25/10/09

Η λαθρομετανάστευση

« Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Ετσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του.

Υποστήριζα στη στήλη αυτή την περασμένη Κυριακή ότι δύο μείζονος σημασίας προβλήματα διεκδικούν άμεση προτεραιότητα στην αντιμετώπισή τους: οι κουκουλοφόροι και γενικά το αντάρτικο πόλεων και η λαθρομετανάστευση με τα συνακόλουθά της, μεταξύ των οποίων η εγκληματικότητα. Με το πρώτο βρίσκεται ήδη σε αναμέτρηση ο κ. Χρυσοχοΐδης καθώς ο δικός του κλάδος ελαίας αντιμετωπίστηκε και πάλι από την ωμή βία και την περιφρόνηση στους νόμους. Για το δεύτερο υπήρξε η ευχάριστη έκπληξη το βράδυ της μέρας που δημοσιεύθηκε το άρθρο μου. Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέπεσε με την άποψή μου αυτή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τονίζοντας ότι « το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που είναι θέμα εθνικό, είναι ίσως το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή». Είναι εύλογη η ικανοποίηση που αισθάνθηκα ακούγοντάς τον να περιγράφει με σαφήνεια τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος και τις πρώτες σκέψεις και αποφάσεις του για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Εύχομαι να επιτύχει.

Θα ήθελα πάντως σήμερα να υπενθυμίσω μια επιπλέον διάσταση του προβλήματος που σχετίζεται με τη μετανάστευση κυρίως μουσουλμάνων στη χώρα μας (είναι νομίζω η πλειονότητα), οι οποίοι υπό την επήρεια των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους αναδεικνύονται βαθμιαία σε πρόσθετο κίνδυνο ανωμαλίας, που σε άλλες χώρες έχει πια πάρει τη μορφή θρησκευτικού πολέμου, με μαζικούς θανάτους και καταστροφές που ουδείς φαίνεται να μπορεί να καταστείλει.

Κατά καλή σύμπτωση στην εφημερίδα «Παρόν» (4/10) διάβασα πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μεταναστών η Αυστραλία. Ο πρωθυπουργός της κ. Κέβιν Ραντ, απαντώντας σε επικρίσεις μουσουλμάνων μεταναστών επειδή τα εκεί τζαμιά επιτηρούνται από τις μυστικές υπηρεσίες για να μη μετατραπούν σε άντρα τρομοκρατών, δήλωσε:

« Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Ετσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό. Δεν έγινε οργανωμένα, αλλά είναι γεγονός:χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει λοιπόν να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.Αν ο Θεός σάς προσβάλλει,σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε χωρίς ερωτήσεις.Αυτό που ζητάμε είναι να δεχθείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Ομως μόλις χορτάσετε και παραπονιέστε, και αρχίσετε να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που κι εσείς δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω και τον τρόπο ζωής μας, να ξέρετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και άλλη μία μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας, το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δεν σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχθείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!».

Υπογραμμίζω ότι ο κ. Ραντ είναι σοσιαλδημοκράτης (και υποθέτω μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου), η δε Αυστραλία έρχεται μετά τη Νορβηγία στην κορυφή των χωρών με τον υψηλότερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Γιάννης Μαρίνος
ΒΗΜΑ

9 σχόλια:

