26/10/09

Μια ανανεωμένη Οθωμανική εποχή στα Βαλκάνια, υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου



Την αναβίωση της οθωμανικής εποχής επιδιώκει η Τουρκία, αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ, μεταφέροντας τα λόγια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, από την ομιλία του στη διάσκεψη, με θέμα, "Η οθωμανική κληρονομιά και οι μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια", που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαράγεβο.

"Επιθυμούμε μία νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια", ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε: "Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μία πετυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν".
Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διεύρυνε τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Θα κάνουμε τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, μαζί με την Τουρκία, επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Αυτός είναι ο στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής στο μέλλον και θα τον πετύχουμε".

Αναφερόμενος ειδικότερα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι η Τουρκία αισθάνεται ευθύνη για τη χώρα αυτή.
"Η τύχη και το μέλλον της Τουρκίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι κοινά και η εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας για την 'Αγκυρα είναι το ίδιο σημαντική όσο και η εδαφική ακεραιότητα της ίδιας της Τουρκίας", υπογράμμισε.
Τα σερβικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η Τουρκία, τελευταία, έχει αναπτύξει έντονη διπλωματική δραστηριότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν και τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο Βελιγράδι.
express.gr

22 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι στην Ελλάδα ότι η Αμερικανική πολιτική «στρώνει το χαλί» του νεοοθωμανισμού και ανατολικά της Τουρκίας αλλά αναπόδραστα και δυτικά. Δεν υπάρχει χώρος για κατευνασμούς γιατί οι όποιες αποφάσεις είναι προειλημμένες και το μόνο που μένει είναι να εφαρμοστούν σταδιακά και όταν κρίνουν αυτοί που σχεδίασαν αυτό το μέλλον για τα Βαλκάνια ότι θα έχουν λιγότερο κόστος. Αυτό λέω και τονίζω και ελπίζω κάποια στιγμή επιτέλους η ελληνική πολιτική ελίτ να ξυπνήσει. Πραγματικότητα δεν είναι μόνο αν θα πάρουν άλλα εκατό ευρώ ετήσιο επίδομα οι φτωχοί έλληνες ή αν θα πάρουμε ακόμα μια επιδότηση από τους ευρωπαίους. Πραγματικότητα είναι ότι κάποιοι σχεδιάζουν την συστηματική πολιτικοοικονομική υπαγωγή όλης της περιοχής μας υπό τουρκική επικυριαρχία για να μην υπάρξει στο μέλλον δυνατότητα ρωσικής στρατηγικής επέκτασης που θα ανατρέξει την σχεδιαζόμενη επικυριαρχία της Τουρκίας στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κεντρικής Ασίας. Δεν υπάρχει κανένα έδαφος συνδιαλλαγής με κάποιον που έχει κατά νου τέτοια σχέδια. Σαν χώρα δεν έχουμε κανένα ρόλο στο σχεδιαζόμενο σύστημα ασφάλειας διότι δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα που φυσικά έχουν και την οικονομική πτυχή που αγγίζει άμεσα την τσέπη του κάθε έλληνα. Δεν μπορούμε να υπαχθούμε υπό τουρκικό πολιτικοοικονομικό έλεγχο. Μιας χώρας που στο οικονομικό επίπεδο δεν έχει κατακτήσει όσα έχουμε εμείς. Αλλά για να κρατήσουμε αυτά που έχουμε χρειάζεται αγώνας γιατί αλλιώς απλώς θα κληθούμε να μοιραστούμε πράγματα με την Τουρκία χωρίς ανταλλάγματα που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι η πτώση του δικού μας βιοτικού επιπέδου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι Ντάβι μου, και οι λαοί που ξεσηκώθηκαν, απλώς είχαν πάθει ομαδική παράκρουση και θέλαν να ξεφύγουν από τον οθωμανικό παράδεισο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία μια χαρά παίζει το χαρτί του Ισλάμ.

    Η Ελλάδα είναι ανίσχυρη να αντισταθεί και μετατράπηκε σε κράτος υποτελές προς την Δύση και στην Τουρκία.

    Η Ελλάδα όμως διαθέτει το πιο ισχυρό όπλο από κάθε άλλο όπλο: Την Ορθοδοξία!

