15/10/09

Ο κεμαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ

του Κοσμά Καραίσκου
Αντιλαμβανόμαστε σε κάποιο βαθμό την αγωνία των πολιτευτών για την εκλογή τους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν κι αυτοί ότι σε όλα πρέπει –ελπίζω- να υπάρχει κάποιο μέτρο. Είναι γνωστό το 'ξεβράκωμα' που πέφτει στη Θράκη ενώπιον του τουρκικού προξενείου. Ο …πρωταθλητής όμως φέτος σε αυτό το σπορ, με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απολαύστε λοιπόν μερικές από τις επίσημες θέσεις του κόμματος αυτού, όπως τις διαβάζω σε φυλλάδιο στα τουρκικά που διένειμαν στην περιοχή της Ξάνθης.
-Να διαλυθούνε οι δύο υπερνομαρχίες που ιδρύθηκαν έναντι στη μειονότητα.
-Να επιτραπεί η λειτουργία στους συλλόγους που είχαν απαγορευτεί επειδή περιείχαν τον όρο 'τουρκικός'.
-Να εκλέγονται από το λαό, δηλαδή από το προξενείο, οι μουφτήδες.
-Να αποδοθεί αμέσως η ιθαγένεια σε όλους όσους τους είχε αφαιρεθεί με βάση το άρθρο 19 του νόμου περί ιθαγένειας.
-Το ποσοστό του 5 τοις χιλίοις για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ να γίνει 10. Οι διορισμοί (των μειονοτικών) να γίνονται μόνο στη Θράκη και να τεθεί ως όρος η γνώση της τουρκικής γλώσσας.
-Να ανοίξει τμήμα Τουρκικής Φιλολογίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Δημοκρίτειο.
-Να κλείσει η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), και να καταργηθεί ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης.
-Να επιλυθούνε τα επαγγελματικά και κοινωνικά προβλήματα (εξασφάλιση δασκάλων τουρκικών, τζαμιά και νεκροταφεία) των μειονοτικών που διαβιώνουν σε διάφορες περιοχές στη χώρα (ειδικά στο Γκάζι στην Αθήνα).

Θα ήταν όμως χρήσιμο να αναφέρουμε επιγραμματικά και το τί καταλογίζουν στο ίδιο φυλλάδιο οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στα δύο κόμματα εξουσίας.
Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις κατηγορίες:

"Αυτοί είναι που έκλεισαν τους συλλόγους μας επειδή είχαν τον όρο 'τουρκικός' στην ονομασία τους. Γυρίζουν την πλάτη στο αίτημα μας για δίγλωσσα (ελληνικά και τουρκικά) σχολεία. Αυτοί είναι εκείνοι που ίδρυσαν τις υπερνομαρχίες για να εμποδίσουν την εκλογή Τούρκου νομάρχη. Δεν αποδέχονται την ιδιαιτερότητα και την αυτονομία των μειονοτικών σχολείων. Αυτοί είναι εκείνοι που παράγουν πολιτικές που αρνούνται τον Τουρκισμό και την εθνική μας ιδιαιτερότητα".

Μάλιστα...
Δηλαδή για να καταλάβουμε, αν έγραφε αυτές τις θέσεις ο Τούρκος πρόξενος, θα έγραφε τίποτε διαφορετικό; Βέβαια με την μηδενική αποδοχή που έχουν οι θέσεις του κόμματος αυτού στους χριστιανούς της Θράκης, ε που αλλού να στραφούν οι έρμοι….
Ας δούμε τι πήραν λοιπόν οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι (Τούρκοι κατά δήλωση τους) υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροδόπη
Υποψήφιος Ψήφοι
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 2296
ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ 312
ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 258
ΓΙΟΥΡΤΣΟΥ ΤΖΕΛΑΙΝΤΙΝ 146
ΠΥΛΙΑ ΜΑΡΘΑ 55

Ξάνθη
ΖΕΙΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ 1138
ΜΑΛΚΟΤΣ ΧΑΣΑΝ 869
ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΕΒΙΤΑ) 290
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 269
ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ-ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡ 256