  1. Μπράβο στον κο Ράντ.
    Μάλιστα πρέπει να να γίνει αναφορά στο ότι οι Αυστραλοί τους λαθρομετανάστες δεν τους "αγκαλιάζουν" στην ενδοχώρα, αλλά τους προωθούν στο νησί του Πάσχα και μόνον εκεί, ένα νησάκι πολύ μακρυά απο την ενδοχώρα.
    Μεταξύ σοβαρού και αστείου μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο της frontex, το οποίο γνώριζε απο κοντά
    το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα επισκεπτόμενος όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου του πρότεινα να εισηγηθεί να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα. Να σταματήσει πλέον η Αθήνα,Πάτρα, Ηγουμενίτσα και άλλες πόλεις να δέχονται τα κύματα αυτά.
    Πρέπει να καταλάβουν ότι εάν συληφθούν σε κάποιο απο τα νησιά μας,Λέσβο-Χίο-Σαμο κλπ , δεν πρόκειτε να πάνε ελεύθεροι στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά σε τροπικό νησί με βραχάκια.
    Το θέμα είναι ποιό νησί αποτην μιά και το τί έχουμε να ακούσουμε απο τον ξύριζα απο την άλλη για άνοιγμα καινούργιας Γυάρου.

    ΈΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...δεν ειναι λαθρομεταναστες,παρανομοι εισβολεις ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δεν είναι μόνον θέμα φύλαξης των συνόρων. Οι λαθροκινητές κείθεν και οι συνεργάτες απο δω, θα βρούν τρόπους να συνεχίσουν το επικερδές "επάγγελμα". Έτσι θα πολλαπλασιάζονται μέχρι συμφόρησης οι λαθρομετανάστες, στα σημεία εξόδου της χώρας Πάτρα, Ηγουμενίτσα κ.λ.π
    Η αποτρεπτικότητα της FRONTEX, συμβάλλει, αλλά δεν δίνει οριστικές λύσεις. Έχω συζητήσει με άνθρωπο της FRONTEX, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα συνεχίζει & διογκώνεται.
    Επομένως, ή συμορφώνεται η Τουρκία απο την Ε.Ε (πράγμα απίθανο), ή αυξάνει την παρουσία της η FRONTEX. Τότε αυτό (το τελευταίο) θα λειτουργήσει εις βάρος μας, αφού η φύλαξη των συνόρων μας, θα είναι σε βάθος χρόνου αποκλειστικότητα αυτού του βραχίονα της Ε.Ε, δείχνοντας συγχρόνως και την δική μας ανεπάρκεια.
    Στο δια ταύτα. Λύση θα μπορούσε να είναι (για τους στοιβαγμένους λαθρομετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ε.Ε), η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση. Η μαζική έξοδος απο την Ελλάδα, θα επιτείνει το πρόβλημα στις Ευρωπαϊκές χώρες και τότε ίσως ενεργήσουν δραστικά. Ανέκαθεν κώφευαν στις εκκλήσεις μας, ας φορτωθούν το πρόβλημα και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω σχολιάσει και στο παρελθόν το θέμα και το ξανακάνω γιατί κάθε μέρα που περνάει οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, την κατάσταση σε οδεινηρή κατάληξη.
    Βασικά έχει απόλυτο δίκιο ο Αργικέραυνος για την άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και τη μετακύληση του προβλήματος στους "Ευρωπάιους" οι οποίοι σφυρίζουν αδίαφορα. Οι κύριοι Σουηδοί, για παράδειγμα, ενώ οι ίδιοι μπαγλαρώνουν τους λαθραίους και τους ξαποστέλνουν πίσω στην Ελλάδα, μας κατηγορούν ταυτόχρονα ότι δεν τους συμπεριφερόμαστε καλά.
    Καταλάβετε επιτέλους ότι οι μόνη σωτηρία είναι οι αποτροπή και αποτροπή γίνεται μόνο αν οι επίδοξοι λαθρομετανάστες γνωρίζουν ότι εδώ δεν θα περάσουν καλά. Θυμίζω την αποκάλυψη πριν από χρόνια του Δ.Ρίζου στον "Αδέσμευτο" για τους χαρακτηρισμούς που έκαναν για τους Έλληνες κυρίως οι πακιστανοί σε τηλεφωνικές προσκλήσεις προς συγγενείς τους να έρθουν εδώ. "ελάτε οι 'Ελληνες είναι μεγάλοι μ.....ς και μας περιποιούνται κιόλας".
    Η λύση είναι απλούστατη, όπως έχω ξαναγράψει. 'Αμεση προώθηση των λαθρομεταναστών στη Μακρόνησο και με χρήματα της ΕΕ να τους παρασχεθούν όλα τα μέσα για δημιουργία κατοικιών, με δική τους εργασία, και βέβαια τροφοδοσία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Πλήρης απαγόρευση (με περιφρούρηση) μετακίνησής τους στην ενδοχώρα πλην της προγραμματισμένης εργασίας και άμεση επιστροφή τους μετά τη λήξη της. Να επιτρέπεται μόνο μετακίνηση, υπό έλεγχο προς τουρκία ή τη χώρα τους.
    Αν μετά απ' αυτά ξανάρθουν άλλοι λαθραίοι στην Ελλάδα το συζητάμε.
    Τέλος ας γίνει κατανοητό ότι ο μουσουλμανικός φονταμενταλλισμός και η θρησκευτική πλύση εγκεφάλου μετατρέπει αυτούς τους ανθρώπους σε "εν δυνάμει" τρομοκράτες ανεξάρτητα του επιπέδου μόρφωσης. Θυμάστε πιστεύω του τρομοκράτες με τις λευκές μπλούζες στην Αγγλία που ήταν όλοι γιατροί μουσουλμανικής καταγωγής αλλά Άγγλοι υπήκοοι.
    Ας ξυπνήσουν οι αρμόδιοι πριν είναι αργά και ας ακολουθήσουν τουλάχιστον ως προς το πολιτικό θάρος το παράδειγμα του Αυστραλού πρωθυπουργού.
    Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απαιτείται άμεση λύση που έπρεπε ν' αρχίσει από χτες.