    Αλλά το υποτελές αυτό ψευτο-Ελληνικο ψευτο-Ρωμαίικο κράτος θέλει να αφανίσει με κάθε τρόπο την Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ,ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ{ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ},ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μήπως χρειάζεται ψυχίατρο τελικώς ο Νταβότουγλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό όπλο η Ορθοδοξία...
    Αντί για παντουρκισμό θα έχουμε πανσλαβισμό...
    Έτσι έπεσαν και στην Τουρκία γιατί στηρίχτηκαν στο όπλο Ορθοδοξία που έλεγε καλύτερα τούρκικο φέσι παρά φράγκικος μπερές. Εξάλλου ο Γεννάδιος Πατριάρχης έγινε. Και όλοι στην ηλικία του πολεμιστή βρίσκονταν στα μοναστήρια αντί για τα στρατόπεδα.
    Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις χρειάζεται. Όλοι οι Έλληνες. Χριστιανοί, Άθεοι, Δωδεκαθειστές, Πομάκοι κτλ. Αλλά δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε Έλληνες πολιτικούς ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά.
    Και οι κάτοικοι της χώρας μας δεν είναι πολίτες αλλά καταναλωτικά όντα χωρίς παιδεία.
    Ένας όμως απο τους "Ελληνες" πολιτικούς που τρέχουν και σε διάφορες "λέσχες" δεν ονειρεύτηκε ποτέ να μην είναι Γιουσουφάκι του Ομπάμα και του Σαρκοζύ αλλά να γίνει ο νέος Αγησίλαος ή Αλέξανδρος; Έστω ο νέος Πλαστήρας βρε αδερφέ. Όραμα δεν έχουν; Η υστεροφημία δεν τους νοιάζει; Έστω ένα ψώνιο που να θέλει να δοξαστεί δεν υπάρχει; Ούτε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o ntavountoglou mia xara einai. emeis xriazomaste giatro pou den blepoume ti ginete giro mas. kai den katalabenoume oti ta psofimia ta trone oi ienes. pantou kai pantote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Η ελληνική ελίτ δεν κοιμάται, όπως λέει ο Ελ.Β. Κάνει επιλογές. Φαναριώτικες επιλογές-που θεωρούσαν λάθος το 21. Αν κάποιος κοιμάται είναι ο κόσμος. Πχ πόσο συζητήθηκαν και πόσο επηρρέασαν τι ςεκλογές τα "εθνικά θέματα"; Π¨οσο επηρεάζουν την εκλογή αρχηγού της ΝΔ; Γιατί παληοί, του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, συντάχθηκαν με τον σημαρινό αρχηγό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνη μας ελπίδα στην τραγική πολιτική κατάσταση που βρισκόμαστε, είναι να γυρίσει σε μπουμεραγκ αυτή η αλλαζονία και η έπαρση που φαίνεται ότι έχει κυριεύσει τον Νταβούτογλου. Η υπεροψία του κυρίου αυτού δεν έχει όρια.

    Ευχή είναι να κάτσει και να μείνει παλουκωμένος στο καλάμι που έχει καβαλήσει.

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελευθέριε Β.

    Γράφεις ότι "Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι στην Ελλάδα ότι η Αμερικανική πολιτική «στρώνει το χαλί» του νεοοθωμανισμού και ανατολικά της Τουρκίας αλλά αναπόδραστα και δυτικά."

    Κι εγώ σου λέω ότι, αν δεν πάψουμε να βλέπουμε συνεχώς το εχθρό την μια στους Αμερικανούς, την άλλη στους Ρώσους και την παραάλλη στους ... μασώνους και να αναζητούμε συνεχώς σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται τον αφανισμό μας, σίγουρα θα καταλήξουμε τουρκικό βιλαέτι, όπως τώρα είμαστε αμερικανικό.

    Ας φροντίσουμε τα του οίκου μας, ας καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι και μόνοι μας θα πρέπει να κανονίσουμε τις συμμαχίες μας αναλόγως των συμφερόντων μας, αντί επονείδιστα να ψηφίζουμε αυτούς που μας προδίδουν.

    Ο Νταβούτογλου είναι πολιτικός με όραμα και φαίνεται να κατέχει την τέχνη της διπλωματίας. Το ίδιο και ο Ερντογάν. Εμείς έχουμε πατριώτες πολιτικούς με όραμα άλλο, εκτός του πόσα θα φάνε, πόσα θα πιούνε και πόσα θ' αρπάξει η ... τσέπη των (ή κάπως έτσι);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αχιλλειος πτερνα της Τουρκιας ειναι οι μειονοτητες. Καλο θα ηταν στην προσεχη παρουσιαση για το οδοιπορικο στην Μικρα Ασια να ακουστουν ιδεες για το πως θα μπορουσαν να δρομολογηθουν ενεργειες για τον αυτοπροσδιορισμο των Ποντιων,Καππαδοκων,Ιωνων, Αλεβιτων ως διαφορετικων εθνοτητων απο την Τουρκικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ελευθέριος Β.

