοκτονίες,πορνείες,καί λοιπές 'ανδραγαθίες' τών εβραίων πού περιγράφονται στήν Tanah τί σχέσιν έχουν μέ τόν Θεάνθρωπον;για νά μήν πούμε καί γιά τό ανθελληνικόν μένος πού πνέει στά κείμενα αυτά. ο ίδιος Του άλλωστε έδειξε μέ τόν κατηγορηματικότερον τρόπον πώς ουδεμίαν σχέσιν έχει μέ αυτούς:'εσείς δέν είστε εκ τού δικού μου Πατρός.είστε σπορά τού Διαβόλου καί γεννήματα εχιδνών'. η διαστροφή τού Λόγου τού Κυρίου από δολίους εβραίους υποκρινόμενους τούς χριστιανούς ή από αφελείς καί ημιμαθείς εβραΐζοντες χριστιανούς είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τών εβραίων εις τους αιώνας τών αιώνων. αυτά.δέν θά προσθέσω κάτι άλλο περί τού θέματος αυτού,διότι καί εκτός θέματος είναι καί κυρίως εκτός εποχής.στούς καιρούς πού ζούμε πρέπει νά έχουμε ΕΝΟΤΗΤΑ μέ κάθε τρόπον.ακόμη καί παραμερίζοντας προσωπικά πιστεύω καί θεωρήσεις.Η Πατρίς αυτό απαιτεί.ευχαριστώ.
    Περικλής.
    Υ.Γ.'μόνη γάρ Ελλάς ανθρωπογονεί,φυτόν ουράνιον καί βλάστημα θείον...'.αυτό τό γνωρίζουν οι εβραιόπληκτοι αλλά καί οι 'ελληναράδες' πώς είναι ρήσις τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο/Η skal είπε...

    Αυτό έχετε καταλάβει εσεις;

    Προ κάτι μηνών αν θυμόσαστε μου είχατε μιλήσει για τον Özdemir με τα καλύτερα λόγια.... και σας είχα πει ότι όλοι άπαντες που είναι στην εξουσία είναι τουλάχιστον λωποδύτες και έχουν την φωλια τους λερωμένη... για να μην πω ότι ότι οι περισσότεροι είναι και μασόνοι πλέον
    Δείτε τον κύριο... προωθεί την τούρκικια γλώσσα στα γερμανικά σχόλια! ʼρα όλοι με διαταγές τον μεγάλων στοών κινούνται σαν ζόμπι..την ίδια γραμμή..τους ιδιους στόχους
    http://img41.imageshack.us/img41/1953/24112008677.jpg


    Καλύπτεται τους Γλίξμπουργκ η´ θεωρήσατε ασήμαντη την αλληλογραφία της Φρειδερίκης με τον Μάρσαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 1:19 μμ


    >Γιατι ο εβραισμος και ο χριστιανισμος διαφερουν σε κατι ?<

    Στα πάντα. Κατ' αρχάς δεν λέγεται "εβραϊσμός", αλλά Ιουδαϊσμός. Αυτός είναι μία θρησκεία φτιαγμένη από έναν λαό για τον ίδιο και δεν νοείται χωρίς αυτόν. Έχει ο Χριστιανισμός περιούσιο λαό; Διδάσκει τέτοιες διακρίσεις; Ο Χριστιανισμός χαρακτηρίζεται από ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και δεν προορίζεται αποκλειστικώς για κάποιον ή κάποιους. Αγκαλιάζει τους ΠΑΝΤΕΣ. Αυτό και μόνον είναι αρκετό, αλλά δες και τα παρακάτω:

    Η διδασκαλία του Χριστού είναι η αγάπη, η οποία ανέχεται και συγχωρεί τα πάντα. Βλέπεις εσύ καμμία σχέση με τον Ιουδαϊσμό, του οποίου ο Θεός δίδει γαίες στον εκλεκτό λαό του και του διδάσκει ακόμη πώς θα τελεί ως και γενοκτονίες για να τις αποκτήσει;

    Ο Ιουδαϊσμός υπεισέρχεται και στα εγκόσμια. Ο Θεός ορίζει τα πάντα, ακόμη και αυτούς που θα κυβερνούν τον λαό του Ισραήλ. Πού υπάρχουν αυτά στον Χριστιανισμό, ο οποίος είναι υπεράνω και πέραν κοσμικών εξουσιών;

    Ο Θεός του Ισραήλ είναι ο Θεός-Τσάρος, ο οποίος απαιτεί απόλυτη υπακοή και τίποτε άλλο. Ο Θεός του Χριστιανισμού είναι ο Θεός της Αγάπης.

    Διάβασε Παλαιά και Καινή Διαθήκη και βρες μόνος σου τις διαφορές.

    Ένα τελευταίο: Ο Ιουδαϊσμός είναι πλησιέστερα στο Ισλάμ παρά στον Χριστιανισμό. Μάλλον δεν έχει σχέση με τον τελευταίο. Τελείως άλλη κοσμοθεώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΝΩΝΥΜΕ:
    20 Οκτώβριος 2009 12:58 μμ
    Δεν χρειάζεται να είσαι στο μυαλό κάποιου για να καταλάβεις τι πρεσβεύει....
    Από τα σχόλια μου δεν νομίζω να βγαίνει το συμπέρασμα πως έχω τις ίδιες απόψεις με τον ΕΛΛΗΝ VS CHAOS.

