19/10/09

Επαφές Νταβούτογλου στα Τίρανα

Να καταργήσουν το φόρο εισόδου για τους Αλβανούς πολίτες που ταξιδεύουν προς την Τουρκία και τους Τούρκους που επισκέπτονται την Αλβανία, συμφώνησαν Τίρανα και Άγκυρα.

Η σχετική ανακοίνωση της απόφασης έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην αλβανική πρωτεύουσα.

"Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε ο πιο επιθυμητός τουριστικός προορισμός για τους Αλβανούς πολίτες", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με τον Αλβανό ομόλογό του, Ιλίρ Μέτα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργών, ανακοινώθηκε από τον κ. Νταβούτογλου η εκπαίδευση νέων Αλβανών διπλωματών στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν άριστες τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τόνισαν πως η προγραμματισμένη για το Δεκέμβρη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, στα Τίρανα αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προσέγγισης στις ήδη εξαιρετικές σχέσεις Τιράνων- Άγκυρας.

Εκτός από τον κ. Μέτα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επισκέφθηκε, επίσης, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, και την πρόεδρο της Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Η Tουρκία είναι εντελώς ειλικρινής μαζί μας. Έσπευσε πρώτη να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Αλβανούς, οι οποίοι είναι επίσης εχθροί της Ελλάδος. Μας δείχνουν, δηλαδή, οι Τούρκοι ότι υποστηρίζουν όποιον διάκειται εχθρικά έναντι της Ελλάδος.

    Εμείς γιατί δεν είμαστε ειλικρινείς μαζί τους; Γιατί τους παραμυθιάζουμε ότι είμαστε φίλοι τους και ότι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή τους πορία (το δεύτερο δεν είναι παραμύθι, το κάνουμε όντως); Γιατί δεν τους στέλνουμε στον γέρο διάολο, καθίζοντάς τους ένα βέτο δύο μέτρα στην ΕΕ και κλείνοντας (μεταθέτοντας) το Προξενείο Κομοτηνής;

    Δεν ντρεπόμαστε να είμαστε ψεύτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αργαστεί συνεργασία από δύο λαούς που
    η φιλία τους και η συνεργασία τους στις
    σφαγές και της λεηλασίες κατά των Ελλήνων
    χάνεται στα βάθη των αιώνων.
    Παρέα μας έσφαζαν ανέκαθεν οι δύο αδερφές χώρες.
    Ομόθρησκοι βάρβαροι αμφότεροι.
    Αμφότερους σέβεται και βοηθάει η Ελλάδα.
    Καλά να πάθει ότι και να πάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οξω απο δω, τουρκοι και αλβανοι. ΒΕΤΟ και στους δυο, για την ένταξη στην ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΔΤ

    Στην Τουρκία μπορούμε να βάλουμε βέτο. Στην Αλβανία όχι πια. Τον χειμώνα, η Βουλή των Ελλήνων με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά την σθεναρή αντίσταση του ΛΑΟΣ, έδωσαν το πράσσινο φως για ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    Αν ήμασταν πονηροί, όπως οι Τούρκοι, θα μπορούσαμε ίσως να προφασισθούμε ότι τώρα επεδεινώθη ο διωγμός των Ελλήνων στην Β. Ήπειρο κι απαιτούμε πρώτα την διασφάλιση των δικαιωμάτων του, όπως και την επιστροφή της κατασχεμένης από το αλβανικό κράτος περιουσίας του. Όμως, δυστυχώς, αυτά είχαν ειπωθεί στις δύο συνεδριάσεις του χειμώνα από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, είναι γραμμένα στα πρακτικά της Βουλής και δεν νομίζω ότι μπορούμε να προφασισθούμε ότι δεν τα ξέραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.