21/10/09

Έκκληση για τη διάσωσή του

Παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση Λερούνη ζητά το ΠΑΣΟΚ.Ο Θ.Λερούνης είναι πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές».

Αθήνα: Την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση του εθελοντή Θανάση Λερούνη, προέδρου της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές», ο οποίος απήχθη στις 8 Σεπτεμβρίου από Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ζητά το ΠΑΣΟΚ διά της ευρωβουλευτού του Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Σε σχετική επιστολή της, η κ. Παλιαδέλη απευθύνει «έκκληση προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να συμβάλουν στη διάσωση ενός εθελοντή που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στην κατανόηση μιας πολιτιστικής μειονότητας στην Κεντρική Ασία που απειλείται με αφανισμό. Κυρίως όμως να προστατέψουν όσους -πέρα από σύνορα, σε εμπόλεμες ζώνες- επιμένουν (και θα επιμένουν) να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια».

Η κ. Παλιαδέλη υπογραμμίζει πως «ο κ. Λερούνης και η ομάδα του δουλεύουν αποτελεσματικά με την φυλή των Καλάς για περίπου 15 χρόνια και πέτυχαν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης αυτής της απομονωμένης κοινωνίας».

«H πρόσφατη απαγωγή του Αθανάσιου Λερούνη είναι η τελευταία μιας μακράς σειράς απαγωγών στην πολυτάραχη περιοχή ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν που περιλαμβάνει Πολωνούς, Βρετανούς, Ιάπωνες, Καναδούς και Κινέζους πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν απέφυγαν το θάνατο» προειδοποιεί η κ. Παλιαδέλη.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. Δεν βλεπω σχολια για το θεμα πλεον.Τι εγινε?.Τον ξεχασαμε ?.Αιωνιοι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kaneis lathos naianta.uparxei megali kinitopoihsi se polla epipeda to teleutaio diastima.kai oxi mono apo ellines´,alla apo olandous ,australous neo.zilandous pou kanoun ekliseis stin pakistaniki kibernisi.tris antiproswpies exoun idi episkeutei kai sinomilisei me tous apagwgeis prosfata.alla kai o kathenas apo emas mporei na brei ton tropo na antidrasei pikilotropos arkei na pisteuei oti mporei na kanei tin diafora anti na griniazei (aiwnia).den xriazete na anoigei panta kapoios allos ton dromo gia mas.ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρι να κανω λαθος γιατι το ζητουμενο ειναι να ελευθερωθει ο ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.