12/10/09

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ελληνική κυβέρνηση... σνόμπαρε τον... Ελληνοαμερικανό ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ;

30 Σεπτεμβρίου 2009.Δυσκολεύεται κανείς να το πιστέψει: πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη μεταξύ 26 και 28 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR) του ΝΑΤΟ, μετά από πρόσκληση του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου (Ι) Ιωάννη Γιάγκου; Ο οποίος SACEUR για πρώτη -και κατά πάσα πιθανότατα τελευταία- φορά στην ιστορία είναι... Ελληνοαμερικανός, ο Ναύαρχος James Stavridis; Και δεν τον συνάντησε κανένα μέλος ή στέλεχος της κυβέρνησης;
Προηγουμένως, ο Ναύαρχος Σταυρίδης επισκέφθηκε επίσημα την Πορτογαλία μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο Σύσκεψης Αρχηγών Επιτελείων της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Επιπλέον των συναντήσεων με στρατιωτικούς, ο SACEUR συνάντησε τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας καθηγητή Δρ. Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα και τον Υπουργό Άμυνας καθηγητή Δρ. Σεβεριάνο Τεϊξέιρα, στις 21 Σεπτεμβρίου. Στις 27 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκαν βουλευτικές εκλογές!

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο SACEUR επισκέφθηκε το Παρίσι. Επιπλέον των συναντήσεων με στρατιωτικούς, συνάντησε τον Γραμματέα Επικρατείας για Ευρωπαϊκά Θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών Πιέρ Λελούς και τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου, Ζαν-Νταβίντ Λεβίτ. Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Ναύαρχος Σταυρίδης επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Για όλες αυτές και πολύ περισσότερες συναντήσεις, επισκέψεις και δραστηριότητες του SACEUR, ο ιστότοπος του Ανώτατου Αρχηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) παρουσιάζει συνοπτικά δελτία τύπου και φωτογραφίες. Η επίσκεψη στην Ελλάδα δεν αναφέρεται καν! Προφανώς, ο Ναύαρχος Σταυρίδης είναι τόσο συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξε η γη των προγόνων του, ώστε αποφεύγει να μοιραστεί την εμπειρία.
hellenicdefense

*Ας συγκριθεί με την προηγουμένη ανάρτηση με σχετική με τον Κο. Λαζαρίδη
και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του

10 σχόλια:

  1. Οι ΝΔούλες κρύβονται;;
    Ούτε ένα σχόλιο;;
    Μεγάλος ηγέτης αυτός ο Καραμανλής. Να τον χαίρεστε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πωωωώ.αγνοήσαμε τον αρχηγό του ΝΑΤΟ;; αυτός που μας αγαπάει τόσο;

    Πάρτε το χαμπάρι κύριοι. Η ΝΔ είναι αντιπολίτευση. Κοιτάτε τώρα τι κάνει ο ΓΚΑΠ με τους κώδικες συμπεριφοράς απέναντι στους τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να συγκρινουμε τον σαολ ασκερ Γραψα με τον NAΥΑΡΧΟ Σταυριδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o ένας είναι έλληνας και ο άλλος αμερικανός και εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναυαρχε σταυριδη να ξερεις για εμας εισαι αυθεντικος Ελληνας και οχι ο προσκυνητης του Κεμαλ ΓΡΑΨΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ) ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ναύαρχος Σταυρίδης τιμήθηκε με το Ελληνοαμερικανικό Μετάλλιο της Ελευθερίας που του απένειμε η ΑΧΕΠΑ στα πλαίσια του 84ου συνεδρίου της που έγινε στην πόλη Hollywood της Φλόριντα, λίγα μίλια έξω από το Μαϊάμι, το καλοκαίρι του 2006.

    Σε επιστολή που είχε στείλει στην ΑΧΕΠΑ όταν ανακοινώθηκε η επιλογή του για το Μετάλλιο της Ελευθερίας ο Ναύαρχος Σταυρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η διάκριση αυτή έχει για μένα τεράστια σπουδαιότητα κι έχει κάνει ολόκληρη την οικογένειά μου να νοιώθει περήφανη που ανήκει στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα τέλη του περασμένου μήνα ο ναύαρχος Σταυρίδης ήρθε για εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα. Είδε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ι. Γιάγκο και παρέτεινε την επίσκεψή του κατά μία ημέρα, ιδιωτικώς.

    Επιτέλους, ήρθα σε μια χώρα όπου προφέρουν σωστά το όνομά μου» είπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστήρια επιστολή «προς τον λαό της Ελλάδας» έστειλε ο Ανώτατος Διοικητής Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ο οποίος επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο τη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Γιάννη Γιάγκου.

    Στην επιστολή του ο Σταυρίδης δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της Ακρόπολης, «όπως ο πρώτος Ανώτατος Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, στρατηγός Αϊζενχάουερ, πριν από σχεδόν 60 χρόνια», χαρακτηρίζει «εθνικό θησαυρό» το νέο μουσείο και κάνει λόγο για «σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στην πλούσια ιστορία των Βαλκανίων, της Ευρώπης και όλου του κόσμου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o Σταυρίδης σαν άνθρωπος μπορεί να είναι αξιολογότατος. Είναι όμως αμερικανός και διοικητής του ΝΑΤΟ, το οποίο σιγοντάρει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Τώρα επειδή του άρεσε η Ακρόπολη και εμείς σαν γνήσιοι ιθαγενείς χαρήκαμε δεν λέει κάτι. Και το σουβλάκι με τζατζίκι μπορεί να του αρέσει. Τι σημαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε ρε σούργελα νεοέλληνες, ακόμη πιστέυετε ότι είστε οι super και σνομπάρετε τον Ναύαρχο;εδώ υποδεχόμαστε τον κάθε μαλάκα ο Ναύαρχος μας πείραξε; ή ότι είχαμε τις εκλογές και ήταν μεγάλη η αγωνία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.