19/10/09

Χτύπησαν την ελίτ των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων


Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, σε τουλάχιστον 49 ανέρχονται οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν και σε δεκάδες αυτοί που τραυματίστηκαν στο νοτιοανατολικό Ιράν, σε μια πρωτοφανή επίθεση που έπληξε την τοπική διοίκηση των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου ιδεολογικού στρατού του καθεστώτος.

"Ο αριθμός των μαρτύρων της τρομοκρατικής επίθεσης ανέρχεται σε 49 και ο θλιβερός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί", αναφέρει τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου επικαλούμενο "καλά πληροφορημένη πηγή".

Ανάμεσα στα θύματα είναι επτά διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ τους ο στρατηγός Νουρ-Αλί Σουσταρί, ο υποδιοικητής του στρατού ξηράς, ο στρατηγός Ρατζάμπ-Αλί Μοχαμάντ-Ζαντέχ, διοικητής για την επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, ο διοικητής για τη νοτιοανατολική πόλη Ιρανσάχρ και ο διοικητής της μονάδας Αμιρ-αλ Μομενίν σκοτώθηκαν", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS.Οι ιρανικές αρχές κήρυξαν τριήμερο πένθος στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Το FARS είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι σε 35 ανερχόταν ο αριθμός των νεκρών.

"Ένας άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης των αρχηγών φυλών" της επαρχίας με τους διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

"Θεωρούμε ότι οι τελευταίες αυτές τρομοκρατικές ενέργειες προκύπτουν από τη δράση των ΗΠΑ και δείχνουν την αμερικανική εχθρότητα απέναντι στη χώρα μας", δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί.

Ο πληθυσμός των 71 εκατομμυρίων του Ιράν αποτελείται από σιίτες σε ποσοστό τουλάχιστον 90%. Ωστόσο στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, κατοικεί ισχυρή σουνιτική μειονότητα.

Η επαρχία αυτή θεωρείται η λιγότερο ασφαλής στο Ιράν λόγω της παρουσίας ανταρτών αλλά και εμπόρων ναρκωτικών.

Η οργάνωση των σουνιτών ανταρτών Τζουντολάχ (Στρατιώτες του Θεού) κατηγορείται γενικά από τις ιρανικές αρχές ότι διεξάγει παρόμοιες ένοπλες ενέργειες.

Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στις 28 Μαΐου με 25 νεκρούς μέσα σε σιιτικό τέμενος στην περιοχή Ζαχεντάν.
news.ert.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.