19/10/09

Λίβανος: Τρεις "ισραηλινοί κατασκοπευτικοί μηχανισμοί" καταστράφηκαν στο νότιο Λίβανο

Τρεις "ισραηλινοί κατασκοπευτικοί μηχανισμοί" καταστράφηκαν το Σαββατοκύριακο στο Λίβανο σε περιοχή που συνορεύει με το Ισραήλ.Δύο από τους μηχανισμούς καταστράφηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

"Μια έκρηξη σημειώθηκε πριν τα μεσάνυχτα, τη νύχτα του Σαββάτου, σε απομακρυσμένη δύσβατη περιοχή στον μεθοριακό τομέα Χούλα.
Αργότερα μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο ίδιο σημείο", πρόσθεσε η ίδια πηγή."Κατά τα φαινόμενα οι δύο εκρήξεις προκλήθηκαν από το Ισραήλ που ανατίναξε τους δύο κατασκοπευτικούς μηχανισμούς τους οποίους είχε εγκαταστήσει στον τομέα προφανώς πριν από καιρό", επισήμανε.

Το Ισραήλ "φοβόταν για τον ένα ή τον άλλο λόγο ότι οι μηχανισμοί θα εντοπίζονταν και προχώρησε στην καταστροφή τους ανατινάζοντάς τους από απόσταση", υπογράμμισε η στρατιωτική πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός του Λιβάνου που αναπτύχθηκε γρήγορα τη χθεσινή νύχτα στην περιοχή "εντόπισε έναν τρίτο μηχανισμό τον οποίο και ανατίναξε το πρωί της Κυριακής".
Ο στρατός διενεργεί έρευνα για τις εκρήξεις, μετέδωσε το ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, μια έκρηξη σημειώθηκε μετά τον εντοπισμό από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου δύο καλωδίων μήκους 50 μέτρων που χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία στην περιοχή αλ-Αμπαντ, κοντά σε μεθοριακό ισραηλινό φυλάκιο.Το ένα καλώδιο χρησιμοποιείτο για υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και το άλλο για την εκπομπή τους.Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο νότιο Λίβανο είπε χαρακτηριστικά ότι οι μηχανισμοί που καταστράφηκαν χρησίμευαν "σε υποκλοπές και παρακολουθήσεις της επικοινωνίας της αντίστασης", αναφερόμενη στη Χεζμπολάχ.

Η Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (FINUL) ανακοίνωσε απόψε ότι γνωρίζει για τουλάχιστον δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει."Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τα εκρηκτικά που περιέχονταν σε υπόγειους συλλέκτες που είχαν τοποθετηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις άμυνας κατά τα φαινόμενα στον πόλεμο του 2006", αναφέρει η FINUL, διευκρινίζοντας ότι διενεργείται έρευνα.Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι η Χεζμπολάχ επιχειρεί "μια ακόμη φορά να εκτρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τις συνεχείς της παραβιάσεις σε σχέση με την απόφαση 1701" του ΟΗΕ.
"Τα σημερινά περιστατικά αποδεικνύουν τη στρατιωτική παρουσία της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, κυρίως στις σιιτικές αγροτικές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ", προσθέτει ο στρατός.
Με την απόφαση 1701 του ΟΗΕ έπαυσαν οι εχθροπραξίες στο δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου το καλοκαίρι του 2006.

ΕΞΠΡΕΣΣ

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστουμε την ΕΞΠΡΕΣΣ για την παραπληροφορηση και παραμεταφραση καθως και για τις "στρατιωτικες πηγες" που επικαλειται.
    (Εσκεμμενα;)

    Διαβαζουμε ομως και αλλου.

    http://news.antiwar.com/2009/10/18/un-israeli-spy-devices-responsible-for-lebanon-blasts/

    ".....Απο την ερευνα που διεξηγαγε ο ΟΗΕ διεπιστωθη οτι οι μηχανισμοι κατασκοπειας ειχαν τοποθετηθει απο το ισραηλ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ μετα την επιθεση κατα του Λιβανου το 2006 (σημ. δικια μου: Με τα γνωστα αποτελεσματα δολοφονιων αθωων πολιτων. Τιποτε καινουργιο για τους του ισραηλ. Οπως κανανε και στη Γαζα δηλαδη).
    Τοποθετοντας τετοιους μηχανισμους κατασκοπειας, ειναι ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του ψηφισματος 1701 του ΟΗΕ για την καταπαυση του πυρος της επιθεσης εκεινης απο το ισραηλ. Αλλα το ισραηλ αρνηθηκε να σχολιαση σχετικα με την φυση των μηχανισμων αυτων, και ταριξε στη Χεσμολλαχ κατηγορωντας τη οτι εκεινη ηταν που τοποθετησε τους μηχανισμους αυτους.(Σημ. δικια μου. Μας εχουν μαθει οι του ισραηλ για την αγιοτητα τους. Και για την αποφαση Γκολστοουν των εγληματων πολεμου στη Γαζα τα ιδια λενε. Οι της Γαζας φταινε.) Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών (σημ. δικια μου. Διαψευδουν τον ιδιο ΟΗΕ που τους αναγνωρισε σαν κρατος το 1948) ήταν "πλεκτανη" της Χεζμπολάχ για να αποσπασει την προσοχή για την παραβίαση αυτην.

    Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Fouad Saniora ανακοινωσε οτι η παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, (απο το ισραηλ) δεν ήταν και η μοναδικη παραβιαση εκείνης της ημέρας.
    Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ ανέφεραν οτι το ισραήλ εξαπεστειλε πανω απο Λιβανικο εναέριο χώρο, κατασκοπευτικα μη επανδρωμενα αεροπλανα (Drones) και υπήρξαν αναφορές ότι η λιβανικος στρατος πυροβόλησε κατ' αυτων οταν αυτα πεταξαν πανω απο φυλακιο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.