26/10/09

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Νέα Υόρκη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφθασε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, προερχόμενος από τη Νέα Ορλεάνη.
Αμέσως μετά την άφιξή του στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο κ. Βαρθολομαίος και τα μέλη της συνοδείας του μετέβησαν στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άιλαντ, όπου τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της κοινότητας, αρκετούς ιερείς και ιεράρχες, αλλά και από πολλούς ομογενείς της ευρύτερης περιοχής, ενώ μίλησε σε συγκέντρωση παιδιών και νέων.
Σήμερα, εορτή του Αγίου Δημητρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια. Το βράδυ, θα παραστεί της 9ης Ετήσιας Προσευχής για τους ορθόδοξους υπάλληλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.
Αύριο, ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί και θα παρακαθίσει σε γεύμα με ορθόδοξους ιεράρχες της SCOBA και με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες στις ΗΠΑ.
Το απόγευμα, το Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ θα απονείμει στον Οικουμενικό Πατριάρχη τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα νομικής, σε ένδειξη αναγνώρισης του ηγετικού ρόλου του στους τομείς του περιβάλλοντος και του διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου.
Την Τετάρτη, ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι μουν. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας.
Την Πέμπτη, θα μεταβεί για μονοήμερη επίσκεψη στην Άτλαντα και ακολούθως θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα παρευρεθεί σε δεξίωση του Μουσείου Βιβλικής Τέχνης στο Μανχάταν, το οποίο παρουσιάζει έκθεση αφιερωμένη στον Πατριάρχη και στις πρωτοβουλίες του για το περιβάλλον.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, θα παρακολουθήσει συναυλία στο Λίνκολν Σέντερ για να εορτασθούν τα 10χρονα του Δημητρίου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής.
Την επόμενη μέρα, θα προσφωνήσει την ολομέλεια του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και θα συναντηθεί με το Συμβούλιο της Εθνικής Φιλόπτωχου Αδελφότητας. Το βράδυ, θα παρακαθίσει στο δείπνο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με ομιλητή τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν.
Την Κυριακή, θα παραστεί Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας και θα τελέσει την τελετή χειροθεσίας των νέων αρχόντων του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα.
Το βράδυ, θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον.
ΑΠΕ - ΜΠΕ, Kαθημερινή

4 σχόλια:

  1. Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες πρέπει να απορρίψουν τους εθνικισμούς και να ενωθούν, και να βοηθήσουν την ένωση των Ορθόδοξων λαών σε μία Ορθόδοξη Αυτοκρατορία-Νέο Βυζάντιο, και την διάδωση της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο.

    Η Ρωσία του Πούτιν βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πρέπει να μας προβληματίζουν;
    1.Πιθανό κλείσιμο τουρκικού προξενείου
    2.Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αμερική.
    3.Επίσκεψη σε λίγες μέρες του Πατριάρχη Ρωσίας στην Κων/πολι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άλλα από την συμπεριφορά Βαρθολομαίου πρέπει να μας προβληματίσουν...όσο για το σχόλιό σου πρώτε ανώνυμε...ναι το βλέπουμε για την Ρωσσία του Πούτιν...μα να μην θέλει να ακούσει καν για Τουρκία...ξυπνήστε ορισμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. safire είσαι προβοκάτορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.