Τα νούμερα δείχνουν πως αν δεν είχαν 'δυνατά' ονόματα μουσουλμάνων υποψηφίων θα καταβαραθρωνόταν. Αλλά αυτό είναι δικαιολογία για να πρεσβεύεις όλες τις θέσεις αυτών που επιβουλεύονται την πατρίδα σου; Και κάτι ακόμα (και δεν ισχύει φυσικά μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ). Όταν προβάλλεις σαν κόμμα στην Θράκη υποψηφίους που διαλαλούνε παντού τον τουρκισμό τους, παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον αλλά και την πραγματικότητα, μετά φταίει η Τουρκία όταν μιλάει για τουρκική μειονότητα. Και για αυτή σας την πράξη πως πρέπει να σας χαρακτηρίσουμε;

12 σχόλια:

  1. Αν το "εθνικό ξεβράκωμα" ήταν Ολυμπιακό Άθλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κάνει την Ελλάδα πολλές φορές περήφανη....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
    - ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ
    - ΕΛΕΙΝΟ & ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ
    - ξΕΒΡΑΚΩΜΑ (ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ)
    - ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ
    - ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ

    Τι να πω ; Οτι και να πω θα είναι λίγο.
    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ "ΚΥΡΙΟΙ" ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΞΥΡΙΖΑ (ΓΥΡΙΖΑ-ΜΥΡΙΖΑ-ΨΕΙΡΙΖΑ ΚΛΠ) ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ. ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ 4,5%. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑ" ΣΑΣ. ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ "ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ". ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΑΣ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ" ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ INDYMEDIA, ΑΠΟ, ΑΠΟ, ΑΠΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Σ_Τ_Α_Υ_Ρ_Ω_Σ_Τ_Ε___Τ_Ο_Υ_Σ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
    ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
    ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ
    "ΘΥΜΑΤΑ" ΦΟΙΤΗΤΕΣ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ INDYMEDIA
    ΟΧΙ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω θεωρω οτι ο συριζα κανει πολυ καλα την δουλεια του ,
    την υποθεση την χειριζεται πολυ εξυπνα και εχει κερδισει επικοινωνιακα το μεγαλυτερο μερος της μειονοτητας στη θρακη αλλα και απο τους εισαγομενους μεταναστολαθρομεταναστες,

    ενα ευρωπαικο κομμα με τετοιες αποψεις οπως ειναι ο συριζα σιγουρα θα βρει πολλους και οικονομικα ισχυρους υποστηρικτες και στο εξωτερικο τους οποιους εχει αναγκη για να εξασφαλισει την επιβιωση του

    ακομη και το ιδιο το κρατος με την βοηθεια της εε βοηθαει οικονομικα αλλα και επικοινωνιακα διαφορες μκο που φανταζομαι το μεγαλυτερο μερος τους ή ανηκουν στον συριζα ή εναι φιλικα προσκειμενοι στις ιδεες του

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην στεναχωριόμαστε για αυτό. Ο πανάξιος πρωθυπουργός μας Γιώργος Α. Παπανδρέου θα φροντίσει και γι’ αυτό. Όπως είπε στις δηλώσεις του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που μας κυβερνά ένα από τα πρώτα του μελήματα στο τιτανοτεράστιο έργο που έχει θα είναι να αλλάξει για εκατομμυριοστή φορά τον εκλογικό νόμο και θα μας φέρει στο κέντρο της Ευρώπης μεταλαμπαδεύοντάς μας το σοφό γερμανικό εκλογικό σύστημα… Αλήθεια ξέρει κανείς τι ποσοστό πρέπει να έχει ένα κόμμα στην Γερμανία για να μπει στην Γερμανική βουλή; Πέντε τα εκατό τουλάχιστον. Ή να εκλέξει τουλάχιστον τρεις βουλευτές σε εθνικό επίπεδο οι οποίοι βουλευτές οι μισοί εκλέγονται σε μονοεδρικές και οι υπόλοιποι με απλή αναλογική. Πού πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες ρυθμίσεις; Μα φυσικά εκεί που ανήκει. Οι πολιτικάντηδες στο ΠΑΣΟΚ. Τα γκρουπούσκουλα σε φοιτητικές συγκεντρώσεις αν θα υπάρχει ακόμα το άσυλο και δεν το σαρώσει και αυτό το «πρόγραμμα των 100 ημερών» του έλληνα τιτάνα της πολιτικής σκέψης του νέου Μάο του 21ου αιώνα. Και οι σοβαροί (γιατί δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας επιτρέπουν να τον καταχεριάσουμε όπως θα του άξιζε) στα σπίτια τους. Αφού ήθελαν να απαλλαγούν από την επάρατο «δεξιά της ζαρντινιέρας» ας λουστούν τώρα τους «συντρόφους».

