17/7/16

Οι καταστάσεις μισθοδοσίας των λιμενεργατών




Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ απεργούν, ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας παραχώρησης της προβλήτας 2 στην COSCO.



To ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά συμπαραστάθηκε στον αγώνα των λιμενεργατών, δηλώνοντας ότι θα επαναδιαπραγματευθεί από μηδενική βάση τη συμφωνία, δήλωση που συναγωνίζεται σε ανευθυνότητα τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του '80.
Τώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα. Ό,τι σπερνεις, θερίζεις, που λέει και ο λαός μας.

Πηγή: Τρωκτικό

28 σχόλια:

  1. Αν δεν κάνω λάθος σε προηγούμενο πόστ κάποιος γκάριζε για αποδείξεις......νάτες...άσχετα με το ποιός τις έδωσε...!!αν και η γνησιότητά τους πιστεύω να είχε με κάποιο τρόπο ελεγχθεί απτο τρωκτικό.gr...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. entaksei, egw symfwnw oti prokeitai peri aliteias apo plevras apergwn kai proeklogikwn logwn kai yposxesewn...alla na mi grafoume kai mparoufes edw mesa...kalo einai na enimerwnomaste ortha kai o kathenas na ypostirizei tin apopsi tou me epixeirimata kai apodeikseis gia na mathainoume k tpt!

    oi sygkekrimenes listes exoun anartithei apo toν iounio tou 2005
    sto
    http://www.euro2day.gr/article/81407/ArticleDetails.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι έγινε που αναρτήθηκαν. Είναι δυνατόν να απεργούν στην Ελλάδα του 2009 άτομα που βγάζουν 5, 6, 7 και 9 χιλιάρικα το μήνα καθαρά;

    Σε ποια χώρα του κόσμου ουσιαστικά ανειδίκευτοι εργάτες παίρνουν τόσα χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. E, να μην διορίσουν και τα παιδιά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και να ηταν μονο αυτοι ...;

    ακουσα οτι οι εκτελωνιστες δικαιουνται το 1/3 της αξιας του εκτελωνισμενου

    δεν ξερω περισσοτερες λεπτομερειες πανω σε αυτο ,
    αλλά ή ιδιωτες ειναι ή του δημοσιου

    απο την στιγμη που δια νομου εχουν βαλει αυτο το ποσοστο για μια "δουλεια" που λιγο πολυ ξερουμε τον "κοπο" της

    θεωρω οτι ειναι κοινωνικο θεμα αφου το κοστος αυτο επιβαρυνει ολους μας που αγοραζουμε εισαγομενα προιοντα ,ότι και να ειναι αυτα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο εχτες παρακαλεσα να διορθωσετε επι του πραγματικου τον τιτλο,απο λιμενεργατες σε λιμεναρχοντες.Το συνθετικο εργατης προκαλει συναισθηματικο συνειρμο και συμπαθεια,πραγμα που δεν ισχυει εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δεν φαίνονται τα ονόματα;Οι ψευτοτσαμπουκάδες....λυμαίνονται τη χώρα απο την εποχή της ΠΡΑΣΙΝΗΣ
    δυναστείας και νομίζουν ότι η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται ακόμα στο 1985!!!! ΑΜ δε θα σας περάσει....Προτείνω να δημοσιοποιήσετε τα ονόματα και αν τολμούν ας μιλήσουν ....ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7:02 Πρίν από τη μεταπολίτευση έχουν αρχίσει αυτά. Οποιος έκανε απεργία και είχε δύναμη να παραλύσει τη χώρα πετύχαινε αυτό που ήθελε.

    Οι πολιτικοί μας ήταν πολύ γαλαντόμοι στις παροχές τους με τα λεφτά του κράτους..

