23/10/09

Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα

Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο υπουργός ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Βασίλη Τσιατούρα, μετά τις προσαγωγές από την αστυνομία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια.

Όπως τόνισε δεν θα ανεχθεί ούτε βανδαλισμούς, ούτε και λογικές "ράμπο" από την Αστυνομία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέων αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Επικρατέστερος για την θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ φέρεται μέχρι στιγμής ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος παλαιότερα έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, την περίοδο της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «17η Νοέμβρη».

Σχετικά με το νόμο περί κουκούλας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την κατάργησή του, χαρακτηρίζοντας το μέτρο "άσκοπο και άστοχο".

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας τόνισε ότι σκοπός είναι να βελτιωθεί η σχεση εμπιστοσύνης του πολίτη και σωμάτων ασφαλείας που είχε διαταραχθεί, ενώ για τα γεγονοτα στα Εξάρχεια, είπε πως υπήρξε άμεση αντίδραση του υπουργείου αλλά αυτα δεν λύνονται απο μια μερα στην αλλη.

Αντιδράσεις
"Πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να αλλάξει δόγμα" δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, ζήτησε τον «εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας».

Να μην μετατρέψουμε τα Εξάρχεια σε "Λωρίδα της Γάζας", που όποιος μπαίνει και όποιος βγαίνει από την περιοχή πρέπει να δείχνει ταυτότητα στους αστυνομικούς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Ο πολίτης δεν πρέπει να φοβάται όταν βλέπει στον δρόμο στον αστυνομικό. Είναι υπερβολική η παρουσία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας που έκανε λογο για "θετικές εξαγγελίες, αλλά αντιφατικές πρακτικές" απο την κυβερνηση.

Κλίμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατήγγειλε την Πέμπτη το ΚΚΕ, ενώ ο ΛΑΟΣ σχολίασε πως ο κύριος Χρυσοχοϊδης "προσκύνησε την ευρύτερη ομάδα των Εξαρχείων".

Πηγή: NET, NET 105.8

21 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω, το πρώτο πράγμα που ενόχλησε τον υπουργό μας αυτό ήταν;
    Ποιόν αφουγκράσθηκε και προχώρησε ;

    Γιατί να μην υπάρχει συνέχεια ρε παιδί μου σε αυτόν τον τόπο;

    Γιατί πρέπει να γκρεμίζει ο επόμενος ότι έφτιαξε ο προηγούμενος;

    Γιατί ο αστυνομικός να μην πεί τώρα "Ζαμάν φου "";

    Λυπάμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαμένα τάχουνε και δεν προσπαθούνε καν να πατήσουν στην γή.Δεν γίνεται να ναι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη.'Η αν δεν σπάσουν αυγά, ομελέτα γιόκ.Τους κατατρέχει το σύνδρομο της Αλλαγής του 1981.Ο θεός ας βάλει το χέρι του γιατί αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Ε! ας είναι και νωρίς για κριτική,η καλή μέρα απο το πρωϊ φαίνεται.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι (σχολιαστές ανώνυμοι) μήπως έχεται έλειμα δημοκρατίας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα δουμε τον ερχόμενο δεκέμβριο, η θα συμπαραταχθούν, ή θα υποκύψουν στην βια, των "προοδευτικών" ή θα το μετανοιώσουν που θα κατασρήσουν τις μάσκες, πάντως η χαρα είναι μεγάλη στους φίλους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΩ ΟΤΙ ΒΡΩ...ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΟΥ(10000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ)ΕΧΕΙ 10 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ.!
    ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ 3!!!!
    ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΥΡΙΖΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ....ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...
    ΟΕΟΕΕΕΟΕΟΕΕΕΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην μετατρέψουμε τα Εξάρχεια σε "Λωρίδα της Γάζας", που όποιος μπαίνει και όποιος βγαίνει από την περιοχή πρέπει να δείχνει ταυτότητα στους αστυνομικούς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ

    Η υπερβολή ποτέ μα ποτέ δεν βοήθησε στην καταστολή.Ο τραμπουκισμός ποτέ δεν βοήθησε στην πρόληψη.Τελικά ομως ξέρουμε τι θέλουμε;

    Ειναι άξιο απορίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι, κατά τραγική ειρωνεία, το πανάθλιο κράτος και η παναθλιοτάτη διμόσια διοίκηση, ήσαν ένα μεγάλο ανάχωμα εμπρός στις υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα.
    Οι πολίτες, όντας ολοσχερώς απογοητευμένοι από αυτό, έβρισκαν μία κοινή συνισταμένη στο ενδιαφέρον γιά τα εθνικά συμφέροντα.
    Ωστόσο, μία ενδοτική πολιτική επί των εθνικών θεμάτων, απαιτεί πρό όλων, ένα κοινωνικό σώμα το οποίο να "ξαφνιαστεί" από την αποτελεσματικότητα της όποιας κυβέρνησης σε εσωτερικά θέματα και να αποσπάσει έτσι την προσοχή του από τα αντίστοιχα εθνικής σημασίας.

