18/10/09

Η προστασία του πολίτη


του Γιάννη Μαρίνου

Προ μηνών, σε μια τρίωρη συνομιλία με κορυφαίο δικαστικό, άκουσα να υποστηρίζει με καταφανή αγωνία ότι τα πιο επικίνδυνα και σε ραγδαία επιδείνωση προβλήματα, που απειλούν με αποσταθεροποίηση τη χώρα μας, είναι οι λεγόμενοι αντάρτες των πόλεων και οι λαθρομετανάστες.

Στους πρώτους περιλαμβάνονται οι κάθε είδους τρομοκράτες, οι κουκουλοφόροι, οι εμπρηστές, οι καταληψίες των πανεπιστημίων, που εγκληματούν ποικιλοτρόπως επικαλούμενοι το άσυλο, κτλ. Αυτοί όχι μόνο δρουν πια ανενόχλητα σε όλη τη χώρα, αλλά είναι καταφανώς οργανωμένοι, διαθέτουν κέντρα λήψεως αποφάσεων, οι οποίες εφαρμόζονται αμέσως και πολύ αποτελεσματικά, σε ορισμένες περιπτώσεις και με διεθνή συντονισμό και στήριξη.

Ηδη, όπως διαπιστώσαμε, έδρασαν προκλητικά και κατά την προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά, αδιαφορώντας πια εντελώς αν θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Οι ευρηματικά αποκαλούμενοι γνωστοί-άγνωστοι, κατά τον εν λόγω δικαστικό, είναι γνωστοί από χρόνια, αλλά με ποικίλες μεθοδεύσεις και ασυγχώρητες ή εσκεμμένες παραλείψεις βρίσκονται πλέον στο απυρόβλητο λόγω παραγραφής, εκμεταλλευόμενοι την κοινωνική ανεκτικότητα και την αφελή ή και πονηρή υποστήριξη διαφόρων «προστατών» των ατομικών δικαιωμάτων.

Το γιατί εξάλλου είναι επικίνδυνα εύφλεκτη μάζα το ασταμάτητα διογκούμενο ρεύμα των λαθρομεταναστών έχει πια διαπιστωθεί και από τη συμμετοχή τους στους βανδαλισμούς και στη λεηλασία καταστημάτων, και από τη χρησιμοποίησή τους από συμμορίες του κοινού εγκλήματος. Μείζονα δεινά επαπειλεί η ειρηνική μεν προς το παρόν πίεση, αλλά και κάποιες συντεταγμένες μαζικές εκδηλώσεις, κυρίως κάποιων μουσουλμάνων με επίκληση τη θρησκεία τους. Τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στη χώρα μας έχει επισημάνει και ο επίτροπος Μπαρό.

Για αυτό η ευρύτερη κοινή γνώμη δέχθηκε με ικανοποίηση την τοποθέτηση του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρώτα πρώτα επειδή είχε μακρά και επιτυχή θητεία στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συνεπώς δεν χρειάζεται πολύμηνη ενημέρωση και δοκιμασία. Για αυτό άλλωστε δείχνει να έπιασε αμέσως γερά τα ηνία του προβληματικού τομέα ασφάλειας. Υπενθυμίζω επίσης ότι επί της προηγούμενης υπουργικής θητείας του εξαρθρώθηκε η «17 Νοέμβρη». Ετσι ελπίζεται ότι θα συνεχίσει ευδοκίμως την αντιτρομοκρατική του δράση. Ιδιαίτερα αναγκαίο αυτό, καθώς οι νέες τρομοκρατικές οργανώσεις αποδεικνύονται περισσότερο αδίστακτες και αδιάφορες για το ποια θα είναι τα θύματά τους, αλλά και επειδή δείχνουν ανατριχιαστική θρασύτητα και άγριες προθέσεις με λόγια και πράξεις.

Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν σαφείς. Για μεν τους αστυνομικούς που παρεκτρέπονται σε βάρος των πολιτών υποσχέθηκε απόταξη από το Σώμα, αλλά σε όσους κάνουν σωστά τη δουλειά τους άμεση επιβράβευση, για δε τους χούλιγκαν, βανδαλιστές και βιαιοπραγούντες κουκουλοφόρους θα είναι αμείλικτος. Ξεκίνησε άλλωστε αμέσως καθημερινή εκκαθάριση του κράτους των Εξαρχείων.

Ο υπογράφων τη στήλη αυτή, που επί χρόνια δίνει απέλπιδα και ιδιαίτερα επικίνδυνη μάχη κατά της ανομίας, των κουκουλοφόρων και της «επαναστατικής» βίας διαφόρων τρομοκρατών, αισθάνεται την υποχρέωση να ενθαρρύνει τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και να του επιστήσει την προσοχή: Καμία ανοχή για κανέναν (προσωπικές και ιδεολογικές συμπάθειες είναι κακοί σύμβουλοι). Επίσης, να λάβει υπόψη του και να πολεμήσει σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης τη σχεδόν θεσμοθετημένη ατιμωρησία για την οποία ευθύνεται η διάτρητη νομοθεσία μας, αλλά και η ασυγχώρητη επιείκεια των δικαστηρίων στην οποία συντρίβεται σχεδόν κάθε διακηρυχθείσα βούληση να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Είναι πάντως πρόσθετα ελπιδοφόρο και το γεγονός ότι εποπτεύοντα και ένθερμο συμπαραστάτη του θα έχει ο κ. Χρυσοχοΐδης και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο. Οι σχετικές απόψεις του είναι σαφείς και ήδη προκάλεσαν τις οξείες αντιδράσεις των επαγγελματιών «επαναστατών» και λοιπών εραστών τής κάθε είδους βίας.

15 σχόλια:

  1. Να κτυπάνε στο ψαχνό τους τρομακρατες και τους κουκουλοφόρους, να σταματήσει η υποστήρηξη απο διάφορους προοδευτικούς-για μένα προδοτικούς κύκλους στους παρανομούντες, να απελαθούν έστω και με έξοδα του ελληνικου κρατους όλοι οι λαθρομεταναστες, μην βουλιάξουμε μαζί τους. Εαν δεν μπορεί η πολιτεία να μας προστατεύσει, να μας δώσει όπλα να προστατεύσουμε εμείς τους εαυτούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΤ
    Νομίζω ότι υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να λυθούν τέτοιου είδους προβλήματα.
    Έννομη τάξη στα πλαίσια του κράτους δικαίου.
    Μην παρασυρόμαστε σε άλλες ατραπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ειμαι μεσα στο καταστημα μου,και οι γνωστοι αγνωστοι κουκουλοφοροι μπαινουν μεσα και αρχιζουν να τα σπανε.
    αρχιζω και τους...γεμιζω με σκαγια τα ..κωλαρακια τους ...αντε και μια στα γονατα.
    καποιος που ξερει τους νομους ας με συμβουλευσει,θα φαω πολλα χρονια μεσα?
    αυτο ειναι αυτοαμυνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Επίσης, να λάβει υπόψη του και να πολεμήσει σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης τη σχεδόν θεσμοθετημένη ατιμωρησία για την οποία ευθύνεται η διάτρητη νομοθεσία μας, αλλά και η ασυγχώρητη επιείκεια των δικαστηρίων στην οποία συντρίβεται σχεδόν κάθε διακηρυχθείσα βούληση να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο."