    Ρώτα τι έγινε και τώρα ακόμα, με το ασφαλιστικό ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχαν μπλοκάρει το TARGET ( διασυνοριακό συστημα πληρωμών ) και αντιμετωπίζαμε τη χλεύη της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ;
    ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.
    ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΕΣ;
    ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ Ή ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ;
    ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηρεμείστε πια με ιστορίες για πράσινους συνδικαλισμούς και ψευτιές, αγαπητοί σχολιαστές. Πάτε βρείτε πού ανήκουν τα παληκάρια που πληρώνονται τόσο και θα εκπλαγείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολοι αυτοι οι εργαζομενοι βολευτηκαν απο τους Βολευτες της περιφερειας Πειραια και απο Υπουργους ολων των κυβερνησεων.Αποτελουν τη συμπαγη συνδικαλιστικα Αριστοκρατια των "Τεμπεληδων της Ευφορης κομματικης κοιλαδας".Ειναι τα κακομαθημενα παιδια ενος συστηματος εξουσιας, που εκποιησαν σε εξαιρετικη τιμη δια βιου τις ψηφους τους (αφου φροντισαν πρωτα να κατοχυρωσουν θεσεις εργασιας και για τα τεκνα τους, ως αλλοι μοναρχες "κληρονομικω δικαιω" και "Ελεω Θεου".Και τωρα αρνουνται να χασουν το παντεσπανι.Αυτο ομως που με ποναει πιο πολυ, ειναι οτι τα Αριστερα Κομματα συγχεουν το Λουμπεν Προλεταριατο με τους καλοζωισμενους του λιμανιου.Αν η μιση μου καρδια βρισκεται γιατρε εδω περα,η αλλη μιση που στο Διαολο βρισκεται?Αχ ρε Αλεκα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.


    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ή ΝΑ ΤΟ ΡΕΤΟΥΣΑΡΕΙ.
    ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ;
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργο
    πιστεύω ακράδαντα η αντιπαράθεση απόψεων -και όχι ύβρεων- είναι η γονιμότερη πτυχή της αστικής δημοκρατίας και αποτελεί υποχρεώση του ιστολογίου να γίνει βήμα γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου.
    Τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά και μεγάλα και οι καλυτερες λύσεις είναι εκείνες που προκρίνονται από τους πολλούς.
    Και για να βρεθούν λύσεις, πρέπει να μιλήσει ο κόσμος, να πει τις σκέψεις του, τα προβλήματά του, την άποψή του για τις λύσεις.
    Να μην αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον μας και για το μέλλον αυτού του τόπου.
    Χαιρετισμούς στην Πάτρα και τους Αχαιούς.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 'Τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά και μεγάλα και οι καλυτερες λύσεις είναι εκείνες που προκρίνονται από τους πολλούς.'

    πόθεν προκύπτει αυτό κύριε Καλεντερίδη;από πότε ένα αμαθές πλήθος-γιά νά μήν αραδιάσω άλλους χαρακτηρισμούς-υποκαθιστά τούς Επιστάμενους/Επαΐοντες σέ οτιδήποτε;μέ ποιό αυθαίρετον κριτήριον 'οι πολλοί' έχουν δίκαιον καί όχι 'οι γνωρίζοντες/σοφοί'; ούτε η Φιλοσοφία συμφωνεί μέ αυτό πού λέτε,τουναντίον,είναι άκρως αντιφιλοσοφικόν,ούτε η Ιστορία-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ. η Ανθρωπότης-καί φυσικά δέν εξαιρείται ο Ελληνισμός-ΠΟΤΕ δέν πήγε μπροστά από μάζες,όχλους,πλήθη καί 'δημοκρατίες'.ΠΑΝΤΑ οι λίγοι ήσαν εκείνοι πού φορτώνονταν τόν ΣΤΑΥΡΟΝ στόν ώμον,συνήθως κατέληγαν νεκροί καί κατατρεγμένοι, καί σχεδόν πάντα μετά θάνατον αι τυφλωμέναι πρότερον από εμπάθεια καί δειλία κοινωνίες τών 'πολλών' τούς ανεγνώριζαν σέ πάνθεα 'Ηρώων','Αγίων',κτλ. άν πιστεύετε πώς όσα παραθέτω είναι λάθος παρακαλώ γιά αντεπειχειρήματα καί αντιπαραδείγματα πού,δύσκολον μεν,αλλά ίσως μού διαφεύγουν.Ευχαριστώ.
    Περικλής.
    Υ.Γ.αρχή τής ισότητος καί αρχή τής πλειοψηφίας...οι ιδεοληπτικές γάγγραινες πού τρώγουν τίς ανθρώπινες κοινωνίες.όλο τό ζωϊκόν βασίλειον αναγνωρίζει διακριτές 'ηγεσίες' καί γιά συγκεκριμένους λόγους.εμείς οι άνθρωποι,διαστρέφοντες τά πάντα, είμεθα 'έξυπνοι' καί νομίζουμε πώς θά ξεπεράσουμε τήν Φύσιν-καί άρα τόν Θεόν μέσω αυτής;Αμ δε...
    Υ.Γ.2.στά υπόλοιπα,πλήν 'δημοκρατίας', που γράφετε συμφωνώ.βεβαίως πρέπει νά ακουστούν όλες αι θέσεις.διά τής ΠΕΙΘΟΥΣ καί όχι διά τής ΒΙΑΣ νά στραφούμε πρός κάπου.ενίοτε όμως δέν υπάρχει η πολυτέλεια τού χρόνου καί 'ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα',δίχως σκέψιν δευτέραν,δίχως συζήτησιν. πράγματα πού έχουν δοκιμαστεί καί λειτούργησαν στό παρελθόν αυτομάτως πρέπει να προκρίνονται καί γιά τό παρόν καί γιά τό μέλλον. διαφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επίσης, ακούστηκε τότε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ προσλάβανε Αλβανούς που δουλεύανε στην θέση τους και αυτοί λουφάρανε!

