20/10/09

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για το Κυπριακό - τουρκικοί λιμένες.

Η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρήσει μονομερώς στην κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν για τη χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αν δεν αρθούν ταυτόχρονα και οι περιορισμοί που ισχύουν σε βάρος των Τουρκοκυπρίων στις εμπορικές συναλλαγές τους με την ΕΕ, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

"Η Τουρκία λέει ξεκάθαρα να καταργήσουμε ταυτόχρονα όλους τους περιορισμούς, που εφαρμόζονται στην Κύπρο".
"Δεν είναι σωστό, να καταργήσει η Τουρκία τους περιορισμούς που εφαρμόζει , ενώ στην Κύπρο εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί", είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην 'Αγκυρα.
Η Τουρκία επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, είπε, και προσέθεσε ότι η Τουρκία έχει δείξει επανειλημμένα την καλή της πρόθεση.
"Δεν πρέπει να γίνονται αδικίες σε βάρος της Τουρκίας", είπε, και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το Κυπριακό χρησιμοποιούνταν από "κάποιους", για να τεθούν εμπόδια στο δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ.
"Ορισμένες χώρες, που φοβούνται τις συνέπειες που θα έχει η ένταξη της Τουρκίας, λόγω του μεγέθους της, κρύβονται πίσω από το Κυπριακό", είπε ακόμα ο Πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο κ. Γκιούλ σημείωσε ότι από την κατάργηση των αποκλεισμών θα επωφεληθεί περισσότερο η τουρκική οικονομία: "Ο αποκλεισμός των σκαφών κυπριακού νηολογίου έχει συμβολικό χαρακτήρα", είπε, και εξήγησε ότι "Όσο ισχύει εμπάργκο στο μισό νησί και εμείς δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε".-
express.gr

2 σχόλια:

  1. Για ποιόν αποκλεισμό μιλάτε θεομπέχτες τουρκαλάδες! Ούτε τον Αλάχ σας δεν σέβεστε!

    Ο τουρκοκυπριακός τομέας ηλεκτροδοτείτε από την Κυπριακή Δημοκρατία, ήγουν τους Έλληνες. Ομοίως η τηλεφωνία, τα νοσοκομεία, καθώς και όλες οι κρατικές υπηρεσίες, χωρίς οι τουρκοκύπριοι να πληρώσουν τίποτε!

    Επίσης, οι περιουσίες των τουρκοκυπρίων στο ελεύθερο τμήμα παραμένουν ακόμη δικές τους, παρ' ότι αυτοί έχουν σφετεριστεί τις Ελληνικές περιουσίες!

    Η διακίνηση τουρκοκυπρίων παραμένει ελεύθερη σ' όλη την Κύπρο, αλλά οι Έλληνες βλέπουν τις περιουσίες τους με το τηλεσκόποι του Χριστόφια και του Αναστασιάδη!

    Επί πλέον, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, που οι θεομπέχτες τουρκαλάδες το γράφουν στα παλιά τους γουρουνοτσάτουχα, έχουν εγκατασταθεί στην Κύπρο 130.000 έποικοι, και οι δυστυχείς Ελληνοκύπριοι πληρώνουν και γι' αυτούς!

    Αλλά βρήκατε τους τιποτένιους Έλλαδίτες πολιτικίσκους και χορεύετε ολόκληρο τον λαό μας, ψευτοθηρία!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ δεν πρέπει να δέχεσται στα λιμάνια σας!!!
    Αλλά δεν μπορείται να το εφαρμόσεται!!!!
    Με την ζεμπεκιά και την υπογραφή ΓΑΠ-ΤΖΕΜ και τον σάπιο "όρο της αμοιβαιότητας", καταφέρατε ένα θανάσιμο πλήγμα στην οικονομία των παράλιων νησιών του Αιγαίου.
    Μακάρι πασά Γκιούλ να απαγορεύσεται και την Ελληνική σημαία στα λιμάνια σας για να δείται επιτέλους την οικονομία σας να καταρρέει.
    Πρέπει ο ΓΑΠ επειγόντως να πέρει πίσω αυτό που έχει υπογράψει και δεν το τηρούνε οι φεσοκεμαλιστές.
    Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το αλησβερίσι και η εξαθλίωση των νησιών δίπλα στα τουρκικά παράλια.
    Και εμείς επιθυμούμε πασά μου την λύση του Κυπριακού και δεν θα δεχόμαστε πλοία σου ,αλλά ούτε και εσύ τα δικά μας μέχρι λύσεως του προβλήματος.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.