19/10/09

Εγκαινιάσθηκε δρομολόγιο Αθήνα - Σμύρνη - κατεχόμενα Η Τουρκία ξεγέλασε την Ελλάδα, που είχε προειδοποιηθεί

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗτης Νέας Δημοκρατίας και η τότε Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, συναίνεσαν να ξεκινήσουν πτήσεις στον άξονα Αθήνα- Σμύρνη- κατεχόμενα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πρόκειται για το αντάλλαγμα που αξίωσαν και έλαβαν οι Τούρκοι προκειμένου να επιτρέψουν στην Αegean να ξεκινήσει πτήσεις προς την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα, προτού ακόμη συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την έναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Αθήνα-Σμύρνη, οι χειρότεροι φόβοι της ελληνικής διπλωματίας, ότι η Άγκυρα θα αξιοποιήσει την παραχώρηση άδειας στη γραμμή Αθήνα-Σμύρνη για να εκτελεί πτήσεις από την ελληνική πρωτεύουσα (με ενδιάμεσο σταθμό τη Σμύρνη) και προς τα κατεχόμενα, επιβεβαιώνονται.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η τουρκική αεροπορική εταιρεία «Ρegasus» διαφημίζει ήδη στην ελληνική αγορά ότι οι επιβάτες που επιλέγουν τα αεροσκάφη της, τα οποία συνδέουν την Αθήνα με τη Σμύρνη, μπορούν να συνεχίσουν την πτήση τους με ανταποκρίσεις στο «εσωτερικό» δίκτυο της Τουρκίας. Οι πόλεις στις οποίες μπορούν να ταξιδέψουν οι Έλληνες (αλλά και όσοι επισκέπτες επιλέγουν την «Ρegasus») περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα Άδανα, την Άγκυρα, αλλά και τη Λευκωσία! Και επειδή ως γνωστό το αεροδρόμιο Λευκωσίας δεν λειτουργεί από το 1974 και εντεύθεν, είναι προφανές ότι οι Τούρκοι αναφέρονται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ελλαδικού ΥΠΕΞ είχαν προειδοποιήσει για την επερχόμενη δυσμενή εξέλιξη.

Σε προπαρασκευαστική σύσκεψη στις 4 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είχαν μεταφέρει το τουρκικό αίτημα να παραχωρηθεί η δυνατότητα στους «διορισμένους» αερομεταφορείς των δυο χωρών «να προβαίνουν σε συνεκμετάλλευση των δρομολογίων που θα προβλέπονται από αυτό». Διαβλέποντας την παγίδα, οι αρμόδιοι διπλωμάτες της Α4 Διεύθυνσης Ελληνοτουρκικών Σχέσεων αντέδρασαν. «Η Α4 Διεύθυνση παρατήρησε ότι ως προς το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η παράμετρος πραγματοποίησης πτήσεων από τουρκικούς αερομεταφορείς στην κατεχόμενη Κύπρο», υπεδείκνυαν οι διπλωμάτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάκη Πολλάτου, στην πανηγυρική πρώτη πτήση προς την Αθήνα (την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου), στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη Σμύρνη επιβιβάσθηκε και ο Τζεσούρ Σερτ, ο δημοσιογράφος ο οποίος το 1996 κατέβασε από τα Ίμια την ελληνική σημαία και ύψωσε την τουρκική.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

17 σχόλια:

  1. και μην ξεχάσετε τώρα στις εσωκομματικές εκλογές στην νέα δημοκρατία να ψηφίσετε την μεγάλη πατριώτισσα την πανέξυπνη dora που ακούει όλους και όλα και δουλεύει μέρα νύχτα για το εθνικό συμφέρον,χου ρε λαμόγιο.πάντως μήνυση θα τις κάνει κανένας πατριώτης από την νέα δημοκρατία,η εν τελει κάποιος υπερησιακός παράγοντας για ανικανότητα και βλακεία η θα κάνει μηνύσεις μονο ο βγενόπουλος.H ουσία είναι ότι αν είναι έτσι τα πράγματα που για να λέγονται έτσι θα είναι η νέα κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει την άδεια πτήσεως για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί να πει κανείς, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω να ανακαελιται η άδεια...
    Μέχρι ποιό σημείο θα φτάσουμε για να εξυπηρετήσουμε τους σπονσορές μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να κάνω όμως και το δικηγόρο του διαβόλου (ή μάλλον της...κόρης του!), πώς μπορούμε εμείς να ελέγξουμε τις ανταποκρίσεις απο τα Τούρκικα αεροδρόμια? Μήπως και με τα δρομολόγια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη που υπήρχαν πάντα,δεν μπορεί στη συνέχει να υπάρχει πτήση Κων/πολη-κατεχόμενα;