    Μισθοί τρομεροί!

    Που να τους φανταστεί ένας Διπλωματούχος Μηχανικός και Διδάκτορας, ή ένας ιπτάμενος αξιωματικός, ή ένας στρατηγός ή ένας ναύαρχος!!!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (γιαλιμενεργάτες): Βλέπω πάθος (αν οχι μίσος)για τους λιμενεργάτες με αφορμη τις αμοιβές τους. Μήπως επειδή παιρνουν "πολλά"; Με πόσα θα ήταν ευχαριστημένοι οι κατήγοροι; Μήπως διότι είναι πράσινοι; Αν ήταν γαλάζιοι ή κόκκινοι θα ήταν καλώς καμωμένα; Μηπως επειδή η Ελλάδα χάνει πόντους στο γεωπολιτικό παιχνίδι στη Μεσόγειο από μια συμφωνία-έργο των προηγούμενων; 'Η μήπως απλώς πρέπει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα; Άλλες απορίες: Είναι ανιδείκευτοι εργάτες όσοι χειρίζονται γερανούς από ύψος 100 μέτρων μετακινώντας κιβώτια τόννων; Γιατί με το ίδιο πάθος δεν ζητούν να δημοσιευτούν λίστες με τους επιχειρηματίες που πήραν επιδοτήσεις γιανα κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και τις έκλεισαν ενώ ή έφαγαν τις επιδοτησεις ή τις επε΄νδυσαν στο εξωτερικό-μερικοί στα Σκόπια. Οι συνδικαλιστές δεν δουλεύουν. Το προβλέπει, όμως, ο Νόμος. Ποιον βολεύει(τώρα πια) να μη δουλεύουν οι συνδικαλιστές; Και τι να γίνει; Να καταργήσουμε το συνδικαλισμό; Ποια απεργία δεν κατηγορήθηκε ότι βλάπτει τους εμπόρους, δηλαδή άλλα συμφέροντα,ή ότι ζημιώνει την εθνική οικονομία; Τι να κάνουμε; Να απαγορευτούν οι απεργίες καινα λειτουργεί απρόσκοπτα η "ελεύθερη αγορά"; Το προνομιακό καθεστώς των λιμενεργατών (ή τελωνειακών) δεν ειναι ελληνική αποκλειστικότητα. Να φέρουμε ξένους φθηνούς εργα΄τες; Και όσοι διαμαρτύρονται για τους μετανάστες (φοβάμαι ότι είναι οι ίδιοι που βρίζουν τους λιμενεργάτες) τι θα πουν; Μήπως έχουμε θύελλα νε κρανίω; Μήπως τα προβλήματα είναι δύσκολα και ένας λόγος που δεν είμαστε ικανοποιημένοι είναι ότι κανείς δεν διαφωτίζει, όλοι λαϊκίζουν (ποιος ενθάρρυνε την απεργία προ των εκλογών;)και ουδείς προσφέρει λύσεις;Μ'ηπως πρεπει να σκεφτόμαστε λίγο πριν να αρχίσουμε να γράφουμε σε αυτό το σοβαρό και δημοκρατικο ιστολόγιο; Υ.Γ. Ο Καρατζαφέρης υπαινίσσεται ότι οι ΗΠΑ θα έβλεπαν με χαρά να ακυρωθεί η συμφωνία με τους ΚΙνέζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τους τύπους ...!