    Οι δικαστές όταν δικάζουν τέτοιου είδους υποθέσεων,έχουν και στην άκρη του μυαλού τους την οικογένεια τους.
    Όταν στην αίθουσα που δικάζεται ένας αναρχικός,βρίσκονται και 20 ομοιδεάτες του,ο δικαστής,θα του επιβάλει συνήθως ελαφριά ποινή γιατί θα φοβηθεί αντίποινα.Οι αναρχικοί θα τον ακολουθήσουν μέχρι το σπίτι του και θα ξέρουν που μένει,θα ξέρουν επίσης και την οικογένεια του με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και του ιδίου και της οικογένειας του.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τους μάρτυρες αστυνομικούς.
    θα πρέπει το Υπ.Δικαιοσύνης να θεσπίσει σειρά μέτρων που να αποτρέπει όλα αυτά τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ φοβούμαι ότι άν δέν κάνει κάτι ή πολιτεία,μέ λάθρομετανάστες καί κουκουλοφόρους,οί πολίτες θά εξασκηθούν στήν αυτοάμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα περί φόβου των δικαστών τα ακούω βερεσέ.
    Εδώ δικάζουν οι δικαστές στην Ιταλία τη Μαφία και μου λέτε για τα Εξάρχεια;
    Όχι κύριοι,τα Εξάρχεια είναι πολύ εύκολο να τα ελέγξει κάποιος αρκεί να υπάρχει βούληση.Κάποιοι αποφάσισαν ή "συνέστησαν" να μην ενοχλούνται οι νεαροί γόνοι και οι αλλοδαποί πχ Πακιστανοί που βρίσκονται κάτω από την κουκούλα.,αλλοιώς σε 36 ώρες θα τους είχαν μαζέψει.
    Μην ξεχνάτε ότι η αστυνομία εξάρθρωσε μηχανισμούς και μηχανισμούς παλιότερα που τους αποτελούσαν άνθρωποι αποφασισμένοι και με ιδεολογικά ελατήρια και θέλετε να κάνετε να πιστέψουμε πως οι νεαροί έναντι πινακίου φακής ή με την προσδοκία του χαβαλέ ή με την ελπίδα να κλέψουν μια βιτρίνα θα έκαιγαν όλο το κέντρο της Αθήνας ανενόχλητοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Έννομη τάξη στα πλαίσια του κράτους δικαίου)

    Καί η προσωρινή αναστολή άρθρων τού Συντάγματος,ο Στρατιωτικός Νόμος λόγω εκτάκτου ανάγκης, εντάσσονται στήν ΕΝΝΟΜΟΝ τάξιν καί είναι στά πλαίσια τού Κράτους Δικαίου...Αλλά αυτό γιατί δέν τό συζητάμε;έτσι πού τό πάνε,είναι προφανές πώς επιδιώκουν είτε νέον 'εμφύλιον' είτε μιά μεγάλη αναταραχήν τήν οποίαν 'κάποιοι άλλοι',εξωτερικοί εχθροί, θά εκμεταλλευτούν μέ άλλον τρόπον.καί ο νοών νοείτω.
    Περικλής.
    Υ.Γ.Αυτά μέ δεδομένον πώς μού είναι αδιανόητον νά πιστεύσω ότι οι Έλληνες θά δεχτούν αδιαμαρτυρήτως τήν Εθνοκτονία-Γενοκτονία πού τούς επιβάλλεται έξωθεν.προσδιορίζω τίς αντιδράσεις εντός τής επομένης πενταετίας,σέ 'μή πολεμικές συνθήκες',εντός πολύ συντομοτέρου διαστήματος άν υπάρξουν 'πολεμικές συνθήκες'.τό Δεκέμβριον ήμασταν κοντά...οψώμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειδατε ποτε κανενα μεγαλοκαρχαρια να μπαινει φυλακη για οτιδηποτε??ειδατε κανενα απο αυτους που κλεβουν την περιουσια του ελληνικου λαου να τιμωρειται???
    τιμωρηθηκε κανεις για ολα τα σκανδαλα??
    ποιοι κανουν μεγαλυτερο κακο??
    τα εξαρχεια ή ολοι αυτοι???
    εκτος αν πιστευετε οτι αμα εκλειψουν φαινομενα αστικης βιας θα γινουμε κρατος...χαχα καλο...
    ειδαμε ποσο μπηκε φυλακη ο ιδιοκτητης της ασπις με μια ΠΛΑΣΤΗ επιταγη που ειχε τετοιο νουμερο που ουτε στο ονειρο του δεν εχει δει ποτε κανεις μας..
    ειδα ποσο μπηκε φυλακη ο κεφαλογιαννης που αποδεδειγμενα υπεθαλψε ΕΜΠΟΡΟ ναρκωτικων..
    και επειτα σας φταινε τα εξαρχεια..
    οταν θα μπει ο πρωτος μεγαλοκαρχαριας και λαμογιο πολιτικος φυλακη..τοτε και μονο τοτε θα εχει δικαιωμα ο καθενας..να ψελλισει..και μονο να ψελλισει για ολα τα υπολοιπα...
    και οσον αφορα το αβατο οπως λεγεται των εξαρχειων..ας λυσουν πρωτα το αβατο των ζωνιανων και των αλλων χωριων της ορεινης κρητης..γιατι εκει σκοτωνονται αστυνομικοι,δικοι τους, συναδελφοι τους......ενω στα εξαρχεια 16χρονα παιδια..ακομα και ετσι να το δεις εκει επρεπε να εστιασουν το ενδιαφερον τους..