    ΑΕΤΟΣ
    ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω διαφωνω στην χορηγηση ταξιδιωτικων εγγραφων στους λαθρομεταναστες.Οπως μας τους φερνουν αγραφτους και σκοτεινους ετσι να τους προωθουμε στην πολιτισμενη Ευρωπη,λαθραια και με καθε τροπο.Ξερετε τα ταξιδιωτικα εγγραφα ειναι παγιδα γιατι ετσι θα γνωριζουν ανα πασα στιγμη των αριθμο των λαθραιων.Νυχτα να τους σπρωγνουμε.Οπως εχω ξαναγραψει,μονο οταν η Βελγιδα δει τον κηπο της με τις τουλιπες γεματο απο το σκατο των λαθραιων,μονο οταν ο Δανος δει το τσαντηρι και τα σκουπιδια διπλα απο την γοργονα του,μονο οταν ο Γερμανος δει κατω απο τις γεφυρες του τα χαρτοσπιτα με τις φουφουδες να καινε σκουπιδια,μονο οταν καθε φαναρι της Ευρωπης γεμισει απο γκαστρωμενες λαθραιες με 3-4 πιτριρικια να ορμανε στα αυτοκινητα,μονο οταν βλεπουνε τα δημοσια κτηρια τους καταλλειμενα απο μαυρους,θα νοιωσουν το αγγουρι του προβληματος.Ολα τα αλλα ειναι θολοκουλτουριαρικες πολυπολιτισμικες ιδεες του καθε φλουφλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι βλέπουν τα ματάκια μου. Ξύπνησαν και οι δεξιοί τύπου Μαρίνου. Βέβαια μέχρι τώρα δεν μιλούσαν γιατί τα αφεντικά τους χρειάζοταν φτηνή και ανασφάλιστη εργασία. Πως είπατε διαλύοταν έτσι ο κοινωνικός ιστός της χώρας;Επεφταν τα μεροκάματα; Διαλυόταν τα ασφαλιστικά ταμεία; Δεν τους ένοιαζε. Το μόνο που τους ένοιζε είναι η τσέπη τους.Δυσπιστώ απέναντι στις προθέσεις ορισμένων αρθρόγραφων γιατί προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι που πάλι εμείς θα λουστόύμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Μουσουλμάνοι και οι Δυτικοί που βρίσκονται στην χώρα μας, μας μισούν και αποτελούν κίνδυνο για την Ελλάδα.