    Το Λουμπεν Προλεταριατο υπονοεί το Προλεταριάτο των κουρελιών das Lumpen Proletariat στα γερμανικά, δηλαδή το προλεταριάτο της κουρελαρίας. Στα καθ' ήμας .. η τσοκαρία!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Γιωργο απο Πατρα,ασχολιαστος εισαι διοτι εδω δεν μπορουμε να ανοιξουμε κουβεντα για την 'αριστερα' και τα εποικοδομητικα κατορθωματα της.Παντως σε πληροφορω οτι η μονη προσπαθεια που δεν θα κανει ΠΟΤΕ η αριστερα ειναι να 'ριξει' τον καπιταλισμο γιατι θα μεινει χωρις πορους αφ'ενος και αφ'ετερου χωρις αντιπαλο δεος που την κραταει στην ζωη.Τι θα κανει χωρις βαρβαρους ?.Προβληματισου λοιπον γιατι σε καιρους με τεραστια προβληματα ανεργιας,οικονομιας,παιδειας,κοινωνικης απογνωσης,η αριστερα ΔΕΝ αυξανει την δυναμη της αλλα την μειωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΕΡΙΚΛΗ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΟ ΕΡΙΣΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ;
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΙΣΙΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΤΙΑ ΛΆϊΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΤΠΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.
    ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΤΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ, ΟΤΑΝ ΤΟ 1880 ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ " Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ". Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΤΩΠΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ "ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΩΝ" ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1970 Η ΕΣΣΔ ΕΓΙΝΕ Ο ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ (ΚΑΛΙΕΡΓΗΘΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΕΔΑΦΩΝ) ΤΑΪΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΩ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ, ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΤΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΜΩΣ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΕΤΥΧΕ Ή ΚΑΤΕΠΝΙΓΗΚΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ 1821 Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΟΜΩΣ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ, ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρωτηστε γνωστες Λιμενικους, επι ετη ετων τι αλητες και καθιζιματα, απατεωνες ειναι οι λιμενεργατες...ειδικα για την απατη με τις ψευτικες υπερωριες, που πληρωνονται ανελεητα...αστα να πανε...μετα σου λεει βουλιαζει η χωρα...οταν τοσα χρονια τετοιοι και αλλοι σε αλλα ποστα(βλεπε ΔΕΚΟ, τραπεζες και αλλα) παιρνουν πιο πολλα και απο......βουλευτες...τι αλλο θες..??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεώργιε εκ Πατρών δέ μέ απασχολεί ούτε ο Μάρξ ούτε οι όποιες κομμούνες.μού είναι παγερώς αδιάφορα.καί δέν θά εισέλθω προσωπικώς σέ τέτοια συζήτησιν. ώς Έλλην αναζητώ σέ άλλους δρόμους καί μέ άλλους τρόπους τό καλλίτερον μέλλον γιά τόν Ελληνισμόν καί έπειτα γιά όλη τήν Ανθρωπότητα.όσον αφορά στό ερώτημά σου 'ΠΕΡΙΚΛΗ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΟ ΕΡΙΣΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ;'
    είναι προφανής καί αυτονόητος η απάντησις.μήπως δέν εννόησες τί έγραψα;τούτο δέν σημαίνει πώς θά κυβερνά ο όχλος,η μάζα,αλλά όσοι υπερέβησαν εαυτούς καί υπερυψώθησαν τής μάζης.καί οι τρόποι πού δύναται τούτο νά συμβή είναι παραδομένοι από τήν Φιλοσοφίαν αλλά καί τήν Ιστορίαν.κατανοητόν;άν αι ηγεσίες είναι πραγματικώς ΔΙΚΑΙΕΣ καί ΑΓΑΘΕΣ η ΠΕΙΘΩ είναι υπέρ αρκετή ώς τε τό πλήθος,οι πολλοί,νά ακολουθήσουν τά βήματα τών ηγεσιών. τελικός στόχος-άπιαστος αλλά έχοντας τούτον ώς πρότυπον η διαρκής πρόοδος είναι εγγυημένος- είναι κάποτε ΑΠΑΝΤΕΣ νά είναι αρκούντως πεπαιδευμένοι,δίκαιοι,αγαθοί-εκ φύσεως καί όχι διά του εξαναγκασμού-ώς τε όλοι νά ηγούνται τών εαυτών των.ώς τότε οι αρχηγοί τής αγέλης πρέπει νά υπάρχουν καί νά οδηγούν.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θα γραψει κανεις για την ουσια?
    Η προσφατη 'επανασταση' στο λιμανι των προνομιουχων (και με μεσο διορισμενων) 'λιμενεργατων' γινεται τη στιγμη του δυτικοστροφου 'αναπροσανατολισμου' της εξωτερικης 'μας' πολιτικης.
    ...Μετα την γνωστη περιπετεια των αγωγων, τωρα διωχνουμε και τον Κινεζικο παραγοντα απο την ασπιδα των Ελληνικων συμφεροντων εναντι της Τουρκιας...!!
    Καλο κατευοδιο νεοελληνες της αυτοκαταστροφης και...καλο Γουδι αχρηστοι διαχειριστες.
    ...Τα αεροπλανα της δραπετευσης χωραν λιγους.
    ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε Ναιας,δηλαδη τους πορους τους φερνουν οι καπιταλιστες? Αυτα τα κοπροσκυλα που λιμαινοντε τον παγκοσμιο πλουτο?
    ΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιώργο Πατρινέ(κομμάντο αν θυμάμαι καλά) καλά τα γράφεις αλλά έχω να σε πληροφορήσω ότι ο κομμουνισμός πεθανε και τα ορφανά του κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους( και της Πάτρας απο ο,τι διαβάζω).Και ο σοσιαλισμός είναι παιδική ασθένεια του κομμουνισμού,όπως δε γράφει κάποιος παραπάνω,ο καπιταλισμός συντηρεί τον κομμουνισμό,δλδ έχουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παραβίωσης.Για πές μας λοιπόν, σήμερα που υπάρχουν καθεστώτα που πειραματίζονται με τον κομμουνισμό;;;;Και τι καθεστώτα είναι ;;Μην μου πείς Β.Κορέα...από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο σε αυτόν που δημοσίευσε τα παραπάνω!!! να μάθουν οι λιμενεργάτες!! Ναι φυσικά δε πρέπει να παίρνουν οι εργάτες 500 ευρώ αλλά σε μια χώρα που όλοι παίρνοουν τόσα (εργάτες) δε μπορείς να ζητάς και τα ρέστα.... εγώ δουλευω 50 ωρες τη βδόμαδα με 700 ευρώ... Και λέω δόξα το θεό να έχω υγεία!! ΑΛΗΤΕΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προσωπικά σαν γνήσιος αριστερός που αγώνίζεται για την πτωχή και τίμια φτωχολογιά του λιμανιού είμαι στο πλευρό του πτωχού πλην τίμιου λιμενεργάτη.

