18/10/09

Βουλή - Προγραμματικές δηλώσεις - Ομιλία Γ. Μεϊμαράκη

Γιατί μονομερώς πήρατε θέσεις για καταργήσεις ονομασιών υπουργείων, χωρίς αντάλλαγμα; Συνεννοηθήκατε με τα Σκόπια να καταργήσουν κάποιες δικές τους ονομασίες, πριν αλλάξετε την ονομασία του υπουργείου, ή με την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου, πριν καταργήσετε το υπουργείο Αιγαίου; Από πού ως πού επιτρέπεται σε σας να τα κάνετε μονομερώς;», αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Βουλή - Προγραμματικές δηλώσεις - Ομιλία Γ. Μεϊμαράκη
«Μην αισθάνεστε πως η ΝΔ έχει εσωστρέφεια. Είμαστε και είμαι εδώ. Σταθήκαμε όρθιοι σε μεγαλύτερες διαβουλεύσεις μεταξύ μας. Ας μην ποντάρετε στην εσωστρέφειά μας», ήταν το μήνυμα, που απηύθυνε στην κυβέρνηση, μιλώντας για τις προγραμματικές δηλώσεις, στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Μεϊμαράκης.

«Άκουσα πάρα πολλούς να λένε ότι οι εκλογές έγιναν για να μην αντιμετωπίσει η ΝΔ τα προβλήματα. Θέλω να υπενθυμίσω πως η θητεία της κυβέρνησης έληγε το 2011. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα νοσηρό κλίμα, θέλοντας ακριβώς να εκβιάσει για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές σε περίοδο κρίσης, την ώρα που απαιτείτο ενότητα ομαλότητα και σταθερότητα, καθώς έβλεπε ότι η ΝΔ θα ξεπερνούσε την κρίση και θα έκανε τα σωστά.

Ο Κώστας Καραμανλής, έχοντας υπόψη του μονάχα το κοινωνικό συμφέρον και γνωρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθούσε να επωφεληθεί, πήρε την απόφαση της προσφυγής στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λήξει η εκκρεμότητα της υποψηφιότητάς του, αφήνοντας υπόνοιες για σκοπιμότητες πίσω από την μη διευκρίνιση του ζητήματος. Κατά τα άλλα, και ο κ. Μεϊμαράκης συμφώνησε πως «η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν μας αφορά», αλλά προειδοποίησε πως «τους επικίνδυνους ακροβατισμούς δεν πρόκειται να τους στηρίξουμε.

Όταν αμφισβητείτε εθνικής σημασίας στρατηγικές συμμαχίες, που σύνηψε η κυβέρνησή μας, τύπου λιμανιού Πειραιά, ή αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, θα βρεθούμε απέναντί σας. Αν τολμήσετε να περάσετε τις διαχωριστικές γραμμές στα εθνικά θέματα, θα είμαστε απέναντί σας. Γιατί μονομερώς πήρατε θέσεις για καταργήσεις ονομασιών υπουργείων, χωρίς αντάλλαγμα; Συνεννοηθήκατε με τα Σκόπια να καταργήσουν κάποιες δικές τους ονομασίες, πριν αλλάξετε την ονομασία του υπουργείου, ή με την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου, πριν καταργήσετε το υπουργείο Αιγαίου; Από πού ως πού επιτρέπεται σε σας να τα κάνετε μονομερώς;», αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14 σχόλια:

  1. Αστα Βαγγέλη, δε μασάει κανείς ! Εσείς επισπεύδοντας τις εκλογές τους φέρατε μετά λόγου γνώσεως για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμμένο έργο "Τέρμα η Ωραία Ελλάς", όπως σας παράγγειλαν τ' αφεντικά. Αντε τώρα να κρυφτείς στα φουστάνια της Ντόρας μη γίνει καμμιά στραβή και προκύψει "εθνικιστική" ηγεσία στο κόμμα. Είδες ο κωστάκης ο αρχηγός ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη Νέα Τάξη και τη διακυβέρνηση G.A. Papandriew. Εσύ τι πας να παραστήσεις, τον αντιστασιακό ? ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πιστεύω σε αυτά που διαβάζω και ακούω πια...Είναι τραγικές τέτοιου είδους δηλώσεις ρε παιδιά...