    Αντίθετα η Ελλάδα θα έπρεπε να επιδιώκει την παρουσία τουριστών-επιχειρήσεων-εργατών από τις Ορθόδοξες χώρες, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα και γίνονται Έλληνες και ενισχύουν την χώρα μας και την φιλία με τις Ορθόδοξες χώρες.

    Οι Μουσουλμάνοι πρέπει άμεσα να απελαθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΡΩΤΗ - ΠΡΩΤΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

    Συμμαχία με την πρόσληψη αλλοδαπών σε αστυνομικά τμήματα

    Πού το πάνε με τους μετανάστες, νομιμοποιηθέντες ή μη; Προσλήψεις στην ΕΛΑΣ, γιατί; Αν θέλουν μεταφραστές, ας συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κάποιους μετανάστες, όπως σήμερα. Δεν είναι ανάγκη να τους προλάβουν κιόλας!
    Ένας μετανάστης μέσα στα γραφεία της ΕΛΑΣ μπορεί να ακούσει και να μάθει πράγματα που δεν πρέπει. Σχεδιάζεται π.χ. μία επιχείρηση "σκούπα". Ποιος μου λέει εμένα ότι αυτός δεν θα την καρφώσει, ώστε να την κοπανήσουν εγκαίρως οι άλλοι και η επιχείρηση να αποτύχει;
    Θυμάστε που είχαν προσλάβει αλλοδαπές καθαρίστριες στην ΕΥΠ και είχε μαθευτεί από ιστολόγιο; Τις απέλυσαν βέβαια, αλλά αφού ξεσηκώθηκε θόρυβος. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να κάνει μία "καθαρίστρια" στην ΕΥΠ. Κάποιο έγγραφο ξεχασμένο σε γραφείο, κάποια συζήτηση που ακούει, διότι δεν πρόσεξαν ότι ήταν στο διπλανό δωμάτιο κ.λπ.

    Έπειτα, εγώ φοβάμαι και το άλλο. Μήπως είναι αυτή η αρχή για να μπουν και σε άλλες υπηρεσίες οι μετανάστες; Π.χ. στην Π.Υ., γιατί όχι; Δηλαδή, κτίζεται το πολυπολιτισμικό κράτος βήμα προς βήμα, ερήμην του ελληνικού λαού;

    Ποιος είναι αυτός ο κ. Χρυσοχοΐδης (που είχε στην φυλακή την "17Ν" -sic- θυμάστε;) και ο κάθε "κ. Χρυσοχοΐδης" που θα αποφασίσει για το μέλλον του τόπου τούτου και του ελληνικού λαού, ερήμην αυτού;
    Ναι, τον ψήφισε ο ελληνικός λαός, όμως αυτά τα μασκαραλίκια δεν τα είχε πει προεκλογικά, άρα τον εξηπάτησε. Μπορούν να κάνουν μία απλή δημοσκόπηση να δούμε πόσοι Έλληνες θα αισθάνονται ασφαλείς με αλλοδαπούς να υπηρετούν στην, ούτως ει άλλως, ξεχαρβαλωμένη ΕΛΑΣ;

    Μήπως πρέπει να κινηθούμε όπως μπορούμε, ώστε να τον αναγκάσουμε να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή απόφαση;

    Θα μ' ενδιέφερε ν' ακούσω γνώμες και προτάσεις. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, για να περάσει στο ντούκου. Όπως ασφαλώς σοβαρό είναι και το θέμα της αλλαγής νόμου για την απόκτηση της ιθαγένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επικοινωνία Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

    Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα
    Τηλ: 210-6977505
    Fax: 210-6929764
    Email: elasgrty@mopo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.