    Υ.Σ το τελευταιο περιστατικο που αστυνομικος εδειρε πολιτη..και οι συναδελφοι του για να τον καλυψουν εγραψαν εκ των υστερων οτι ειχε υπηρεσια εκεινη την ωρα το ακουσατε??
    αυτη την αστυνομια πρεπει να διορθωσει πρωτα ο μιστερ 17Ν χρυσοχοιδης και οχι να γεμισει με αστυνομικους σε καθε γωνια τα εξαρχεια και το κολωνακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑλημέρα σε όλους,
    Οποιος έχει ζήσει και μεγαλώσει στα εξάρχεια και στις γύρω περιοχές το μόνο που θα μπορούσε να πει είναι ότι εκεί επικρατεί ο νόμος της νύχτας, των ναρκωτικών, των κουκουλοφόρων , των αναρχικών. Αν τολμίσεις να μιλήσεις στην καλύτερα σε πλάκωσαν στο ξύλο στην χειρότερη να στην στήσουν.
    το ΑΤ Εξαρχείων ξέρει πολύ καλά τι του γίνετε πάντα ήξερε άλλωστε όλοι όσοι μένουν εκεί γνωρίζουν ποιοι που πότε γιατί και ανδεν γνωρίζουν υποθέτουν...Αφού ανάμεσά στο πόδια τους γυρίζουν τα παιδιά στα γνωστά στέκια πηγαίνουν στο λόφο του Στρέφη καταλήγουν και στα γύρω στενά...Οταν η κυβέρνηση η όποια επιτρέψει στην αστυνομία να δράσει όπως πρέπει είναι υπόθεση μιας ώρας το πολύ...
    ΟΣο για τους μετανάστες εκεί μέσα είναι γκέτο...
    ΟΣο για τον ανώνυμο 18/10 9:28 που λες για τα εξάρχεια και τα 16χρονα παιδιά που σκοτώνονται θα συμφωνήσω ότι είναι λάθος αλλά και τα 11 που πα΄νε στο σπίτι τους από το σχολείο δεν χρωστάνε τίποτα να περνάνε μέσα από αυτό το γκέτο ατόμων που ανα τετράγωνο τα σταματάνε για να τους ζητήσουν λεφτά η να τους πάρουν τις τσάντες, να μη πω για τα κλεφτρόνια που μπαινουν μέσα στο σπίτι μέρα μεσημέρι για να μη πω ότι αν δεν ξέρεις αυτοάμυνα για να έχεις κάποιες πιθανότητες να γλιτώσεις είσαι χαμένος....
    Λοιπόν επειδή τα Εξάρχεια ήταν από τις καλύτερες γειτονιές και η πολύ ανοχή και δημοκρατία τα έκανε οίκο ανοχής καλά κάνουν και αυτά και άλλα χειρότερα...Γιατί αλλιώς οι ίδιοι οι κάτοικοι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και μετά δεν θα είναι ένας ο νεκρός που θα μαζεύεται αλλά πολλοί παραπάνω και δυστηχώς οι περισσότεροι αθώοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε 9.28 ποτέ μου δεν κατάλαβα την αφελή λογική που παραθέτεις απο πάνω...!!!"Να συνετίσουν πρώτα τους άλλους και μετά εμας"...κλασσική νεοελληνική λογική ωχαδερφισμού...!!!εε μωρέ, ας βάλουν φυλακή πρώτα τους μεγάλους και ας αφήσουν τους μικρούς για το τέλος..!!!αυτό είναι ότι πιο ανόητο και πολλές φορές μεθοδευμένο υπάρχει για να συνεχίζεται η ανομία με την πρόφαση οτι πρώτα πρέπει να υπάρξει ισονομία..!!!