    "Συνεννοηθήκατε με τα Σκόπια να καταργήσουν κάποιες δικές τους ονομασίες, πριν αλλάξετε την ονομασία του υπουργείου, ή με την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου, πριν καταργήσετε το υπουργείο Αιγαίου; Από πού ως πού επιτρέπεται σε σας να τα κάνετε μονομερώς;», αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Και αναρωτιέμαι κι εγώ με τη σειρά μου τώρα...
    Δηλαδή άν σταματήσουν να προκαλούν οι Μαΐμουκεδόνες να προκαλούν θα συμφωνήσουμε στο να ξεχάσουμε πως ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;
    Ή πώς άν σταματήσουν οι μογγόλοι τις πτήσεις με τις σαΐτες τους στο Αιγαίο θα σταματήσουμε εμείς να θεωρούμε το Αιγαίο Ελληνικό;
    Που πάς ρε καραμήτρο;
    Ρώτησε κανένας ΕΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα ποιός μιλάει, αυτός που επέτρεψε σε κάτι κο...παιδα της ΝΔ και σε ορισμένους επίορκους αξιωματικούς που αντί να υπηρετούν την πατρίδα υπηρετούσαν τα συμφέροντα του κόμματος και την πάρτι τους, να διοικούν το υπουργείο, ενώ ο ίδιος δεν έριχνε πενιά!
    Εκείνος ο ανεκδιήγητος Κορομάντζος αλήθεια, που είχε το θράσος να ζητήσει και την ψήφο του ελληνικού λαού, τί απέγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγια, από έναν υπουργό ΄Αμυνας που λειτουργούσε σε ποσοστό 90%, σαν Γ.Γ. του κόμματος.΄Εργο μηδέν στα εξοπλιστικά, κομματικά ρουσφέτια και μείωση θητείας προεκλογικά, χωρίς να υπάρχει απαραίτητος σχεδιασμός.
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καλυτερο που εχει να κανει ο κος Μειμαρακης είναι να κανει τον λαγό της Ντορας .
    Διότι εάν στην Ελλαδα υπήρχε Δικαιοσύνη και ο κρατικός και στρατιωτικός μηχανισμό λειτουργούσε αυτή την στιγμή θα μπορούσε να κατηγορηθεί για προδοσία προς το έθνος αυτός και η παρέα του .
    Ας μας απαντήσει ο κος Μειμαράκης πως κατάφερε το 7:10 να το κάνει 2:10??
    Επειδή τα πραγματα είναι απλά και δυστυχώς παντα προσπαθούμε να εφεύρουμε δικαιολογίες περι σκοτεινών δυνάμεων κλπ. Εγω εχω να πω τούτο ότι η χωρα αυτή την στιγμή με αναλογία 2:10 Ελλαδα – Τουρκία η χώρα μας δεν μπορει να διαπραγματευτεί τιποτα, κοινός το χασαμε το κορμί και παμε να δουμε τι θα χασουμε ακομα (δεν νομιζω να εχει κανίς αντίρρηση εεεε??).
    Τελος αυτοι οι οποίοι κατεστρεψαν την χωρα από ανικανότητα θα πρεπει τουλάχιστον να σιωπούν!!!

    Κκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι να γελας βλεποντας τις δηλωσεις του Μεϊμαράκη και τις Ντορας για τα εξωτερικα θεματα. Λες και καποιος αλλος ηταν στα υπουργεια τους μεχρι πριν 2 βδομαδες. Μα τοσο κοροιδα νομιζουν οτι ειμαστε; Ξερουμε φυσικα οτι δεν ηταν κανενας στα υπουργεια τους. Αλλιως πως να την εξηγησει κανεις ολη την απραξια και αβουλεια που δειξανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά ρε Βαγγελάκη αλλά να τα ακούμε από εσένα που διέλυσες την αμυντική ικανότητα της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Mεϊμαράκης τώρα που παίζουν τα κομματικά όργανα (κλαρίνα) είναι μεσ' την τρελή χαρά. Όταν ήταν υπουργός πεταγόταν μέχρι το υπουργείο όπως ο προϊστάμενός του στο Μαξίμου. Όχι άδικα λοιπόν αλλά επάξια απέκτεισε τον τίτλο "αόρατος" ΥΕΘΑ. Μήπως τα ίδια δεν έκανε επί τρισκατάρατου όταν ήταν υφυπουργός αθλητισμού; Ο άνθρωπος είναι μεγάλη μούχλα, τεμπέλα, άχρηστος και ταυτόχρονα προκλητικότατος. Στη θέση του λαμάνιζαν ο "σκουπιδιάρης" και τα αρχιλαμόγια του (πολιτικά και στρατωτικά). Ειδικά ο "τσετσένος" ήταν για κλάματα ο πανβλάκας που φοβόταν και τη σκιά του.
    Πάντως τα καθάρματα που κατέστρεψαν τη ΝΔ ακόμα δεν έχουν εκστομίσει ούτε ένα λόγο συγνώμης προς τους οπαδούς τους οποίους επί 5 1/2 χρόνια είχαν γραμμένους στα ανύπαρκτα καλαμπαλίκια τους.
    Μακάρι ο αόρατος να γίνει αρχηγός ώστε έτσι όπως κατάντησαν να πάνε στον αγύριστο επί μονίμου βάσεως. Όσο αφορά στη Β' Αθηνών, υποψήφιος ήταν ο αδελφός σκουπιδιάρης, Βασίλης, που εκτός από δημοτικός σύμβουλος με τη ΔΥ1δ/48408/19-5-2006 απόφαση του ΑΒΡΑΜΟ, διορίστηκε πρόεδρος του Γενικού Νοσοκαμείου Αθηνών "ΕΛΠΙΣ". ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΚΟΡΟΪΔΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ και ξαναφέρτους στην εξουσία για να ξαναβρείς κατάκλειστες τις ορθάνοιχτες πόρτες του γραφείου του πανηλίθιου και αρχιψεύταρου "εξαδέλφου".

    ΑΕΤΟΣ
    ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

    Υ.Γ. Μακάρι να διαψευστώ αλλά νομίζω ότι και με τον ΓΑΠ θα έχουμε πολύ σύντομα νταβαντούρια. Δεν είναι τυχαίο που ο σε όλα "πρώην", στις προγραμματικές, του υποσχέθηκε πλήρη στήριξη.
    Από τώρα να κοιμάστε με το ένα μάτι ορθάνοιχτο αλλιώς τη βάψατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 18 Οκτώβριος 2009 9:59 μμ