    Φρονώ ότι, η παρούσα κυβέρνηση κινείται πρός την εξής κατεύθυνση : επικοινωνιακή-κατ' αρχήν- πολιτική και, ελάχιστα καλλίτερη λειτουργία του κράτους ως πρός τον πολίτη, ώστε να "αποκοιμίσει" τελικά τους Έλληνες και να ανοίξει ο δρόμος γιά τις εν κρυπτώ παραχωρήσεις που έχουν σχεδιασθεί.
    Βέβαια, θα περιμένουμε τον Δεκέμβρη γιά να δούμε καλλίτερα αλλά, οι θέσεις που έχουν λάβει στο παρελθόν, ο Προέδρος και κάμποσα στελέχη του Κόμματος και της παρούσης Κυβερνησης, εμένα με οδηγούν σε αυτές τις σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Βούγιας (αλήθεια είναι πανεπιστημιακός αυτός ο άνθρωπος;), επισκέφθηκε τους μετανάστες στη Λέσβο, ενδιαφέρθηκε γιά τις συνθήκες ζωής τους και καλά έκανε.
    Αλλά, υπάρχουν και πολλοί Έλληνες, συμπατριώτες μας και αίμα μας, οι οποίοι επίσης ζούν σε άθλιες συνθήκες, εκεί που τους έριξε το κύμα τη ζωής.
    Ο Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, πότε θα ενδιαφερθεί τόσο ΕΜΦΑΝΤΙΚΑ γι' αυτούς;
    Τι λέω τώρα θα μου πείτε...
    Άϊ σιχτίρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θελω να ρωτησω τον κυριο υπουργο αν επιτρεπεται να φοραμε σωβρακα, οταν διερχομαστε την περιοχη Εξαρχειων. Με λιγα λογια το παραδειγμα του ειναι προσωπικη υποθεση, ή οδηγια προς καθε πολιτη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντος ενα ειναι γεγονος, αν την 6η Δεκεμβριου γινουν τα ιδια με τα περσινα, τοτε το ΠΑΣΟΚ το νεο ετος δεν θα εχει ουτε το 23% του εκλογικου σωματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε αστους να τους λουστουνε αυτοι που τους ψηφισαν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2:13 Το όνομά μου είναι γνωστό στους διαχειριστές οπότε αν με μηνύσει κάποιος,που ο ίδιος έχει ασυλία, θα με βρεί.Αλλωστε δεν χρειάζεται να γνωστοποιώ το ονοματεπώνυμό μου αφού δεν πρόκειται να ζητήσω την ψήφο σας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι φανερό τι επιδιώκει ο βραβευμένος απ' το ΦΒΙ υπουργός που τα κανάλια των νταβάδων παρουσιάζουν ως καταλληλότερο "προστάτη του πολίτη". Κουκούλα ο διαδηλωτής, κουκούλα το όργανο, ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ! Σαν το γκριζάρισμα στα νησάκια μας. Λύνουν τα χέρια για κάθε μορφής πρόκληση. Η σπουδή στην κατάργηση μάλλον σχετίζεται με την επέτειο του Πολυτεχνείου
    Θα φανεί.
    Κοντός ψαλμός Αλληλούια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΧΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΧΤΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΤΑΧΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΤΑ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ.
    ΠΡΟΒΟΚ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ.
    ΠΡΠΕΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 2.07 μμ: Που έμαθες ορθογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργο κομμάντο από την πάτρα :ο φόβος είναι το ΚΥΡΙΑΡΧΟ συναίσθημα, γιαυτό μην κατηγορεις τον.Συμπληρώνω :ναι ο Βούγιας είναι πανεπιστημιακός(τι άλλο....) και συγκοινωνιολόγος αλλά ποτέ δεν έχει πάρει θέση για τα χάλια της Θεσσαλονίκης και του περιφερειακού.Αλλά πως να κατηγορήσει τις μελέτες-πατέντες που για τις οποίες και ο ίδιος εισέπραξε ;;;Ο δε της δικαιοσύνης Χάρης εν ταυτώ και παραχρήμα διώρισε τον συνεργάτη της συζύγου του ως γγ. Ναι με βάση το βιογραφικό του χωρίς να μας ενημερώσει ποιός ηταν 2ος,3ος,4ος κττ,έτσι δεν μας υποσχέθηκαν;;;Διαφάνεια. Ή κατάλαβα λάθος ;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Α.Λ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οποία ευαισθησία για τους "καημένους κουκουλοφόρους"!!!
    Δηλαδή κουκούλα και ανωνυμία, είναι δημοκρατία και πρόοδος;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.