21/10/09

Ο Ερντογάν σε μία βδομάδα στο Ιράν

Ο Ιρανός υπουργός Αμυνας, Αχμάντ Βαχίντι, χαιρέτισε την απόφαση της Τουρκίας να αποκλείσει το Ισραήλ από την άσκηση «Αετός της Ανατολίας», υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη ενέργεια εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του μουσουλμανικού κόσμου!

«Καμία μουσουλμανική χώρα δεν θα έπρεπε να κάνει κοινές ασκήσεις με τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τη Γάζα», δήλωσε ακόμη ο Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Mehr. Τα σχόλιά του αναδημοσιεύθηκαν στην αγγλόφωνη ηλεκτρονική εφημερίδα «Τehran Τimes».

Φαίνεται ότι η «απομάκρυνση» της Τουρκίας από το Ισραήλ αποκτά στρατηγικό χαρακτήρα, φέρνοντας αλλαγή συσχετισμών στην περιοχή. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι σε μία εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί αυτοπροσώπως στην Τεχεράνη, για να συζητήσει «λεπτομερώς με τον Αχμαντινετζάντ θέματα διμερούς συνεργασίας, που περιλαμβάνουν και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Επικοινωνία
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός συλλυπήθηκε τηλεφωνικά τον Αχμαντινετζάντ για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας κατά των Φρουρών της Επανάστασης στη μεθοριακή ιρανική επαρχία του Μπαλουχιστάν, για την οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ και Πακιστάν.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Γκιουλ χαρακτήρισε «υπερβολική και λανθασμένη» την αντίδραση του Ισραήλ στις τουρκικές ευαισθησίες για τη Γάζα, που εκδηλώνονται από τηλεοπτικά σίριαλ έως τις εκθέσεις του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ερντογάν -που έχει ισχυρούς ενεργειακούς δεσμούς με το Ιράν- προσέχει πάντως να μην προκαλέσει τις ευαισθησίες της Δύσης. Γι αυτό προχθές σε πολιτικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη συμβούλεψε «φιλικά» το Ιράν να διασκεδάσει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
ΕΘΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. Ο ΨΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΑΔΙ

    Τα δολώματα άρχισαν να πιάνουν ψάρια. Μάλιστα έπιασαν το πιο "πονηρό" και με την πρώτη πεταχτή.
    Τώρα αφού το πρώτο είναι αγκιστρωμένο, τα άλλα θα μπουν απο μόνα τους στην απόχη. Στο σπίτι του ψαρά είναι έτοιμη η ψησταριά και οι εκλεκτοί συνδαιτημόνες ετοιμάζονται για φαγοπότι, ψέλνοντας το αλληλούϊα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο και αληθινο.Τουλαχιστον ο πονηρος εβαλε δολωμα στο ψαρεμα του,εμας μας εχει πιασει χωρις καν πετονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙΑΣ, είσαι καλός παίχτης και μάλιστα γκολτζής. Σουτάρεις απο παντού και αποδίδεις σε όλες τις θέσεις. Μόνο σε παρακαλώ να μπαίνεις πιο συχνά στο γήπεδο. Η παρουσία σου κάνει και την διαφορά στο...σκορ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΠΕΤΟΝΙΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ.....
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΕΣ....
    ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αργικεραυνε σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Βεβαια το ιστολογιο τωρα τελευταια εχει παρει κομματικη χροια και ανταλλασονται εμπαθεις κουβεντες,πραγμα που εχτες το επισημανα και σκοπευα να μην ξαναγραψω,απλως μονο να παρακολουθω.Θα σε παρακαλουσα μιας και εσυ εχεις οντοτητα και ο λογος σου ακουγεται,να το επισημανες οπως επισης να αποκτουσε ο καθενας ενα ονομα ωστε οι αναφορες να ειναι ευκολες.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ΝΑΙΑΣ, ξαναζέστανε την μηχανή σου μαζί με τους παλιούς φίλους του μπλοκ. Να μην αφήσουμε τα αγριόχορτα σ΄ αυτό το χωράφι να πληθύνουν. Το χωράφι αυτό, εμείς το καλλιεργήσαμε, εμείς το ποτίσαμε και το κάναμε να βγάζει καρπούς. "Ανήκει" στους νυκοκυραίους και όχι στους "επιδρομείς" που θέλουν να το χρωματίσουν. Όλοι αυτοί που προσπαθούν να το αποδομήσουν βρίζοντας ανώνυμα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Να πάνε αλλού να βγάλουν τα απωθημένα τους. Το επίπεδο του μπλοκ είναι υψηλό κι όσο κι αν επιδιώκουν να το χαμηλώσουν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Δυστυχώς τα αγκάθια και τα αγριόχορτα πρέπει να υπάρχουν, για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ακόμη περισσότερο.

    Με εκτίμηση

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.