21/10/09

Λύση - πακέτο για τα Ναυπηγεία

Aπό κοινού» βήματα έκαναν χθες η ελληνική κυβέρνηση και η γερμανική εταιρεία στην οποία ανήκει ο Σκαραμαγκάς. Το πλαίσιο για τη λύση των προβλημάτων διαμορφώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί, ύστερα από γερμανικό αίτημα, ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΤhyssenΚrupp κ. Χανς Κριστόφ Ατζπόντιεν.

Ως προς τα υποβρύχια το «κοινά αποδεκτό σχήμα λύσης» που, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τα Νέα διαφαίνεται να δημιουργείται περιλαμβάνει τα εξής: μη παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής» που ναυπηγήθηκε στο Κίελο λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσίασε. Το υποβρύχιο αυτό θα πωληθεί σε τρίτη χώρα από τους Γερμανούς και η αξία του θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος της σύμβασης. Τα άλλα τρία υποβρύχια ιδίου τύπου (214) που ναυπηγούνται στον Σκαραμαγκά και στα οποία ενσωματώνονται οι λύσεις που αίρουν τα προβλήματα θα παραληφθούν ύστερα από δοκιμές.

Ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας δήλωσε ευθύς εξαρχής ότι η εταιρεία του θα πουλήσει τον Σκαραμαγκά. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε, η εταιρεία στην οποία θα πωληθεί ο Σκαραμαγκάς να είναι αξιόπιστη. Ο κ. Ατζπόντιεν αποδέχτηκε το ελληνικό αίτημα και κατά πληροφορίες άρχισε ήδη επαφές με τον βασικό μέτοχο του Νεωρίου Σύρου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

ΝΟΟΖ.GR

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΛΕΙΑΝΕ ΓΙΑ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ.
    ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΘΕΣΗΣ, ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ.Ο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΝΟΣ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.