    >Αυτό λέω και τονίζω και ελπίζω κάποια στιγμή επιτέλους η ελληνική πολιτική ελίτ να ξυπνήσει.<

    Μα δεν κοιμάται. Είναι ξυπνητή και εκτελεί έξωθεν εντολές. Συνειδητά κάνει ό,τι κάνει. Νομίζεις εσύ ότι αυτό που βλέπουμε εμείς δεν το βλέπουν κι αυτοί;

    >Πραγματικότητα δεν είναι μόνο αν θα πάρουν άλλα εκατό ευρώ ετήσιο επίδομα οι φτωχοί έλληνες ή αν θα πάρουμε ακόμα μια επιδότηση από τους ευρωπαίους.<

    Ασφαλώς όχι. Πραγματικότητα είναι, όμως, πόσες εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ θα πάρει το κάθε "godlen boy" και αυτοί που του τα δίδουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λευκαδίτη... Eχεις δίκαιο, όπως και οι λατινικοί σου χαρακτήρες έχουν δίκαιο!

    Τσάκαλος Νυρεμβέργη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Σάββα, αναρωτιέμαι εάν θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες και ημέρες φραστικές αντιδράσεις από τα υπουργεία Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών. Εάν τώρα οι Κροάτες και οι Σέρβοι της Βοσνίας αποφασίσουν να ενωθούν με τις αντίστοιχες μητέρες πατρίδες τους, η Τουρκία θα διεξάγει αεραποβατικές επιχειρήσεις εναντίον τους; Μάλλον αυτός ο κύριος έχει απολέσει το μέτρο των λεγομένων του καθόσον προσπαθεί να ανατρέψει ιδεολογικά και πολιτικά τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες όλων των βαλκανικών λαών κατά τον 19ο-20ο αιώνα. Πιστεύω ότι ακόμα και οι κεμαλικοί στρατηγοί δεν θα πιστεύουν στα αυτιά τους. Προς τούτο η χώρα μας πρέπει άμεσα να συνάψει στενότερη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ.
    Δεν πάει άλλο.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τους Τουρκομογγολους ο μεγαλος Νικηταρας ο Τουρκοφαγος -Νικήτας Σταματελόπουλος τους ελεγε περσιανους,εμεινε η φραση του,Σταθήτε Πέρσαι να πολεμήσωμε.

    Στο γονατο θα τους εσφαζε, που ονειρευονται νεα οθωμανια.

    Ειχε αδερφο νεομαρτυρα και ητανε απο τους πιο τιμιους και βασανισμενους αγωνιστες.


    Τετοιους θελουμε και σημερα, και ο ντουβαρι-ουτογλου ας κανει ονειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όνειρα γλυκά του Νατβουτ. Ο Ελληνισμός και το Βυζάντιο θα ξαναζήσει, και θα αφανiστη οτιδήποτε ήταν η είναι οθωμανικό, (το μόνο που θα θυμάται κανείς στην ιστορία θα είναι το οθωμανικό s..x)
    Τα όνειρα δεν κοστίζουν, εν αντίθεση με την πραγματικότητα, ποτάμια αίματα.

    Θρακιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους.

    Συνορεύουμε ουσιαστικά με 4 χώρες. Και οι 4 θέλουν κάτι από εμάς.

    Λογικά να το βάλουμε, δεν είναι επικίνδυνο να συμμαχήσουν μεταξύ τους προς αυτή τη κατεύθυνση;

    Θεωρώ πως ναι.

    Το κάναμε και εμείς στους Βαλκανικούς πολέμους εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    Το ζητουμενο είναι πως οι καιροί έχουν αλλάξει, και όλοι οι γείτονες ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ να μπούνε εκεί που εμείς ήδη είμαστε.

    ΒΕΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ χωρίς σκέψη.
    Ωστόσο θέλει και δεύτερη σκέψη, όχι σαν πράξη που θα έπρεπε να θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΗ αλλά σαν "μοχλός πίεσης" στις μεγάλες δυνάμεις που μας έχουν βγάλει το λάδι...

    Κοινώς να γίνουμε ξανά χρήσιμοι.

    ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

    ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ...

    Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες (Δημήτρης - Δήμητρα).

