21/10/09

Διαμάχη Ινδίας-Αλβανίας για τα λείψανα της Μητέρας Τερέζας

Καλκούτα: Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ινδία και στην Αλβανία μετά το αίτημα της δεύτερης να επιστραφούν τα λείψανα της Μητέρας Τερέζας στον τόπο καταγωγής της, από την Καλκούτα όπου βρίσκονται. Το Νέο Δελχί απορρίπτει το αίτημα.

«Στο αίμα είμαι Αλβανίδα. Στην ιθαγένεια Ινδή. Στην πίστη, Καθολική καλόγρια. Όσο για την αποστολή μου, ανήκω στον κόσμο» δήλωσε κάποτε η «Αγία των Φτωχών».

Η Αλβανία θέλει να γίνει εκταφή των λειψάνων της και να μεταφερθούν αυτά πίσω στην Αλβανία πριν από την 100ή επέτειο της γέννησης της που τιμάται τον Αύγουστο του 2010.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την ινδική κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Η Ινδία όμως απέρριψε το αίτημα. «Η Μητέρα Τερέζα ήταν Ινδή πολίτης και αναπαύεται στη χώρα της, στην πατρίδα της» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών, Βίσνου Πράκας.

Αλλά και οι Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας, τους οποίους ίδρυσε η Μητέρα Τερέζα, θεωρούν το αίτημα της Αλβανίας παράλογο, μια θέση που υποστηρίζεται από την Καθολική Εκκλησία στην Καλκούτα.

Η Μητέρα Τερέζα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, πέθανε το 1997 και αναμένεται να γίνει αγία πριν από την 100ή επέτειο της γέννησης της το επόμενο έτος.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. Ο Μπερίσα μυρίστηκε ψητό αφού θα πλακώνανε τα πούλμαν για προσκύνημα ,δεν τού κατσε όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κανουμε μια δοκιμασια ?.Εμεις τι θεση παιρνουμε στο συγκεκριμενο θεμα ?.Ας δουμε αποψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΣΚΕΡΤΕΜΠΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΣ Η Ο ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.