    Είμαι μαζί του στον δίκαιο αγώνα του για να παίρνει τα κεκτημένα των 100-150,000 ευρώ σε ετήσια βάση, μαζί του στο να πληρώνεται για πλασματικές υπερωρίες, μαζί του για να εξακολουθεί να παίρνει τις "τίμιες" ταρίφες μίζες για να παραδίδει εμπορεύματα τα οποία οφείλει να παραδώσει.
    Σαν γνήσιος λοιπόν αριστερός υψώνω το λάβαρο του ΚΚΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και φωνάζω για το δίκιο του τιμημένου λυμαιν-εργάτη του ΟΛΠ! Όλοι μαζί λοιπόν να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε για τα δίκαια των αιτημάτων τους

    Εδώ είναι οι μισθοδοτικές καταστάσεις των ετών 2004-2005-2007 που καταδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί με το ζόρι τα βγάζουν πέρα ακόμα και για την μία μέρα απεργείας που κάνουν! Όλη η κοινωνία οι έμπορουπάλληλοι και ιδίως οι επιχειρηματίες και έμποροι του Πειραιά και άλλων περιοχών που τους δίνουν ενίοτε χωρίς να αναγκαστούν φυσικά το σχετικό μπαξίσι [εν είδη ελεημοσύνης λόγω του ότι οι λιμενεργάτες πένονται] για να κάνουν την δουλειά τους πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους και μάλιστα στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης να δηλώσουν ότι θα τους δίνουν μεγαλύτερη ταρίφα μίζα μπαξίσι για να παραλαμβάνουν τα εμπορεύματά τους ελέω της οικονομικής κρίσης!

    Η ιστοσελίδα της φτωχολογιάς με τις μισθοδοσίες
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/552120/Article.aspx

    ετήσιες αποδοχές 2004
    http://www.euro2day.gr/dm_documents/katastasi-misthodosias-2004-1_qzncf.pdf

    μηνιαίες αποδοχές Απριλίου 2005
    http://www.euro2day.gr/dm_documents/katastasi-misthodosias-2005-1_K-C4a.pdf

    συγκεντρωτικές 2007
    http://www.euro2day.gr/dm_documents/ΜΙΣΘΟΙ_ΟΙΚ_ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ_(2)_EnFfr.xls

    Μετά απο όλα τα παραπάνω!!! Όλοι στο λιμάνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.