19/10/09

Κύπρος: Συνάντηση Παπανδρέου-Χριστόφια


Η Ελλάδα είναι και πάλι ενεργή, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη δίπλα στην Κύπρο. Είμαι στο πλευρό σας, δίπλα στις επίμονες και άοκνες προσπάθειες σας και από εδώ και πέρα θα δουλέψουμε πολύ στενά μαζί και εδώ και στην Ευρώπη, για να πετύχουμε αυτό που επιθυμεί ο λαός της Κύπρου", είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια λίγο πριν από την έναρξη της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

"Καλή επιτυχία στο έργο σας. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Είναι βάλσαμο για μένα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες να επανενωθεί η Κύπρος και να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, ενώ έχω και τη βεβαιότητα ότι η παλιά φιλία μας και η συνεργασία μας αποτελούν εγγύηση για τη συνεργασία μας από εδώ και πέρα", απάντησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, σήμερα και αύριο, στην Κύπρο ως Πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου έφθασε στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο κ. Δ. Χριστόφιας ενώ επιθεώρησαν άγημα καταδρομέων της Εθνικής Φρουράς, το οποίο απέδωσε τιμές.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος βρίσκεται στον περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Χριστόφια διεξήχθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ελλαδική αντιπροσωπεία μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία Βασίλης Παπαϊωάννου, η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ Τρύφων Παρασκευόπουλος και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Χρήστος Παναγόπουλος.

Από την πλευρά της κυπριακής Κυβέρνησης παίρνει μέρος ο κ. Μάρκος Κυπριανού υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Στέφανος Στεφάνου κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τίτος Χριστοφίδης υφυπουργός παρά τω προέδρω και πρέσβεις συνεργάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

news.ert.gr

2 σχόλια:

  1. Κάτι άσχετο με το θέμα.Ακολουθήστε παρακαλώ τον σύνδεσμο:

    http://www.bulgarmak.org/turk_orthodox.htm
    Και αν θέλετε κάνετε μας μια ενημέρωση ειδικά εκεί που η.. χαριτόβρυτος δεσποινίς και αδελφή του θειοτάτου είναι ανακατεμένη στην Εργκενεκον.Το είδα και μπερδεύτηκα,τι ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι;
    Ελπίζω να μη σας προσθέτω βάρος στις τόσες ασχολίες σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το http://www.bulgarmak.org/ είναι όργανο ανθελληνικής προπαγάνδας που συνδέεται με την σκοπιανή αντίληψη για την ιστορία και την «μηχανιστική» δημιουργία εθνών που δεν υπάρχουν. Σαν τέτοιο δεν χρειάζεται καμία ανάλυση ούτε φυσικά και σχολιασμός στα όσα υποστηρίζει μιας και χρησιμοποιεί σαν κύρια επιχειρήματα παλιάς κοπής βουλγαρική προπαγάνδα που οι ίδιοι οι βούλγαροι έχουν αποκηρύξει από καιρό. Είναι πολύ πιθανό να μην συνδέεται ούτε με Βουλγαρικά ούτε με Σκοπιανά συμφέροντα αλλά να είναι μια άλλη διάσταση της «πολύχρωμης» δημοκρατίας που κάποιοι εκτός Βαλκανίων κύκλοι προσπαθούν να προωθήσουν για δικούς τους σκοπούς.
    Η ανάρτηση του σχολίου στο παρόν ιστολόγιο απ’ όσο μπορώ να υποθέσω γίνεται στο πλαίσιο της καλώς νοούμενης ελευθερίας της έκφρασης.
    Γίνεται αυτή η σύσταση μόνο προς ενημέρωση του ανυποψίαστου αναγνώστη που θα θελήσει να ακολουθήσει τον σύνδεσμο. Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται σχολιασμό ούτε ακόμα και ίδιο το σχόλιο που δίνει τον σύνδεσμο.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.