    Δηλαδή έχει νόημα αν ένα ψάρι ξεκινάς να το τρώς απο την ουρά ή το κεφάλι???ψάρι δεν παραμένει??εγώ θα σου πώ το αντίθετο....καλύτερα να ξεκινήσουν απο τους μικρούς και απο τα εξάρχεια και να πάνε σιγά σιγά στους μεγάλους που αναφέρεις..!!!Σε όλα τα πράγμτα έτσι γίνεται, ακόμα και στη ζωή μας......πρώτα ξεκινάς απο τα εύκολα,εκπαιδεύεσαι,κερδίζεις αυτοπεποίθηση,"μάχες" κλπ και μετά πάς στα δύσκολα...!!Άρα η λογική ας πιάσουν πρώτα τους μεγάλους είναι αστεία και προβοκατόρικη θα έλεγα..!!
    Σίγουρα στα πλαίσια της έννομης τάξεως πρέπει να γίνουν όλα...αν και δεν μπορώ να πώ οτι είμαι αντίθετος με την λήψη δράσεως απο τους πολίτες, καθώς με το ίδιο δικαίωμα που σπάνε και καίνε αυτοί, θα έπρεπε να τους σπαμε και εμείς το κεφάλι.....γιατί δηλαδή αυτοί να έχουν αυτό το δικαίωμα και εμείς όχι??????τι είμαστε κατώτεροι????
    Ας μη γελιόμαστε όμως, τα Δεκεμβριανά ήταν μια σπίθα μακριά απο έναν μίνι-εμφύλιο μεταξύ νομοταγών πολιτών και αλητών κατευθυνόμενων (απο που άραγε??)που παρακινούσαν και παιδιά σε αυτές τις δράσεις με ένα θλιβερό γεγονός ως πρόσχημα..!!!Ελπίζω να μην επαναληφθούν γιατί αυτή η σπίθα μπορεί να ανάψει φωτιά μεγάλη.....και αλίμονο στα άγρια που νομίζουν οτι θα διώξουν τα ήμερα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγαπητε SAILOR...
    το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι...
    ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι απ'το κεφάλι βρωμάει αλλά το κεφάλι αποτελεί μέρος ενός ιδίου σώματος και γι'αυτό δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους εγκληματίες σε καλούς και κακούς ή σε μεγάλους και μεσαίους......!!!!μην ξεχνάς οτι οι μικρο-απατεώνες και μικρο-κλεφτες και μικρο-βέβηλοι, είναι απλά μικροί μόνο και μόνο γιατί δεν τους δόθηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες να γίνουν μεγάλοι..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλα τα λες....χωρις να το θελεις ομως μαλλον συμφωνεις μαζι μου και ερχεσαι στη γνωμη μου...
    αν ξεκινησει η καθαρση απο τους μικρους οπως λες..ειναι αυτο που ισχυει στην ελλαδα .εκλεψες 100 ευρω πας φυλακη..εκλεψες 1.000.000 πας γερμανια...
    εξαλλου μην ξεχνας οτι ο μικροαπατωνας που οραματιζεται να γινει μεγαλοαπατεωνας οπως λες,εχει αυτο το οαρμα διοτι ΠΟΤΕ κανενας μεγαλοαπατεωνας δεν τιμωρηθηκε στην ελλαδα!!!!αν εισαι μικρος τιμωρησε..αν εισαι μεγαλος..οχι..αρα τι πιο φυσιολογικο απο το να προσπαθησεις να μεγαλωσεις!!!
    αν ομως κοπει ο κεφαλι...τοτε θα κοπουν και τα οραματα και οι φιλοδοξιες...