    Φιλικά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ότι θα γίνη μπούμερανγκ, θεώρησέ το δεδομένο. Μόνη μας ελπίδα είναι, να κάνουμε αυτό, που γνωρίζουμε καλά: Να πάρουμε τα όπλα και να πολεμήσουμε κάθε κωλότουρκο υπάνθρωπο, έτσι όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θρακιώτη άφεριμ, άφεριμ (από το στόμα σου και στου Θεού τ'αφτί)
    Δήμος Μπουκουβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    "Πιστεύω ότι ακόμα και οι κεμαλικοί στρατηγοί δεν θα πιστεύουν στα αυτιά τους. "

    Φυσικό είναι, αφού ο κεμαλισμός δεν ενέχει τον επεκτατισμό. Ο Νταβούτογλου δεν σκέφτεται με όρους κεμαλικού, εθνικού κράτους, όπως οι στρατηγοί, αλλά Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με μοχλό το Ισλάμ.
    Η ιδέα της εγκατάλειψης του εθνικού κράτους και της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν είναι τωρινή. Πρώτος πρέπει να την εμπνεύστηκε ο Τουργούτ Οζάλ την δεκαετία του '90 ακόμη.

    "Προς τούτο η χώρα μας πρέπει άμεσα να συνάψει στενότερη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ."

    Συμφωνώ.

    @ Λουκά

    Δεν συμφωνώ ότι και οι τέσσερις γείτονες θέλουν κάτι από εμάς. Η Βουλγαρία δεν ζητά τίποτε και τα συμφέροντά της, στην χρονική αυτή συγκυρία, συμπίπτουν με τα δικά μας. Έχει και αυτή πρόβλημα με τους Σκοπιανούς, αλλά και με τους Τούρκους, οι οποίοι της δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα με την μειονότητά τους (500.000 άτομα) στον νότο. Εκεί οι τουρκική μειονότητα έχει κόμμα, το οποίο μετείχε και σε κυβερνητικό συνασπισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το 70% των ιδιοκτησιων της Βοσνιας-Ερζεγοβινης ανηκε σε Σερβους, παρα τις ανεπαναληπτες σφαγες σε βαρος τους κατα την διαρκεια των πολεμων του 19ου και 20ου αιωνα και παρα τα 50 χρονια του Τιτο που εκανε οτι μπορουσε για να συρικνωσει την Σερβικη παρουσια στο χωρο αυτο. Παρα τα ιστορικα και ιδιοκτησιακα δεδομενα, η 'δικαιοσυνη' της Δυσης επιεσε και εξεβιασε τους Σερβους της Βοσνιας να δεχτουν μολις το 49% του εδαφους που εγινε η Σερβικη Δημοκρατια της Βοσνιας με την κακοφημη συμφωνια του Νταιητον.
    Η 'επισημη' Ελλας -σε αντιθεση με τα αισθηματα του Ελληνικου λαου και τα εθνικα μας συμφεροντα- επεχαιρε και συμφωνησε με την ταπεινωση αυτη των Σερβων της Βοσνιας, που ειναι σταθεροι Ορθοδοξοι, Ελληνολατρες και εχθροι του Οθωμανικου τοξου και του επιθετικου Ισλαμ.
    Στη συνεχεια η 'επισημη' Ελλας προχωρησε και σε αλλες προδοσιες της ποτισμενης με τοσο αιμα, ιστορικης φιλιας των δυο λαων μας.
    Τωρα ερχεται η ωρα να εισπραξουμε τα επιχειρα της προδοσιας....
    Αλλα αυτο συμβαινει παντοτε με τις μπανανιες. Ποτε δεν εχουν σοβαρη εξωτερικη πολιτικη και η τυχη τους οριζεται απο τους κατα καιρους επικυριαρχους και τις οργανωμενες καστες συμφεροντων καποιων ιθαγενων που αυτοι οριζουν....
    Ειλικρινα αξιζει καλυτερη τυχη στο Ελληνικο εθνος απο την τραγικη προοπτικη της αμαχητι υποταγης του σε νεο Οθωμανικο ζυγο.
    Οσο για την 'εκσυγχρονιστικη' πολιτικη των 'ελιτ' μας, πραγματικα χρειαζεται ψυχιατρικη αναλυση και απομονωση -οπως καθε αφρων και ψυχοπαθης- πριν δημιουργησει ολικη καταστροφη της Εθνικης μας προσπαθειας των τελευταιων αιωνων.
    Οσοι λογικοι ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.
    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.