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά και τα όσα άλλα οργιώδη διέπραξε η Ντόρα σε βάρος της χώρας και όσα κινδυνεύουμε να πάθουμε εξαιτίας της σύμπραξης με τον "αμερικαναρά"(!) γιωργάκη πρέπει να επισημάνει ΤΩΡΑ ο Σαμαράς αν θέλει να εκλεγεί ΣΙΓΟΥΡΑ και με καθαρούς όρους απέναντι στους συμπολίτες του. Σε μιά τέτοια περίπτωση θα νικήσει γιατί θα δημιουργηθεί πανστρατιά πατριωτών από όλες τις παρατάξεις που θα γραφτούν στη ΝΔ μονο και μόνο για να τον ψηφίσουν. Θα γίνουν κι άλλα πολλά οφέλιμα για τον τόπο. Θα παγώσουν οι νταβάδες και οι δημοσιοκάφροι θα μασούν τα λόγια τους στα κανάλια, θα λογοκρίνουν αδέξια τον ίδιο και όσους τον σιγοντάρουν, θα "φλουτάρουν" την εικόνα του στις οθόνες ακόμη περισσότερο προδίδοντας τον πανικό τους. Ο γιωργάκης θα βγάλει κι άλλο αδέξιο αυταρχιλίκι και αμερικανιά, δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά. Το άπαν είναι η δημιουργία ζητήματος περί τη νομιμοποίηση της επιχείρησης αποδόμησης του έθνους και της ταυτότητας των ελλήνων. Θα το κάνει ο Σαμαράς ? Προσωπικά αμφιβάλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντόρα,
    άδειαζέ μας την γωνιά.
    Αρκετές οι γελοιότητές σου!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλος ένας θρίαμβος της Ντόρας.
    Που θέλει και αρχηγία!

    Ή μήπως δεν επρόκειτο περί σφάλματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δλδ γιατί να δώσουμε αντάλλαγμα για την Πολη -Αθήνα ;;;Αφού τώρα έρχεται και η Τουρκ Χαβά Γιολαρί.... ας μην δίναμε και ας πηγαίναμε στην πόλη μέσω Σόφιας. Τωρα γιατί ανακατεύετε τον Σαμαρά ο οποίος πρόδωσε το κόμμα και έριξε την κυβέρνηση-ασχέτως αν ήταν πρόεδρος ο εφιάλτης-και έχει ιδρύσει κόμμα που δεν έχει διαλυθεί,όπως και ο ατσαλάκωτος αβραμό,δλδ κρατάνε και μια πισινή τα πουλάκια μου....απορριπτέοι και οι δύο,μαζί και η αυτοκράτηρα ως θυγατέρα του εφιάλτη..και μένει μόνον ο Πανίκας για να σώσει την ΝΔούλα.Αλλωστε εκεί που την έφτασαν(την ΝΔούλα) τα τζάκια μόνον ένας Ψωμιάδης θα καθαρίσει την μπουγάδα. Και θα φέρει το κοσμάκη πίσω.Και τα τζάκια αϊσιχτίρ,αρκετά μας ταλαιπωρησαν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος πιστεύει ότι η κα Ντόρα και τα τσακάλια της διέπραξαν σφάλμα με τις πτήσεις, πλανώνται πλάμην οικτράν!

    Ξεπουλημένο το είχε, όπως ενδεχομένως να έχει και πολλά άλλα θέματα βγάλει στο σφυρί της εξυπηρέτησης!!!

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. SUB92 κρύβε και κάτι μην τα βγάζεις όλα στην φόρα. Έχουμε και νεύρα και με το ζόρι τα συγκρατούμε. Μας βομβαρδίζεις συνεχώς και τα αμυντικά πυρά... μας τελειώνουν.

    Γράψε και κάτι ευχάριστο, π.χ. για τα καινούρια κουστούμια των υπουργών. Αλήθεια οι φόρμες γυμναστικής τι χρώμα έχουν ;

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαύρη κατάρα,
    ανία-βαρεμάρα....

