24/10/09

Κομοτηνή: Ένα ταμπού όχι έσπασε... Έγινε χίλια κομμάτια!


Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, η Πρωτοβουλία του «Αντιφωνητή» για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία της θρακικής πρωτεύουσας διανομή σχετικού υλικού καί προώθηση του μηνύματός της. Με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα, στα 3 ταμπλώ εκτέθηκε η επιχειρηματολογία κατά του Προξενείου, τόσο όσον αφορά τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, όσο και τον εκδημοκρατισμό της μειονοτικής κοινωνίας. Ταυτοχρόνως, και εντός ελαχίστων ωρών, συλλέχθηκαν πάνω από 200 υπογραφές για τον σκοπό αυτό, παρότι δεν δόθηκε έμφαση στην πτυχή αυτή της εκστρατείας. Το νούμερο, για τους γνωρίζοντες τις συνθήκες στην Κομοτηνή, είναι τεράστιο, αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι δεν προηγήθηκε καμμία ενημέρωση - προετοιμασία του κόσμου. Παράλληλα προέκυψε και μία μικρή συνέντευξη των οργανωτών στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT, που ελπίζουμε να μεταδοθεί ακέραια.
Η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση του κόσμου και συμπερίληψη του ζητήματος στην πολιτική ατζέντα συνεχίζεται.

4 σχόλια:

  1. Χρειάζονται ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση, φοβούμενη την λαϊκή οργή, να πράξει τα δέοντα.

    Η Ελλάδα είναι ένα κράτος, στο οποίο ο λαός, με συλλαλητήρια και άλλες κινητοποιήσεις, ενίοτε πετυχαίνει να προδίδει η κυβέρνηση την χώρα το δυνατόν λιγότερο. Παγκόσμια πρωτοτυπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τι ρε παιδια τετοιες σωβινιστικες κινήσεις? Θα αντιδρασει τωρα η Τουρκία, θα μας μαλώσουν και τα αφεντικά μας και δεν θα κοιμάμαστε πλέον ήσυχοι. Λετε... ισως να είναι καλύτερα να δώσουμε στη γείτονα φίλη χώρα σε αντάλλαγμα του προξενείου κανένα νησάκι, που ούτως η άλλως δεν το επισκεπτόμαστε και συχνά εμείς οι νεοέλληνες? Ετσι θα μπορούμε να χορεύουμε το ζεϊμπέκικό μας, sory ήθελα να πω να κοιμάμαστε ήσυχοι, όπως είπε πρόσφατα και εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα του τόπου μας (αλλα κανένα κωλο-κάναλο δεν το έπεξε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAIPOS HTANE AFOU EGEINE H APXH
    PREPEI NA SYNEXHSTHEI EPI TELOUS OI TOURKALADES PREPEI NA KATALABOYN
    OTI AN OI POLITIKOI MAS TOUS TA PARADINOUN OLA EMEIS ANTISTEKOMASTE
    OI POMAKOI SIGOURA THA BOITHISOUN AFTON TON IERO AGONA:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To proksenio stin thraki exei upervei kata poli ta ekamena kai prepei na figie oste an katalavoun oi Tourkoi kai oxi mono oti i Ellada einai aneksatito kraros... Alitheia pos tha fainotan p.x stous Amerikanous an upirxe merksikaniko proksenio sto San Franisco to opoio tah sinomoutouse enantion tous. Etsi kai allios i Kalifornia to New Mexico kai oi peroxes ekie giro kuriethikan apo tous amekanous se mia ~ksetipoti epithetiki enegeia~ koinos me to etsi thelo opos eixan paradexthei idi apo to O Lincon kai Grant (katopinoi proedroi ton USA).ALLA KSEXASA: oi Amerikanoi kai oi filoi tous mporoun na kanoun oti theloun eno oi upoloipoi mporoun mono na ufistantai tis "politismenes" tous epemvaseuis! Christos apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.