    Τώρα.. λες ότι αυτά που ισχυρίζομαι είναι ανοησίες...
    Δικαίωμα σου να πιστεύεις αυτό που θες,ελεύθερος είσαι...
    Όμως αυτά που ισχυρίζεσαι πρέπει να τα στηρίζεις,και να τα υπερασπίζεσαι και όχι μόνο να χαρακτηρίζεις.
    Εκτός αν είσαι από αυτούς που αναφέρω στο παραπάνω σχόλιο....
    γεμάτος μίσος και μόνο.....

    φιλικά

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ολες τις διαφορες που παραθετεις εγω τις βλεπω ομοιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 20 Οκτώβριος 2009 11:21 μμ
    Ο/Η Ανώνυμος είπε
    "Ολες τις διαφορες που παραθετεις εγω τις βλεπω ομοιοτητες."

    Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό......΄
    Άποψη σου.....
    Πάντως να έχεις υπόψιν σου ότι το μαύρο άσπρο δεν γίνετε και δεν μπορείς να κρίνεις με ανούσιους χαρακτηρισμούς,αυτούς που βλεπουν με άλλο χρώμα τα πράγματα.
    Ο σεβασμός όμως της άλλης απόψεως έρχεται μέσα από την ταπείνωση!!!
    Δύσκολη αρετή......για όλους μας.....

    ΦΙΛΙΚΆ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στην ζωή είναι πιο εύκολο για τους περισσότερους να γκρεμίζουν χώρίς να έχουν κάτι να κτίσουν στη θέση του...Τελικά όλοι έχουν αυτιά αλλά λίγοι μπορούν να ακούσουν και ακόμα λιγότεροι να κάνουν συζήτηση με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να ξεκαθαρίσει το μπέρδεμα:

    Η απάντηση του 20 Οκτώβριος 2009 11:21 μμ ("Ολες τις διαφορες που παραθετεις εγω τις βλεπω ομοιοτητες.") είναι προφανές ότι απευθύνεται στο σχόλιό μου 20 Οκτώβριος 2009 6:52 μμ. Μία κουβέντα του αέρα πετά, χωρίς να απαντά επί της ουσίας σε τίποτε. Είναι αυτός που έγραψε ">Γιατι ο εβραισμος και ο χριστιανισμος διαφερουν σε κατι ?"

    Ανν δεν βλέπει διαφορές σ' αυτά που γράφω, τότε είναι μάλλον προκατειλημμένος, ή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Περικλή, επιφυλάσομαι να σου απαντήσω λίαν συντόμως,κάθ'ότι η διαφωνία μας για το έργο της Π.Διαθήκης σε σχέση με την Κ.Διαθήκη,χρίζει θεολογικής τεκμηρίωσης.
    Τεκμηρίωσης που απαιτεί αρκετό και άλλον χώρο.
    Πάντως να υπενθυμίσω το απλό, πως αυτά τα δύο βιβλία αποτελούν την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ,βιβλίο που έχει επικυρώσει η Αποστολική Εκκλησία μας, αιώνες τώρα...

    φιλικά

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. όπως έγραψα πιό πάνω,δέν θά τό συζητήσουμε αυτό τό θέμα τώρα καί εδώ...ξέρω τί λές.προφανώς,μέ τήν κλασσική έννοια,εγώ καί ο κάθε ένας ώς εγώ είμαστε 'αιρετικοί'.δέν μέ ενοχλεί αυτό,άλλωστε λόγο θά δώσω στόν Θεόν καί όχι σέ ανθρώπους.μού αρκεί όταν έρθει η κρίσιμη ώρα νά πολεμήσουμε,όπως μπορεί ο καθένας,στό ίδιο στρατόπεδον:αυτό τού Δικαίου,αυτό τής Πατρίδος.ευχαριστώ.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εντάξει φίλε Περικλή!!
    Θα αναφέρω μόνο ένα κομάτι από μια φωτοτυπία που έδωσε ο δάσκαλος των θρησκευτικών στον γιό μου στην πρώτη γυμνασίου, που "τυχαίως" έπεσε στα χέρια μου μόλις τώρα!!!.......
    " Ο Χριστός είναι το κέντρο της Αγίας Γραφής. Οι δύο Διαθήκες δεν συγχέονται,αλλά συνδέονται στο πρόσωπο του Χριστού που ανήκει και στις δύο: εκπληρώνει την Παλαιά και εγκαινιάζει τη νέα"
    Αυτά βέβαια δεν τα γράφω για να συνεχίσω την συζήτηση,αλλά για να αναφέρω το "περίεργο" της χρονικής στιγμής που η φωτοτυπία αυτή ήρθε στα χέρια μου....
    Μην το παρεξηγήσεις...απλά μιλάω..
    "κουφό ε;;;"......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.