    ως που να φέξει να δούμε ποιος
    θ’ αντέξει


    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Αργικέραυνε έχω μια απορία χρόνια τώρα.Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος και πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τις "δυνατές συμφωνίες" της Dora Hanum. Αυτή και η προσγείωση του αεροπλάνου στην Κέρκυρα της "έδωσαν" την προεδρία στην ΝΔ ;
    Δηλαδή εσείς τι νομίζετε ; Επειδή φωνάζετε όλη μέρα εδώ δεν θα βγει και πρόεδρος ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    Το είπα και θα το ξαναπώ. Οι έλληνες ψηφοφόροι είναι φελλοί.
    Αντί να προτιμήσουν τον Σαμαρά, που πιστεύω ότι από τους τρεις ήταν πολύ ανώτερος, σαν πρόεδρο της ΝΔ, θα προτιμήσουν για ακόμη μία φορά, το.....κατεστημένο, τη σαπίλα, τη βρωμιά, την οπισθδρόμηση.
    Πάντως ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΟΥΝ στην ΝΔ ότι θα κερδίσουν και εκλογές με ντόρα πρόεδρο. ΑΤΥΧΗΣΑΝ. Θα έχουν μεγαλύτερη συρίκνωση απ' ότι τώρα.
    Για ΑΒΡΑΜΟ να μην μιλήσω καλύτερα. Ο άνθρωπος είναι για....κλωτσιές επιεικώς. Ο μόνος πιο νορμάλ και άθρατος είναι ο Σαμαράς, αλλά και να βγει αν έχει DORA HANUM από κάτω του, πάλι τα ίδια θα έχουμε. Φαντάζεστε Σαμαρά πρωθυπουργό και DORA HANUM Υπουργό....Εξωτερικών ;
    Ε ρε γλέντια, ε ρε γλέντια.
    Καλό θα ήταν να έβγαινε ένας Σαμαράς με ΑΠΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ επί παντός στη ΝΔ. Δηλαδή πρόεδρος με "καρύδια" και όχι "...καρύδια πρόεδρος".
    ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΙΣΩΣ, ΚΑΤΙ........

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τα πικρόχολα σχόλια του αρθρογράφου σας. Στά άλλα δρομολόγια πρός Κωνσταντινουπολη δεν υπάρχουν συνδέσεις με τα κατεχόμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 12:34
    Προφανώς οι σχολιάζοντες συνδυάζουν την ανάμειξη της Μπακογιάννη στην υπόθεση αυτή, σε σχέση με τη γραμμή της Κωνσταντινούπολης που δόθηκε στην AEGEAN με άμεση δική της εμπλοκή, σκάνδαλο που έσκασε μια εβδομάδα προ των εκλογών και βύθισε ακ΄μα περισ΄σοτερο τη ΝΔ στον πάτο.
    Το ίδιο είχε γίνει και μια εβδομάδα προ των ευρωεκλογών, τον Ιούνιο, όταν ο φίλος της Ντόρας και της οικογένειας Μητσοτάκη έφυγε από την Ελλάδα και κατέληξε στην Ουρουγουάη, μετά από προειδοποίηση πολιτικού παράγοντα ότι ήταν κοντά η σύλληψή του.
    Το ίδιο είχε γίνει λίγες μέρες πριν με τον Χριστοφοράκο, επίσης φίλο της Ντόρας και της οικογένειας Μητσοτάκη, που κι εκείνος έφυγε, με προορισμό τη Γερμανία.
    Φίλε ανώνυμε, δεν ξέρω τί σχέση έχεις με την Μπακογιάννη, αλλά η γυναίκα αυτή απόπου και να την πιάσεις, λερώνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι, δεν υπάρχουν. Με ποια εταιρεία μπορείς να πετάξεις Αθήνα - Κωνσταντινούπολη και στην συνέχει με την ίδια προς Κατεχόμενα;

    Επίσης, καμμία εταιρεία στην Ελλάδα, αεροπορική, εμπορική, ναυτιλιακή, ταξιδιωτική, ή ό,τι άλλο θέλεις, δεν γράφει την Κωνσταντινούπολη "Ιστανμπούλ". Κ Α Μ Μ Ι Α!!

    Είδες καμμία εφημερίδα ή άλλο έντυπο να την αναφέρει με το τουρκικό της όνομα; Δεν είναι θέμα εθνικισμού, αλλά απλώς στην Ελλάδα ουδείς λέει την Πόλη "Ιστανμπούλ".
    Αυτό είναι πρόκληση μέσα στη χώρα μας, μπροστά στα μούτρα μας και κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ με τέτοια διαφήμιση. Γιατί δεν τα παίρνουν με τις πέτρες, ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. περιμένατε κατι διαφορετικό από την Ντόρα?
    ας μην κανει κανείς τώρα τελείως υποκριτικά τον έκπληκτο!
    η κυρία έχει δώσει χρόνια τώρα δείγματα γραφής... αλλά να που το "ασκέρι" της ΝΔ την θέλει για αρχηγό!
    οταν όλοι αυτοί θα θέλουν ελέω Γιωργάκη και Ντόρας ...διαβατήριο γιά να πάνε στην λίμνη του Μαραθώνα, τότε ας με θυμηθούν! (αλλά θα είναι αργά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.