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ: Αλήθεια μια και πιάσαμε την Κεντρική Ευρώπη… Στην Γερμανία κάθε πότε αλλάζει εκλογικό σύστημα; Εδώ το έχουμε ξεχειλώσει το όλο θέμα και όσο και να διαθέτει χιούμορ κανείς με τα πεπραγμένα αυτών που μας κυβερνούν κάποια στιγμή θα το χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο τους!!!
    Κρίμα που δεν τα ήξερε αυτά ο Ελληνικός λαός πρίν τις εκλογές για να τους μαυρίσει και να μη βγούν καν στην βουλή, αφού κανένα ΜΜΕ δεν τα πρόβαλε!
    Αλλιώς είναι σίγουρο πως θα είχανε διαλυθεί τώρα.
    Όπως καταποντίστηκαν και μετά από τα περυσινά γεγονότα του Δεκέμβρη.
    Ας συνεχίσουν έτσι και τα λέμε...
    Ο ψευτο φιλελευθερισμός τους μάρανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
    ΓΙΑ...ΚΟΙΤΑΧΤΕ..ΕΔΩ ποιοι ΔΕΝ ορκιστήκαν στην βουλή :
    http://www.youtube.com/watch?v=8VcANSwcpUU&feature=player_embeddedΙ

    ΚΑΙ ΕΔΩ:
    http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_187.html

    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.....
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΖΩΟΝ...
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ...ΕΔΩ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ"ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ...
    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΤΑ ΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΑΘΗ ΦΥΛΑΡΓΥΡΙΑ,ΦΙΛΗΔΟΝΙΑ,ΜΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ, ΤΟΝ ΡΙΜΑΖΟΥΝ...
    ΠΙΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΠΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΗΤΟΥΜΕ.
    ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ...ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ,ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ....
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΣ ΔΟΥΝ ΕΔΩ:

    http://sotiriapsixis.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ....
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοινώς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι
    τουρκικότερος του Τούρκου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδη πιστευατε οτι ο σορος ειναι βλακας ?.Δεν θα ειχε γινει ουτε εργατης.Ξερει που να επενδυσει τα δολλαρια του,ειναι βλεπεις και η πατριδα [σκοπια] απο την αλλη και ετσι οι 'εξετασεις' ειναι κομματακι δυσκολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις περισσότερες χώρες (πχ Γερμανία,Βέλγιο,Σουηδία) οι μειονοτητες φροντίζουν και πληρώνουν τα έξοδα για την "εξοσχολική" επιμόρφωση των παιδιών τους.Νομίζετε οτι οι τουρκοι-μουσουλμανοι έλληνες- δεν το γνωρίζουν αυτό ;;;Ασφαλώς και το γνωρίζουν αλλά ... νάχουμε να λέμε, τζάμπα είναι. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελευθέριε πολυ σωστα τα λές...έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση! μπράβο σου! όταν θα μας πάρουν και θα δουλεύουμε για αμερική και τουρκία τότε θα ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι...το θέμα όμως είναι οτι δυστυχως θα έχει και εμάς οι μπάλα επειδή μερικοι είναι ανόητοι! και στα κανάλια δεν άρεσε ο βασικός μέτοχος γιατί τους έκοβε τον αδικαιλόγητο πλουτισμό τους.. ,και έτσι καταβαράθρωσαν την δεξιά της ζαρντινιέρας....το γεγονός ότι πουλιόμαστε δεν τους αγγίζει αφου και τα ίδια τα κανάλια πουλημένα εέιναι στον καπιταλισμό τον οποίο κατα τα άλλα δεν τον θέλουν αλλα στη πρακτική τους αυτόν εφαρμόζουν....υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μου δημιουργούν εντύπωση οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέκαθεν είναι υπέρ του γειτονικού ακραίου εθνικισμού είτε αυτός εκφράζεται μέσω του Κεμαλισμού ή του Σλαβομακεδονισμού.

    Όπως λέει και ο Anthony Smith οι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι αυτοί που εναντίον του εθνικού εθνικισμού.

    Πάντως και τα υπόλοιπα κόμματα δεν διαφέρουν με τις θέσεις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διότι βάζοντας Μουσουλμάνους υποψηφίους που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί με θέσεις των Τούρκων είναι εξίσου κεμαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα μην μου πείτε οτι δεν είναι για το Γουδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.