    Έχεις δίκαιο πώς είναι να γελάς με τις θέσεις της Ν.Δ αλλά μήπως είναι και να κλαίς με τις θέσεις που θα πάρει και το χασόκ;
    Φίλε Κκ δεν ξέρω ποιός έκανε το 7:10 ,2:10 αλλά ξέρω ποιοί θα μας κάνουν τα 3:2 σε λίγο καιρό.
    Τί μας φταίει αυτή η ρημάδα η Πατρίδα μας και την ταλαιπωρούμε έτσι;
    Ρε ξεκολλάτε με τα κόμματα και ανοίξτε λιγάκι τα μάτια σας να δείτε που μας οδηγούνε ΟΛΟΙ τους.Συνέλθετε λιγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΒΑΓΓΕΛΕ ΕΙΧΕΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΣΤΟΛΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΩΣ ΚΟΜΑΤΙΚΟΙ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ (ΟΠΩΣ Π.Χ. ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΓΕΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΕΘΕΤΑΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ , ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τεμπελόσκυλο του κερατά, ράθυμος κομματικός και αργόστροφος, αυτό που λέει ο απλός λαός β--ξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διακρινω απο τον τροπο γραφης διαφορα στελεχη των ΕΔ να σχολιαζουν ανερυθριαστα τις δηλωσεις του πρωην υπουργου, κατηγορωντας τον για απραξια, για κομματικοποιηση και αδρανεια. Επειδη ολοι κατοικουμε σε αυτη τη χωρα και μεσα στις ΕΔ γνωριζουμε λιγο πολυ τι γινεται, ειμαι σιγουρος οτι προκειται για τα ιδια στελεχη που εχουν στηθει εξω απο τις πορτες των πολιτικων του υπουργειου μυξοκλαιγοντας και κατηγορωντας την προηγουμενη κυβερνηση για τις διωξεις που "υπεστησαν" (χωρις να εχουν κουνηθει απο τα ποστα τους επι 6ετια) και παρακαλωντας για μια θεσουλα σε προμηθειες κλπ.Το μεγιστο καλλος των ΕΔ μας. Οταν μας βριζει ο καθε Παγκαλος μας κακοφαίνεται. Δυστυχως ειμαστε πιο μετριοι απο τους μετριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον Μούζουλα, τον Χατζή, τον Κορομάντζο, τον Βασιλάκο και τα άλλα φρούτα που διέλυσαν το υπυοργείο, ποιός τα έβαλε και ποιός τα ανέχτηκε στις θέσεις τους, η Μαρίκα;
    Άσε μας φίλε ανώνυμε 9:14, δεν μπορείς να συμμαζέψεις τίποτα.
    Ο Μεϊμαράκης είναι ένας άνθρωπος που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, βραδύνους, ανήθικος, υπό την έννοια ότι έχει συνηθίσει στις κομματικές ίντριγκες, μια από τις οποίες ήταν και ο πόλεμος που έκανε στον Ζαγορίτη, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί. Δηλαδή, είναι και κομπλεξικός ο άνθρωπος.
    Να ξέρεις πάντως, ότι ο απλός λαός, όχι τα κομματόσκυλα, θα τον τιμωρήσει όπως του αξίζει.
    Σε κάθε επόμενη εκλογή, θα πάει και πιο κάτω.
    Ειδικά αν κοπούν οι σταυροί που μπαίνουν "αβαβά".
    Ξέρεις εσύ.

    υ.γ. μην χρησιμοποιείς τον όρο ανερυθρίαστα, γιατί αν λυθούν κάποια στόματα για τις λοβιτούρες με τα πεντοχίλιαρα κλπ, κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε ανώνυμε 19 Οκτ 9:14, το θέμα δεν είναι οι δηλώσεις αλλά τα έργα του εν λόγω.
    Να φανταστείς ότι κατα τη διάρκεια της 3 1/2ετούς θητείας του ως υπουργός δεν κατέθεσε κανένα νομοσχέδιο και απέφευγε συστηματικά να συναντήσει τις ενώσεις των αποστράτων γιατί αφενός δεν ήξερε τι να τους πει αφετέρου όμως και κυριώτερο απαξιούσε για πάρτη τους.
    Σκέψου επίσης ότι από τη δεξαμενή των 180.000 αποστράτων όλων των όπλων η ΝΔ έπαιρνε την πλειοψηφία σε ψήφους.
    Πράγματι σε κρίσεις ειλικρίνιας, αν και νεοδημοκράτες οι περισσότεροι με πολλή επιείκια τον κατατάσσουν ως τον χειρότερο υπουργό της τελευταίας 50ετίας.
    Ο τίτλος "αόρατος" δόθηκε από τους ανθρώπους των ιδιαίτερων ενδιαιτημάτων του. Οι άλλοι στο πεντάγωνο που να ξέρουν που βρίσκεται και με τι ασχολείται ο υπουργός.
    Πάντως γεγονός είναι ότι την καταβρίσκει με τα κομματικά τερτίπια. Για ανάληψη υπεύθυνης θέσης είναι επικίνδυνος. Σας θυμίζω ότι επέτρεψε στην αδίστακτη Τζοκόντα να εγκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Α/ΓΕΕΘΑ επειδή τα Χριστούγενα και το νέο έτος πήγαν στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι αντίστοιχα.
    Ωϊμέ τι έχουμε να πάθουμε αν αυτή η γυναίκα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

    ΑΕΤΟΣ
    ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.