    και κατι γενικο τελευταιο...οσον αφορα το μικρο και μεγαλο εγληματια..ειναι γνωστο οτι αμα σκοτωσεις εναν..εισαι φονιας..
    ενω με 10.000 εισαι ηρωας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χριστινα λες :Γιατί αλλιώς οι ίδιοι οι κάτοικοι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και μετά δεν θα είναι ένας ο νεκρός που θα μαζεύεται αλλά πολλοί παραπάνω και δυστηχώς οι περισσότεροι αθώοι...

    προφανως ,ορθογραφικα, θες να γραψεις μαζευετε και οχι μαζευεται..
    ποιους ομως εννοεις μαζευετε??ποιοι θα μαζεψουν??εγω απλος πολιτης ειμαι,...εκτος αν εσυ εισαι μπατσινα..συγνωμη αστυνομικος, και θεωρεις οτι εξ αυτης της ιδιοτητας σου εισαι εναντιον των υπολοιπων πολιτων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι απλό ανώνυμε και ναι έχεις δίκιο στο ορθογραφικό .
    1. Αστυνομικός δεν είμαι .
    2. Θες να μου πεις ότι οι υπόλοιποι πολίτες των εξαρχείων μπορούν επ άπειρον να ζουν αυτό που ζουν και απλά να περιμένουν την σειρά τους;
    Εχεις ζήσει σε αυτή τη γειτονιά ή ζεις σε αυτή και ξέρεις;
    Εχεις μεγαλώσεις τα παιδιά σου εκεί και το λες;
    Σου έχουν σπάσει το μαγαζί 5 φορές για να ξέρεις πως όχι μόνο θα το πληρώσεις από την τσέπη σου αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες σου ζητάνε τον ουρανό με τ'αστρα σε ασφάλιστρα γιατί η περιοχή είναι υψηλού κινδύνου;
    Μπήκαν στο σπίτι σου την ώρα που κοιμόσουν μήπως ή το μεσημέρι;

    Οχι λοιόν ανώνυμε μπατσίνα δεν είμαι όπως λες γιατί αν ήμουν θα ήμουν κυριολέκτικά ο όρος της λέξης, και επειδή έζησα σε αυτή τη γειτονιά 40 χρόνια μέχρι πολύ πρόσφατα και επειδή ξέρω πάρα πολύ κόσμο σε αυτή την γειτονιά ξέρω και πολλούς που αυτά που έγραψα εγώ είναι πολύ λίγα σε αυτά που θα κάνουν αν συνεχιστούν όλα τα έκτροπα.Ο κάθε ένας ανώνυμε θέλει να διαφυλάξει την οικογένεια του , το σπίτι του , την σωματική του ακεραιότητα, τα παιδιά του , την περιουσία του.Οταν λοιπόν το κράτος ''δεν μπορεί'' να τον βοηθήσει αναλαμβάνει μόνος του κάποια στιγμή πιθανόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.