19/10/09

Βουλή - Προγραμματικές δηλώσεις - Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη

«Είναι σαφές πως βρίσκεστε απέναντι στον κακό προεκλογικό σας εαυτό. Αντιμετωπίζετε τα προβλήματα, που ξεπεράσατε προεκλογικά, αποφεύγοντας να δεσμευθείτε σε συγκεκριμένες πολιτικές», ανέφερε στην ομιλία της η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ έφθασε στο σημείο να αμφισβητήσει προεκλογικά μια διεθνή σύμβαση της χώρας και να δώσει το μήνυμα σε συγκεκριμένες συντεχνίες, πως με μια νέα κυβέρνηση θα έχουν διαφορετική μεταχείριση. Αποτέλεσμα ήταν η ελληνική οικονομία να υποστεί ένα κόστος 6 εκ. ευρώ και αυτό δεν ισοφαρίζεται με τα αυτοκίνητα, που ορθώς μειώνετε.Η Ελλάδα δίνει ένα λανθασμένο μήνυμα προς το εξωτερικό, απ' όπου προσδοκάμε επενδύσεις».

Η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Μετά την απεργία ποιο θα είναι το μήνυμα της κυβερνήσεως; Θα πρέπει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση». Άλλο σημείο κριτικής της απετέλεσε η πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης για κατάργηση και μετονομασία υπουργείων. «Φτάνουμε στο σημείο η ναυτιλία να τριχοτομείται. Το Λιμενικό δεν ξέρει πού να πάει. Αναφέρεται στην κα Κατσέλη; Στις Υποδομές; Στον κο Χρυσοχοΐδη; Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είχε συμβολισμό, που καταργήσατε στη μέση της διαπραγμάτευσης και ήταν λάθος κατά την γνώμη μου. Τον Δεκέμβρη η Ελλάδα πρέπει να είναι σαφής, ότι προϋπόθεση για να αρχίσει η έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, είναι η επίλυση του ονόματός τους, άλλως πως, η Ελλάδα δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση».

Σχετικά με το Κυπριακό η κα Μπακογιάννη σχολίασε «μου έκανε εντύπωση ότι ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον υπουργό Εξωτερικών, δεν άκουσα κουβέντα για τη θέση της Ελλάδας στο θέμα των εγγυήσεων. Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη και δεν έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής τη λογική παρωχημένων εγγυήσεων. Η δική μας κυβέρνηση, ήταν σαφής». "Στα θετικά θα μας βρείτε συμμάχους και στα αρνητικά απέναντι. Λευκή επιταγή δεν σας δίνουμε. Θα είμαστε εδώ και μην υποτιμήσετε την ΝΔ πιστεύοντας πως θα μείνετε χωρίς θεσμικό έλεγχο. Το κριτήριο για το αν θα είμαστε πλάι σας, ή απέναντί σας, θα είναι μόνον η πολιτική σας και η αποτελεσματικότητά της», κατέληξε η κα Μπακογιάννη.

© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4 σχόλια:

  1. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

    Μολις πριν απο λιγο ο κ.Ραγκουσης,στις Προγραμματικες Δηλωσεις της Νεας Κυβερνησης προχωρησε σε μια εξαγγελια που επιβεβαιωνει τα οσα λεμε χρονια τωρα: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Δεν το λέμε ρατσιστικά ...


    αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλα αυτά. Σήμερα έγινε μακελειό στην Μαινάνδρου και κάθε τρεις και λίγο έχουμε επεισόδια. Ας γίνει μια καταγραφή επιτέλους και μετά ας πει ότι θέλει ο Ραγκούσης
    www.ellinikiafipnisis.blogspot.com


    http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_2840.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Ντόρα, την τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, βοήθησε να διαφύγει ο Καραβέλας στην Ουρουγουάη, σκάνδαλο που στοίχισε στη Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον δυο μονάδες.
    Για την υπόθεση εκείνη την μήνυσε ακόμα και ο συγγενής της πρέσβης της αρμόδιας διεύθυνσης που χρεώθηκε την παπαριά.
    Την τελευταία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές, ξέσπασε το σκάνδαλο με την ΥΠΑ και τη γραμμή της Κωνσταντινούπολης που δόθηκε στην AEGEAN.
    Και κει μπλεγμένη η Ντόρα και το ενεργούμενό της, ο Χατζηδάκης.
    Ο Βγενόπουλός της τάχωσε, αλλά την πλήρωσε η Νέα Δημοκρατία.
    Η ίδια και ο αδελφούλης της χωμένη μέχρι το λαιμό στο σκάνδαλο SIEMENS, που κιαυτό στοίχισε στη Νέα Δημοκρατία.
    Και τώρα διεκδικεί την αρχηγία ένός κόμματος εξουσίας.
    Ακούει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δύο προηγούμενα σχόλια είναι βέβαια απόλυτα ορθά.

    Θα ήθελα να προσθέσω μόνο, ότι πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα πάντα σαν μπίζνες. Δεν ασκούν πολιτική, δουλειές κλείνουνε.

    Την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τις εκλογές, έγινε το deal με την τουρκική εταιρεία Pegasus (sic! ... που το βρήκανε το Ελληνικό όνομα οι Τουρκαλάδες) και την εταιρεία του Βασιλάκη, φίλου της οικογενείας.

    Τι να πεί κανείς .....!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 19 Οκτώβριος 2009 8:42 πμ

    Βεβαίως ο λόγος για ψήφο στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που είχε δρομολογήσει προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιείται (αν υλοποιηθεί) τώρα. Θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές Τ.Α., δηλ. το 2010.

    Εξ ίσου κακό είναι η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

    Και τα δύο όφειλε ο Παπανδρέου να τα έχει εξαγγείλει ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, κάτι που δεν έκανε, άρα τώρα εξαπατά τον ελληνικό λαό.

    Τέλος, τέτοιου είδους αποφάσεις και ειδικά της ιθαγένειας, πρέπει να εγκριθούν με δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό, διότι ουδείς δικαιούται να αποφασίζει για την τύχη του ερήμην του ίδιου.

    Στη περίπτωση της υπηκοότητας. η Ελλάδα εφαρμόζει την αρχή του αίματος και όχι του εδάφους. Δικαιούται, δηλαδή, να είναι Έλληνας μόνον όποιος έχει Έλληνα πατέρα ασχέτως τόπου γεννήσεως. Την αρχή του εδάφους που πάνε να εφαρμόσουν (όποιος γεννιέται στην Ελλάδα είναι Έλληνας ασχέτως υπηκοότητος των γονέων), συνήθως εφαρμόζουν κράτη όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία, τα οποία θέλουν (ήθελαν μάλλον) να προσελκύσουν πληθυσμό για να φτιάξουν έθνος. Στην Ελλάδα, δεν υφίσταται λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, διότι μέσα σε δύο γενιές το πολύ θα έχει αφανιστεί ο ελληνικός λαός.

    Ήξεραν τι έκαναν οι μετανάστες που πανηγύριζαν την νίκη του ΠαΣοΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.